Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
Amúgy meg használok MINDENT. 😊

A kis softbox nincs kész, nem volt kedvem bevonni az egészet fekete kartonnal, a bouncer viszont elég pöpec. 😊
ivjoe
Házi készítésû softbox:
- pizzásdoboz
- alufólia
- fekete karton
- lepedõ

Házi készítésû bouncer:
- pizzásdoboz
- fehér lap
- fekete karton
Ez a Blasta-féle "szabásminta" alapján.

Meg van ilyen belsõ vakuhoz kivágott, tejszínû filmesdoboz, egyik felén alufóliával, másik felén meg cserélhetõ pausz ill. fénymásolópapír. 😊
Timber
Ahaaa... ezt nem akarja kirakni az SG es ezert nem rak ki semmit... de jo is lenne az EDIT gomb INGYEN!

No akkor URLben

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
De talaltam jobbat 😊

Timber
Hat itt bizony csunyan felbeszakadta magat az uzenet 😛

Szoval mashonnan linkelve:

Timber
En ezt mert csoro vagyok 😊 De gondolom nem is nekem volt celozva a kerdes 😛

Amugy pont valamelyik nap talaltam:

5Dani
Leteszteltem a szarjaimat, az ebay nyelve az angol, úgyhogy:

Ezeket sikerült leszûrnöm:
- Az áteresztõ ernyõ rengeteg fényt ver vissza, pár ilyennel viszonylag nagy fehér falú helyiséget meg lehet tölteni irányíthatatlan szórt fénnyel.
- A brollyval el lehet kerülni a színes falról visszaverõdést, de érdekes módon a belül fehér hátfal nem ad érezhetõ többletet a megvilágításban.
- A visszaverõ ernyõ fénye láthatóan kontrasztosabb, ez hasznosítja a legtöbb fényt, de nehéz irányítani (egyenetlen fényeloszlás a diffúzor réteg hiánya miatt). Érdekes, hogy kupakkal - ami egy (?) blendét levesz a vakuból - egyenletesebb és erõsebb fényt ad a visszaverõ ernyõbe mélyebben behelyezett vaku. Nagy hátránya, hogy nyilvánvaló okból nem lehet olyan közel helyezni az alanyhoz, így a nagy átmérõ ellenére relatíve kis felülettel világít.
- Softbox fénye a legkiszámíthatóbb, de körülményesebb felállítani, diffúzor kupakkal illene használni, de úgy az lenne a leggyengébb. Drága.

A fentiek nem Gábornak szólnak -.-
Ki mit használ?

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Timber
elvileg a Nikon is jelent valamit be ma-holnap, de ahogy olvastam csak uj lencsek lesznek (24mm f1.4 pl.)

Blasta
Hol látsz joypad-ot?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Az a joypad mi ott jobboldalt?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

DJ RX7
megvan a következõ gép(em) amiért már érdemes lesz váltani 400D-rõl.
úgy látszik a Canon meggondolta magát és úgy látja lesz még jövõje így csak ötvenesével lépeget.

:3

http://gaborszantai.co.uk/

Loál János
Jaja, a tagnak ilyen szép neve van. 😮)

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Ja ok. Én konkrétan fénymérõs rangefindert kerestem, és arra mondták, hogy eléggé esélytelen.

Rákerestem vaterán a voigtlanderre, erre kiadott vagy 30 db vécédeszkát. 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Loál János
Dehogynem. Voigtlanderbõl folyamatosan vannak a Vaterán, néha 2-3-4 ezer Forintokért is. Most persze az 50-60-as évekbeliekre gondolok, ezért is írtam ónémetnek.
A japánosodás a 70-es évek második felében következett be, de az már "nem egészen" a Smena Symbol kategória, sem árban, sem minõségben. -.-

Nem nagyon lehet kapni. Ezeréves leica-k forognak, de azon kívül csak keleti gépeket láttam. Rá is kérdeztem. A gond az, hogy a fénymérõs modellek a három említett változatból általában 2000 utániak, és 1000-1500 dollárba kerülnek. Amúgy az új zeiss ikont és a voigtländert is japánban gyártják.

Loál János
Jó, lehet japán is. Yashica, Fujica, valami.

Loál János
Vatera.
De ha jót akarsz, akkor valami ónémet gépet veszel. Zeiss Ikon, Voigtländer, ha pénzes vagy, akkor Leica.

Blasta
Elvileg ma mutatják be a EOS 60D-t

Garf
ha nem ugyanazt akkor sem.

http://www.flickr.com/photos/bubue/

Én életemben nem próbáltam a szmenát színes filmmel, ff-el meg elég tré. Van kettõ is a pincében, de az egyik már elég rozsdás belül 😊 Szerintem 10e alatt simán kapsz bármilyen keleten gyártott fénymérõs SLR-t, amivel érdemes próbálkozni. Zenit, Praktika, Exakta... Bár 30e körül meg már profi filmes SLR-eket árulnak, azokkal annyi a gond, hogy ha ugyanazt az obi foglalatot használják, mint a digitálisok, akkor obit nem fogsz hozzá olcsón találni.

Nekem van Smena-m!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

berczely
update*

Közben nézelõdtem és van itt még sok hasonló gép és vérszemet kaptam szóval tudna valaki segíteni hogy milyet érdemes venni ha nem a Smena-t?

berczely
Szevasztok!

Akarok venni egy Smena Symbol-t!<#vigyor>

Muter elõszedte a régi gyerekkori képeim és meglepõdtem rajta hogy milyen szépek a színek a képeken van jó mélység élesség (a szülõk nem voltak profi fotósok) néha be be mozdult stb. na nem rizsázok szal az lenne a kérdésem hogy van e valahol valami kis leírás ahol alap szabályokról írnak, tippek stb. (fotózás alapjait vágom, aranymetszés, háromnegyedes rendezés stb)

Na szóval valami infó kéne <#vigyor>

DJ RX7
igen.

self fail. 😄

Mármint távkioldót, ugye?

DJ RX7
az túl puritán 😄DD
inkább veszek egy önkioldót. 😄

Blasta
Szigszalaggal leragasztod az expo goNbot

DJ RX7
400D-vel megoldható a bulb mód vezetékes önkioldón kívül más módon?

A gyári canon TS-en a tilt nem csökkenti a fényerõt, de a shift igen (én szinte ez utóbbit használom csak), ráadásul a fénymérõ sem pontos, úgyhogy erõs shift esetén manuálisan kell használni, és hasalni az expozíciót.

Timber
En anno Ebayrol rendeltem es akkor 15e-t fizettem erte szallitassal. EBayen a grizzly33bear nevu csaj-nal probalkozz... megiscsak Ukrajnabol kuldi szoval lehet tudsz faragni a postakoltsegen.

5Dani
😄

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

5Dani
Fényerõre azért gondoltam, mert minden kihuzat csökkenti, aztán rájöttem, hogy ez viszont valószínüleg nem kihuzat, eleve más távolságnak kell lennie (így a közelpontot sem befolyásolja).
De hol 10-15e egy adapter? Kb 140 dollárból jön ide.

Timber
Ismernek mar ezek a keresok teged 😊 Barmikor felajanl neked valamit az utolso harom mindig ott van 😊

Timber
Fenyerot nem banja mert csak mechanika ergo max a belerekedt levego osszetetele befolyasolja a feny utjat. Vegtelen van ha netan Alpha Centaury makettet szeretnel csinalni a Hubble-val (ha jol tudom az is PSix bajonettes) 😊 A legrovidebb beszerezheto az a Flektogon 50es, MC-s bevonattal (ergo 70es evek). En is foleg ezt, illetve a Biometar 80ast hasznaltam a Tiltes kepeim keszitesekor. Vedd figyelembe, hogy a 30mm Pentacon Six rendszeren mar halszem! Az 50mm ott nagylatonak felel meg! Kb. 1.6 a szorzo (ergo 50mm-es leica-kockas obi az PSixben 80mm ekvivalens...) szoval full framerol PSix-re a valtas az olyan mint APS-C-rol FF-re. Ergo egy 50mm-es PSix obi Psix-en olyan 'kivagast' ad mint egy ~30mm-es Full Frame-n vagy egy ~18mm-es APS-C-n. Meg a 180as f2.8-as Zeiss is PSix-re felrakva olyan latoszoget 'ad' mint 70-es APS-C-n... ergo PSix-en eleg nehez igazan massziv teleket kapni (mint pl. egy 300as Full Framen... az mar 500-as PSixen...)... Na de erted te 😊

Szoval ennyiben limitalt a helyzet egy PSix-es Tilt adaptor eseten, hogy igazan faintos nagylatod nem lesz... De ha azt veszed, hogy egy 50-es Flektogont megkapsz parezer forintert, az adapter szinten 10-15 korul mar kaphato... akkor van cirka 20e-bol egy Tilt lencsed es meg 5-6e-bol mar ketto is (mert vettel hozza egy Biometar 80-ast). Viszont a kedvenc Zeiss-ed, a Tessar nem igazan beszerezheto (ossz vissz 80as van belole es en meg nem talalkoztam vele).

Az itten a trükk, hogy a külsõ polarizátornak linerásnak kell lennie. A cirkuláris polarizátorokon a belsõ oldalon van egy réteg, ami gyakorlatilag direkt depolarizálja a fényt (miután a külsõ felületen levõ polarizátor lineárisan polarizálta) abból a célbõl, hogy mûködjön az autofókusz meg a fénymérõ. Na most ez alapján elvileg a hátukkal egymás felé fordított szûrõk mûködhetnének (eltekintve az autofókusztól), de ehhez kéne tudni, hogy a hátsó réteg pontosan mit csinál. A hátsó réteg valami fázistolást csinálhat, és amitt lehet, hogy elmásznak a színek.

Azt nem tudom, hogy IR-ben mûködnek-e a polarizátorok, de elõfordulhat, hogy nem, mert ezek mind úgy készülnek, hogy üvegre visznek fel valamilyen vékony filmréteget, és a filmréteg vastagságától függhet, hogy milyen hullámhossz tartományban mûködik.

5Dani
rákerestem, hogy: "TS"

We couldn't find anything matching your search

Would you like to try a search for tv, tg, crossdresser, tranny or transvestite instead?

5Dani
Hi!
Végtelen van? Fényerõt bántja? Melyik a legrövidebb, beszerezhetõ, használható képû obi?

Timber
joreggelt 😊

5Dani
Hm, neked van olyan tilt adaptered, amin én most filózok.

5Dani
Amúgy a B+W ND is színezi a képet, Hoyát nem próbáltam.

Timber
Fogalmam sincs de majd megnezem 😊
Viszont ha forditott sorrendben (LPC->CPL) rakom fel oket akkor csak total bekékiti de nem sotetiti.
Igy felrakva is van kis elszinezodes, foleg nagyon bezarva mar igencsak bekekul.
Test results @ me blog!

5Dani
Két polárt próbáltam én is, de így hogy fordítva van az egyik, nem. Megnézed nem fodítva is, mi a különbség?

Timber
ket polarszuro, az egyik megforditva (az van elol) Szoval valahogy igy:
Gep->Obi->Polarszuro->Oruzsralop
Es az oruzsralopot forgatod.
Ami viszont feltunt... olyan mintha az IR feny viszont bejutna ezerrel (kb. mintha az 'nem szurodne meg') mert a novenyek berozsdasodnak (ami a full spektrum fotoval fordul elo)

Na majd mindjart rakok egy kept innen az ablakombol 😊

Várj, tippelek. Két db polarizátor?

Már hogy érted, hogy csináltál?

Timber
csak nagyon picit viszi el lilaba de a zaridot azt nagyon... volt olyan ami 1/6 (ND2 koruli allapottal) lett 20"... f4 ISO 100 es szikrazo napsutes 😊 Es meg lehetett volna tovabb tekerni. Majd rakok fel sima tesztkepeket (mert kimozdulni nincs kedvem se idom szoval csak amit az ablakbol tudok a szomszed hazrol meg a hatsokertrol 😊 )

5Dani
És lilás képekre?

Timber
/me csinalt vario ND szurot. Holnap nagyon hosszu zaridokre lehet szamitani ha esore nem 😄

Timber
Tilt eseten elvileg nincs is ra szukseged, hogy TS legyen a PSix adapter mivel akkora korbol megy a kivagas, hogy siman elmaszhatsz benne.

De amugy letezhet de szerintem nincs. Mivel van egy adott tav (amennyi az adott bajo es a PSix kozotti kuloMbseg - a Psix bajo melysege) es abba kell bezsufolni a mechanikatot ezert nem elkepzelhetetlen, hogy mind a kettot bele tudjak tolni, de nem tartom valoszinunek, hogy ezzel barki is probalkozna komolyabban.