48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DirtyGab3sz
    Nézz szét a Raynox cuccai között!:)
    Óccsó...jó minőségű...kompromisszumos mondjuk!:)
    Ittenkezgyede!:)
  • DirtyGab3sz
    Ha Kata-t veszel vagy CaseLogic-ot, nem bánod meg!
    :)
  • 5Dani
    hát, váll, öv, egyéb?
  • Tikal #44499
    itt biztos találsz...
  • oneal1
    egy kis segítséget szeretnék kérni fotóstáska ügyben

Kéne nekem egy olyan cucc amibe ezek beleférnek:
    canon 50D
    sigma 10-20
    canon 85mm/1.8
    canon 70-200 f4 L
    canon 300 Is f4 L
    canon 430 Ex II

köszönöm előre is!
  • Higany
    Szevasztok! Szerintetek egy pana fz7-re lehet tenni valami halszem előtét lencsét vagy valami ilyesmit és milyent, ha igen? Köszi!
  • stain
    Ez a 3dmax szerver nagyjából 0 teljesítményt nyújt, ahogy elnézem.
  • repvez
    köszi majd holnap elválik hogy mit tudok kihozni belöle.
    Ilyenem nekem is van :)
    L-159
  • DirtyGab3sz
    Sajna elég nehéz dolgod van..:D
    Ezt Neked küldöm!:)
    olvasd el a sztori is!
  • stain
    Na most végre bejött nálam is. Szerintem nagyon közel jött a gép, és brutál gyorsan.
  • G_ArchAngel #44492
    (ott is bejon)
  • Blasta
    biztos UK miatt
  • repvez
    nem tudom mi lehet a gond nálam bejönnek rendesen
  • RATCUSTOM
    Szép képek, grat!
  • Blasta
    én nem látok a linkeken semmit
  • stain
    Szerintem én anno P-n kényképeztem, mert elég új volt a gép is meg az obi is. Mivel elég messze mennek a gépek, használhatsz nagy blendét, de szerintem 8 alá nem nagyon érdemes menni, attól függetlenül, hogy nekem vannak olyan képeim, amik 5.6-tal készültek. Az 50-200-as valószínű úgyis túl lágy képet ad nagy blendénél.
  • repvez
    nem rossz képek.Sajnos nekem csak 18-55(F3,5-5,6) és 50-200-as(F4-5,6) obiaim vannak.
    Ahogy néztem a képeket mindegyik a minimum F-számon volt. ezek szerint AV állásban (rekesz prioritás) célszerű fotozni és minden mást automatán?
    Vagy melyik mod lenne nagy általánosságban jo hogy be se mozduljon meglegyen az 1000 körüli zársebesség és a részletes kép(persze tudom hogy ezen sok mulik hogy milyen az idö aznap)
    példa1
    példa2
    mindegyik ugyan azon a beállitáson készült (F8 1/750, iso100 200mm)
    az árnyékban lévö részek alig látszanak és olyan mintha bemozdult volna.
    ez szikrázó napsutésben készült .
  • popzu
    Sziasztok valaki tudna ajánlani valami régi filmes gépet[használtat] amihez rendes objektív/ek is járnak és a ti megítélésetek szerint még ma is rendesen használható gép?Előre is kösz a válaszokat!
  • stain
    Ha nem tudsz deríteni, akkor két fényértékkel told meg azt, amit a fénymérő mér. Amúgy ha kék az ég, és nem a Nap felé fényképezel, akkor az nem is ellenfény, szóval simán jó lesz, amit a mér a gép, ha spot módra teszed. Nem tudom, hogy milyen obid van, de 400-600mm alatt sokat nem fogsz kihozni a fent repülő gépekből. Ja, és úgy próbáld, hogy legalább 1/1000 sec legyen a záridő, különben bemozdulnak a gépek. Ha szépen süt a Nap, akkor simán lehet 100-as ISO-nál is fényképezni. Viszont ha propelleres gépet fotózol, akkor érdemes egy kicsit hosszabb expozíciós időt hagyni, mert elég idétlen, ha a propeller áll a levegőben.

Két évvel ezelőttről van pár képem itt. Bár nincsen rajtuk semmi utómunka, csak crop. Majd egyszer beállítgatom őket, ha lesz rá időm.
  • repvez
    egy kis tanács ismét jol jönne, olyankor hol és min célszerü állitani, ha ellenfényben kell fotozni ,de olyan tárgyakat ami kivül esik a vaku távolságán a deritéshez?
    illetve egyéb tanácsok , hogy gyorsan mozgo tárgyak fotozázához szép éles ,konturos , részletes képekért.

Közeleg a repnap és szeretnék jo képeket nyomatni :)
  • Tikal #44482
    Nem érdekel valakit egy B+W 67mm c-pol mrc? 18e
  • REPS0L
  • Galy
    neeeeeeeee
  • Gery1980
    Hi
  • Dzsini
    Fuji márkaszervízt keress a környékeden - Budapesten a Fotó Paradicsom például - sok tapasztalnivaló nincs a dologban, minden bizonnyal ki kell fizetned a cserét...

Mindenképp kérj árajánlatot, és mérlegelj, hogy esetleg nem éri-e meg egy újat venni helyette.
  • Mikoto
    Hali!
    Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Fuji Finepix S1000 gépecském, és sikerült a kijelzőjét hazavágnom. Rohantam otthonról és tok nélkül betettem a táskában, a töltő mellé, ami benyomta a kijelzőt. Gondolhatjátok milyen pipa voltam.
    Jó lenne megjavíttatni, de nem tudom hova forduljak egyáltalán. Egy szerviznek írtam már e-mailt, de nem kapok rá választ. Személyesen egyelőre még nem akarok menni sehová, inkább tapasztalatot gyűjtenék itt.
  • Lateralus
    Meghekkelték az oldalt, amit lereagált a Google és beintett.
    Tegnap délre ki volt javítva, csak kicsit lassan állt helyre minden.
    Most már minden oké.
  • DirtyGab3sz
    Kaptak valamit...írták is valahol,hogy hamarosan kijavítják a hibát.
  • DJ RX7
    pixinfo.com is az

én is csodálkoztam.
  • acsati
    kicsit off:
    nem tudjátok mi van a fotozz.hu-val? nekem ma azt dobta elő a böngészőm (ff) hogy "bejelentett támadó webhely"
  • RATCUSTOM
    Mégjobb ha 15 éves. :)
    Filmes gépektől én valahogy idegenkedek. Csak kisgyerek koromban kattingattam vele párat, utána már digitális kompaktok kerültek a házhoz.
    Egyébként MTO-ról tudtok véleményt mondani? Annyit tudok, hogy contrail-re biztos jó, más felhasználási lehetőségekről főleg csak képeket láttam.
  • Dzsini
    viharszezonra - fotózzunk villámokat
  • stain
    Jah, de azért kisebb, mint egy KF gép, úgyhogy több helyre el lehet cipelni. Igazából portrézásra használom. Azt nem állítanám, hogy semmi értelme kisfilmre fotózni, fekete-fehérben-ben ki tudom belőle hozni azt, amit az 5D-ből. A KF-re kíváncsi leszek, mert még nem szkeneltem be az első tekercseket, kéne valahonnan akasztani egy szkennert hirtelenjében, de az nem olyan egyszerű most.
  • G_ArchAngel #44469
    Nekem EOS 1V-m volt, imadtam, de egyszeruen semmi ertelme kisfilmre fotozni.
    Kiserletezni jatszani inkabb KF, de a 35mm csak penzkidobas.
  • stain
    15 éves, de szerintem millió expó nincsen benne. A filmes gépeket nem hajtották szét annyira anno, mint most a digitálisakat. Kicsit béna rajta még az autofókusz, de a fénymérője meg a keresője azért übereli az 5D-t. Meg a 1/250s vakuszinkron sem rossz full-frame esetében...
  • RATCUSTOM
    Gondolom... :) Azért nem egy kezdőnek van ilyen gépe, maradjunk annyiban. :D
    Nem igazán néztem használt gépeket, de gondolom egy 5éves, millió expós az a 100 dolcsis. :)
  • stain
    Hát mondjuk attól, hogy milyen gépem van, még bőven csinálok szar képeket :) Egy EOS-1-es meg 100 dolcsi e-bay-en...
  • RATCUSTOM
    Köszi, de már tudom, hogy merre érdemes, vagy merre kellene fejleszteni. :)
    Reptéri repülőgép fényképezés (spotterkedés) nagyon érdekel, bár feltehetőleg nem sokat fogok reptereken lenni, de amikor ott vagyok, akkor ott jó képeket szeretnék készíteni. Ezenkívül pedig - ahogy már írtam is - minden másra. :D
    Először elkezdtem nézegetni a DSLR-eket, úgy döntöttem csak Nikon illetve Canon jöhet szóba, kiegészítők ára és választéka miatt. Aztán megtaláltam az 1000D-t. Azt már többektől hallottam, hogy a 18-55 IS nem egy rossz objektív, és Kit-ben csak 10.000Ft-tal drágább, mint a váz, ennyit szerintem megér egy alapobjektív.
    Reptérre, pedig kb 50 és 400mm közötti zúmobik' jók, ebből a kategóriából a Canon-hoz én a 75-300-at választottam, ez se tűnik rossznak a tesztek/vélemények alapján.
    Egyébként viszonylag sokat járok autós programokra, gyorsulás, találkozó, drift. Ide megint nem lenne elég az 50mm. Találkozón nem tudsz olyan távol menni, hogy beleférjen a képbe, driftre, gyorsulásra meg kevés.
    Mindezek ellenére a jövőbe egy 50mm f/1.8-at be szeretnék szerezni, tény, hogy sok mindenre jó, és azt jó minőségben csinálja, csak a mostani keretbe nem fér bele pluszba az is. A 18-55-öt és a 75-300-at fontosabbnak tartom.
    Másik "nagy hobbim" a contrailspotting. Ezt vagy csillagászati távcsővel oldja meg az ember (pl. 200/1200), vagy MTO 11CA 10/1000-el. Árban az MTO egy picit olcsóbb, de ami nekem a lényeg, hordozható. Az MTO-val akár egy kis vadászlesre el lehet menni, vagy a 2 utcával arrébb lévő "szomszéd" ablakát figyelni. Mindez egy 20kg-os, 1.5m-es távcsővel kicsit bonyolult. :)
    Az előtétlencséket pedig azért néztem, mert néha-néha elkap a "vágy" makrózni, vagy találkozókon egy halszemmel érdekes képeket lehetne készíteni. És ez előtétlencsével a legegyszerűbb és legolcsóbb, úgy gondolom/gondoltam. DirtyGab3sz képeit nézve a Raynox makró nagyon jó, halszem/nagylátószög minősége pedig egyelőre annyira nem érdekel, de valószínűleg az se nézhetetlenül gyenge.
    Külső vaku pedig a nagyritkai portréfotózásaimhoz kellene, mert ezt most mindenfajta reflektorral/lámpával próbálom megoldani. :)
    Na úgyhogy dióhéjban ennyi, hogy mire szeretném használni a gépet. Úgy gondolom ezek annyira nem silány minőségű obik, zoom-ra pedig szükségem van, sajnos. Valószínűleg 15-20 éve ügyesebbek voltak az emberek, vagy én vagyok túlságosan elkényelmesedve, és azért kell a zúm'. :D
    Különben köszönöm véleményed,EOS 5D, és EOS 1 alpján gondolom tudod miről beszélsz. :)
  • 5Dani
    Inkább olcsó FF 30/1.8-at.
  • stain
    Erről jut eszembe, igazán kihozhatna a Canon valami olcsó EF-S/APS-C-re való fix alapobjektívet 30-35mm körül.