48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • I.C.ram
    Ninc szivem eladni oket, foleg, hogy toredeket sem kapnam ertuk, mint amennyibe egy uj sony obi kerul, szerintem.. :(
  • Timber
    most nezem, hogy a EOS 60D ilyen tekergetos TVvel lesz felszerelve? Hu itt az ideje, hogy megint Canonos legyek! :D :D :D
  • Blasta
    Nem kétlem, hogy van olyan terület ahol használható, csak...
  • 5Dani
    Asztrofoto pl.?
  • Blasta
    Ezt a fisájt a fasznak kell erőltetni?
    Csináltak volna egy fasza L-es ultranagylátót inkább.
  • DJ RX7
    nekem hypersonic
  • stain
    Ez nem jó, mert ultrasonic. Nekem supersonic kell.
  • REPS0L
  • REPS0L
    köszkösz
  • DJ RX7
    [apro]
    (2009 január 1-től)
    CCD vagy CMOS szenzor külső tisztítása (amennyire lehet): bruttó 2500,- Ft.
    Expozíció szám kiolvasása, vagy belső hiba kód vizsgálata: bruttó 2500,- Ft.

camerakft.hu
  • REPS0L
    szomorú, okés, sajnos tippem nincs mennyi van benne
  • DJ RX7
    sajna sehogy. csak szervizben.
  • REPS0L
    expók számát hogyan tudom kiolvasni a 350D-mből? tudja valaki esetleg?
  • Jano
    Mérkéne kidobni. Nagyhírű, régi üvegeket eladod, veszel mindenszart a NEX-hez.
  • G_ArchAngel #44608
    hja, ez pont semmire nem jo, de gondolom legalabb draga:)
  • stain
    Aluminiumot ne vegyél, mert tuti, hogy nem tart sokáig a menet, aztán egyszer véletlenül félre tekered, és annyi. Bár ha veszel minden obira egyet, és a bajonettet használod, nem a menetet csavarod ki, akkor talán tovább tart. Viszont automata blende nélkül elég macera lesz vele fotózni.
  • I.C.ram
    Ez az egyik, amit neztem. Elvileg direkt ehhez gyartottak.
  • stain
    Hja, ez ilyen mütyürke gép. És direkt ehhez gyártott adaptereket lehet kapni, vagy csak generált adaptert? mert itt ugye a távolságok teljesen mások, mint egy 35mm-es filmes gépnél. Bár attól még nyilván lehet rendesen fókuszálni, csak máshova kell állítani, mint ami rá van írva. Meg a végtelen se a legvégén lesz, adott esetben.

Azt azért nézd meg, hogy a blende ügy hogy van.
  • I.C.ram
    hopp elszurtam... masik
  • I.C.ram
    de lehet: katt
  • I.C.ram
    Amiket neztem, azok mind alu vagy rezbol vannak, es tudjak a vegtelen fokuszt is, valamint a legtobbre 7 nap refund van.

nekem regebbi, manualis obijaim vannak, szoval af eleve nincs rajtuk. Meg az analog korszakbol maradtak meg, de ahhoz tul jok, hogy kidobjam oket.
  • I.C.ram
    Koszi, nekem is tetszik nagyon :)
  • stain
    Nekem az a tapasztalatom, hogy e-bay-en általában minden _új_ fotós cucc egy icipicit drágább, mint az adorama-nál. Ami meg nem, az általában ázsiai hulladék, vagy átverés. Amin egyedül nyerni lehet, az a postaköltség. Szóval ha van egy jó géped, akkor vegyél hozzá rendes adaptert egy rendes boltban.

Amit egy adapternél nézni kell: fém legyen, tudjon végtelen fókuszt. Illetve ha autofókusz/beugró blendés obit teszel rá, akkor tudjon autofókuszt/beugró blendét. Canonhoz pl. kilószámra árulnak olyan makró adaptert, ami nagyjából 0 centet ér, mivel nem vezérli a blendét, és az EF objektívek csak elektronikusan működnek, kézzel nem lehet beugrasztani.
  • G_ArchAngel #44599
    nekem is tetszik, de nincs optikai keresoje es nem is lehet kulsoleg csatlakoztatni hozza, igy szamomra nem fenykepezogep :D
  • DirtyGab3sz
    A kérdést passzolom, de a géphez gratula...egy havernak van NEX-5...elájultam tőle mitmondjak!:)
  • I.C.ram
    Sziasztok kene egy kis segitseg!

Vettem egy Sony NEX-5 gepet, es szeretnem ra applikalni a regebbi Leica es Nikon objektiveim. Ebayen talaltam is par kozgyuru adaptert, de nem tudom, hogy mennire jok ezek. KB 30-50 dolcsi korul mozognak. A markasabb Voigtlander viszont 200 dollar korul van 1 db, amire mindenhol azt irtak, hogy rablas.

Pl ilyesmire gondoltam. Szerintetek nem lesz vele gond?
  • Garfield
    A sokmegapixel nem is feltétlenül a képminőség miatt fontos (lásd Dzsini), hanem mert az utófeldolgozásnál jól tud jönni, ha van miből cropolni. Persze aki nem nyúl a képekhez, annak tökmindegy, hogy ugyanazt a képet egy 5 vagy egy 20 megapixeles géppel csinálja.
  • Dzsini
    minél több megapixel van azonos területre bezsúfolva, annál több baj lehet a képpel: zaj, ilyesmik. 6-8MP pedig vágás nélkül elegendő nyomtatni is fotóméretben.
  • Peetboy
    De már a megapixel nem számít, mindegy az 10, 12, vagy 15 Megapixeles, a képminőségen nem változtat. Csak a sok tadatlan azt hiszi. Régen pl. a Nikonnak volt egy 3 Mpx-eles tükörreflexes gépe, ami kb 300 ezer volt, és leveri még mindig a mai 100 ezres gépeket is.
  • Peetboy
    Nikon D3100 – autófókusz videó közben

Link
  • Bencee7
    Az Olympus pedig nem olyan rossz! 3-4 éves kis, 5mpixeles digitálisom is megvan, és ahhoz képest h "csak" 5mpixel, hidd el elég jó képeket készít, és mivel úgyis csak családfotózgatásra, meg spontán dolgokra lesz (gondolom, mert másra nemigen jó)arra még ez is bőven elég. Anno majdnem egy Panasonic-ot vettetem 70ért, de ismerős rábeszélt erre és nem bántam meg! ja és mellesleg 27k volt....
    szóval szerintem nem lebecsülendő az Olympus sem, de azért mostmár a mpixel háborúban kicsit alulmaradtak.
  • Dzsini
    Lenne, ha pixelvadászol. Akkor viszont ne ennyi pénzért vegyél fényképezőgépet, mert mindegyik bőséges kompromisszumokra késztet. Viszont mindegyik bőven vállalható, 13x18-ig simán nyomtatható képet készít (képernyőre az A75 is), de meg merem kockáztatni, hogy házi nyomtatással A4-re simán fel lehet menni.

Az Olympust pedig egyikünk se vetette fel, te írtál 3 másik márkát, én melléírtam a Sonyt.
  • DirtyGab3sz
    Akkor csinálj jukkamerát vazze....
    Kérdeztél...válaszoltak, erre finnyáskodsz!
    Ki igazodik ki ezen...
  • Peetboy
    De ez egyáltalán nem igaz, hogy abban az árkategóriában minden márka azonos képminőséget biztosít. Pl. az Olympus nagyon rossz képet csinál, és ha összehasonlítanánk a Sony, Panasonic, Canon, Nikon gépeket 35-40 ezres árban, biztosan lenne különbség.
  • stain
    Az volt az állítás, hogy az árkategória minden típusa azonos képminőséget biztosít. Ez nem elegendő információ? Annál a gépnél biztosan sokkal jobbat, mint ami volt neked.
  • Peetboy
    De nekem nem a kezelhetősége számít, hanem leginkább a KÉPMINŐSÉG. Volt nekem Canon Powerhot A75 3 Mpx gépem, és legalább azt minőséget akarom most is megvenni.
  • DirtyGab3sz
    Mindíg is tuttam,hogy a paparazzók ronggyá vannak fizetve!
  • Tetsuo
  • stain
    Meddig tartja melegen a kávét?
  • DJ RX7
    szekszi