Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo

hogyan tudom visszarakni a "böngészõ" részt?

ahova a linkeket irom (www...)
minden beállítást megnéztem már, de semmi
passatgt
értem, köszi😊

Lehet, hogy valaki megcáfol, hogy ha azt mondom, hogy Opera *nem rajzol* körvonalat arra a részre amely aktív hivatkozást tartalmaz.
Az ûrlapok között a viszont a szokásos tab-al lehet ugrálni, a hivatkozások esetében nyomva kell tartani a Shift billenytût és a nyilakkal lehet navigálni a hivatkozások között, ekkor a két esetben jelenik meg körvonal.
Sajnos azt megintcsak nem tudom garantálni, hogyha a css-be az outline: 0-ra van állítva meg-e jelenik a keret. 😞

passatgt
és azt hogy lehet megoldani, hogy egy linkre kattintva az ff féle keretet rakja a link köré?😊

passatgt
lol, köszi, nemg ondoltam, hogy másnak is ez volt a legnagyobb gondja😊

Penge4
Ctrl+F12->Keresõk->Google->Szerkesztés->Részletek->Gyorshívó keresõmotorja mellé pipa.
A fülsávhoz részletes leírás képekkel itt.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

passatgt
üdv

a fülsávot a címsorral hogy tudom megcserélni?

illetve a gyorshívóban az ask keresõ helyett google-t hogy?😊

Penge4
Igen, itt olvasgass, melyik fájl mire jó a profilodban. Magyarul itt (többek között), hogy legközelebb ne legyen "szar". <#vigyor>

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

McGrady
de ha újrateszem, meg tudom valahogy menteni a kedvenceket, személyes sávot meg ilyeneket?

Kuss!-magyarázta.

zyppy
telepítsd újra vagy használj ekszplórert

McGrady
segítsen valaki! beszart ez a kurva fos szar
az elõbb netezek, egyszer csak mindkét operám hülyén tölti be az oldalakat, van egy csomó görgõsáv, folyamatosan frissít, ráadásul a linkekre nem bírok rákattintani, sima szövegnek veszi. hogy a f*szba kell megcsinálni ezt a szart??

Kuss!-magyarázta.

zyppy
ok, már rájöttem

zyppy
Ha a címsorra nyomtam egy jobb egérgomb>eltávolítás az eszköztárról-t, akkor azt hogyan lehet visszahozni?<#help>

Huh, kifelejtettem ami nagyon zavar, pl. weblap szerkesztésnél ki kell kapcsolni, hogy sem memóriába sem a merevlemezre ne cachelje a fájlokat, eddig ezt nem kelett.
Zavaró mert pl. szerkeszted a weblapot, közben lecserélsz egy képet, F5 .... F5 és semmi, a legjobb esetbe betölti de olyan méretre mint az elõzõ kép volt, szóval, hogy ha az elõzõ kép nagyobb volt mint az új akkor széthúzza.
Gondolkoztam, hogy visszarakom az elõzõ verziót a 9.24-et pl.

sok furcsaságot tapasztaltam én is az új operába, többekközött azt is ahogy már mondtad, hogy bent marad a memóriába, ... nem mindig, csak néha. :S
Vannak weblapok amik nem vagy alig mûködnek. De ez már más tészta ez esetben a weblap tulajdonosának kellene megbütykölni a weblapot és szabványok szerint programozni.

opera bezárás után továbbra is futó alkalmazás marad, 100 - 300 mb-nyi memória fogyasztással. ilyenkor csak task managerben tudom lelõni, s természetesen addig nem idnul új opera azzal az üzenettel, hogy egy már fut. ez igen gyakran megtörténik, verziónként változó gyakorissággal. kiküszöbölést tudja vki?

Scania Dáci
üdv!lehet h hülye kérdés,de egyszerûen eltûnt a böngészõsáv az operambol,h tudom visszaállítani?egyszerûen sehl nem találom

\"Az UEFA eddig nagyon mostohán bánt velünk. Pedig tőlünk tanult focizni a világ.\"by Buzánszky Jenő KUNMADÁR-nak MEGTILTANI??????? NEM LEHET!!!!!!!!!!--->2008;)

Atika :o)
sziasztok az mitol lehet hogy ha beallitok operaban mailfiokot rendessen mukodik de h apl sokaig nyitva van a mailbox es levelet irok nem kuldi el valami hibat ir de ha becsukom ujra kinyitom akkor elkuldi talalkozott mar ezzel valaki??

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Közben megtaláltam a megoldást. Gyorsabban kérdeztem, mint cselekedtem volna<#falbav>

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Hali!
Opera 9.50-est használok. Az lenne a kérdésem, hogy ha képre, linkre kattintok akkro be lehet-e vhogy állítani, hogy ne új fülön, hanem új ablakban jöhhön be a köv oldal.
Elõre is thx.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

zyppy
<#levele>

Akit érdekel Torrent seed server írjon rám msnen:
[email protected]
koszi aztan ahogy beirtam a kerdest megtalaltam a helpben igy szok ez lenni 😄

opera:config#BitTorrent
Az Enable után vedd ki a pipát.

zyppy
jobb egérgomb>hivatkozás címének másolása?

Sziasztok valaki meg tudna nekem mondani hogy operaban (9.51) hol tudom azt kikapcsolni hogy ha torrent linkre kattintok akkor siman csak a linket el tudjam menteni hogy ne kezdje el nekem operan keresztul huzni. Megoldhato ez?? Koszi

Sil78
Hát ez elég régi teszt lehet, Firefoxból pl 3 Alpha 7-et és 2.0.0.6-ot tesztelt. Ez alapján kb 2007 augusztus (maximum szeptember eleje) körülre tehetõ. Ha megnézitek, Operából is 9.23-at mint "current public release" meg valami közelebbrõl meg nem nevezett, elég korai pre-9.5-ös verziót tesztel, talán valami alfát abból is.

These are my friends, see how they glisten...

Performance Tests for Opera 9.5:Link.

Az sem segített, viszont találtam egy linket az elõzõ verzióra: http://freemail.hu/fm/login1

Sil78
Tulajdonképpen olyan alap lépéseket próbáltatok már, mint a Gyorsítótár (Cache) ürítése, vagy az oldalról származó sütik törlése?

Nee, dehogy, inkább Firefox-ot mint IE-t 😊

Nekem még bejelentkezik,csak az üzeneteimet nem bírja betölteni, reménykedek h csak beállítás kérdése. Nekem sajnos kell a freemail, ugyhogy kénytelen leszek néha beizzítani a jó öreg IE 6-ot.

Sil78
Narxis
Az elsõ 2 oldalt korábban megtaláltam, örülök, hogy ilyen egyszerû megcsinálni. 😊 Azért kösz.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

jah, nálam sem mûködik a freemail Opera 9.5 alatt, IE és FF igen. Sajnos... :S Legfeljebb nem használok freemailt, annyi sok jó e-mail szolgáltató létezik, amik még többet is nyújtanak mint a freemail!
Amúgy nem sokat teketóriázott nálam akármire kattintottam rendszerhibát jelentett.

Narxis
Azt próbálgattam, de nem szûrt semmit.

A freemail nektek mûkszik? Nekem bejelentkezés után sokat tölt, majd kiirja h rendszerhiba. Most a freemail vagy a 9.5 a hunyó?

Sil78
De van, csak nem külön, hanem bele van építve. Ha jól emlékszem (itt nincs Opera), valami olyasmit keress, hogy "tartalom letiltása". Nem egy AdBlock, de már egész használható.

Letöltöttem és használom is az Opera@USB 9.50-öt! Tetszik! (elnézést az IE és Firefox fanoktól). Érdekes módon azonban ha beteszem PortableApps mappába, akkor a Portable Apps Menu-ben megjelenõ icon nem tudja elindítani "A Windows nem találja az 'op.com' fájlt. Ellenõrízze, helyesen írta be a nevét stb." hibaüzenetet ad.
Ez azért érdekes, mert bármely más progit el tud így indítani, az O 9.50-öt is bárhová is helyezem elindíthatom, csak így nem?
Én arra gondolok, hogy DOS promtos alkalmazással nyit, ami okozhatja ezt a jelenséget.
Bosszantó, mert így pont a portable alaklmazásokhoz nem rakhatom be!
Ötlet?
Narxis
Nincs reklámblokkoló operahoz?

lemike
oh köszi sikerült <#worship>

A böngészõ cimsorába betallózod ezt,majd entert nyomsz.
opera:config#BitTorrent|Enable
A Bittorent Enable elõl kiveszed a pipát,majd megnyomod a Mentés gombot.

lemike
hogy tudom kikapcsolni a 9.5 ben a beépitett torrentklienset?

MrSpock
Köszi a tippet,most próbáltam ki és...nem műxik:-D
Ugyanaz a gond..visszaraktam a régit,és az ismét tökéletes:-D
Mindegy elvagyok vele,végülis jó ez is:-D
Mégegyszer kösz!

Go Jeff Go!!!!

Narxis
Tetszik az új 9.5-ös Opera. A Firefox-hoz készített AdBlock Plus reklámblokkoló van-e hozzá? Gugliztam a témában, eredménytelenül.

upsz, lemaradt az elejérõl a http 😞 szóval: http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&promoid=BUIGP

Ez tényleg fura, már pár napja 9.5 van fent és minden gond nélkül megjelenik a Flash, és a youtube is mûködik.
Próbáld meg újbóltelepíteni a flash lejátszót a www.adobe.com-ról, háthat segít.

MrSpock
Hali!
Leszedtem én is a 9.5-öt ,feltelepit és pl az összes videportál,vagy bizonyos oldalak,és flash-es dolgok nemjönnek be,nemjátsza,csak unicode-os jeleket mutat. Valaki tapasztalt ilyent?Mi lehet a probléma.Előtte 9.27-es volt tökéletesen működött. Elszórakoztam vele,de semmi,aztán visszaraktam a régit és azzal minden jó ismét.
Hmmm..tudom akkor használjam azt:-D
De csak kíváncsi lennék mi lehet a megoldása,miért nem műxik rendesen?:-)

Go Jeff Go!!!!

Nem, de ezért nem rakom vissza. Egyenlõre marad a 9.27. Kösz.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.