48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DirtyGab3sz
    Ennyi pénzért kapsz már normális márkát is, aminek a szervíz-feltételei jobbak!:)
  • Higany
    Sziasztok! Mi a véleményetek ezzel a géppel kapcsolatban. Csak mert elég kevés infót találtam róla és kevés helyen is árulják itt M.o-on. Köszi!
  • informen
    :D OK köszi.
  • RATCUSTOM
    azt írta, hogy nincsen különbség képminőségben :)
    vedd amelyik legjobban tetszik, én mondjuk sony, canon, casio küzül válogatnék, de ez csak az én függőségem :D
  • Cowboy03
    ok, köszi :)
  • informen
    Pont a tudása nem érdekel csak legyen korrekt minőségű kép.
  • Blasta
    20-30 ezer forintért vegyed akármelyiket, ugyan azt tudják, nincs különbség a képminőségben
  • informen
    Üdv! tudnátok ajánlani valami jó fényképező 20-30 ezer lenne a keret.
    Lényeg hogy jó képet csináljon és mivel amatőr vagyok kézi piszkálgatás nem fontos.
  • Blasta
    Ne foglalkozz vele, ha a vignettálást szeretnéd elkerülni, százezreket kell(ene) obira költened.
    Amúgy a vignettálás nagyon téma-specifikus cucc, a legtöbb esetben nem homogén falat fotózol, nemdebár? Tájképnél meg jól is mutat, szal no para...
  • Blasta
    Amúgy minden low-end kategóriás objektív vignettál a sarkokban, sőt jópár high-end obinak is tulajdonsága ez, szóval ez alapján ne dönts (pláne, hogy a peremsötétedés most amúgyis DIVAT! :D)

De a lényeg: sigmától zúmobit ne vegyél! Még EX-es szériás obijai is vannak jó szarok, csak a fixekben lehet megbízni.
  • Cowboy03
    okjea, de nem tudom te mennyire nézted meg a tesztképet amit linkeltem, de a nikon telefotójának a szélei feketék, és én azt nem tudom mire vélni...
  • Blasta
    Nikont, az ha nem is sokkal jobb képminőségű, az anyagminősége biztos jobb, azaz nem baszódik tönkre fél év múlva, ahogy az alacsony kategóriás sigma zúmok nagy része
  • Cowboy03
    Gabesz, Ratcustom, köszi!

Blasta, mit ajánlasz akkor helyette?
  • Blasta
    Sigma 18-125-öt nehogy vegyél!!!
  • RATCUSTOM
    grat hozzá, nagyon jók!
    És akkor szerintem egy ilyet is beszerzek, ilyen képeket én is akarok. :D
  • DirtyGab3sz
    A Sigma zoomobijai sajna nem a legjobbak...a fixek már használhatók.
    Persze ezekkel is lehet szép képeket készíteni, de egy utazózoomtól ne várj túlzottan sokat,mert csalódás lesz a vége!:)
  • Cowboy03
    Sziasztok

na végre döntöttem, és a Nikon D90-nél tettem le a voksomat, igaz, ez drágább vmennyivel, de nekem ez kell. már csak azon töröm a fejemet, hogy csak vázat vegyek és utánna hozzá egy sigma 18-125-ös obit, vagy kitbe vegyem ugyanilyen kaliberű Nikon obival. Ezt nézve szerintem inkább egy sigma obit kéne rá venni, a széleken levő sötédedése a képnek azért elég dúrva hiba egy nkon objektívtől, nem? amúgy ezt a Sigma obit néztem ki hozzá, nem tudom ez mennyire csinálhat szebb képeket a Nikonénál...
  • DirtyGab3sz
    Is-is..van amit obifordítással csináltam...de a frisebbek igen, a Raynox-al!:)
  • RATCUSTOM
    :)
    PENTAX Photo Gallery-s makrós képeid is ezzel az előtétlencsével készültek? :O
  • DirtyGab3sz
    Én e-bay-ről rendeltem..hétfőn rendeltem,pénteken megkaptam...lengyelországból, a bolti ár alatt 3000HUF-fal, és még kaptam egy kis koNpaktokhoz való minitripodot is grátisz!:)
  • RATCUSTOM
    Köszi, akkor gondolom halszem se lehet rossz, meg lehet akkor már egy makróra is benevezek, biztos ami biztos alapon. :)
    Most még a pénzt összegyűjtöm erre a felszerelésre, és már veszem is. :D
  • DirtyGab3sz
    Bazz...az internet úgylátom elérhető...nézz itt szét, ami Neked szimpatikus árban/tudásban azt vedd meg!
    KATTIDEVAZZE
  • Csacsi
    Nem haragudnék meg pontos típus megnevezéstől :)
  • DirtyGab3sz
    Nekem makroelőtétem van Raynox...tuti vétel..médinjapán....jó minőség,kompromisszumokkal.
    A halszem-előtétet nem ismerem.:D
  • DirtyGab3sz
    A modern kor kihívásainak megfelelve BÁRMIT eljátszik neked egy jó cigánybanda..:D:D
  • Tetsuo
    mert egy muzsikus, notat kerdezett volna.. ;)
  • RATCUSTOM
    * Kérdés akart lenni: Ez nem lenne alkalmas a célra?
  • RATCUSTOM
    Köszi a tájékoztatást. Mindegy makróról azért egy időre le tudok mondani, ha majd egyszer kell, akkor majd beszerzek egy makroobjektívet is.
    Viszont halszemből találtam előtétlencsét. Ez nem lenne alkalmas a célra, Gondolom minőségben messze van egy halszemobjektívtől, de csak néha használnám, amolyan hülyülésre. :)
  • stain
    Bármelyik szénszálas Manfrotto vagy Giottos jó lesz a legkisebb gömbfejjel :)
  • stain
    Makrózni valószínű nem fogsz tudni a kitobikkal. Még ha van is a telén makro állás, az sem lesz jó hangyához. Ahhoz muszáj lesz valami gyűrűsort vagy lencsefordítót beszerezned. Gyűrűsort láttam nagyon olcsón e-bay-en, viszont azzal elveszted az autofókuszt (nem tudom a rekeszt hogy lehet olyankor állítani; ebay-en 80 dolcsiért van olyan, amivel megy minden). Netán vehetsz makró obit, de az többe kerül, mint a gép, amit leírtál. A halszemmel kb. ugyanez a helyzet. A canon csak full-frame-re gyárt halszemet, és az is csak átlóban 180 fok. Más gyártóknál van 8mm-es, ami az APS-C szenzorra van méretezve, de tartok tőle, hogy az sem olcsóbb, mint a Canon-féle 700 dolcsiért.
  • Csacsi
    Sziasztok. Sony Alpha 300-hoz milyen állványt ajánlotok? A legnagyobb cuccom jelenleg hozzá, és nem tervezek mást a beercan 70-210. Plusz külső vaku.

Köszönöm előre is.
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    1,5 éve vettem egy Casio FH-20-at, lehet emlékeztek is rám, akkor is sokat kérdezősködtem. :)
    Imádom ezt a gépet, tényleg mindenre használható contrailspotting-tól, a hangya-makrózásig. :D
    De most, hogy a fotózás nagyját megtanultam, váltanék egy komolyabb gépre, ami ugye csak DSLR lehet. 1,5 éve is csak a kényelem miatt nem azt vettem, az objektívek cipelésétől és cserélgetésétől félek még most is. :D
    De remélem valahogy sikerülni fog ennek a "fóbiának" a leküzdése. A liveview nálam létfontosságú, valahogy mindig olyan helyzetben kell fotóznom, hogy a keresőt nem tudom használni, és nem is nagyon szeretem. Első választásom a Canon EOS 1000D lett. A váz se egy drága dolog és egy 18-55, valamint egy 75-300mm-es objektívvel is csak 130.000 Ft.
    Kérdéseim:
    Ezzel a 2 objektívvel kb ugyanolyan képeket tudok majd csinálni (látószög, fókusztávolság, stb) mint a mostani FH-20-al, csak kicsit jobb minőségben? Tehát továbbra is szeretnék makrózni, kiállításon, repülőtéren, akárhol fotózni.
    Illetve egy halszem objektívre is szükségem lenne, amivel ehhez hasonló képeket tudnék csinálni. Melyik objektívet ajánljátok?
    (A Canon-ról is le lehet beszélni, ha a leírtakhoz megfelel egy másik gép is, ami olcsóbb, vagy nem sokkal drágább, viszont minőségben sokkal jobb.) Canon azért tetszett mert talán ehhez van a legtöbb kiegészítő, obi, szűrő, stb.
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Galy
  • 5Dani
    Galy ezt akarta linkelni.
  • DecenS

ez biztos valami belsős poén lehetett
  • 5Dani
    :D
  • DirtyGab3sz
    Hehhe...ezt a csajt szúrta egy ismerősöm régen,amikor még celeb volt...
    Elvitte egyszer egy nívósabb étterembe,ahol élő cigányzene volt esténként.
    Prímás odasonfordál celebnénihez:
    -kiszkezicókolom..mi a kedvenc számja kedves??
    Celebcsaj:
    - a nyolcas....

• G_ArchAngel #44385
    Ha valami, akkor ez gecire aljas volt...
  • DirtyGab3sz
    Hölye!:)
  • Blasta
    Amúgymeg ez a pályám csúcspontja, innen nincs feljebb, mivel a LEGNAGYOBB FOTÓSSAL említettek egy lapon, hasonlítottak össze, és ez több mint amit valaha is reméltem a karrieremtől.

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK akik támogattak pályámon és hittek bennem, köszönöm Apunak, Anyunak, Huginak, kiscsének, nagycsének, az egész ötödikbének, Terkanéninek, a teljes Zetor diszkó csapatának és DJ Villáskulcsnak, továbbá kedvesemnek és lelki támaszomnak, aki átsegített a nehéz napokon!
    És persze Nektek is, SG.hu fotós közössége, a vendégeim vagytok egy pohár jégre, ha egyszer ellátogattok Londonba!
    :)