48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Zoli007
    #44860: Kössz! Tudnál százalékot mondani, vagy értsem úgy hogy röhejesen kevés pénzért?

#44861: body - test, nem? Vagy hogy mondják hungarichül?
  • 5Dani
    "test"
  • DirtyGab3sz
    Két év mulva...semennyiért!
    Az árat nézve a válaszom hogy kurváranem...
  • Zoli007
    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy megér-e egy 6000 expós, kiváló állapotban lévő Nikon D90 test 550 eurót? Mennyiért lehetne ezt, meg egy most vadiúj obit eladni mondjuk két év múlva?
  • REPS0L
    Dánke!
  • 5Dani
    Ugyanannyira, mint fotózás közben.
    Ami nem rossz dolog, tekintve hogy a CMOS kiolvasás okozta wobble/jello/kihogyhívja effekt miatt sokkal feltűnőbb tud lenni a kézremegés.
    Találsz róla egy raklap vidit.
  • REPS0L
    Az IS obik stabilizálnak videózás közben is minimálisan?
  • DirtyGab3sz
    Természetes ugye hogy nem is itthon melózik a srác....:D:D
  • Lateralus
    Nem
  • 5Dani
    Vám+áfát rászámoltad?
  • stain
    Ha újat akarsz venni, akkor inkább b&h vagy adorama. Ha használtat, akkor viszont csak USA/Kanada/Európa/Ausztrália jöhet szóba. Nekem eddig jó a tapasztalatom az ebay-jel, mindig az jött, amit rendeltem. Egyszer hozattam valamit magyar címre USA-ból, ami nem érte meg, mert sokba került a posta. Illetve hát azzal együtt megérte, mert itthon dupla annyiból jött volna ki egy leharcolt filmes váz, mint amennyiért postaköltséggel együtt megkaptam egy sokkal jobb állapotban levőt.

A firmware frissítéshez nem értek, viszont szerintem az slrkbe nem nagyon tesznek magyar menüt. Az újabbakban meg úgyis főként idióta ikonok vannak, nem igazodom el rajtuk.
  • DJviolin
    És még valami: Ha külföldről rendelek mondjuk egy angol és japán nyelvet tartalmazó T2i-t, akkor azt később egy Firmware frissítéssel magyar nyelvűvé tehetem?
  • DJviolin
    Sziasztok!

Rendelés eBay-ről:
    Nemrég indult el a magyar eBay és bizony egy-két műszaki cikk nagyon csábító áron kapható. Példaként említhetném a 60D vázat, ami szinte egy 100-assal olcsóbb, vagy az 550D-t kitobival, ami 40-50 ezerrel olcsóbb. Azonban a fejemben még mindig ott motoszkál az a bizonyos demotiválós kép a kínai pendrive-ról...

Úgy láttam, hogy a legtöbb DSLR értékesítő kínai, malajziai, stb. Ritka az USA, vagy Anglia székhellyel rendelkező eladó és ez egy picit elriaszt engem: vajon akkor is megéri ilyen nagy összeget kockáztatni, ha 99.7%-os az eladó megbízhatósága??? Még életemben nem rendeltem semmit külföldről és nem vagyok benne biztos, hogy akár egy 100 rugós spórolás is megérné azt a kockázatot, hogy átverjenek.

Kérem tisztázzátok le bennem ezt a ködöt. :) Rendelt közületek már valaki nagy értékű vázat vagy objektívet eBay-en keresztül?
  • Jano
    Lens lock
  • stain
    Hát jah, mert a kenon dollárban is majdnem 15000, ami itthon kb. 4,5 milának felel meg. Nem hiszem mondjuk, hogy akár a 1,5 milás objektívet ki lehetne termelni magyar körülmények között. Persze jobb, mint elkocsmázni vagy 3d tévét venni belőle :)
  • DirtyGab3sz
    Na...benéztem a dolgot.
    Nem kenon 800, hanem Sigma 300-800.
    Nem mindegy...árban sem.
  • Tetsuo
    A Canon 18-55mm-es kitobijat a Nikon 18-105mm-esevel osszehasonlitva a kepminoseg ugye hasonlo, vagy lehet mondani, hogy vmelyik tenyleg jobb?
    (Csak a kepek minosege, koszi.)
  • JürgenKlinsmann
    Nekem is az ugrálóvár kifejezés jutott eszembe! :D Nekem ez nem tűnik túl stabilnak. A felfújható fotóstúdió ötlete szerintem horribilisan gagyi, főleg amiatt, mert az egész ilyen ingatagnak, labilisnak tűnik számomra. Belekap egy kicsit a szél és mozognak a falat, hiába van lekötve, rögzítve, stb.

Én nem vinném be a stúdió vakuimat, kicsit megbillen az "építmény" és rögtön borulhatnak a stúdióvakuk... kicsit drága mulatság lenne. Szerintem inkább próbáljon az ember megszerezni egy normális beltéri helyet, valamit mindig össze lehet hozni! :)
  • 5Dani
    Rendeltem LED-eket, de mivel párban vannak (BMW-féle "Angel Eyes" utánzat), így az alábbi sor eladó a beszerzési ár feléért ($19,5), ha valaki szeretne barkácsolni.

SMD ledek 100/120/140mm külső átmérőjű körökben:

77mm-es szűrőméretű (és kisebb, tehát nagyjából az összes) objektívre:

(pl. 77-82mm menetátalakítóval, vagy Cokin lapszűrő 77mm-es adaptergyűrűjével szűrőként feltekerhető)

ISO400, f8, 1/60s:

12V DC kell neki, kábelek már forrasztva vannak.
  • DirtyGab3sz
    Hááát...azt mondta 1.3 milla volt...nem vágom az obik árát,pláne a kenonét!Itthonról vette kézalól...
  • stain
    Dollárban is kb. annyi, nem?
  • DirtyGab3sz
    Cimbim kenon 800mm-es teléje natúrban 7.5 kiló...majdbeszartam mikor megemeltem..:D:D
  • DirtyGab3sz
    Régi és kurvajó!:)
  • Dzsini
    protip: a sivatagban is van élet (nem csak az olajsejk)
  • stain
    Elképzelem, hogy az olajsejk milyen widelife fotókat fényképez a negyed-tonnás objektívjével. Bár lehet, hogy azzal már kilát a sivatagon túlra.

A Canon 1200mm-eséből viszont láttam a neten, asszem a B&H-nál, $120k-ért. Nem tudom, hogy ki lehet-e fizetni on-line, bankkártyával.

Viszont az a bazinagy polaroid elég zsíííír.
  • repvez
    Félig OFF:
    A Kovács-házaspár több évi próbálkozással sem volt képes összehozni
    egy gyereket, pedig az asszony fürdőkúrán is részt vett. Ezért végül
    úgy döntöttek, hogy fölhívnak egy céget, amelyik speciális
    szolgáltatásként ilyen esetben apahelyettesítő férfit küld a házhoz,
    hogy az asszony végre teherbe essen.

Aznap, amikor az apahelyettesítő érkezése esedékes volt, Kovács úr
    megcsókolta feleségét, majd így szólt: "Én akkor most megyek, a fickó
    hamarosan itt lesz."

Húsz perc múlva egy házról házra járó gyerekfotós becsöngetett
    Kovácsékhoz is, hátha sikerül ott megrendelést kapnia gyerekfénykép
    készítésére.

- Jó reggelt asszonyom. Azért jöttem, hogy...

- Jó reggelt! Nem kell magyarázkodni, fáradjon be, már vártam magát -
    vágott közbe Kovácsné.

- Igazán? - mondta a fotós. - Nagyszerű! Tudja, én gyerekekre
    specializálódtam.

- Igen, tudom, ezért is gondoltunk magára a férjemmel. Jöjjön be, és
    foglaljon helyet!

Majd néhány másodperc szünet után, elpirulva, így folytatta: - Nos,
    akkor hol kezdjünk neki?

- Ne aggódjon asszonyom, én mindent elrendezek. Általában kettőt a
    fürdőszobában, a kádban szoktam csinálni, egyet a kanapén, és esetleg
    még egy-kettőt az ágyon. Néha a nappali szőnyegpadlóján is remekül
    sikerül. Maga csak nyugodtan lazítson!

- Kádban?... A nappali szőnyegpadlóján?... Nem csoda, hogy Géza és én
    nem boldogultunk...

- Ugyan asszonyom, ne tegyen magának szemrehányást! Még mi, profik se
    garantálhatjuk, hogy mindegyik sikerül. Bár ha több helyzetben
    megpróbálom, és több irányból csinálom, akkor biztos vagyok benne,
    hogy ön elégedett lesz az eredménnyel.

- Te jó ég! Hiszen az rengeteg... - kapkodott levegő után Kovácsné.

- Nézze asszonyom, az én szakterületemen az embernek rá kell szánnia a
    dologra az időt. Persze, én örülnék a legjobban, ha mindenütt 5 perc
    alatt végezhetnék, de higgye el, akkor maga nagyon csalódott lenne.

- Hát ami igaz, az igaz - dünnyögte el magát Kovácsné.

A fényképész kinyitotta a táskáját, és előhúzott egy fotóalbumot.

- Nézze meg, ezt például egy busz tetején csináltam.

- Te jó ég! - kiáltott föl Kovácsné, és gyöngyözni kezdő homlokát
    megtörölte a zsebkendőjével.

- Nem akarok dicsekedni, folytatta a fotós, de ez az ikerpár szerintem
    különösen jól sikerült. Pláne, ha tudná, milyen nehéz volt a dolgom a
    mamájukkal.

- Nehéz volt? - kérdezte Kovácsné.

- De még mennyire! Végül kénytelen voltam elvinni őt a parkba,
    csakhogy boldoguljak vele és rendes munkát tudjak végezni. Ott egész
    csoport gyűlt körénk. Egymást lökdösték, csak hogy láthassák, mit
    kínlódom. Legalább két órán keresztül dolgoztam.

- Két órán keresztül?

- Igen, mert az asszony állandóan kiabált meg sikoltozott... Emiatt
    viszont egyszerűen képtelen voltam összpontosítani. Lassan kezdett
    besötétedni, ezért kapkodtam, és gyorsan ellőttem egy sorozatot. Végül
    egy mókus lemászott az egyik fáról, és elkezdett a műszeremmel
    babrálni, ezért inkább elpakoltam.

Kovácsné előrehajolt:

- Jól értem? A mókus rágta a... izé, a... műszerét?

- Igen. Hát megérti, hogy nem hagyhattam tovább elöl, nem igaz? Na,
    asszonyom, akkor kezdjünk neki, ha ön is készen áll rá. Én akkor
    fölállítom az állványomat.

- Állványát?

- Természetesen! Hiszen gondoljon bele, asszonyom, hát leszakadna a
    karom, ha azt a fél kilót hosszan a kezemben kéne tartani! Asszonyom!
    Mi van magával? Te jó ég! Ez a nő elájult!
  • Dzsini
    azt a Nikont használják is (a 90-es években gyártották, azóta aranyáron lehet szerezni gondolom): http://blogs.reuters.com/blog/archives/8068
  • Dzsini

kiállításokról vannak róla képek (bár lehet, hogy csak a tokozásról), amúgy meg a kateri sejknél van valószínűleg, akinek megcsinálták.

http://www.crestock.com/blog/technology/the-worlds-most-extreme-photography-equipment-117.aspx

'átlagembereknek' meg ott a Nikon 1200-1700
    http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/zoomsMF/12001700mm.htm
  • Lateralus
    Ez meg szerintem csak ezen a képen létezik. Van erről bárhol egy rendes fotó a neten?

A Sigma 200-500mm-es ágyúból, melyről azt hinnénk, hogy néhány darabot évente azért eladnak belőle, két éve kb. 3 db létezett a világon. Ezeket magának csinálja a cég. Jól mutatnak a nagyobb kiállításokon, olyan mint egy tanulmányautó.
  • Dzsini

ez viszont "rendes" teleobjektív - szintén nem túl sok van belőle :)

"The Zeiss Apo Sonnar T* 4/1700 was developed by Zeiss for a customer with very high demands (and deep pockets) for his long distance wildlife photography. The finished lens weighs a staggering 564 lbs or 256 kg..."
    http://www.dcviews.com/press/Zeiss-Sonnar-4-1700.htm
  • Lateralus
    lehet belőle kb. 1 db a világon.
  • Garfield
    Ááá, nem jó, nem fér be a túrahátizsákba a müzliszelet mellé.
  • stain
    jóvanmá... ez egy tükrös távcső, nem fényképező objektív...
  • Atika :o)
  • DJ RX7
    ugrálóvár
  • Jano
    Olcsó stúdió!
  • repvez
    köszi, egész jo cikk volt.És igy hirtelen ki is probáltam a 2 obimmal a 18-55 öst normálisan tettem a gépre a 50-200-ast meg csak ugy odafogtam elé.Igaz hogy igy nem sikerült eljutnom odáig hogy képet is készitsek, mert nem volt annyi kezem.De azért pár kérdés igy is felmerült bennem .
    Az elkészült nyers képek igy mindenképpen ugy fognak kinézni, hogy a közepén egy pár centis körben lesz csak értékelhetö kép a maradék fekete(magyarul cropolni kell ?)?A zomm változtatásával nem vettem észre nagy változásokat a részletességben.
    A terhelhetöség azért még érdekelne, hogy ha AF-et használnék az mekkora terhet jelentene a számára hogy egy másik félkilos obit is mozgat ill a forditó gyürü menete.
  • DJ RX7
    google a barátod
  • repvez
    tud valaki egy hasznos linket tanácsot hogy objektiv forditáskor hogyan lehet fotozni.Minden manualis lesz vagy marad valami autómatáőn esetleg ha az egyik obi-t rendeszen a másikat meg eléje forditva teszem akkor automatán fog AF-et és záridöt állitani?
    esetleg vannak valami megkötések, hogy milyen obit lehet használni, esetleg okozhatok ezzel valami sérülést az obinak (gondolok itt arra hogy nem fogja elbirni az objektivet a másiknak az elejére tett forditó gyürüvel és kitörik meglazitja tönkreteszi az AF motort stb..)
  • ivjoe
    Az ánuszod! ^^