48078
-
Cat #15711 ha egy pixel nagyobb területet foglal el, akkor ugyanolyan körülmények között több fény esik rá, nem? -
#15710 De miért kapna több fényt? -
#15709 ha most vennék egy fényképezőt (pl z10), akkor annak a mem.kártyájára feltennék egy akármilyen képet, azt megtudnám nézni a fényképező lcd-jén?? -
Cat #15708 bocsánat, azt kellett volna irnom hogy több fényt kap ugyanazon terület :) -
Cat #15707 "ott a 4 megás 1D"
Merre vannak ennek a specifikációi? -
#15706 "Ez ugyanazon optikánál nem jelenti azt, hogy utóbbin jobb a képminőség?(Több fényt kap ugyanazon pixel, kevésbé zajos, stb.)"
Ott hibádzik a dolog, hogy "Több fényt kap ugyanazon pixel"
Ha megnézded pl a Dpreview-n, akkor az 5D-nek 4368 x 2912 a max felbontása, az 1dsmk2-nek pedig 4992 x 3328. Ebből ki lehet számolni, hogy az 5D CMOSának 1miliméterén kb 121, az 1dsmk2 CMOSának 1mm-n pedig kb 138 képérzékelő pont van.
Ez azt jelenti, hogy az 5D szenzorján nagyobbak a képérzékelő pontok, tehát nem beszélhetünk ugyanazon pixelekről.
Abban igazad van, hogy elvileg zajosabb a "sűrűbben rakott" CMOS, de ezt meg tudja oldani a Canon. Azt viszont ne kérdezd hogy hogyan, mert ha tudnám akkor most egy piros Ferrariban ülnék és kubai szivart szívnék valahol délen ;) -
#15705 nagyobbak is az 5D érzékelői, persze a képminőség nagyban függ a processzortól, ami jelen esetben ugyanaz, vagyis valószínűleg jobb az 5D képminősége
nincs ezzel semmi gond, 16 megapixeles gépet nem a minőségért vesz az ember, arra ott a 4 megás 1D :) -
#15704 Sok jó képet kívánok! -
#15703 ez nagyon hasznos nekem, köszi.
azthiszem mégiscsak veszek holnap egy adatkábelt, nem drága.
És így fogom a gépre tenni a képeket,
aztán ha nem lesz ez kényelmes nekem akkor veszek egy memóriakártya olvasót. -
#15702 nem rossz,köszi, de az előző linken
az Olympus hivatalos oldalán is találtam sok programot, drivert.. -
#15701 Itt leírja a letöltés menetét. -
#15700 igen, de Xd kártyát olvasó gépet még nem találtam, vagy csak én
látok rosszul ?
adatkábeles megoldás miért rosszabb ?
lassabban tölti fel a fényképező ?
-
#15699 Itt kereshetsz drivereket a géphez. -
#15698 Bőség zavara. -
#15697 de mennyibe kerül egy Xd kártya olvasó kb. ? -
#15696 Ha kártya megy bele, akkor inkább vegyél egy olvasót hozzá! Gyorsabb, kényelmesebb, mint a kábelekkel vesződni. -
#15695 nagyon köszönöm.
már töltöm is.
De szerinted CD kell hozzá ? Barátom azt mondta hogy a Windows XP automatikusan felismeri a gépet...?
-
#15694 Itt próbálkozz! -
Cat #15693 Hülyekérdés:
Az EOS-1Ds Mark II és az EOS 5D képérzékelője ugyanakkora, de előbbinél ezen 16 millió, utóbbinál csak 12 millió képpont van rajta. Ez ugyanazon optikánál nem jelenti azt, hogy utóbbin jobb a képminőség? (Több fényt kap ugyanazon pixel, kevésbé zajos, stb.)
Ha igen, hogy lehet az hogy az olcsóbb fényképezőgépnek jobb a képminősége? :) -
2Bálint #15692 nincs mit!!! -
#15691 Szevasztok !
Megjött az Olympus UZ-725 -ös gépem
remek kis gép,
egyetlen szépséghibája hogy nincsen
se CD, se kezelési utasítás.
Nem tudtok valahol a neten ehhez egy kezelési utasítást, amit PDF -ben esetleg le lehetne menteni ?
Ha USB -vel összekötöm a számítógépre, akkor könnyen fel lehet majd tölteni a
képeket a gépre ? vagy mindenképpen kell egy CD ?
-
obe #15690 mindig tanul vmit az ember:) htx -
2Bálint #15689 Persze...
Optikát levenni, és alulról egy keret tartja a mattüveget...
keretet lehajtani a tükör felé...
akkor kijön a mattüveg.
Újat be lehet rakni, keret visszapattint és vígan fotózhatsz tovább...
-
G_ArchAngel #15688 Zuiko Digital 35-100 f/2 -
#15687 Csak egy ilyen kerdesem lenne: Mikent erzekeli a szamitogep a Kodak 7430-as fenykepezogepet(PTP vagy MSDC). Ha ptp, hogyan lehet ra feltolteni kepeket? -
#15686 Majd áruld már el, hova dobod!!!! :-) -
#15685 Dobhatom ki a 20D-t! -
#15684 Kedves Télapó!
... -
G_ArchAngel #15683 1 millió forintos álom -
#15682 Csak egy ilyen kerdesem lenne: Mikent erzekeli a szamitogep a Kodak 7430-as fenykepezogepet(PTP vagy MSDC). Ha ptp, hogyan lehet ra feltolteni kepeket? -
G_ArchAngel #15681 a hegyoldalban, 800-1000m környékén vagy az felett?
keményen meg kell ahhoz kenni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát... -
#15680 nincs a francot nincs, bükkben voltam most párszor hétvégenként, olyan paloták vannak Eger 30 km-es körzetében hogy csak pislogtam. -
#15679 Emberek! 58-as circular polárt adnék cserébe 58-as linear polárért! Hamát Hamáért (lehet Soligor is). Alig használtam, újszerű. -
#15678 Véső, kalapács és lesz hézag... :D -
G_ArchAngel #15677 hazamegyek, megpróbálom szétszedni, ok?:P
de nem emlékszem hézagra a prizma burkolatán... -
#15676 szivacs RULEZ!!!! :-) -
obe #15675 azt hittem hogy olyan praktikusan levehető a prizma, mint a nikon f szériás gépeinek,hogy felüről betekintve is lehessen fotózni, lefekvés nélkül.
nem ismerem a canon módszerét. pár szóban? -
#15674 jaja.megtaláltam a markolatpoótló szivacsosat:)thx. -
#15673 Blasta rakott fel ide képet 350D + Canon 90-300 + Canon 430EX vaku Asszem rajta volt a Portrémarkolat is. -
2Bálint #15672 miért is kéne levenni a prizmát???
Az 1-es sorozaton sem lehetett levenni, mégis cserélhető
akárcsak az EOS 3-on
Bálint