Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Üdv.
Elnézést, hogy épp a márkavita közepén szólok bele, de lenne egy "problémám".
Megvan a K20D vázam. Ez tökéletes, semmi gond vele. A régi K10Dnél tûnt fel így pár gond.
Mindig is érezhetõ volt, hogy a fókusz nem ott van, ahol én élesen látom a keresõben, viszont az AF megtalálta rendesen, kivétel a kitobi 18mm-es állásában, ahol nem talál végtelennél fókuszt. Ezt betudtam annak, hogy eléggé leharcolt kitobi, de a K20D tökéletesen megtalálja vele.
Annyira gáz nem is lenne a dolog, de pl. manuális obiknál(pl. 1.7 50mm) ott jelez a váz fókuszt, ahol a kép már teljesen homályos. Szóval valami erõsen el van mozdulva, csak tippem sincs, hogy mi lehet a gond.
Remélem érthetõ a hiba.
Eladni pedig így hibásan nem szeretném.

Relax99
Nem kifejezetten hátrány, mert megkönnyíti az ember dolgát, ha éppen olyan alacsonyról, vagy éppen tömeg fölött akar képet csinálni, de nekem valahogy nem tetszik.
Több gomb mindíg jobb :), + zavar, hogy kiáll rajta, de ez csak az én személyes véleményem.

Valahogy jobb választásnak tartottam a Nikon-t,kezelésileg eléggé hasonlít a régi Fujim-hoz (bár az mintha jobb minõségû mûjjanyagból készült volna) és a kiosztása is szimpatikusabb, mint a Canon vetélytársaké. Nem mellesleg van egy F75-öm is amihez az optikákat tudom használni vica versa.

Egyébként végül a d90 mellett döntöttem, mert tudásilag arra jutottam,hogy az is kiszolgál és a raw összehasonlítások között magas iso mellett sem találtam a képminõségben komolyabb különbséget, mellé így be tudtam invesztálni egy Tamron 70-200 f2.8-ba is.

Ken Rockwell meg hát ..., írásainak nagy része eléggé elfogult (legalábbis amiket én olvastam, ha meg éppen az eleje ígéretes akkor a végére lesz az)

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

"...Nikon viszont -4 bunteto ferfiak kezeben."

Nõi kézben viszont egyértelmû bizonyíték arra, hogy szereti ha fáj.

Timber
mar bocsi de ki van jobban vilaghirubb mint Ken Rockwell? :)

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Roger6
<#hehe><#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
De legalább Canonnal se vagy az :)

(hobbifotósnál az elõnye az, hogy jóval nagyobb választék van, ebbõl adódóan a használt eszközöket is beleszámítva - alacsonyabb árak is)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A Canon +2 modositoval jar jokep spell-nel, Nikon viszont -4 bunteto ferfiak kezeben.

En sem lehetnek vilaghiru Nikonnal.

http://gaborszantai.co.uk/

Roger6
Azt megkérdezhetem, hogy hol jelent elõnyt egy hobbifotósnak, hogy Canont használ Pentax, Nikon, vagy akármelyik tükrös helyett(ugyanabban az árkategóriában természetesen)?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

A kihajthato kijelzo nem akkora hatrany, mint a Nikon.

Dzsini
letörik ha ügyetlen vagy :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Timber
a kihajthato LCD mint hatrany? na ez uj nekem. Ezt pls fejtsd ki :)

Relax99
D5100-ban nekem személy szerint nem tetszik a hajtogatható lcd, fõleg hogy egy csomó gombról le kell mondani. Valamint van egy SB600-am ahhoz pedig a commander mode jó volna.

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

Gladiator
Nem kell valakinek Canon BG-E3 portré markolat? Olcsón megválnék tõle.

Mark007
Hát. hm.
Tudtommal tökugyanaz a zárszerkezet mindkettõben, szóval csalóka az adatsor:)
De köszönöm, lementettem:)
Szerintem cserélek, valszeg 0ft-ból kijön a váltás, ha eltudom adni a K10D-t. Mennyit ér még nagyjából? csak a váz 70ezerért elmehet?

Lyukasbogrács
Timber
Esetleg a d5100? Árban d90, tudásban d7000 közeli.

Timber
meg. nekem volt mind a ketto es a k20d upgrade a k10dhez kepest. elvileg 50k expot birnak minimum.

Mark007
Üdv.
Pentax K10D-rõl(~20ezer expo) megéri váltani egy K20D-re(31ezer expo)?
Árkülönbség kb. 5000Ft.
Mennyire sok ez a 31ezer expo? Hobbifotósként használom, szóval évi 5-6ezer exponál több nem megy bele.

Relax99
Senki?

Lightroom, Tethering option

Sziasztok,hogy lehetne megoldani azt,hogy lövök 1 képet egy tükörreflexes géppel,és az egybõl megjelenjen a számítógépem monitorján? a f.gép nem liveviewos,van valami program vagy milyen kábelre lenne szükségem? egyáltalán kivitelezhetõ ez valahogyan? elõre is köszönöm
sajnos én is gondoltam erre :S de gondoltam a 30mb/s elég lesz neki, de úgy néz ki annyira nem.

RATCUSTOM
Az SD kártya írási sebességével lehet a baj, szerintem.

Helló, arra van valami tippetek, hogy Canon 60D videózás közben totál random mód kiírja, hogy a videó felvétel automatikusan leállt!?

Relax99
Üdv!

Szeretném tanácsotokat kérni gépvásárlás terén. Eljutottam oda, hogy már nagyon kevésnek érzem bridge gépemet és be szeretnék ruházni, egy dslr-be,Nikon d90 és a d7000 kezdtem el gondolkozni. A d90 olcsóbb lenne és így többet tudnék annyival is objektívre fordítani, viszont régebbi. A d7000 elég sok tekintetben felülmúlja a 90-est.
Továbbá olvastam, hogy egyes d7000-esek fókusz gondjai vannak, de ezt sokan csak user error-nak tulajdonítják, errõl mit tudtok? Megvagytok vele elégedve?

Válaszokat elõre is köszönöm.

Tetsuo
Koszi. Egesz jol keresheto adatbazis. Vegre. :)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Egy jo szeleslatoszogu objektivet keresek Nikon DX-hez, amit majd kesobb tudok hasznalni FX-hez.
Nem nagyon talaltam eddig. :S

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Klemice
sony wx200-al van esetleg valakinek tapasztalata?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Timber
Szerintem tizengilisztába.

tep
Megvételre kínáltak egy objektívet, de a tubus közepénél van egy elég nagy darab porszem, ráadásul középen.
Mennyibe fájna a gazdájának a kitisztítás?
(10-est engedett volna az árból)

\"SLICE of LIFE\"

tep
Egyik fotós üzletben(direkt nem írom ki) 130-at akartak érte adni...nem adtam.

\"SLICE of LIFE\"

Az enyemben tobb volt es 175e korul adtam el. (GBP-ben fizettek, nem tudom akkor mennyit ert forintban)

tep
sziasztok!
50ezer expos 5d-nek kb. mennyi a reális ára?
szép és jó állapotú

\"SLICE of LIFE\"

próbált mostanság valaki rendelni a dx.com -ról?
nekem anno pikkpakk ment a rendelés... most meg fizetésnél állandóan hibát dob...
számlával-bankkártyával minden rendben... szerintetek mi lehet?

support nem írt mi a tök van...

TopGun
Koszi a linket. Nekem inkabb ez a fajta kell ez jo a D300s-hez:
Aputure
Meg ez, igaz ez joval dragabb:
Wireless

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Mark007
Ja igen, egyedül a csatlakozó tér el (nekem pl. jack), szóval figyelj, hogy Nikonosat vegyél (már ha Nikonod van :) )

Mark007
Ilyet: Aputure
Pontosabban én Pentax K10D-hez, de szerintem egy az egyben ugyanaz a szerkezet.:)

Legfõképp Bulb módra használom, ritkán, de volt már, hogy madarat fotóztam, satöbbi. Nincs vele probléma, tökéletes arra, amire csinálták:)

TopGun
Hello! A D300s-en nincs infravevo? azert kell hozza vezetekes tavkioldo, azt mondod? sehogy nem lehet megoldani maskepp? Utana neztem es 30K-tol 67K-ig terjedo arban lehet oket beszerezni.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
Esetleg a kabeles tavkioldorol tudnal adni egy linket DX-hez? Neked milyen geped van, amihez hasznalod, ezt amit belinkeltem, meg a vezetekes tavkioldot? es milyen temakhoz hasznalhato a legjobban?

TopGun
Koszi a valaszokat. Igazabol leginkabb ejszakai fotozasoknal szeretnem hasznalni,nem mozgo temakhoz, meg ott ahol pl. ijedos allatokat, szitakotot, stb. szeretnek fotozni.

Higany
Köszi! Utánanézek!

Jaffa 2843
Ige, sajnos nem megy minden egyszerre. Amennyiben érdekel a téma (gondolom valamennyire érdekel, mivel tükrös gépet választottál) és tudsz angolul, akkor a lehetõségek tárháza áll elõtted, amibõl tanulhatsz.
Anno nagyon sokat néztem youtube-on a Mark Wallace-féle Snapfactory, Digital Photography: One on One címû okatatófilm sorozatot. Egész az alapoktól van lehetõség megtanulni a dolgokat és nagyon jól egymásra épülnek.
Magyar nyelvû oktatóanyagokat én annyira nem ismerek sajna. A bannerban felsorolt oldalak valamelyikén biztos van megfelelõ mennyiségû információ.

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Higany
Köszi az infót! Közbe én is kiderítettem már és a múlt héten pénteken megvettem a gépet. Egyelõre még csak ismerkedek vele. Vettem még melléje egy 18-55-ös kitobit. Így került a Nikon D5100+kitobi+UV szûrõ+napellenzõ+táska+minden gyári tartozék 125e Ft-ba. Még tanulom a gép kezelését, mert ez az elsõ tükrös gépem és nem vagyok túlságosan elragadtatva az elkészült képektõl, mert a kijelzõn szinte mindegyik elég éles, meg szépek a színek is, de sz.gépre feltéve hát közelse élesek meg szépek. Lehet azért is van ez, mert még nem sikerült jó fényekben tesztelnem a gépet, mert egy deka napsütés nem volt amióta megvettem.

Jaffa 2843
Ha jól tudom, akkor külön van a gari a vázra és az obira. Vázra elvileg 3év, az obira pedig egy.

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Mark007
És valóban, beállítás gondja volt :)

Fénymérés tuti kell legyen.
AF: ha élességprioritás van érvényben, akkor keres élességet, míg ha a kioldásnak van elsõbbsége, akkor csak lõ. Ez nyilván gép- illetve beállításfüggõ. Régebbi / egyszerûbb gépen ez AF-S vagy AF-C mód kiválasztásával befolyásolható, ha meg van lehetõség menübõl élesség vagy kioldás prioritást választani, akkor azzal.
Pl D80 AF-S mellett keres, AF-C-ben csak lõ.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

D300s-hez nem jó, nincs rajta infravevõ, ahhoz vezetékes csatlakozású kell.
MC-30, MC-36 vagy ML-3.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Mark007
Pont a héten érkezett meg egy ilyenem.
Attól függ mire akarod használni, ugyanis (nekem legalábbis) nincs vele fénymérés/autófókusz. Egyállású kapcsoló, ha lenyomom, egybõl exponál, se AF, se semmi, mintha full manuálon lenne a váz.

Mellette van egy kábeles távkioldóm, szintén DX-tõl, az tökéletes.

TopGun
Sziasztok! Van egy kerdesem:
Ismeri valaki ezt a szerkezetet? Esetleg vett is valaki ilyet? erdemes megvenni? Nikon D300s-hez szeretnem hasznalni, mukodik vele normalisan, megbizhatoan?
A link: http://www.dealextreme.com/p/yn-ml-l3-infrared-remote-controller-for-nikon-digital-cameras-with-carrying-case-6236

- ML-L3 infra távvezérlõ, házhozszálíltva