Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
ha nem is õ szerkeszti, de látszik, hogy majdnem 1 az 1ben a dpreview hírei kerülnek be ide lefordítgatva 1-2 nap késéssel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Én sem dobnám vissza a Nikon D70*et, de minden alapkiegészírõvel kicsit hûzos lenne...😊

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Még mindig meleg van

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Biboldeaux
Te szerkeszted az sg-s digicam híreket?

hegyeSHALOM

Dzsini
bezzeg a Fuji... idáig csak az S20pro az egyetlen amire cserélnék 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

50-es ISO helyett 80-as a legkisebb...
ezt nem értem...

de a keresõjén sem fejlesztettek - valamit hagyni kell az FZ30-nak is...

Dzsini
a legújabb digitális téglákból építjük a következõ generációs digitális házainkat :o) 50%al szebb, mint a hagyományos analóg téglák....

FZ meg azzal a bitang méretû optikájával ijesztõen néz ki 😊

szinte mindent belepakoltak, ami hiányzott az FZ10-bõl: AF-segédfény, többpontos fókusz...

nah, lassan elkezdhetem hirdetni az FZ10-esem...😊

A Pana FZ gépek meg még 3-4 modellfrissítés és úgy fognak kinézni mint egy digitális fényképezõgép, nem egy digitális tégla.

Dzsini
amíg ilyen áron ilyen minõséget nyújtanak minek több? hobbicélra szinte tökéletes, és a manuális képességeivel mûvészkedni is lehet. 4MP meg bõségesen lehet nyomtatni is.

Az A90-nél majd annk örvendezhetünk, hogy visszakapjuk a kihajtható LCD-t, kapunk EXIF 2.21 támogatást firmware-ben, meg a legújabb Canon Pixo (vagy mifene) nyomtatók támogatását és 30 másodperc helyett 2 perc mozizási lehetõség lesz.

Persze, a vásárlóknak bõven elég az a tudat, hogy minden évben a legújabb nevû modellt veszik. Nem kell feltétlenül, hogy az más legyen mint elõdei, vagy neadjisten többet tudó...😊

Dzsini
raktak rá "nyomtassunk" gombot, meg kapott friss firmwaret 😊 továbbra is canon A széria rulz 😊

Új Canon A85, az "ami bevált, azon ne (sokat) változtass" jegyében:

link

Valamint új Panasonic FZ20 és egyéb Pana gépek:
Rövidesen az itteni hírekben is !

link

Galy
mé nem nekem jutott eszembe? 😄
Biboldeaux
lál

hegyeSHALOM

tomsolo
😄DDD

Shoot First, Drink Later

The world's first bottle cap tripod by Yodobashi. It magically turns a bottle into a tripod, ideal for night shot and self protrait. The bottle cap tripod fits bottles with 28.5 to 30.5mm diameter.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Biboldeaux
Ha nincs igényed nagyobb felbontásra, akkor mindenképpen.

hegyeSHALOM

A Canon A60 -ról mi a véleményetek, érdemes még venni 42e-ért?

Kori
köszi megnézem

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

ennyi van a fotozz.hu-n: link

Kori
Nikon 3.2 géphez tud valaki helyet ahonnan a magyarnyelvû leírást le lehet tölteni????????????

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Biboldeaux
htx, megveszem
mármint az újságot

hegyeSHALOM

A mostani Fotó Art magazinban van egy teszt, ahol 18 állványt hasonlítanak össze, Manfrotto, Velbon, Hama, Unomat márkák közül. Azé írom, mert nemrég ez volt a téma.
A rezonanciát és a szolgáltatásokat vették alapul fõként. Egy filmes tükörreflexessel próbálták, tükörfelcsapás nélkül, kioldózsinórral, és egy lézerpointerrel nézték, hogy a 3 mérette lévõ vonalkázott papíron mekkora az elmozdulás.
Az érdekesség, hogy a Hama állványok kikaptak ugyan, de nem megalázóan a Manfrottoktól. Ha az árukat nézem, akkor úgy látszik megéri. Az Unomatok még a Hamáknál is gyatrábbnak bizonyultak.
Ha az árat is értékelési szempontnak veszem (és miért ne venném) akkor a 18-ból legjobb a Manfrotto 190CL lett egy Manfrotto 029-es fejjel. Ez a kombó a cikk szerint bruttó 42ezer forint. Egyébként a vizsgált 4 Manfrotto közül a legolcsóbb összetétel volt.

Biboldeaux
Azért mondom, csak kijelölöd az összeset és ráhúzod a progi ikonjára. Ennél jobbat még nem találtam.

hegyeSHALOM

Timber
jaja ... csak lusta vagyok ^.^ vegigklikkelni mindet meg stb ... ^.^

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Biboldeaux
nem én töltöttem fel, de mindegy is, nem? (használj reget-et)

hegyeSHALOM

Timber
mondjuk egy jo vaku forgathato fejjel jol jott volna ... es akkor nem csillan be egy ket helyen ^.^

Timber
300as 1:2es macro az mar eleg tele nem? ^.^

FREAK
bepárásodott az optika, mire rájöttél, hogy kell egy teleobjektív? 😄

Riszpekk

Timber
nem lehetett volna egy nagy rarba rakni? ^.^

Timber
khmm .. tudom! ^.^ de azert nekem elsore nem lettek olyan jok a kepek, mint most ... ^.^

FREAK
el lehet vele boldogulni, hidd el 😊

Riszpekk

Timber
hat azert nedves pinat sem olyan egyszeru fotozni ^.^

FREAK
meg eldobható kézzel 😄

Riszpekk

Biboldeaux
Mennyibõl jöhet vajon ki egy csernobillátogatás? Mondjuk oda eldobhatós géppel érdemes menni 😊

hegyeSHALOM

Biboldeaux
Ja, szovjetúniós, valahonnan Pripjáty környékérõl 😄

hegyeSHALOM

The Garrett
hmmm 😄 ez ilyen uniós Krva lehet 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Biboldeaux
de nedves pinákat is belinkelhetek 😄D

hegyeSHALOM

FREAK
ki nem hagynám 😄

Riszpekk

The Garrett
errrrrm 😊...oo..mm igen v.hogy ugy 😉

<doh>

Biboldeaux

mondjuk két ijen? 😛

hegyeSHALOM

FREAK
persze amíg az ember nem tudja, hogy mit nem tud, addig hajlamos azt hinni, mindent tud 😊

Riszpekk

The Garrett
hát ezen asszem nem fogunk összeveszni 😉

FREAK
ha nem is 20-30 de 200-300 már elég az alapokhoz 😊

azért van ott mit tanulni, de szerintem is elég a gyakorlás meg a fantázia

Riszpekk

The Garrett
bár nemtudom mit lehet megtudni 1 fizetõs tutorialból, amit ne tudnál 20-30 elõtt kép után kitapasztalni saját magad 😉

FREAK
érdekel, feltéve, hogy a tárgy egy nedves pina vagy 6-8 rohadt nagy csöcs 😊

Riszpekk

Biboldeaux
Akit érdekel a tárgyfotózás, a www.webphotoschool.com-on található fizetõs tutorialt letöltheti innen, a folytatását pedig innen.

hegyeSHALOM

THX. Prósza és majd jelentkezem.