48078
-
#44822 [email protected], mitakarsz! -
#44821 bocsi indexen láttam azt hiszem... de szerintem maradok az 50Dnél O.o -
#44820 350D elé egy wcpapírgurigát tettem, úgy fotóztam, az nem lesz jó az 5Dre? :S -
#44819 mintha azt láttam is volna prohardveren! msn elérhetőséged esetleg van? baszcsizhatnál egyet PM-ben, köszi! -
stain #44818 Ha van hozzá obid, mert 220-ért azt biztosan nem adnak hozzá. -
#44817 Mindig érdemes, ha FF kell. 220-ért hirdettek most egyet. -
#44816 sima Canon 5D-be érdemes még belevágni? vagy felejtős? jó lenne egy FF, de elég idős gép már. pánikba estem. -
stain #44815 Remélem az 5D Mark III nem lesz egész korrekt telefon egy fényképezőgéphez képest. -
#44814 zajban várhatóan gyenge lett, egyébként egész korrekt egy telefontól. -
#44813 hát, ha visszaolvasol 40 körüli hozzászólást, akkor úgy tűnik, igen. -
#44812 ezt hasonlították össze egy 550Dvel? -
#44811 Nokia N8 tesztképek és videó -
#44810 na. videózási lehetőségen kívül,
Canon 50D vagy 550D?
-
Me Ga #44809 Az csak 56, nem? -
#44808 Lol, akkor neked a kedvenc gyutavod 80mm, nem az 50! :D -
stain #44807 faszság != faszaság, olvasd el még egyszer, amit írtam. -
huybert #44806 Bocs, hogy így beszólok, de üzenem az ismerősödnek, hogy az f4szság, hogy valami f4szságnak tart csak azért mert fórumon azt mondták. Például azt sem értem, hogy miként jutott el olyan fórumokra, ahol azt mondták, hogy f4szság 50mm-essel fotózni.
Én a részemről imádom ezt a gyutávot, bár nekem az APS-C méretű szenzor miatt egy ~1.6-os szorzóval kell számolni, de ezért vettem egy 35mm-es obit is, bár az full manuál és elég idős darab, de szépen rajzol és jó fényereje van. :) -
#44805 Hmmm..akkor levesz.Mondom,nem tűnt fel!
Kösz egyébként!:)
-
stain #44804 Az mindegy, hogy milyen gyűrű. Ha távolabb viszed az objektívet, akkor csökkenni fog az effektív fényerő. -
#44803 Nem közgyűrűs megoldás az övé,és az enyém sem.
Objektívvisszafordítás.
Van egy közgyűrűhöz hasonló cucc (az enyém házi esztergálású) egy fordítógyűrű.
Ez nem vesz el fényerőt,legalábbis nem tapasztaltam.
A Pentax szaturáltsága...nos ez betudható a K200D-nek is (nekemis az van) de amúgy is Pentax jelenség a "vivid" színhatás!:)
Én szeretem,természetfotóknál jól jön.
Az objektívfordításból jött a blogom címe is...néccsak..ott alul ahol Neked a Canoncuccos fel van sorolva!
-
stain #44802 Azt nézd meg, hogy ha felteszed az objektívet a közgyűrűvel, akkor nem takarja-e ki a softbox-ot. Ahogy a videón van, az elég jó megoldásnak tűnik, és határozottan olcsóbb, mint egy körvillantó. Viszont én akkora kulcsszámú vakut vennék, amekkorát csak lehet kapni, mert a közgyűrű elviszi a fényerőt.
Azért a videóban levő fotók szaturációja rendesen fel van tolva. Ez valami Pentax specialitás, mert más pentaxos képeken is láttam.
A videó végén a zoom-out viszont elég súlyos, legalább 30x-os zoom :) -
#44801 Alapvetően természetfotózással foglalkozom.
A lányomat,keresztfiamat néha lekapom és főleg a makróim derítéséhez kell majd a vaku.szerzek rá egy mini softboxot.Nemtudom ismered-é Thomas Shahan nevét.
Hasonló technikával makrózok mint Ő, csak eddig a vakus derítés hiánya rányomta a munkáimra a bélyegét.
Mivel nem fullframe vázam van, az 1.5-ös szorzó miatt az 50 sem 50.
Itt egy videó a srácról..:D
-
stain #44800 Kolleganőm is úgy nyomja. Megvette az öddét e-bay-en, aztán rájött, hogy már a váz is túl nehéz neki, úgyhogy nem tud rátenni rendes objektívet. Továbbá olvasta fórumokon, hogy mekkora faszaság 50mm-essel fényképezni. Úgyhogy azóta gyártja az értelmetlen képeket százszámra :) -
#44799 Egy 50-es 1.7 már van..:D:D
-
stain #44798 Vegyél hozzá rendes obit is, mert anélkül nem érdemes ff-et venni. -
#44797 Sigmából nem vennék 70-300-at...
Nekem Tamron van, az se a legjobb, de talán egy fokkal a Sigmánál jobb.
Én rallye-képket csináltam már vele, gondolom driftes képeket is lehet... -
#44796 Kösz!
jövő hónapban beszerzem....aztán meglátjuk!:) -
stain #44795 Hát az öddét én sem raknám ki oda három évre... -
#44794 hibát hibára halmoz. -
#44793 és pentaxval!!!!!:) -
#44792 3 ev timelapse :) -
#44791 Sziasztok!
Sigma 70-300-ban létezik macro-s 38e Ft-ért és nem macro-s verzió 105e Ft-ért. A macro-sal esélytelen mondjuk egy driftet fényképezni? vagy akármi mást amire egy tele objektív elkél. :) -
stain #44790 Ha ez megy rendszerben a pentaxoddal, akkor biztosan jó, egyébként gyerekeket nem fogsz vele fotózni, mert kézzel nem fogod tudni a 70 beállítást minden fotó előtt belőni. A 36-os kulcsszám nem egy egetrengetően magas, de kis szobában nem hiszem, hogy nagyobb kell. Kb. ennyit tud egy közepes Canon vaku is (pl. az EX 430), talán annyival többet, hogy távolról is vezérelhető. -
#44789 Mer' amaőrvagyol...nemhalacc a teknyikával vazze..:D:D -
#44788 Ez a helyes link:
ITTENE -
#44787 Most nekem lenne szükségem segítségre...
Otthoni használatra,gyereket fotózgatni,családi képekhez,makróhoz deríteni ez szerintetek??
VAKU
Itthon olyan 35 körül lehet hozzájutni. -
#44786 Kb. 200-300 fontert melyik gep adja a legjobb minoseget? Egy "bridge"-gep? Nem hiszem, a nagy zoom miatt ugye.. -
#44785 Sziasztok!
Keresek Sony DSV-V3-hoz wide ,tele és macro objectiveket, ha valaki tud eladot kuldjon uzit pls.
info
Koszi -
stain #44784 ezzel az a szívás, ha a csajodat fotózod, és bekapcsolva marad az automatikus megosztás :) -
#44783 na jó, de akkor ebből a QuickShare-es Sony Ericsson-ok a nyerők, azok sima GPRS-en tolták fel az 1-2 megapixeles képeket :)
(bár abból a sorozarból azért a K750 sokáig nagykirálynak számított)