48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    ja es megvalami... hianyozni fog a 18-as kezdo APSCn. Sokkal inkabb mint most a 300-as tele... Inkabb vegyel valami regi, manualis 300as telet ha annyira kell... Pl Tamron Adaptall f5.6 300mm vagy egy tair 4.5/300... nagyon esetleg egy PSixes Zeiss 4/300 (meretes darab).
  • Timber
    "Az ilyen nagy zoomátfogású üvegekkel erős kompromisszumokat kell kötni. Már ami a képminőséget illeti."

LOL ennel szebben nem is lehet megfogalmazni, hogy ezek a nagy zoomatfogasu objektivek ratyik, ugy ahogy vannak.

amugy nekem Nikonra volt 18-200 es most Sonyra van 18-250... egyszeruen nincs sok kedvem mindenhova ketszaz obival menni. De szerintem a kepminoseg az utolso szempont az utazo zoomok osszehasonlitasanal. Kb felerne egy Trabant vs Zaporozsec vegsebesseg osszehasonlitassal... valamelyik biztos kijonne jobbnak...
  • repvez
    Nem a cserélgetéssel vannak gondjaim hanem az árakkal illetve a hellyel.
    Tehát nem tudok annyit költeni obira, hogy egy jó minőségű közeli és egy nagyobb zoom objektivet vegyek. Ahhoz meg elég amatör vagyok még, hogy egy egy kirándulás alkalmával egy külön táskában csak a foto felszerelés legyen .Rendszerint egyedül megyek és a kaja, ital és egyéb ruházattal már nagyon sok lenne a csomag.
    Ezért keresem a lehetőségét a fentiek figyelembevételével az obi cserére. Az objektiv átmérője ugyan azon az F értéken számít valamit a kép minőségére?
  • Jaffa 2843
    Ha nem akarod cserélgetni az obikat, akkor nem DSLR a te rendszered attól tartok.
    Az ilyen nagy zoomátfogású üvegekkel erős kompromisszumokat kell kötni. Már ami a képminőséget illeti.

Esetleg a "hosszabb" kitobi helyett végy egy jobbféle telét.
    (Pentax DA (L) 55-300/4-5.8, Tamron 70-300/4-5.6, Sigma 70-300/4-5.6 APO, Tamron 70-200/2.8, Sigma 70-200/2.8 HSM)
  • repvez
    Ez az obiMennyivel lenne jobb 2 gyári objectivnél? Mert a fényérték ugyan az,de az átmérőben van 2cm különbség ,ez jelent valamit a képminőségre?
    Illetve még annyi haszna lenne, hogy nem kellene cserélgetni az objektivet,mint most a gyáriakkal. Bár igaz hogy 18 helyett 28assal kezdödik,de 200 helyett 300asra végzödik a fokusztávolsága . Ez repnapokon és madárfotozásnál talán többet számit.

K200D-hez kérdezem.

Egy másik téma HDR képet milyen progival érdemes készíteni? lehetöleg ami ingyenes vagy nem hagy vizjelet :) A PS-ben a merge HDR-t probáltam,de szinte semmi jó eredmény nem született vele.
  • Tikal #47712
    na igen, elfelejtettem közölni a budget limit-et :D
  • Tetsuo
    Leicát. ;)
  • Tikal #47710
    ha mirrorless gép kellene, melyiket ajánlanátok?
  • Tetsuo
    Itt van a szenzorok osszehasonlitasa:
    http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Ratings
    (A multkor meg attekinthetobb volt a tablazat :S)

Itt pedig a gepek osszehasonlitasa:
    http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/(appareil1)/865%7C0/(brand)/Nikon/(appareil2)/850%7C0/(brand2)/Nikon/(appareil3)/680%7C0/(brand3)/Nikon

Erdekes (nekem uj), hogy pusztan meresek alapjan a D7100 is a D5200 alatt marad kepminosegben.
    Ezek amugy nem olyan nagy kulonbsegek. Nekem D90 van, nem is akarok tobb APS-C-t, ha cserelni kell, akkor egy D800 szintu gep lesz majd... egyelore elvagyok vele ill. igazabol baratnom hasznalja. :)

• Garfield
    Tudom, hogy az obik nem igaziak, de bevallom őszintén, a francnak van kedve a hegyekben még x+1 objektívet is cipelni mindössze 1-2 ellőtt képért (tipikusan a telezoomokkal fordul elő) - főleg ha mondjuk a D7000-est választom a D5200-zal szemben, mivel előbbi nehezebb. Korábban egy Sigma 17-70-est használtam a Canonhoz, és azzal teljesen jól elvoltam a túrákon, városnézéseken: ehhez a tartományhoz képest a 18-105 is előrelépés. (Egy 18-200 szintén egy szép, combos kompromisszum lenne, viszont az ára is széép, combos. :-))

Ahogy elnéztem, a belsejében a fő különbség a képfeldolgozó processzorban, illetve a képérzékelőben van: kérdés, hogy a D5200-as új képérzékelő mennyivel ad jobb képet? Elvileg jelentősen jobbat nem szabadna adnia az azonos fókuszrendszer, illetve a fénymérés miatt. (Igazából már csak a képminőségen rugózom, mert amúgy tényleg jobb választás lenne a D7000, elvégre még ha kifutó modellként is, de egy kategóriával feljebb van.)
  • Tetsuo
    Azoktol az obiktol ne varjal csodat ;) Bar ha turazashoz kell, akkor ugye jol jon a zoom... nos ez egy eros kompromisszum. Esetleg nezzel egy szeleslato meg egy tele-zoomot, viszont igy mar jo draga lesz, sajna, de minosegben nagysagrendi ugras lesz.
    A d7000 minden teren profibb, mint a d5200. A szigetelt vaz is jol jon, vizhatlan hatizsak ide vagy oda. ;)
  • Garfield
    A szigetelés nem szempont, mert nem akarom meghempergetni a dzsuvában, szóval ha jön az eső, akkor ő meg szépen a hátizsákba, esélyt sem hagyva a beázásra.

Igazából amiért elgondolkodom a D7000-en, az egyrészt a kényelmesebb fogás (legalábbis ezt írják :-)), illetve a jobb kezelhetőség: úgy nézem, hogy a kevesebb kezelőgomb miatt az 5200-nál többet kell a menüben turkálni. Na, majd bemegyek valahova megtapogatni.
  • Jaffa 2843
    Ahol kevés a 18-105, oda elég nagy valószinűséggel a 135 is kevés lenne. Egyébként ha sokat hurcolásznád a szabadba, túrázni, esőben, ködben, porban, akkor én egy D7000 + 18-105 VR KIT-et vennék.
    Ami azt illeti megbántam, hogy a D5100-at választottam anno a D7000 helyett. Nagyobb, kényelmesebb és profibb váz.
    A 24Mpixel általában hátrány, ha nem csinálsz belőle óriás nyomatokat. (memkártyán sokkal több helyet foglal, ugyanígy a merevlemezeden, valamint a szerkesztgetése is nagyobb erőforrást igényel)
  • Roger6
    Éppen múlt héten vettünk 18-105-öt egyik barátom édesapjának, meglepően jól teljesített. Nálam ugyan kicsit karcsúnak tűnik a 105 mm, de talán pont ezért jó a minősége. Vignettálódás pedig minimális volt, alig észrevehető.
  • Garfield
    Sziasztok!

Gépvásárlás előtt vagyok, a két jelölt:

Canon 650D + 18-135 STM
    Nikon D5200 + 18-105 VR

Ami nem hoz lázba:
    - videózás
    - érintőképernyő
    - egyéb kiegészítők: túrázáshoz, utazáshoz használnám a gépet elsősorban, szóval a jövőben max. objektívcsere lenne, vakkuk meg ilyesmik hidegen hagynak.

Amennyit eddig olvastam, hogy a Nikon (gép) tudásban talán jobb a Canonnál, az utóbbinak viszont jobb az objektívje. Nos, a kérdésem azokhoz szólna, akiknek már volt kezükben a fenti 18-105-ös Nikon objektív: oké, hogy vignettálódik, de az korrigálható a feldolgozás során; oké, hogy nem mai csirke; de összességében milyen lenne az objektív?
  • Timber
    Mire is? :)
  • DirtyGab3sz
    ELKELT!

(nem mintha lett volna innen érdeklődés....)
  • DirtyGab3sz
    Félig OFF

Kihasználatlanság miatt eladó egy Raynox DCR-250 makroelőtétlencse.
    Hibátlan állapotú, max ha 5x volt használva.
    Dobozával,minden tartozékával egyben.
    Az ára 15.000 HUF fix
    (spórolok időt Neked....az e-bayen 19k a legolcsóbb)
    Gyöngyös-Budapest belváros személyesen....posta csak előreutalás esetén!

Érdeklődni privátban!
  • Relax99
    vagy használtan egy regi nikon 80-200 viszont annak kell egy fókuszmotoros váz
  • Relax99
    talán ez a tamron 70-200f2.8 vagy a sigma 70-200?
  • Relax99
    nem mindig jobb ami dragabb
  • G_ArchAngel #47696
    Oke, en csak azt neztem, hogy 1000 GBP korul legyen :)
  • Tetsuo
    OK, de ez a Canonnál is így van, hogy egy univerzális, vagy nagy átfogású zoom semmi komoly minoséget nem hoz, technikai képtelenség.

Igen, a telekonverteres opció nem rossz, de egyelore maradok a fix 300-nál. A képminosége nagyon vonzó (számomra).
  • G_ArchAngel #47694
    Nem, nem tudom, mert nem szivesen vennek zoomot. Nikon objektivekkel pedig amugy sincs sok tapasztalatom.
    Akkor inkabb mar 70-200/4VR es egy 1.4x konverter.

• Tetsuo
    Már inkább erre gyujtok.
    Nikkor fix 300, nem is olyan rossz, viszont ez nem most lesz. :)
  • Tetsuo
    Ez az országos bolthálózat,ahol 400 font;
    És ez az egyik legolcsóbb netes bolt, eros hong-kongi kapcsolattal, ahol 329 font a Nikkor 70-300 VR.
    Kozvetlenul Hong Kongból olcsóbb, de azt én kihagynám.
  • Tetsuo
    Ne vicceljunk kérem! ;) 18-300 az minden lehet, csak jo minoseg nem.
    Dehát ezt te is tudod..
  • Relax99
    Ennyire olcsó odakint? itthon 160k körül mozog.
  • Relax99
    D90-en használom, túl sokat nem tudok mondani róla, mert csak bő egy hete van meg, de amit a review-k írnak róla az nagyjából igaz. Ár érték arányba elég jó szerintem. Fókusza az biztos, hogy nem a leggyorsabb, de szerintem nem is olyan lassú, abszolút együtt lehet vele élni(előtte bridge gépem volt annak a fókuszánál meg tényleg gyorsabb, szóval lehet, hogy kissé elfogult vagyok). Alacsony fényviszonyok között hajlamos néha keresni, viszont én úgy vettem észre, hogy fix fókuszpont kiválasztással már jelentősen pontosabb. Képminőségre pedig teljesen meg vagyok vele elégedve.
    Eleinte a 70-300VR felé hajlottam, az gyorsabb, nagyobb zoom távolságot ad és van benne VR, viszont csak F4.5-5.6.
  • G_ArchAngel #47688
    Nikon AF-S 18-300mm f3.5-5.6 ED VR ?

• Tetsuo
    Na igen. Magasabb kategóriát tudnál ajánlani? Ez 330 font, úgy 5-600-ig elmennék.
    A DXOMark nem tesztelt egy csomó lencsét. Mezei review-kban pedig elég ellentmondásos dolgok jonnek ki. :S
  • Timber
    En hasznaltam D5100-on (kolcsonben volt) es nem rossz de tueles vagy borotvahegyes kepeket ne varj tole. Mondhatni ar/ertek aranyban van :D
  • Tetsuo
    Engem pedig egy Nikkor 70-300mm VR érdekelne, hogy milyen APS-C-n?
    Ugyanis ezt késobb full-framre is használhatom.

A DXOMark eléggé alacsony pontszámokat ill. durva hibákat ír, nade nincs egy autónyi pénzem telére. Valaki?
  • Tetsuo
    Timbernek írrsz, de Relax99 használja. ;)
    Mellesleg, az Exifben benne van, hogy D90.
  • gabko
    jaaa vagyúgy :)
    milyen gépen használod?

kis véleményt írhatnál róla, mióta használod, pozitív-negatív tulajdonság?
  • Timber
    #47680 maybe? :D
  • gabko
    Sziasztok!

ilyen Tamron Nikon 70-200/2.8 AF SP Di LD (IF) Macro objektívet használ valaki? esetleg vélemény?

nikon d3000 -es vázzal próbálta valaki?

Tamron 70-200 2.8

köszi
  • Relax99

Múlt héten játszottam egy kicsit a 70-200-as tamron-al, nem bántam meg, hogy nem a 70-300vr-t válaszottam
  • Timber
    Ne a Media Marktban vedd meg. Általában máshol olcsóbb...
  • Rosa90
    Sziasztok! Most akarok egy komolyabb, tükörreflexes gépre váltani, és össze is szedtem rá már elég sok pénzt.:) Elmentem a Media Marktba, ahol kicsit elvesztem a sok Nikon és Cannon gép között, de azért igazából van egy fő kiszemeltem, mégpedig egy Nikon D3100-as gép, ami most ráadásul kedvezményes. Van valakinek tapasztalata, véleménye ezzel kapcsolatban? http://bolt.mediamarkt.hu/flyer/MM_fly3r_0rsz4g0s_0408-16/ Itt megtaláljátok a negyedik oldalon! Nagyon szépen köszönöm, ha van valakinek ötlete, igazából még a héten meg szeretném venni:)