48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • stain
    Az ájfónnak tudtommal ehhez még wifi sem kell csak 3g, és még a képe is rosszabb :)
  • Dzsini
    lehet már kapni olyan kompaktot, amiben van wifi, és rögtön tud flickr/picasa-ra felszórni képet, tecsőre meg videót :)
  • stain
    Ha az a cél, hogy még aznap este feltöltsd a képeket az sg fórumra, akkor jah.
  • 5Dani
    Tehát végeredményben jobb a digi -.-
  • Loál János #44778
    og
  • stain
    Nem tudom beszkenelni a negatívot. Majd nagyítok nagyobbat, és megpróbálom papírról szkenelni.
  • Jano
    Képt.
  • stain
    Hát lehet... sajna nem lesz olcsóbb a ff gép meg az L obi attól, hogy 550D-t vesznek point and shoot helyett. Pedig kb. akkora a különbség egy 5D meg az 550D között a nekik megfelelő kit obival felszerelve. Aztán még egyszer akkora a medium format meg a 35mm között. Tegnap lenagyítottam végre pár képet, amit a 350 dolláros áron beszerzett Bronica SQ-val készítettem a nyáron. Extrabrutál!
  • REPS0L
    inkább veszek egy n8-at a 350d helyett, nem kell nekem 550d :|
    majd valahogy ráerőszakolom a 70-200at
  • Dzsini
    "the results the N8 produces can look good to an untrained eye, even when put up against a DSLR" - ezért van értelme összevetni, mert majd jönnek, akik komolyan is veszik, és temetni kezdik a dslr-eket, mert kijött végre egy új, kategóriájában úgy néz ki kiváló képességű telefon-fényképezőgép.
    Látszik az, hogy egy normálisabb méretű szenzor mit jelent a kisgépeknél, és mire képesek a mostani kompaktok, és egy egyszerűen használt DSLR (nem csodaobjektívvel, nem manual ezzel-azzal) ugyanazon a ponton. A többség a DSLR-t így használja, ők a nagyobb piac, nem a (fél)profi fotósok.
  • REPS0L
    no comment.
  • stain
    Elég dilettáns, aki ilyen összevetést végez.
  • Dzsini
    Nokia N8 tesztképek - végre egy második telefon, ami kezdi hozni a kompaktok minőségét.
    (550D-vel is összevetik)
  • DJ RX7
  • Blasta
  • DirtyGab3sz
    Ha nem zúztam volna le tegnapelőtt a kocsim elejét, kéne...:S:S
    De így sanszosan egy jobbféle váz ára a kocsira lesz költve..:S:S
  • REPS0L
    jópéz, up
  • 5Dani

Lowepro Stealth Reporter D400 AW újszerű állapotban, minden tartozékával: 25.000 Ft

"Elsősorban újságíró-fotósok vagy fotózó újságírók, klasszikus értelemben vett fotóriporterek részére kifejlesztett típuscsalád, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, mindemellett gyors hozzáférést biztosít a fényképezőgéphez és az objektívekhez. Természetesen más is használhatja..."
  • 5Dani

Kipróbált, újszerű állapotú, Yongnuo 460 II manuális, középérintkezős vaku eladó. Doboz, talp, puha tok, ajándék diffúzor.

Bármilyen digitális vázon használható (kivéve Sony/Minolta), de egyszerű kezelőfelülete wireless vakuzáshoz is ideálissá teszi.
    Másik vaku fényére elvillan, figyelembe véve az elővillantást is.

Ez az új változat (II), a régihez képest:
    - teljesítményben körülbelül a duplája (GN53)
    - sokkal gyorsabban tölt
    - gyakorlatilag hangtalan
    - finomabban szabályozható teljesítmény
    - több visszajelzés
    - optikai szenzor kikerült a vakufejből, így fényterelőkkel is használható

14.000 Ft. ()

[email protected]
    +36206202303

Átvehető személyesen Budapesten (XIII), vagy vidékre küldöm GLS futárral előre utalást követően.
  • stain
    én nagyítom... tudom, hogy scanről csinálják, pont valamelyik nap néztük kollegámmal, hogy jpeg zaj van a filmre készült fotóin... gondolom külön gépen scannelték, és jpeg-ben vitték át a levilágítóra.
  • gabatika
    Ha te nagyítod le...
    Egyébként meg scan után kapod meg a papírképet, tehát nagy különbség nincs nega és digi között.
  • stain
    Mert szebbek a tónusai, mint a digitálisnak, ha jól exponálod. Nekem legalábbis jobban tetszenek. Meg aztán ha a végeredmény papír, akkor egy hagyonmányos nagyítás messze ver mindenféle tintasugaras nyomtatót.
  • REPS0L
    mer nem tudja mi az a raw :)
    NEBÁNTSÁ'!
  • 5Dani
    Miért?
  • stain
    Na ez meg a másik... Portrézásra szerintem a film a királyság.
  • gabatika
    Én adom most a legolcsóbb FF gépet.
  • stain
    Minek neked FF gép, amikor a HB most hozza ki a 200Mpixes 645-öst?
  • oneal1
    szeretnék egy FF gépet.

az 5D-t csak kérdeztem, a következő verzió gondolom a 5dmkII

• Dzsini
    mivel tud többet, amire pótolhatatlan szükséged van?
  • oneal1
    Ezzel arra celzol hogy felesleges 50Drol 5Dre váltani?:)
  • 5Dani
    Ellopták, vagy miért kell váltani?
  • gabatika
    kicsit kopott, de rendben van
    ha lesz időm, csinálok képeket róla
    nálam van már cca. 6-7 éve, nem nagyon használtam, a digi győzött...
  • Loál János #44750
    Állapot, kilométer?
  • gabatika
    CANON EOS 50E QD + BP-50 15000-ért vihető :)
  • oneal1
    50D ről milyen gépre érdemes váltani?
    5D játszik még?
    mivel lesz nekem jobb ha ezt választom?:)

vagy pedig 5d mkII nél ne adjam alább?
  • 5Dani

Lowepro Stealth Reporter D400 AW eladó
  • oneal1
    nekem a 17-55 2.8 IS-t ajánlották, de nem próbáltam még, nemtudom megér e használtan 200e-t...
  • stain
    Itt írnak róla. Valami elég régi obi, és nem USM. A 17-40 elég addiktív, viszont jó nagy a kromatikus aberráció a széleken. Mondjuk crop-nál nem gáz, viszont elképzelhető, hogy EF-S-ből jobb 17mm körülit tudnak gyártani, mint full-frame-ből. Amúgy a 17-40 700 dolcsi körül megszerezhető, annyit mindenképpen megér!
  • 5Dani
    Nem ismerem, de nem egy tág tartomány, cropra szűk, régi.
  • oneal1
    hello

szeretnék venni canon 17-40L-t de most láttam egy másikat is:

Canon EF 20-35/2.8 L ő lenne az.

valaki tud róla mondani jót vagy rosszat?