48078
-
stain #44220 Azt nem tudjátok, hogy CR4-es talpat hol lehetne szerezni külön? -
dbala #44219 Köszi. Elhiszem, hogy jó. Csak a hangsúly azon van, hogy ez már 10ezerrel több mint amit rá akartam költeni. 15-20 még okés érte, de 20 feletti kiadás már fájóan érintene. Próbálok most használt állványokat nézegetni de nem sok sikerrel.
Ezzel a velbon sherpa 550-el szemezek, benézek majd a hülye azért nem vagyok boltba hátha van kitéve és megnézem közelebbről. -
#44218 Én nemrég vettem egy Cullmann Magnesit 519-es karbonos állványt akciósan 25..vagy 28 ezresért.
Elméletileg 4 kg-ig bír, 3d-s fejjel, +10 év garival(ha regisztrálod a cuccot a gyártó honlapján!)....nem rossz....a 300-as telével nemrég kisebb szélben is sikerült egész kellemes panorámát csinálnom,persze kompromisszumos a dolog!:)
1/1600-adon..:D:D
Keress rá a neten...én meg vagyok vele elégedve!
Jah...adnak hozzá egy kicsi középoszlopot makrózáshoz....kellemes...:)
-
#44217 jogos, sorry -
dbala #44216 Akkor tudnátok erről mondani valamit: http://www.argep.hu/product_449148.html -
#44215 akkor gyűjts még pénzt és veszel valami komolyabbat. -
dbala #44214 15 csak az állvány + annyi a fej is kb ahogy nézegettem a dolgokat.
De írtam, hogy a Velbon Sherpa 550 picit jobbnak tűnik és azt már 20ért lehet venni, bár van ahol 32... -
#44213 Eleve nem biztos, hogy cserélhető a fej a legalapabb állványokon, semmi pénze nem marad már fejre, és ha lenne, akkor se lenne értelme ilyen lábakra rakni.
Állványból viszont bevállalható a használt, ÉN Manfrotto cseretalpas gömbfejjel szerelt, állítható lábú valamit vennék. De ez még mindig nem 15e. -
#44212 most mér ne?! vesz egy márkásabb fejet amit majd a következő állványához is tud használni ha neki fontos az, hogy 3d-s legyen, de 15 ezerért már lehet venni nem videó fejes állványt. -
#44211 Próbálj már meg fogalmazni.
Lecserélni az állványfejet ezen? Remek ötlet. -
dbala #44210 Canon 450D+portré markolat, sigma 18-200 vagy 70-300-al lenne terhelve az állvány jelenleg. Távoli célok között van egy 70-200 f4.
Azt néztem én is, hogy a CX-586-hoz az volt írva, hogy videó.
A velbon sherpa 550 az 20 és 33ezer között kapható.
Masszívabbnak tűnik és vonzó, hogy a min magasság 27cm. -
#44209 ha 15ezres állványom lenne akkor az állításod letagadnám, hogy nem igaz, de mivel drágább van így akkor hazudnék. de én le mered fogadni, hogy kezdésnek tökéletes az a 15 ezres állvány.
egyedül a videó fej ami nagy hátrány max, de az is cserélhető. -
#44208 15 ezres állvány nem fog megtartani semmilyen telét élesen, de még nagylátót se, ha fúj a szél, agyfaszt kapsz mire újrakomponálsz vele, télen eltörnek a műanyagok, stb. -
#44207 hát akkor én kifogtam egyet tehetetlenségi csillapítással -
stain #44206 A gagyi állványok berezonálnak a rezgésre, amit a tükör okoz, úgyhogy stabilizálás helyett csak rontják a képet. -
#44205 mondjuk én először azt kérdezném meg milyen súly és árkategóriájú gépe van,pölö az én alfakéccázam alá jó a hama "szar" is,különben meg hadd kérdezzem má' meg,aki nem ebből él csak hobbiból csinálja,az mit nem kap meg egy 15 ezres állványban,ami egy 40-50 ezresben(határ a csillagos ég) megvan?kitörli az aktképeket nehogy a feleség meglássa? -
#44204 Ezt a CX-586-et semennyiért nem venném meg. Lábak nem nyílnak külön, videó fej, semmivel nem lehet jobb, mint a hasonló rendszerű, szutyok Hama, Soligor állványok.
Azt tudomásul kell venni, hogy 15-20-ért nincs rendes állvány, gondolom 40-50-től érdemes nézelődni. -
dbala #44203 Az a gond, hogy nem nagyon találok más állványt 15 körül. 20ért már lenne a Velbon Sherpa 550R. Tudom, hogy egyszer kell venni állványt de 15 lenne az a határ amit gondolkodás nélkül rá szánnék.
Vélemény? -
dbala #44202 A velbon oldalán 5kg-ot írnak, ezért gondoltam, hogy 3 kilót csak elbír...
http://www.velbon.co.uk/newvelbon/pages/CX586.html -
#44201 írta, hogy 2-3 kg én arra céloztam. -
#44200 Barmilyen DSLR-t barmilyen obival elbir egy 15e ft-os Velbon? -
#44199 dehogyisnem simán jó lesz a dslr is rajta. én azt ajánlom vedd meg. -
#44198 Kompakthoz pont megfelel...dslr-t már nem mernék rátenni..:S
-
dbala #44197 Milyen állványt tudnátok ajánlani 15ezerig? Én a Velbon CX-586-ra gondoltam. Én max ilyen 2-3 kilóval használnám. Mennyire megbízható? -
#44196 Mit nem adnék egy olyanért... Szerintem ha nem lenne csajom 5 ezer éve ( meg pénzem se.. ) és megkérdeznék, hogy melyik, alap, hogy a gép. De mindenhogy egyértelmű, hogy a gép. :DD -
#44195 egyetértek, gusztustalan. -
G_ArchAngel #44194 szerintem csak igenyesseg teszt - ez olyan ronda, hogy a heterok 9/10-e a gepet nezi... -
#44193 gaytest:
-
stain #44192 2x ex-580 volt, nem? Ha őszig meglesz még az obi, akkor lehet, hogy érdekel majd. -
#44191 260e.
Milyen vakuszett? -
stain #44190 mennyiért? a vakuszett már nincsen meg? -
1 éves, végig szűrővel, napellenzővel használt, újszerű állapotú Canon 24-70/2.8 objektív eladó dobozával, összes tartozékával.
[email protected]
+36206202303 -
#44188 A Fujinak szép szinei vannak...szerintem szebb a többinél, ha ez szempont!:) -
#44187 már ajánlottuk jónéhány vásárlónak a Fuji sorozatot, és nem emlékszem, hogy bárki visszajött volna reklamálni :) (ezért írtam be rögtön ma reggel)
vedd kézbe valahol, próbáld ki, és ha úgy érzed tudnál vele fotózni, akkor hajrá! a kategóriájában kellemes gépnek számít. -
#44186 Igen, az ár több, mint amire gondoltam. De nem tudom 50k alá tenni szinte sehogy. A fuji f 1600 tetszik leginkább számomra. Esetleg valami vélemény róla? Vagy ajánlat? ( Bocsi a sok hsz-ért, de ahogy sokszor írtam már szeretnék valami "jót" venni, ha pénzt adok érte..:D ) -
#44185 ezek közül a Sony-val nem találkoztam, de szerintem az se rosszabb, mint a többi - bár jóval drágábbak, mint az általad eredetileg meghatározott árkategória (és számolj hozzá memóriakártyát, AA-s eszköznél aksit+töltőt, esetleg tokot)
A Fuji F1600-as nagyon kellemes (az 1500 utódja, azt már nem gyártják, ahogy a 2000 utódja a 2100), kényelmes gép (és már eléggé kiforrott, egy ideje csinálják ezt a sorozatot), nekem tetszik a kezelése is (a mostani gépem előtt Fujim volt éveken át), hobbifotózásra ajánlott.
A Canon SX100 bitang egy gép, bár inkább kiskompaktnak néz ki, ha kézbeveszed. Emellett (számomra) talán a leglogikusabb menürendszer a Canon kisgépeiben van (most Canon gépem van).
A Sony-t nem ismerem, de az is inkább kompaktos kinézetű. -
#44184 Hoztam valamennyit,( ha nem baj ) hogy mégis milyenre gondolnék, szerintetek melyik ezek közül a jó?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
-
#44183 A Fuji, amit mutattál az ultrazoom kategóriás - az az előnye megvan, hogy nagyobb optikával, komolyabb lencsetagokkal rendelkezik, ezáltal egy fokkal szebb képet tud rajzolni, valamint jóval nagyobb zoom átfogásra képes, mint a kiskompaktok (ellentétben a videokamerákkal itt gyakorlatilag csak optikai zoomot érdemes használni).
Viszont emiatt drágábbak is, a kiskompaktok fölé pozicionálják őket, főleg mióta megtanultak korrekt videofelvételt is készíteni. Emiatt csak egy-egy (de nem rossz) gép kerül be az általad meghatározott pénzkorlátba.
Nézd meg a Fuji, Sony, Canon, Panasonic kínálatát, és ami a fontos (és Tetsuo is írta) vedd kézbe, próbáld ki őket. Ha ezekből választasz úgy, hogy neked kézre áll és tetszik, akkor nem fogsz bennük csalódni. -
#44182 Nem vagyok ( sajnos ) valami nagy szakértő, de kinézetre ( valamiért az én elgondolásom szerint tudásra is ) inkább az ilyen gépek tetszenek ezekhez. Tehát ez alatt azt értem, hogy akár hiába tud ugyanannyit a kettő, szerintem egy " 10cm-es " dologba nem ugyanazt lehet beletuszkolni, mint egy " 30cm-esbe ". ( remélem azért valamennyire érthető mire gondolok. )
-
#44181 Na ja, 50k-ert vki hosszu kemeny melot vegez, vki meg eleteben nem rakott odebb semmit, megis.. hm, ez egy masik tema.
Szal szerintem ebben az arkategoriaban nagyon hasonloak a gepek, itt a Del-koreaiak felveszik a versenyt a Japanokkal, erdemesebb inkabb vmi akciot kifogni, a kakukktojasokat elkerulni.
Neked eddig melyik all kezre, melyik tetszik?