48078
-
#47757 Na igen, meg sok ido, munka, tanulás. Nem egyik napról a másikra lesz jó a fotós. ;)
A gép lényeges, de csak egy kicsi része az egésznek.
-
#47756 Nem. A bevilágítás sok képénél mérvadó, amit tanulni kell, gyakorolni, kísérletezni, és legfőképpen: látni. Ezt utólag korrigálni PS-ben elég időigényes.
A fotózásban a Megapixel csak parasztvakításra jó, a minőségi objektív (ha úgy tetszik: lencse) jóval fontosabb. Persze attól függően, hogy mekkorában akarod kinyomtatni az adott képet. Egy sok megapixeles ályfón meg egy (pl.) belépő tükörreflexes képminősége össze sem hasonlítható, hiába van több MPx-ele az almás cuccnak.
Szerintem amúgy elég nagy fába vágtad a fejszét, ugyanis egy fénykép nem attól lesz jó, hogy egy meztelen csajt fotózol, ennél jóval többről van szó. A hölgy csak egy kellék, semmi több, egy kis része a kirakósnak, amitől aztán majd létrejön a kép. Kis, ámde fontos része, ahogy minden más is. -
SNICKER #47755 ezek szerint ilyen képet lehet csinálni olcsó sok megapixeles géppel is, ha nagyon értesz a photoshophoz. -
#47754 Morris Fayman erős utómunkával éri el a képek végleges változatát, mindamellett, hogy természetesen ért a dolgához. Azért érdemes megnézni pár fotóját, sok középszerű képet találni, amit az utólagos feldolgozás (színvilág, mélységélesség, stb) tett kiemelkedővé, de legalábbis kategóriákkal jobbá.
Ami fontos egy ilyen képnél az a bevilágítás, és az utómunka. Szóval gondolj ki egy keretet, amibe bele akarsz férni, aztán lesz pár ember, aki majd itt fog tudni tanácsot adni. -
SNICKER #47753 ilyesmi képeket terveznék csinálni. -
SNICKER #47752 sziasztok. nagyon érdekelne a fotózás hobbi szinten, és tudnátok ajánlani nekem egy fényképezőgépet amivel már viszonylag lehet igényesebb képeket csinálni? nem 20ezer forintos digitális fényképezőgépet szeretnék venni.. :D igazából embereket fotóznék, lenne néhány lány akik benne lennének velem pár képbe :D csak még ott a gond hogy egyáltalán nem vágom ezt a fotózás témát, de azzal most ne foglalkozzatok, azt én megoldom :) -
#47751 Szvsz kizárt, főleg ha más panel van bennük. Gondolom itt legalább az egyik TN paneles lehet. -
#47750 Csá buzoidok!
Tudom nem a legjobb a topik, de hátha:
Van-e arra bármi esély, hogy két eltéro tipusu (de azonos márkáju, mondjuk lényegében mind1) monitort kb. azonosan bekalibráljam? Gyanitom nincs.
Próbáltam spyderrel, de az egy dolog, hogy kalap szart nem ért, mert az amugy normalisan beállitott színprofilt eltolta total zoldbe, az minden volt csak pontos nem. Továbbá természetesen a két monitor képe nem is kerult kozel egymáshoz. Szóval egyelore szemre megpróbáltam a két monitort beállitani egymáshoz, de még mindig az egyik tul hideg a máiskhoz képest és nem nagyon tudtam a monitorok menujében állitgatva kozelebb hozni oket egymáshoz.
Thx elore is. -
#47749 annyi, hogy nekem koromnal fogva :) mar kell olvaso szemuveg... es az LCDn koNponalas nekem lefarasztja a szemem nagyon... kene egy kereso hozza dioprias allitassal -
DecenS #47748 egyrészt sz*r a link, másrészt ebay... -
#47747 Sziasztok
Valaki tudna abban segíteni,hogy hol tudnék venni vagy rendelni,töltőt és adatkábelt ehhez a fényképezögéphez?
-
#47746 Jaja...korrekt kis masina az a NEX....látom nagyon örült neki!
Jól választottál ifju padavan!
-
#47745 Sony SLT vazak: Ha egyutt tudsz elni azzal, hogy vesztesz kb fel FE-t akkor kapsz jokat cserebe :) Nekem A77 van... A65-t akartam de erre tudtam lecsapni olcson :) Lanyomnak A37-e van es bar a kereso gyengebb de teljesen jo az is.
Sony NEX vazak: kicsik, koNpaktok es barmilyen obit raraksz (megfelelo adapterrel) es kepminosegre ugyanolyan mint barmelyik nagygep. Ebbol nekem az 5R van, amiben van Phase Detect autofocus es application tamogatas is (igy pl a mobiltelefonomrol vagy a tabletemrol is tudom exponalni a gepet ugy, hogy kozben latom mit fogok loni... vagy csak egyszeruen erdekes szogbol eloben tudjuk nezni magunkat az asszonnyal ha ugy van kedvunk LOL) Raadasul az 5R + 16-50es PowerZoom obi egeszen bezsebelheto meret... ami nem egy hatrany :) Viszont nekem neha hianyzik a kereso (marmint a nem LCD) asszonynak viszont nem... Plusz az en kezemben nagyon kicsi... asszonynak viszont jol all :) -
#47744 Japánok!
Asszem.
-
EnxTheOne #47743 Köszönöm
és a sony vázak milyenek? -
Lateralus #47742 Az objektíveknél úgy van, hogy itt írták.
650-1300mm, az 2x zoom. A két érték az objektív gyújtótávolságának legkisebb (650mm) és legnagyobb értéke (1300mm). Ezek hányadosa a zoom, ami tul.képpen semmit sem jelent, csak a két érték arányát.
Távcsöveknél máshogy adják meg. 70/900 azt jelenti, hogy 70mm az átmérője, 900mm a gyújtótávolsága. Ebből könnyen kiszámítható a fényereje a két érték elosztásával 900/70=12,8 fényerejű (minél kisebb annál jobb, ez nem valami jó érték). Ott a zoom nem igazán értelmezhető, mert többnyire nem változtatható folyamatosan a gyújtótávolság, fix okulárokat használnak. Ritkábban zoomosat. A távcsövek nagyítása csak elvi (ajánlott) nagyítás, amit úgy kapnak, hogy az átmérőt megszorozzák 2-vel. 70x2=140. Alapból ez sem mond semmit csak annyit, hogy ha jó minőséget akarsz ezzel a távcsővel akkor eddig érdemes növelni a nagyítást. A nagyításod nagyban függ a távcsőbe tett okulártól. 900mm-es távcsőbe max egy 6mm-es okulárt, vagy annál nagyobbat érdemes használni, ezzel 150x-es nagyítást ad. A kábé 140x-es felső határt így éred el. Persze növelheted akár 200-300x-osra is, de egy akkora lencsével ez már nem biztos hogy szép képet, jobb felbontást ad. A Hold nagyobb lesz a, de a részletek nem biztos, hogy tisztábbak.
-
#47741 Bocsánat. Szóval az erzékelo (szabvány-) mérete, a fókusztávolsággal adja végulis a látószoget. Egyéb paraméter a kép késobbi nagyíthatóságához az érzékelo felbontása.
De van olyan, hogy már a lencse gyenge minosége miatt nem erdemes tovább nagyítani.
Vagyis lehet, hogy mindkettot egy fullos vázra szerelve egy 300mm objektívvel készített képet kivágva, felnagyítva részletesebb (jobb technikai minoségu) képet kapunk, mint egy 100-600mm-es "csodával". -
#47740 A távcsoveknél az egyik szám a nagyítás, a masik a lencse átméroje.
http://www.makszutov.hu/oldal/kezdoknek.php
Legalább ilyen oldalakat érdemes elolvasni ha leendo hobbid (nem olcsó) eszkozérol van szó, de konyveket sem árt néha. ;)
1300/650=2 tehát 2x zoom.
Objektívek esetén inkább látószogrol (vagyis fokusztávolságról) beszélnek
, pl itt.
Hogy azt mekkorának mutatja a fényképezogép keresoje, kijelzoje, mekkorára nyomtathatod ki stb. az sok egyéb dologtól is fugg.
Pl. az érzékelo vagy film méretétol.
Miért nem írod le, hogy mire szeretnéd használni? Arra azért készulj fel, hogy strandoló lányokat fotózni nem olcsó dolog. ;) :D
-
EnxTheOne #47739 És pl. a 650-1300mm-es értekből honnan lehet tudni hogy "mennyivel hozza közelebb a képet", mekkora a nagyítása? -
Objektíveknél a zoom mindig a fókusztávolság változtathatóságának mértékét jeloli. Minél nagyobb mértékben változtatható, annál nagyobb a zoom értéke.
A 650-1300mm (ami eléggé brutálisan hangzik) 2x zoomot jelent, de így nem nagyon mondják. Mert nem az számít, hányszoros zoom, sot!
Pl. a fix 600mm nem zoomos, és "valószínuleg" szebb képet ad, mint egy zoomos.
Távcsoveknél nem tudom.
-
EnxTheOne #47737 hi, lenne egy noob kérdésem :D
Objektív, zoom értékét hogy kell kiszámolni?
Objektíveknél, csillagászati távcsöveknél mm-ben szokták megadni
"sima" kereső távcsöveknél meg a zoom értéket
pl. 10X50 (vagyis 10X, amivel kétszer akkora lesz minden) :D
pl.
csillagászati távcső 70/900
Ugye az első szám (70) a lencse átmérője mm-ben.
Azt olvastam hogy a két számot el kell osztani egymással
de az csak 13X zoom lenne, ami épp hogy nagyobb mint egy mezei kereső távcső nagyítása.
De az adatlapján azt írják hogy 140X zoom a max, ami nem tudom hogy hogy jön ki :S
teleobjektiv 650-1300mm
gondolom ez se 2X zoomra képes :D -
#47736 Mindegyik digitalis fenykepezogep objektives. -
#47735 40k-ért bármelyiket veheted. -
Madi92 #47734 Sziasztok!
Help me!
Olyan objektíves gépet keresek kb 40kHuf körüli áron, egyszerű hétköznapi használatra.
Fényképezőkben nem vagyok otthon, szóval jó ötleteket/tanácsokat szeretnék kérni.:)
Köszöntem. -
#47733 végül az eos mellett döntöttem a multkor, ma pedig kijött hozzá az új firmware, nagyon gyors lett az af! tetszik:) -
G_ArchAngel #47732 Az csak a fej, az állvány lehet custom made vagy valami kisszériás gyártó terméke is. -
#47731 Manfrotto a gyártó a logo alapján, a típust nem tudom. -
#47730 Sziasztok!
Valaki nem tudná véletlenül megmondani, hogy mi ennek az állványnak a márkája/neve? :)
Hátha találkoztatok már vele.
Köszi előre is!
-
#47729 Nagyon jó az AF, de talán nem olyan harapós sötétben, mint a Panáké. -
#47728 ND110
ATOMJÓÓÓÓÓ! -
#47727 Az ep3 pont azzal reklámozta magat hogy szuper gyors az autofokusz, az epl5 pedig egyenesen azt állítja hogy az oveke a leggyorsabb :) -
#47726 Aztmondjak hogy kepminosegre csillagos 5os, de lassu az autofokusz. -
#47725 Ki, milyen filtert használ? Mik a tapasztalatok? -
#47724 Én nézegettem mostanában, vásárlás céljából, de nem győzött meg... Olympus pen jobban tetszik -
#47723 Sziasztok
Egy ismerosom kerdezett canon eos M rol, van esetleg aki nezte vagy probalta mar?
Nem munkara kell neki termeszetesen, hobbi, csalad ilyesmi:) -
Lateralus #47722 Objektívek statisztikáját pontosan nem ismerem, de itthon kb. negyedannyi Olympus gép van a használtpiacon mint Nikon, és kb. ötödannyi mint Canon.
Nagyságrendileg az objektívek aránya is ennyi lehet a hirdetésekben. -
#47721 aha, már látom... csak elszoktam az áraktól, mióta nincs DSLR-m :) Közben rábukkantam az e-p3ra, kb azonos árban van az e-pl5-tel, most ezen töröm a fejem, de minél jobban beleásom magam, újabb tipusok kerülnek a látóterembe :D -
#47720 Milyen objektívet néztél? Egy 14-es 40-45k, egy 20-as 80k, egy 45-ös 75k, más nem is nagyon kell. :) -
#47719 menniyire vannak olympus lencsék a használt piacon? Egy E-PL5 beszerzésén gondolkodom, de ahogy nézem, nagyon drágák az objektivek :) -
#47718 Minden szoftver ingyenes :) piratebay a baratod!