48078
-
G_ArchAngel #44902 SLR-eknel sem, 99%-ban a fotos a gyenge lancszem -
extramagascsaj #44901 Köszönöm. :) Igen....ezt többen is mondták már. Persze jobb lenne egy profibb gép is, de nem értek még annyira hozzá...nem tudnám kihasználni.
Úgyhogy az én igényeim ez a kis oly. is kielégíti. :) -
#44900 Leld örömöd benne!:)
Hiddel, tényleg nemnagy a külömbség a tudásban a kompaktgépeknél!:)
Rosszul semmiképp nem jársz!:) -
#44899 Valószínű az átlagolás... -
extramagascsaj #44898 köszi :) -
#44897 sok örömöt hozzá!
(azért félelmetes, hogy egy kicsit nem figyelem és mekkorát fejlődtek a kompaktgépek...) -
extramagascsaj #44896 Nos végül ezt választottam. Megrendeltem. Alig várom, hogy megérkezzen. :P
Olympus FE-47R -
#44895 én igazából ott vesztem el, hogy egy alapvetően oszthatatlannak tűnő egységet hogy tudnak egésznél kisebb darabokra vágni... mit jelképez a nyolc tized bit? "majdnem 0 vagy majdnem 1"?
dinamikánál a 14,1 Ev az stimmel, ott nem diszkrét értékekről van szó, az ISO szintén skálázható ilyen szinten - de biteknél valahogy nem tetszik a dolog :) (pedig egyetemen játszottunk 4-5-6 dimenziós függvényekkel, és az imaginárius számokkal sincs bajom)
...vagy csak egy átlagolt érték, és ne tulajdonítsak neki konkrét jelentést? -
#44894 Dinamika....
De persze azzal tisztábanvagyok,hogy ez kissé bulváros.
Ugye a másik kettő régebbi fejlesztés is, és nemis egy ár/tudáskategória!:) -
#44893 Van amiben kicsivel jobb mért eredményeket produkál mint a másik két ff-váz!( a k-5 nemaz)
Nembiztos hogy jól értelmezem énsemám..színmálység portrénál,tájképnél,sportnál... -
#44892 23.7 bit? 22.8 bit? mivan? -
#44891 -
#44890 hánnemóccsó...350k -
#44889 ejha. jóféle. mennyiért? -
#44888 Örö é bódottááá...
Vázcsere folyamatban..
ERRE -
extramagascsaj #44887 elkavarodott az url beszúrásnál a 3. -
stain #44886 Jah, de akkor meg inkább spórolnék a helyedben. Azért mondom csak, mert amit leírtál, abból arra következtetek, hogy sok szituációban szeretnél fotózni, és nyilván sokszor kevés fénynél. Én nagyon sokat használom az IS-t a 24-105-ösön is, pedig az csak fele zoom, ráadásul full-frame gépen. Bár az tény, hogy fel lehet nyomni az ISO-t 800-ra, és az 550D-nek valószínű elég kicsi a zaja is. -
#44885 Elhiszem, hogy jobb.
A sima USM 160 az IS meg 280. Nem egy árkategória, és sajnos 160-am is alig van rá, nemhogy 280. Ha itt tartunk, akkor már 70-200 f/2.8L IS II USM, és tele kérdés megoldva, 580-ért. :) -
stain #44884 Azt nem mondtam, hogy műanyagot kéne helyette. Azt mondtam, hogy a 70-200 f/4 L IS USM-et. -
#44883 Árban a 70-300 IS USM-el egy szinten vannak kb. Sok olyat olvastam aki a 70-300-at dicséri és sok olyat aki a 70-200-at, de a 70-300-at szidják is "műanyagsága" miatt, 70-200-ról meg sok rosszat nem hallottam eddig. :)
Én talán Panasonic-ot vennék, de biztos nem Samsung-ot. :) -
#44882 Szerintem meg igen (mondom úgy, hogy IS nélküli után stabisat vettem).
Inkább, mint valami műanyag szart stabilizátorral. -
stain #44881 Szvsz 70-200-ast IS nélkül nem érdemes venni. -
#44880 A 3-ast ajanlom. -
#44879 Amelyik tetszik azt vedd meg...ezen a szinten nincs szinte semmi külömbség a tudásban.
-
extramagascsaj #44878 Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni. Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
1.2.4.5.6. -
#44877 Visszaszívtam. Meggyőztek arról, hogy jó lesz nekem a 70-200. :)
Úgyhogy jelen állás szerint:
550D + Sigma 10-20 + Canon 50 f/1.8 + Canon 70-200 f/4L USM + YN-467 -
#44876 Ez varhato volt a digit technikanal. Idovel a felsobb kategoriaban is eltunik vagy legalabbis visszaszorul a tukor. -
#44875 Vélemény ? http://pixinfo.com/hirek/2010-08-24_272906 -
#44874 Ez se egy rossz összeállítás, bár a 18-55 IS minőségétől tartok kicsit. :)
De átnéztem, hogy mostanában milyen képeket csináltam. Elég sok 520mm-en készült van, úgyhogy attól félek a 200x1,6=320mm kevés lenne nekem. Úgyhogy lehet egy Sigma 120-400 kellene, de az meg árban elég sok már.
Nikon D90 meg a videó képességeknél esett ki, és nem láttam másban annyival jobbnak, hogy megérjen nekem ugyanannyit, mint az 550D. Javítsatok ki ha tévedek. :) -
DJviolin #44873 Khmmm, most látom, hogy az Olcsobbat.hu-n a D700 váznál megjelent ez a D7000 tétel is. Akkor ez így tárgytalan... -
DJviolin #44872 Sziasztok!
Én is első DSLR vásárlás előtt állok. A D7000-el nagyon szemezek. Alig várom, hogy legyen végre DPreview-es teszt róla. Azonban ma megláttam EZT. Ez ugye csak elírás lehet és a D700 váz nem kerül ugyanannyiba majd, mint a D7000 váz? :) Az Olcsobbat.hu ezt írja megjegyzésként ehhez a termékhez és eladóhoz: "Ingyenes házhozszállítás! Hivatalos forrásból, magyar garancia és leírás." Hmmm, megbízhatóak? -
#44871 a baj az hogy Nikon -
#44870 Es mi a baj a Nikon D90-nel? Szerintem az lehet a legjobb valasztas. -
#44869 Szerintem 18-55 IS + 35/2 + 70-200/4
[szerinte] -
#44868 Nem tűnik rossz ötletnek. Egy Canon 550D + Sigma 17-70 + Canon 70-200 f/4 párosítás. Minőségre nem lenne problémám és árban is ugyanott vagyok kb.
Egyedüli hátránynak azt tudnám felhozni, hogy nincs igazán nagy látószögű objektívem, illetve nincs olyan kis mélységélességem/nagy fényerőm mint az 50 f/1.8-nál, de könnyen elképzelhető, hogy a minőség kárpótolna.
A tipikus hibákat meg szeretném kiküszöbölni, 1,5 éve vettem a mostani gépemet. (egy Casio FH-20) Akkor is úgy volt, hogy DSLR-t veszek, de aztán rábeszéltem magam erre, hogy majd később meglátom, hogy mi kell, ezzel ki tudok próbálni bármit, csak a minőség nem lesz annyira jó. Ez a tervem én úgy érzem be is jött, körülbelül tudom, hogy mire lenne szükségem. Ezen pedig csodálkozom, hogy neked pont az 50-esre nincs szükséged. Szerintem nekem "átlag" fotózásra tökéletes lenne, pl.: portréra, tárgy-, autófotóra. -
Garfield #44867 Mi lenne, ha vennél egy Canon gépet, mellé egy Sigma 17-70-est (akár a simát, akár az újabb, képstabilizátorosat), és majd később meglátod, hogy mi kell, mondjuk telének egy 55-250. Vagy ha el vagy eresztve pénzzel, akkor egy 70-200 f4-es képstabi nélkül.
Egyébkét tipikus hiba hobbi DSLR vásárlásakor, amikor a tulaj a nagylátószögtől a teléig mindent le akar fedni már a vázvásárláskor. Ebbe a hibába én is beleestem, aminek az áldozata az általad is említett 50 mm-es obi, amit alig használtam, illetve az 55-250-es, amit picivel gyakrabban. -
#44866 Lassan, de biztosan DSLR vásárlásra adom a fejem. Leírnám, hogy eddig mire jutottam, és kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy jól döntöttem-e. :)
Váz
Alapból csak olyan gyártók termékei jöhetnek szóba amikhez van elegendő kiegészítő. Most elsőre még lehet elég lesz 1-2 objektív, max 1 vaku, de remélem a későbbiekben tudom bővíteni az „arzenált” és akkor majd nem szeretnék mindent lecserélni. Így csak a következőek jöhetnek szóba: Canon, Nikon, Pentax, Sony, esetleg Olympus. A vázra maximum 200ezret szánok, és csak új jöhet számításba. (Objektívnél még lehet hogy hajlandó vagyok használtat venni - bár ott se szívesen - de váznál biztosan nem. Ha egy használt objektív nem akar működni, akkor ott max azzal nem tudok fényképezni, de ha a váz romlik el akkor meg semelyik objektívvel, arról ne is beszéljünk, hogy mennyi lehet a szervizelés költsége.)
Így maradtak a következőek: Canon: 1000D, 450D, 500D, 550D; Nikon: D3000, D60, D5000, D3100, D90; Pentax: K-x, K-r; Sony: A290, A390, A450, A550; Olympus: E450, E520, E620
Élőképet is nagyon szeretnék. Tudom, minden DSLR-t használó ember azt mondja, hogy fölösleges. Én úgy érzem, hogy ha meg is tudom szokni a keresőt, akkor se egyik napról a másikra, meg sokszor jól jön az az élőkép. Tehát kiesett a Nikon D3000 és a D60.
Másik dolog a videó. Szintén tisztában vagyok vele, hogy dslr erre nem a legjobb választás, és azt is tudom, hogy 1-2 rövid jelenet erejéig azért elég jó minőség érhető el. Nem hinném, hogy sokat videóznék. De ugyanúgy mint a mostani Casio-mal csináltam pár poén-felvételt 1000fps-el, úgy szerintem egy dslr-el is megpróbálnék pár felvételt. Úgyhogy szeretném ha videózni is tudna, de ha már lehet, akkor legyen FullHD. Na így már csak a Canon 500D, 550D és a Nikon D3100 marad. (Azért rábeszélhető vagyok egy olyan vázra is ami egyáltalán nem, vagy csak HD-ban tud videózni, ha valamiben tud annyival többet, ami megéri nekem ezt az "áldozatot", de én az előbb felsorolt vázak közül egyiket se látom annyira jónak, hogy eltekintsek a FullHD videó hiányától.)
Árban az 500D és a D3100 ugyanúgy 160ezer, míg az 550D 190ezer. Viszont véleményem szerint a D3100 csak azért ennyi, mert új. Végülis a legbelépőbb Nikon (ugye a D3000 utódja). Arról nem is beszélve, hogy elég sok funkció hiányzik belőle ami egy dslr-ben illő lenne, hogy benne legyen. Úgyhogy szerintem alulmarad a két Canon-nal szemben.
Tehát maradt az 500D és az 550D. És nekem biztosan megéri az 550D azt a +30ezret. Amivel többet tud: 15,5MP helyett 18MP (ami valamikor hasznos, valamikor nem), 35 fénymérési zóna helyett 63, újabb képfeldolgozó rendszer, kiégett területeket mutatja a képen, jobb minőségű LCD, sorozatképet 3,4fps helyett 3,7-el tudja, tud 50fps-es videót, FullHD-ban már tud 24/25 fps-t (az 500D csak 20-at) az akksija kicsit jobb és állítólag jobban bírja a strapát, időjárást. Ezek az adatok először még nem győztek meg teljesen, de amikor megnéztem a dpreview tesztjét, akkor láttam, hogy nekem az 550D kell. Képminőségben (főleg magasabb ISO értéken) nem kicsit veri az 500D-t.
Objektívek
Mivel a váz 99% valószínűséggel Canon lesz, és nem FullFrame, ezért ilyen gépekhez kezdtem el nézni az objektíveket. Először gondoltam gyorsan és olcsón megúszom, tévedtem. Sajnos elég sok "hülye" igényem van, ha már ennyit költök rá.
Na mindegy, először a dupla KIT-re gondoltam. Ez ugye egy 18-55 IS meg egy 55-250 IS, és +100ezret jelent. Hamar rájöttem, hogy így, kitobjektívekkel nem lesz az a minőség ami megérné a mostani gépem eladási árának 5-6-szorosát.
Úgyhogy következett az objektív-vadászat. Imádom a kis mélységélességű képeket. Ez egy EF 50 f/1.8 II-vel elég jól kivitelezhető, ráadásul nagyon szép minőséggel, Canonokhoz szerintem kötelező darab 30 ezerért, úgyhogy ezt megvenném hozzá, szintén 99%.
Gondoltam már csak a tele van hátra, csakhogy viszonylag sokat járok múzeumokba, vw-találkozókra és hasonló dolgokra, ahol a mostani gép 26mm-es induló gyújtótávja is sokszor túl sok, mert nincs elég hely. Na most ehhez képest az 50x1,6=80mm gyujtótáv végképp sok lenne. Úgyhogy kell nagylátószög is, de ha már erre is áldozok, akkor már ne csak egy szimpla 20-30mm körüli legyen, hanem ha akarom kicsit torzítson, ha akarom akkor egy normál képet készíthessek vele, szép rajzolattal, de azért ne halszem legyen. Tehát egy 10-20mm közötti zoom nagylátószöget szeretnék. Ezekből van Canon EF-S 10-22, de ez 190ezer, sokallom, de kiderült, hogy ilyen 100ezer alatt nincs is. Úgyhogy egy 150ezres határt szabtam. Így vagy Tamron 10-24-et, vagy Sigma 10-20-at, vagy Tokina 10-17-et veszek. Elkezdtem összehasonlítani őket, mindhárom objektív a gyártó "exkluzív" objektívei közé tartozik, úgyhogy nem rossz minőségűek. Mégis a Sigma 10-20 kimagaslóan jónak tűnik nekem ebben a kategóriában. Úgyhogy itt ő tűnik győztesnek.
Maradt a teleobjektív kérdés. Ezt használnám valószínűleg legkevesebbszer, ezért első körben nem is tervezem megvenni, ráér majd később. Egyébként néha-néha reptérnél használnám (max évi 1-2 alkalom), illetve rally-n, driften, gyorsuláson, repülőnapon (max évi 2-3 alkalom). Ezért erre keveset szeretnék költeni, 50ezer körül. Szerencsére viszonylag sok objektív van ennyi pénzért, de minőségben némelyik elég "érdekes". Nálam most a befutó a Canon 75-300 USM, használtan már 50 környékén lehet kapni, és nem tűnik rossz darabnak.
Vaku
Azt hiszem ez az egyetlen dolog ami biztos. Yongnuo YN-467. Jó áron van és eddig csak jót hallotam róla.
Na azt hiszem "röviden" ennyi lenne. A kiválasztott vázak és objektívek csak egy viszonylag gyors döntés eredményei, élőben egyiket sem próbáltam még. Úgyhogy ha valaki tud jobbat ebben az árkategóriában ugyanerre a célra, akkor azt nagyon szívesen meghallgatom, könnyen lebeszélhető vagyok. Illetve bármilyen információt, vagy kiegészítést várok. :) -
#44865 Amióta megjelent a D90, azóta a Nikon adott ki "utód"-masinát...
Két év mulva már azoknak is lesz utódja...
Szóval konkrétan alkatrésznek talán átveszi valaki ingyé...
Ahogy Dani írta...váz!:) -
#44864 Most, hogy így mondod -
#44863 váz