3838
  • Dynamic
    LOL
    Akkor k*rva nagy gondban leszel a Doom3-mal, ha 120 fps akarsz kihozni.
    Egyébiránt meg minek a Splinter Cellhez egymillió fps.Semmi köze a quake tipusú játékokhoz.
  • Ron Ragm
    Help! Amikor elindítom a gamét a következő hibaüzenettel kilép:
    General protection fault!

History: ResetDevice <- UD3DRenderDevice::SetRes <- UWindowsViewport::Exec
  • see.aakogh
    Még az én foskazán gépemen is Full-Detailen 40-50FPS és szerintem az kurva jó főleg egy Cerka824MHz-el meg GF2-vel + 256MB SDvel...
  • see.aakogh
    Poéntos vagy
  • see.aakogh
    Mondjuk kevés az olyan igazi HC gamer akinél a Q3 10fps-el fut, ugyebár. Lehet hogy rosszul tudom....
  • Kis Szabó [PT]
  • Galadriel
    2003 március 21
  • Shongi
    Mikor lesz teljes?
  • Árnyvadász
    Sokan írták, hogy szaggat a gém ilyen meg olyan konfigokon, amik egészen pofásak. De van egy bökkenő, amit már leírt ebbe a szobába valaki (nevét most nem tudom fejből). A lényeg: EZ EGY PRE-ALFA DEMO. Szóval kétségbe nem kell esni. :)
  • see.aakogh
    PUNKGYEREKnek ment az üzi, bocs ha félrenyomtam, vvagy ha megint "bugos" a sg.
  • see.aakogh
    Hehe látszik hogy nem játszottál még 10fps-el mondjuk MoH:AA -t. Én simán tudok ugy ölni még NEM LÁMA ellenfelek ellen is. Az hogy te béna vagy az egyéni szoc. problem.
  • Csacsi
    dikki: Nem tudom hova vársz ripet, mikor még iso sincsen belőle..
    Talán a demónak kell a ripje, amiből ki van vágva a zene?
    Miután kijött az iso, utána 1-2 nappal már lehet találni ripet is, addig csak nézegesd nyugodtan az isonews-t, vagy az neforce-t, és ha látod, hogy kijött az ISO, akkor szólj.
  • Kis Szabó [PT]
    1: mondd nyugodtan
    2: ha kinn lenne a rip nem siránkozna mindenki hogy csak a DEMO val lehet játszani.
    egyébként jó a DEMO, meg "másképp" is lehet nyomni, de egy kis változatosság nem árt.
  • Mr. Perfect
    Üdv mindenkinek.
    Tényleg nagyon profi a játék az már egyszer biztos. És a hivatalos megjelenés február 18.
    És még egy észrevétel: Lehet, hogy csak a véletlen műve de mintha a Sam Fisher bácsi egy kiköpött George Clooney lenne. Nincs igazam?
  • styx
    lee86: szerintem a programkészítők is észrevették, hogy világító lencséket rajzolnak a NV-re.
    nyilván csak a design. így elég jól is néz ki.
    a profi éjjellátóknak az infra vetőjük sem látszik szabad szemmel. Sam bácsi meg nyilván profi+1-est használ. jó akkor sem látna a háta mögé, és a fény se statikus volna, hanem a "homlokából jönne" mint egy zseblámpa.
  • Amse
    Jah!Mar ***** uncsi a Demo akarom a fullt!!
  • lee86
    Bocs, ha olyasmit írok, ami már volt itt, de ez egy ÓÓRIÁÁSI bug, amit nem mindenki vesz észre:
    tehát ha "lekapcsolom" (pontosabban szétlövöm) a lámpákat akkor mindenki tudja, hogy ugyebár TOTÁL SÖTÉT van, és az őrök + a többiek nem látnak meg minket, semmit sem látnak!!! DE a fejemen ott van az a három zöld lámpa!!!!! AZT SE LÁTJÁK, vagy világít, de mégse???? És ez innentől már mind rossz.... Amugy ezt a hibát leszámítva tényleg egy pofás játékkal állunk szemben, na de mégis, szerintem ez nem kis bug!!
  • Kis Szabó [PT]
    Bazze de uncsi hatvnadszorra nyomni a DEMO-t..
  • Kis Szabó [PT]
    www.isonews.com, ill. www.nforce.nl. Kerestess rá.
  • Kis Szabó [PT]
    Hát sztem kicsit offoltok, na mindegy nem az én topicom b*szák el erre...
    Inkább válaszoljatok néhány kérdésre, ne nekem, másoknak. Kérdeznek vmit, erre ti így fps meg úgy...
  • see.aakogh
    Hát ha te nem tudsz célozni 24FPS-el akkor csak sajnálni tudlak.. Mondom én vagyok olyan szerencsés és 10 fps-el is tudok jol célozni, játszani... Ki mihez van szokva... Én nem 999FPS-hez, és talán igy nekem jobb de talán nem.
  • Shongi
    Nekem is kéne válasz
  • Veriel
    De én szemre megmondom neked kb.

Splinter Cell nálam 90 és 35 között mozog. Na most a 35 szokott zavarni, nyílt terepen.
  • Veriel
    fraps
    keress rá, elég jó.
  • Shongi
    Nem tudtok linket mondani ahonna ripesen le lehet szedni a gamet???
  • Amse
    Ha mar itt tartunk valaki mondjon egy fps mero progit es hogy honnan lehet leszedni.
    Thx amse
  • Rincewind
    Oké-oké én ezt értem, nem is vitatkozni akarok, csak nekem fura volt, ennyi! ;)
  • Veriel
    "Hát mit mondjak nagyon sajnállak titeket! Nem azért, mert ha 40 FPS a játék, akkor az nektek már szaggat, hanem mert ezek szerint ti sose jártok moziba, nem néztek DVD-t, se filmeket, mert ugye ezek is szaggatnak. Hát no comment... :PPP"

Számoljunk egy kicsit.

A monitorom 36 centiméter széles, de most az egyszerűség kedvéért legyen 40.

Tegyük fel, hogy quakezel, és railgunnal mész, ahol nagyon finoman kell célozni.

Tegyük fel, hogy fordulsz 90 fokot fél másodperc alatt, és közben megpillantasz valakit a távolban, és le akarod lőni. A helyzet teljesen reális, ennél gyorsabb mozgásokat is csinál az ember.

A fickó távol van, és negyed centi szélesnek látod (szintén reális, lehetne kisebb is).

Igazából nem centivel kéne számolni, hanem szögekkel, de ha lehetne, akkor mellőzném a sinuszos számítgatást, mert kevésbé érthető.

Ha 90 fokot fordulsz, akkor a teljes kép eltolódik (fov 90 esetén), ebben a példában 40 centit.

40 FPS esetén fél mp alatt 20 képkockát látsz. A fickó, akit le akarsz lőni, 2 centiméteres távolságokat ugrál a képen, ő fél centi széles, tehát a mozgásának mértéke negyszerese az ő méretének... Két frame között annyit mozog, hogy eleve CSAK 25% esélyed van arra, hogy a szálkereszt rajta legyen a testén!!!

80 FPS esetén 40 képkockád van, 1 centiket mozog a kép, így az esélyed már 50%. Ez nem azt jelenti, hogy el fogod találni, egyszerűen arról beszélünk, hogy megjelenik-e rajta egyátalán a szálkereszt.

120 FPS (és 120Hz) mellett 60 képkocka, 0.6 centi, ami, 83.5%, hogy rajta lesz egyszer.

Természetesen ha meglátsz valakit, akkor korrigálni fogod a mozgást. Csakhogy a korrigációra 40 FPS esetén 0-20 frame-ed lesz (attól függően, hogy mikor látod meg), 80 esetén 0-40, 120 esetén 0-60.

Háromszor több információ és lehetőség.

---

A látvány a másik dolog. Tudományosan bizonyított tény, hogy ezredmásodpercre felvillanó kép is benne marad a retinádban, és azt fel tudod ismerni.

A valóságban a mozgás folyamatos, a monitoron viszont minden ugrál. Az említett 90 fok / fél másodperc esetén, 40 FPS mellett az én monitoromon 2 centimétert, 120 FPS esetén 0.66 centimétert, vagyis harmad akkorákat. A retinádban 1/3 akkora változás fog leképeződni, háromszor olyan gyakran. Az agyad ebből sokkal pontosabb információt nyer. És ha a szemed egyszer rááll erre, akkor olyan darabosnak fogod látni a 30 FPS-t, mint a diavetítést. Minél gyorsabbak a reflexeid, annál finomabb mozgásra lesz szükséged.

• Veriel
    CS az különleges eset, mert nem csak a látványt befolyásolja az FPS, hanem a recoilt is (szálkereszt összehúzódási ideje), és nem mindegy, hogy fél másodpercenként tudsz pontosan lőni, vagy egy egészet kell várnod. De egyébként nagyon is észre lehet venni, ha leesik 70-80-ra.
  • Lazarus
    kijött a full?
  • Rincewind
    Meg kell keresni a csávót (ott van a hullaházban), aztán beszólni rádión az uccsó szobában és szépen kisétálni a főbejáraton.
  • Kis Szabó [PT]
    aKKOR MIT KELL CSINÁLNI amikor már mindenki meghalt, és az utcára érve nem tdok semerre se menni?
  • Randal
    Ez az fps dolog érdekel engem is, de ne szidjuk má egymást.
    Én úgy-ahogy meg vagyok elégedve a jelenlegi konfigommal, de ha tehetném én is a majdnem legújabb cuccokat venném a gépbe, hogy izmos legyen, meg királyfrankó.
    Az mitől van, hogy néha el kezdfájni a szemem, miközben a moncsit nézem, nézem 5 percet azt már fáj, valamikor meg fél napot ülök úgy, hogy nincs semmi
  • The Garrett
    tudsz te tudodmit :P
  • Rincewind
    Semmit, az akit te keresel a hullaházban van.
  • Rincewind
    A Splinter Cell single player játék... ;)
  • Kis Szabó [PT]
    Mit kell csnálni a csávóval aki meg van kötözve?? (DEMO)
  • Rincewind
    Hát mit mondjak nagyon sajnállak titeket! Nem azért, mert ha 40 FPS a játék, akkor az nektek már szaggat, hanem mert ezek szerint ti sose jártok moziba, nem néztek DVD-t, se filmeket, mert ugye ezek is szaggatnak. Hát no comment... :PPP
    Egyébiránt lehet, hogy észreveszitek ha 98 FPS-ről leesik 97-re ( :PPP ), nagyon jó szemetek van, de számomra ez az egész FPS dolog inkább röhejes már. Persze gondolom ezek után én leszek majd az igénytelen, mert nekem elég a stabil 40, de hát én már csak ilyen vagyok. :)
  • Veriel
    Amse, egyébként igen, szaggatnak a filmek, főleg a moziban. Ez a quake-es korszakom óta van így, előtte én sem látta, hogy darabos a mozgás. Mostmár teljesen rááll a szemem, ha nem akarom, akkor is.

Pedig ott van motion blur is, vagyis sokkal kevésbé érződik darabosnak, mint a monitor.

Eleinte csak azt vettem észre, ha egy játéknál láthatóan késett a mouse look (20-30) fps. Most lazán észreveszem, ha 100-ról lemegy 70-re... és hidd el, nem azért mondom, hogy felvágjak.

Ha majd egyszer játszol olyan gépen, amin optikai egér van, 19+ monitor, 100 FPS, akkor rá fogsz érezni arra, hogy milyen az, ha a szálkereszt a gondolataidat is követi, és olyan finom a mozgás, hogy hogy a zuhanó embert hátraszaltó közben fejbelövöd...
  • Veriel
    "Haggyad... A burzsujnak már ha nem 99FPS akkor már szar a gép meg kell venni a legujabbat!"

Nem vagyok burzsuj, megdolgozom a pénzemért, és fél éve nem vettem bele semmit.

"Én eljátszogatok nagy gámákkal 15-20FPS körül a kis Cerka800MHz-mel meg a GF2MX-400 32Mb-ammal"

Én is eljátszogattam vele, évekig csak P1-em volt (amíg nem melóztam). De az ember könnyen megszokja a jót.

"Speciel én tudok irtani 10FPS-el is, annak szarabb aki azt szokta meg hogy minden 99FPS-el megy"

Ebben 100%-ig igazad van. Én viszont már megszoktam...