48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • REPS0L
  • stain
    Szvsz nem érdemes összevásárolni mindenféle játék obit, mert aztán nagy lesz a csalódás. Vegyél egy 50mm f/1.8 fixet, aztán majd belejössz, és meglátod, hogy merre érdemes fejleszteni. 15-20 éve nem volt ilyen zúmdömping, aztán mégis mindenki megoldotta a fényképezési igényeit.
  • RATCUSTOM
    Bár lehet, hogy akkor úgy lesz megoldva, hogy veszek egy 1000D + 18-55 IS kitet majd hozzá egy 75-300-at 50.000Ft-ért, akkor kb. ugyanott vagyok árban. :)
  • RATCUSTOM
    Vakut köszi, szerintem megvan melyiket választom. :)
    20mm nagylátószög meg... Hát az nem halszem, csak kicsit torzít a széle, végül is az se rossz. Ezt még átgondolom, vagy ha tudom, akkor ki is próbálom valahol.

Ennek pedig nemigazán örülök, hogy a 18-55 II-es. Esetleg nem láttál valahol ilyen duplakitt-et IS-es 18-55-tel
  • Lateralus
    1. Az árgép elírta. A boltok linkjeire kattintva 18-55mm II és 75-300mm objektív jár ehhez a kitthez. Ezek az olcsóbb, gyengébb minőségű változatok. A 18-55mm IS valamivel jobb a korábbi II-es verziónál, és stabilizátoros. A 75-300mm-ből tudtommal nincs IS-es, azt a Canonnál 70-300mm-nek hívják. Optikailag megveri a 75-300mm-at, de az ára kb annyi, mint az egész kitté, úgyhogy kizárt, hogy ilyet adjanak 130-ért a váz mellé.
    Szerintem ezt kapod: 1000D + 18-55mm II + 75-300mm.

2. Esetleg

3. Ha 58mm-es menete van, akkor fel. De ez nem halszem előtét, hanem sima nagylátószögű, 0,66x-os szorzóval. kb. 20mm-nek megfelelő nagylátószöged lesz a 18-55-ös min. 30 mm-e helyett.
  • RATCUSTOM
    Hát a lomo az móka, annyi biztos. :D
    Semmi bajom velük, sőt, szeretem a vele készült képeket, csak úgy érzem nem nekem való. Meg azért akármennyire is amatőr dolgot szeretnék, ennyire azért nem. :)
    De lehet, hogy egyszer még bekerül egy a házba.
  • stain
    Szerintem ha olcsón akarsz halszemes képeket fényképezni, akkor vegyél egy műanyag lomo játékfényképezőt. Mondjuk az filmes, de móka.
  • RATCUSTOM
    Az jó ár. És ha ilyen jó az ára akkor lehet, hogy IS-es, ugyanis az az olcsóbb! Nem értem én sem, hogy miért a jobbat adják olcsóbban, talán úgy gondolják, hogyha a másik drágább, akkor azt veszik, mert akkor valamivel többet kell tudnia?
  • 5Dani
    Electroworld vagy Saturn vagy Media Markt volt a bolt, ahol 130-ért láttam ezt a dupla kitet. Mondjuk azt, hogy IS-e, nem figyeltem.
  • RATCUSTOM
    Mai nap egy kis Canon 1000D "képzést" tartottam magamnak. :)
    Úgyhogy újra érdeklődnék.

1.) Ez a gép elképzelhető, hogy a felsorolt boltok mindegyikében Canon EF75-300 1/4.0-5.6 IS, illetve Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS-el van? Mert akkor úgy látom, nagyon megérné.
    Olvastam olyanokat, hogy a 18-55 nem mindegyik boltban IS, hanem II. A 75-300 pedig Sigma, vagy IS nélküli Canon 75-300, nem IS-es.
    2.) Valami olcsó (akár kínai) E-ttl, dönthető, esetleg forgatható fejű vakut, illetve E-ttl hosszabbító kábelt szeretnék. Tudtok valami tippet adni? Tényleg elég a legamatőrebb szint is, csak azért ne mindig beépített vakut használjam, az nem sokszor vezet jóra. :)
    3.) Még mindig érdekelne, hogy a Raynox HD-6600Pro-58 halszem előtétet fel tudnám-e rakni a 18-55-ös kitobjektívre.

Tudom, elég sok a kérdésem, de nem utólag szeretnék pofára esni. :/
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • stain
    Á, annyira nem érdekel a makrózás, hogy most abba fektessek, csak nézegettem a közgyűrűket, mert annyit még megérne a dolog. Az idei befektetés már úgyis megtörtént egy Bronica SQ-A személyében, majd küldök róla képeket. Csak szivat a szerkezet, mert valamitől felragadt az emulzió a filtovábbító görgőre, és két tekercsemet is elkúrta. Szerencsére nagyrészt csak tesztfotók voltak. Alaposan ki kell pucolni, asszem.
  • oneal1
    nekem 100mm/2.8 macrom volt canon, eladtam, most egy canon 85mm/1.8-al makrózom közgyűrűkkel.
    Szerintem nagyon jó kombináció, ütős!
  • stain
    Közben rájöttem, hogy a közgyűrű azért szivatás, mert leveszi a fényerőt elég alaposan. Úgyhogy az f/4-es obimmal ilyen téren nem igazán ugrálhatnék... Nem véletlen, hogy drága a Canon f/2.8-as makróobija.
  • oneal1
    köszi!

de az előtted lévő válasz...sokan unatkoznak biztos:D

• RATCUSTOM
    köszi
  • REPS0L
    #44434, ne hömbölögjé -.-
  • oneal1
    kössz a választ, ügyes vagy:D
  • REPS0L
    egy 350D-t mennyiért érdemes most eladni? (kit obival vagy nélkül)
  • Loál János #44444
    TEKKK
  • Loál János #44443
    DCR-250
  • RATCUSTOM
    Köszönöm a segítséget!
    Akkor elvileg ez jó lenne?

DirtyGab3sz: Raynox makróelőtéted nevét megmondod? :)
  • Lateralus
    Ez biztos felmegy

Viszont amennyiért ezt adják kapsz normális halszem objektívet is.
  • Lateralus
    Szerintem nincs DSLR-re való előtét, legfeljebb egy-két makro.
    Egyébként felejtősek. Ezek videokamerákhoz még jók, de 1x megapixelhez már gyengék.

Ha mégis előtéttel akarsz halszemet, akkor 58mm-es menettel keress, mert a 18-55mm-es kitobjektívnek ekkora a szűrőmenete. Raynoxnak van talán ekkora, bár ennél sokkal drágábban. Érdemes valami jobb fix objektívre feltenni, ami viszont nagylátóban elég durva ár első körben.

A legolcsóbb megoldás a halszemre a ruszki Zenitar 16mm F2,8. APS-C-n csak részleges halszem hatás, de azért adja. Külföldről lehet rendelni inkább, itthon főleg használtan lehet kifogni. Canon csatlakozású is van, vagy olcsóbban M42 menetes, amihez viszont kell egy Canon adapter is, hogy fel tudd tenni.
  • RATCUSTOM
    Köszi a felvilágosítást. :)
    Tudnál helyette mutatni egy dslr-re valót?
  • Lateralus
    Nem, mivel videokamerához gyártják.
    Max. 37mm.
  • ivjoe
    Érdemes, megóvja a frontlencséd mindenféle csúnya dologtól.
  • DJ RX7
    igen
  • ivjoe
    Jah, értem, szal ha L-es obim van, akkor ne kérdezzek semmit, csak óvatosan a kurvaanyámat?
  • REPS0L
    már csak azért is, hogy védje a lencsét
  • DJ RX7
    aki l-es objektíveket vesz magának annak gondolom van annyi tudása a fotózás terén, hogy maga el tudja dönteni, hogy kell-e rá uv szűrő.
  • oneal1
    beszereztem egy canon 300 IS f4 L objektívet, kérdésem az volna, hogy érdemes rá venni uv szűrőt?
  • Jano
    Epson R-D1

De árban az is orvosi műszer kategória. :-C
  • stain
    Valami jó rangefinderes kijöhetne, ami kicsit (sokkal) olcsóbb, mint a Leica. De sajna Canon/Nikon vonalon ennek nincsen hagyománya. Valahogy a kijelzős, tisztán auto-fókuszos dolgoktól ódzkodom.
  • Blasta
    hat de. max csinnalnak ok is egy uj formatumot :-D
  • G_ArchAngel #44428
    varom mar a Canon/Nikon mit lep, foleg az miatt, hogy Canon eseteben az APS-C objektiv lenne logikus, de annak melyebb a benyulasa, ergo pont hatranyt jelent egy ilyen gepnel... vagy nem?
  • Tetsuo
    http://prohardver.hu/hir/digitalis_hatfal_egy_dslr-bol.html
  • Blasta
    Dràga? Gabesz ne mondd már, egy jo minosegu csereheto obis kompakt KET OBIVAL, ami a dslr-ed minoseget veri draga 200e-ert????
  • Higany
    Köszi! Akkor még lehet várok, hátha lemegy valamikor a Panasonic FZ38 ára. Az nagyon bejövős. Jó hétvégét! Üdv!
  • DirtyGab3sz
    Jah..nekeressetek linket...
  • DirtyGab3sz
    Tegnap az egyik fotósismerősöm megmutatta az új szerzeményét....
    Sony NEX-5...cserélhető obik,de kompakt...
    Második gépnek vette...mitmondjak,beájultam tőle,mert pöpec kis szerkezet.
    Igényes anyagok,jó minőség,igaz drága....a 2 obival (ekv.16mm/f2.8 és 18-50/f3.5) majdnem két kiló...
    ISO 12800-ig húzható....és mitmondjak...6400-on szebb mint a dslr-em...
    Használhatók a Sony obijai hozzá!Igaz közgyűrűvel az alfa,és Minolta obik.
    Komolyan lenyűgöző mit ki nem hoznak manapság...