40
miert lassabb a p4, mint egy p3
  • goldthunder
    Hello...
    Tudatok segitenni, vegyeke P4et vagy AMDt vegyek
    video szerkesztesre?
  • [Walaki]D`Lair
    Vagy legalábbis rendelek :DDD
  • llacee
    DEmostudioban is van
  • pilóta
    A mistralnál biztos kapsz.
  • [Walaki]D`Lair
    ja csak itt Pesten már szinte sehol sincs.
  • pilóta
    Számítástechnikai szaküzletekben :))
    (legalább is itt Szegeden szinte mindegyikben van, vagy lehet rendelni)
  • [Walaki]D`Lair
    Igaz. És egy 512-es P4 1.6A azért mégiscsak gizdább :DDDDDD (Abit TH7 II-t hol lehet kapni???)
  • Borg
    Teljesen egyforma moduloknál nem lehet gond...

Nekem 2x 256MB Hyundai PC166 SD van benne, CAS2n megy 133on.
  • llacee
    Ez van :/ Végülis csak optikai csalódás :) Nincs sok különbség árban egy 1.6A és egy 2Ghz Celka között csak az utóbbit húzni kell 3-ig,hogy elérje az előbbit.Nembeszélve,hogy majdnem 2.5ig minden 1.6A-t húzni lehet.
  • [Walaki]D`Lair
    Bazz. Pedig már vártam őket... :(( Nem akartam a régi szar Wilametteset,de ez így...pfff.
  • pilóta
    Pedig de!
    Az új celka 128k-val készül.
    http://prohardver.index.hu/rios2_hir.php?id=1703&nn_id=4932
  • Balko
    Hat en miutan atraktam 2-2-2-5-re lefagyott windows meg egyfolytaban ujraindult. Mitol lehet? 2x256 mb samsung ddr van benne
  • [Walaki]D`Lair
    Nem. Tényleg átrakják Northwood magra és 256K-ra.
  • llacee
    Ok, sorry !Félreértettem..
  • llacee
    Nem, a Celeron maradnifog egy jódarabig,ha nem végleg 128K-an.Minden úgyvan ahogy Pilóta mondja.
    Hefe nemtudom gúnyból irtad-e,de az pl,hogy a mem Cas2-2-2-5-ön legyen elég sokat nyom a latba.

• [Walaki]D`Lair
    Akkor az még Wilamette
  • pilóta
    Már megjelent a 2gigás celeron, csak egy baja van, hogy 128k cache van benne. Állítólag 3 Gigáig lehet húzni, de még ott sem éri el az 1,6-os Northwoodot.
  • [Walaki]D`Lair
    Erről jut eszembe. Nemsokára jön a 2GHz-es P4 Celeron Northwood maggal és 256K cache-el. Na az ott lesz nagyon.
  • Balko
    Hello!
    Tudnal nekem mondani valami jo memoriabeallitast? Egy p4 2,2 ghz-es procim van es 2x256ddr es Asus p4b533 lap.
  • llacee
    Az hogy nincs kérdőjel az rendben van,de lehet hogy alulhajtod a memóriát és a leglasabb beállításban mennek...P4 nagyon érzékeny a mem sávszélre.Lásd sdramos konfigok...ilyesmire gondoltam.
  • llacee
    Egy Wili P4-es 256K-val elég szar valóban...még húzni sem nagyon lehet...
    A p3 nagyon kiforrott,de evvel a felépítéssel ez a vége..P4 alsó órajelen nem vetélytárs,de ez mehet állítólag 10GHZ-ig.Bár szerintem eredetileg a hyper-treadinges 533 Fsb -s NW P4-el kellettvolna indulni úgy lett volna nagy kontraszt.csak nem volt se szofver se hardwertámogatottsága igy ez lett belőle...
  • ubi
    meg p3*ra vannak optimizálva a játékok, haramabb kódolják az 1-seket meg a 0kat!!!
  • ubi
    én is most vettem egy 1133as P3-S-t!!! 512kb cache! és mohaa-ban sokkal gyorsabb egy matrox g450-nel, mint egy p4 1.7 gef3-mal!!!
  • webspy
    milyen beallitasi gondra gondolsz??? igaz ME-t hasznalok, talan ez a gond, de minden(kiveve az USB 2.0) tokeletes!!! se kerdojel, se felkialto jel a hardware elemek kozott, ja es minden driver a leheto legfrissebb :)))
  • Borg
    naja, 1ik haveromnak van 1000EB, azzal összehasonlitva kb 20%-kal gyorsabb az enyém 3dmarkban ugyanolyan videokártyával.

Azért az 512kb advanced transfer cache nagyon ott figyel rajta... meg mikor 0.13ra átdolgozták, bugmentesitettek is rajta.
  • llacee
    Én a P3-1000EB-met cseréltem P4-1.6A-ra és alapon is gyorsabb...Pl video digizés,Maya,Cad-Key,Stb sokkkal gyorsabb ! Nembeszélve 2400-on.

Borg féle P3S nagyon ütős CPU azonos órajelen nincs párja jelen piacon.Az valóban tud annyit mint egy P4,de a Coppermine biztos nem.
    Beállítás gondok lesznek azok szerintem ..egyébként nekem is Intel DDR-es Msi lapom van

• webspy
    ja es nem lehet az a gond, hogy a PIV architekturat meg nem tamogatja igazan semmi??
  • webspy
    szerintem valamit nagyon elb*szt*k a PIV-ben es ez az oka mindennek!!
  • pilóta
    Ez mind igaz, de webspy nem azt mondta, hogy azonos órajelen gyorsabb a p3-ma, hanem, hogy az 1050 Mhz-s P3 gyorsabb, mint a 2,5 Gigás P4. Azért azt túlzás állítani, hogy ez temészetes...
  • webspy
    sajna a bios beallitasokkal nem sokra mentem:((, de furcsa, hogy csak par dolog akadozik!!! nem minden!! ja MSI845E-MAX az alaplapom :)) allitolag nem rossz annyira
  • Borg
    Ez igy van.
    Egész egyszerűen tudakozodni kellene mielött az ember vesz valamit.
    A P3 architektúra egy órajel alatt sokkal többre képes mint egy P4 -> tehát P3 ugyanolyan Mhz-en SOKKAL gyorsabb mint a P4.
    Itt csücsül a gépemben már jóideje egy 1133-as P3-S, és simán kenterbeveri az 1.6-1.7-es P4-et is, pedig csak SDRAMos, meg húzva sincs.

A P4 architektúrából kispóroltak pár dolgot, igy az alapból lassabb, viszont sokkal magasabb órajel érhető el vele mint a P3 maggal, ezzel kompenzálnak. P3ból sosem lesz nagyobb mint 1400, P4meg akár 10Ghz .. elmondásuk szerint.

Semmilyen alaplappal nincs gond, meg senki nem is perli emiatt az Intelt (az egy más dolog miatt van), egyszerűen ez tény.
  • asysoft
    Az USA-ban emiatt perlik az Intelt...
  • pilóta
    Lehet, hogy az alaplappal van a gond?
    Nézd át a beállításokat, mert azért sokkal gyorsabbnek kéne lennie.
  • webspy
    ki tudja, hogy miert lassabb egy p4, mint egy p3!!! 1.8-as Northwood-os P4-em van, de nehany alkalmazasban meg 2400, 2500Mhz-n is lassabb, mint egy 1050Mhz-s P3