48078
-
#44380 lehet, hogy rövid, de VÉKONY!
-
#44379 Jah...a témák köbö egyharmada a két évvel ezelőttiből lett átmentve....bazze..ezekben semmi kreativitás nincs! -
#44378 1. szar volt...
2. nagyon szar volt
3. kurvagyengeszarvolt...
24 téma 12 óra alatt...kevés ember (ami nem annyira baj,csak épp nem lelkesít a 120 fős "tömeg")
valahogy nem jött be..öregszem. -
#44377 És eltartott kisujjal tekergetik a fix50-est...:D:D
Mocsokkuuuvaribanczja...:D:D -
stain #44376 Szokott valaki filmet szkenelni? Van egy régi epson perfection 2400-am, de az egyrészt nem tud 6x6-ost, másrészt meg elég kopott már. Kaptam most kölcsön egy Nikon filmszkenert, ami mondjuk vérprofi minőségben szkenel, de ez meg csak 35mm-es filmet tud, ráadásul a világ legrosszabb programja jár hozzá. Amit nézegettem, az az Epson V500, de azzal kicsit szkeptikus vagyok, a többi meg drága. Esetleg valakinek tapasztalat? -
#44375 -
#44374 Sziasztok!
Van egy eladó Canon PowerShot Pro1-es gépem. Szerintetek mennyiért lehet eladni? Mindene működik, dobozzal +tartozékaival és egy tartalék akksival adom.
-
#44373 egy napig volt olyanom -
#44372 Első részekben Olyja volt, makróvakuval. -
G_ArchAngel #44371 a verbeli, szuletett, tehetseges, profi fotosok Canon-t hasznalnak...
-
#44370 Az OLYra nem is emlékszem, de a céges cucca Nikon :) -
G_ArchAngel #44369 Blastanak (Stigma 180?) talan kicsit rovidebb, mint Danie (70-200/2.8IS L)... -
nachtwey #44368 Inkább rövíd, mint nem magas. -
#44367 Mármint nem magas? -
nachtwey #44366 Dani és Blasta Canon-t használ és szerintem Dani nagyobb, mint Dexter.
Blastát nem tudom, de úgy hallottam egy-két csajtól, hogy elég kicsi. -
#44365 Oly-t is használt. (a pedo killer pedig Canont -.- ) -
#44364 Dexter Nikon-t használ, és ő nagy ember :D
-
stain #44363 Szerintem meg az pont királyság lett volna. Meg lehetne vicces arcokat keresni az utcán. -
#44362 na mivót, meséjjé má, had rohogjek! -
#44361 Meg az illesztési hibák se tűnnek fel a lombkoronán -.- -
Lateralus #44360 Gondolom szempont volt a 360 fokos, szép körpanoráma is, szellőző kürtők, antennák és kéményerdők nélkül. -
stain #44359 Hát ha már így nekiálltak, csinálhatták volna valami jobb helyről is, mert a János-hegy rohadt messze van. Próbálkoztam már onnan telével fotózni, de vagy párás az idő, vagy annyira mozog a levegő, hogy elkenődik az egész kép. Tuti inkább felkunyeráltam volna magam mondjuk a SOTE tetejére a Nagyvárad téren. -
Lateralus #44358 Magyaroké az új világcsúcs!
http://pixinfo.com/hirek/2010-07-27_272856 -
#44357 Szerencsére elfelejtettem, mi volt? -
#44356 Mizu pillangókisasszony vazze?
Felébredtél téli álmodból?:)
Hallod...ez a fotómaraton mekkora egy elcseszett baromság lett idén..:D:D:D -
#44355 szia
kerdeseidbol azt a kovetkeztetest vonnam le, hogy nagyon amator vagy a fotografia teruleten. ebben az esetben tenyleg totalisan mindegy melyik gepet veszed, nem fogsz veluk meg sokaig olyan fotokat kesziteni, mint melyeket a neten nezel amikor osszehasonlitod oket.
akar canon, akar nikon mellett dontesz tudnod kell, hogy jol dontottel, mert a legjobb minosegu, hobbi fotozasra IS alkalmas marka kamerajat valasztottad, ezek utan a GEP KEPESSEGEI, KEPMINOSEGE nem fognak a tehetseged es elhivatottsagod utjaba allni.
autos hasonlattal elve: audi vagy bmw? mindket marka megbizhato, fasza felszereltsegu es kenyelmes autokat gyart (kerem az autobuzikat ne ebbe a hasonlatba kossenek bele), barmelyiket veszed, egy jo autod lesz.
szal tenyleg total mindegy melyiket veszed, ha kitarto vagy es erdekel a fotozas elobb-utobb a fotozas es a keszitett kepek orommel fognak eltolteni.
fogdosd meg oket, kapcsoltasd be, nezd meg a menurendszert, a kezelesuket es utana donts.
amugy a kitobik kozott egyk markanal sincs nagy kulonbseg, a legolcsobb obik ezek, ugyan olyan ratyi a minoseguk akar canont akar nikont valasztasz.
nekem canonom van (ketto is) neken a canon nyujtja azt a kenyelmet, kepminoseget, megbizhatosagot amit elvarok egy ilyen aru keszulektol. -
G_ArchAngel #44354 sosem volt igaz...
az igaziak Hasselblad-ot es Leica-t hasznalnak es khaki mellenyben es szafari kalapban setalgatnak az ehsegtol mozdulni alig tudo indiaiak kozott...
a tobbiek meg bohocok -
#44353 " én canont vennék, " - és mi tart vissza? Keresel valami kapaszkodót, amit okolhatsz, ha valami nem lesz tökéletes?
Nem a kitobin múlik, hogy érdekes, élvezetes képeket készítesz-e vagy sem. -
#44352 Az már rég nem igaz, hogy a riporterek mind Canonnal nyomják. -
Cowboy03 #44351 köszi:)
az az igazság, hogy én canont vennék, már csak azért, mert akiket így látok riporterek meg nagyobb emberkék szinte mind kanonnal lövöldözik, tetszik a szép képe meg a fullHD videó, de amilyen objektívet adnak hozá az nagyon lehozó...ráadásul azt mondják, hogy azok nagyon hamar megadják magukat. Nikon-t csak a jó minőségű kit objektívért venném meg + még Scott Kelby választásában bízok, mivel neki is van egy ilyen és nem gyenge képeket tud vele kreálni. Kit objektív nekem azért lényeges, mert nem sűrűn fogok obikat vásárolgatni. Eddig csak Nikon D300 és Canon 1000D volt a kezemben, canon kicsit "műanyagos" volt, nemtom 500D mennyivel másabb minőségű -
#44350 Tehát a Canont. -
#44349 mivel mindenkinek húz valamerre a szíve, ezért elfogult lesz. te meg dönts kedved szerint. ha bárki más döntését követed, azzal csak magaddal szúrsz ki, mert végig ott lesz benned a "másikat kellett volna", ráadásul bármi nem tetszik rögtön nekiállhatsz a "az a hülye mondta, hogy ezt vegyem" körnek - erre pedig senkinek nincs szüksége.
Vedd meg azt, amelyik kézben jobban tetszik, és amelyiknek a tudása és a készült képek (az objektívtől és az "előhívástól" legalább annyira függ, mint a váztól) alapján jobban tetszik, vagy amelyiket el tudod képzelni, hogy sok év múlva is használod (vagy akár egy utódját), azt vedd meg. -
Cowboy03 #44348 na most már csak azért is felteszem a kérdést: Canon 500D v Nikon D5000?
melyikkel lehet zajmentesebb és szebb képeket csinálni?
ez a kérdés lassan 1,5 hónapja éget és egyszerűen nem tudok dönteni a kettő között...megkérdeztem már rokonomat is, neki egy 40D-je van 3éves és még mindig kitűnően portrézik vele), meg egy másik rokonomnak is olyasmi kaliberű canonja van, de én azt a szintet nem bírom megfizetni (Nekem max a 170 ezer és nem több). Bementem már fotós üzletbe is, ott egyből ezt a canon vs nikont vágtam az eladó fejéhez, ő a nikont ajánlotta azzal érvelve, hogy a canon olyan képet csinál az emberi bőrről, mintha egy hullát fényképeztek volna..ok..hazajöttem és lám, láttam, hogy a honlapjukon csak pentax és nikon gépeket árultak...szal rögtön tudtam h érdekből ajánlotta a nikont.
És igen, van még egy másik tisztázatlan kérdés bennem amit színtén nem értek: hogy lehet az, hogy a Canon 500Djelentősen drágább, mint a D5000? fullHD és a 920-as képernyő ennyibe kerülne?
Legyetek szívesek, és valami olyasmi válaszokat írjatok, amivel egyértelműen eltudom dönteni azt, hogy melyiket vegyem meg. (nem ilyet várok: Canon, csak mert.) -
stain #44347 Most látom, hogy hülyeséget írtam a vonalsűrűségre. Nyilván az 50 /mm meg a 100/mm kicsit sok lenne. Szerintem inkább 5/mm és 10/mm a helyes érték, de meg kéne nézni valahol. -
#44346 http://www.pixel-peeper.com/ -
#44345 http://www.objektivek.com/
http://www.pbase.com/
http://www.the-digital-picture.com/
stb -
#44344 Sziasztok mi annak az oldalnak a neve ahol kulombozo obikkal keszult kepek vannak fent? Koszi -
#44343 Persze, de ezen kivul feltetelzzuk minden mas ua, kulonben irtad volna..
De mar latom, ez nem ennyire egyertelmu, bocsi, engem meg is leptek az adatok.
-
#44342 Ez viszont kimerítő válasz,erre voltam kivancsi,koszonom! -
#44341 Ne haragudj de ezekbol meg nagyon nem egyértelmű..