Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Biboldeaux
1Ds MarkII mindkettõt fogad. Amúgy amit írtatok: kapacitás, Microdrive, és a hejjel sem kell spórolni.

hegyeSHALOM

CF-bõl jóval nagyobb kapacitásút tudnak gyártani...
Ez a magyarázat.

Blasta
És arra vajh mi a magyarázat, hogy a nagyobb kategóriás gépeknél (5-8Mpx) miért nem divat az SD kártya használata, és miért CF a menõ?
A microdrive kompatibilitás miatt?
Tudtommal SD is tud igen gyors lenni (az enyém legalábbis valami PRO széria és elég szpidi :-D)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Biboldeaux
Nincs

hegyeSHALOM

Blasta
Arcok!

Dimage A1-A2-n van AF segédfény?
(dpreview-n nincs róla infó)

Biboldeaux
- Hogy ugat a fotós kutyája?
- Vaku! Vaku!!!

hegyeSHALOM

Blasta
Jajjmá....

Komolyan Straum, már már számalmas ez a szenvedésed.
Járnak ebbe a topikba emberek S3000 szintü géppel és nem sír senki.

Galy
de durva 😄
Hááát szerintem s3000 el azt a madarat nem lehet így lefotózni...... Pedig nagyon jó gép.

tomsolo
olyan nagyon kicsi már nem jó 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

ez pont akkora, mint egy bankkártya...

http://gaborszantai.co.uk/

Galy

ultrapici
Galy
van az az 2megás ultraultrakonpakt! az a kúl!
tomsolo
jaja... pont elfér a szivarzsebbe...😊

Biboldeaux
ÁZ is szépek!

hegyeSHALOM

tomsolo
NEKEM AZ A LAPOS SONY TECCET... vmi díjat is nyert mostanában

Biboldeaux
Ilyen kell másodgépnek:

hegyeSHALOM

Biboldeaux
János-made lokó!!4 (mer rendes)

hegyeSHALOM

Blasta
Hmmm.
János-style logo? :-D

Biboldeaux
valamire...

hegyeSHALOM

Biboldeaux
Elõre fókuszálsz vagy a témára, vagy valamivel ami azonos távolságban van vele, és lenyomva tartod a gombot, és vársz a pillanatra.

hegyeSHALOM

Hogy letudjuk zárni: Biboldeaux, vagy Lateralus: Te a fuji s3000-rel hogyan fényképeznél átlagos fényviszonyokat feltételezve, hogy minél "gyorsabb " légy?

Tudom, csak 7558-ra írtam.

Nem is kell változtatni manuálisan mert nincs köze a késéshez.

Biboldeaux
nem ezen múlik...

hegyeSHALOM

Amugy sajna a záridõ nem változtatható manuálisan, csak a blende.

Értem. Nah próbálgatom.

figyi:
idéztem a netrõl is ezzel kapcsolatban...nah mind1....Lehet hogy én vagyok a béna....Ezek milyen géppel és beállítással készültek?

Jó ez a cikk, csak nem igaz 😊

Elõször is, a modern filmes gépek is késnek.
Másodszor az érzékenység nem azt jelenti mint az expozíció késés. Harmadszor mit jelent az, hogy "filmes fényképezõgépekkel megegyezõ érzékenység", ha elfogadjuk, hogy az érzékenységen jelen esetben a késést érti, akkor mennyi ez a "megegyezõ" ? Minden filmes gépen ugyanakkora ? És mely digitálisok közelítik ezt ?

Amúgy az expozíció késése, angolul shutter lag átlagos értéke egy digitális kompakt gépen 0,3 másodperc. Erre jönnek még a gép által végzett beállítások és fõként az autófókusz ideje, ami rendkívül megnövelheti azt.

Az S3000 elõdje esetén a késés az Imaging Resources mérése szerint 0,188 másodperc, ami az átlagostól jobb és egyáltalán nem annyira komoly, hogy valami közben kimenjen a képbõl. Ha gép az autofókuszt is használja, akkor ez a zoomállástól függõen 0,8-1,2 másodperc környékén van, ami már jelentõs késés. Megoldás tehát: nem kell használni az AF-t. Ennek módjairól legalább kétszer írt már itt mindenki.
Ennél a gépnél a legegyszerûbb megoldás a fókusz adott távolságon való rögzítése a gomb félig nyomásával...

Biboldeaux
Szerintem meg nem általános, így járhattál ..C

hegyeSHALOM

igen pontosan, de saccra mondom.Mindenesetre belefér egy fej fordítás. A gépek: HP 735 és Fuji s 3000. Azért mondom: a jelenség általános digi probléma.

Biboldeaux
Tehát már megtörtént a fókusz, amit rögzítettél(!), és onnan fél-egy másodperc? Mert akkor a géped szar, máskülönben a technikád. Gar?

hegyeSHALOM

ja igaz bocsi.....

Galy
arckifelyezés = arckifejezés
A kép nem elmosódott, a minõség tökéletes egyébként.......

Mennyit késik érzésem szerint? Durva saccal 0.5-1 mp között sztem. És ez sok. Amugy nem lesifotózok, de a lényeget ez a fogalom közelíti meg legjobban. A pillanat varázsa.....Egy komikus arckifelyezés, amit nem lehet mesterkélten beállítani stb............

Biboldeaux
Straum: fotózz le valamit, elõször FÉLIG lenyomott exponálógombbal, (ekkor megtörténik minden idõigényes dolog: fénymérés és fókuszálás), majd ezután nyomd le teljesen és mért meg kb-ra hogy mennyit késik a tényleges exponálás másodpercben kifejezve. Amíg ez nincs meg, nincs mirõl beszélni.

hegyeSHALOM

Biboldeaux
Én csak annyit szeretnék a gyerektõl, hogy a #7553-ra válaszoljon, mert ezt eddig mindig nagyon szubjektíven írta le, ami alapján nem lehet segíteni.

hegyeSHALOM

Blasta
Nameg amit Galy mondott!
Ha szarok a fényviszonyok, akkor az a csóri automatika szenved rendesen, belõ valami lassú záridõt és kész az elmosódott kép.

FÉNYT NEKI!

Blasta
Hát akkor szorri.
Ne lesifotózzon vele :-DDDDDDDD

Biboldeaux
Akkor legfeljebb a fénymérést spórolja meg, de azt sose volt nagy cucc kiszámolni.

hegyeSHALOM

Blasta
Nem tudok ehhez egyebet hozzátenni, csak annyit:

FOTÓZZ MANUÁLIS MÓDBAN! Elõre beállítasz egy gyors záridõt, közepes rekeszt és csókolom!
Az automatika akkor csak élesítéssel foglalkozik, szal gyorsabban expózhatsz.

De csodát ne várj egy kompakt kisgéptõl!!!!!

Biboldeaux
Igen, csak ez tizedmásodpercek kérdése szokott lenni legrosszabb esetben (fókusz idõn túl).

hegyeSHALOM

Blasta
LOL
"HP-sított piknik háttáska" ALAPCUCC :-DDDD

Blasta
Lesifotóznál?
HÁT ARRA EZ TUTI NEM JÓ :-DDDD

FIgyelj:
Mielõtt exponálnál, FÉLIG nyomd le az elsütõt. ÉS TARTSD NYOMVA. Ekkor élesít az automatika, kiválasztja a programot. Ez eltarthat kis ideig. (Ha automatán vagy rekeszelõválasztással fotózol akkor gyorsabb)
Tehát nyomva tartod és a megfelelõ pillanatban nyomd le teljesen, akkor exponál.

Gyors lesifotókra tény, hogy ezek a kompaktok nem jók.
Ahoz minimum tükörreflexes digigép kell (vagy analóg)

Fényt??????? Ma pl. leégett a pofám........ Figyi idézek :"Felkészületlenség és késõn exponáló fényképezõgép.
Jó hír, hogy egyre több digitális fényképezõgép rendelkezik a filmes fényképezõgépekével megegyezõ érzékenységgel. Vagyis, a fényképezõgép akkor készíti a felvételt, amikor Ön lenyomja a kioldógombot. Néhány modellnél azonban sajnos még mindig késik az exponálás, tehát a keresõben nem feltétlenül azt a képet látja, amirõl végül a fényképezõgép fotót készít." Ez egy digitális fényképekkel foglalkozó oldalról való, igaz kezdõknek. Tehát a probléma valós.

Biboldeaux
Figyi, szerinted érzésre mennyit késik a gép az exponálógoNb lenyomásához képest?

hegyeSHALOM

Biboldeaux
Galy
sztem te valamit nagyon elnézel