48078
-
#44942 Köszönöm, ez eddig szimpatikus. :) -
#44941 Sziasztok,
a következőben szeretném a segítségeteket kérni,szeretnék egy canon dslr gépet venni,70-200mm 2.8-as obival használnám sport illetve kiállítási rendezvényeken(gyenge fény viszonyok között).Az obit kitudtam választani de a vázzal gondban vagyok.30d,40d,50d ezek között vacilálok.A 40d elvileg kiesett mert elég sok rosszat hallottam a vázszerkezetről,így a 30d vagy az 50d között nem tudok dönteni.
Valaki aki ismeri mindkét típust,leírná a két gép előnyeit hátrányait?
előre is nagyon köszönöm -
#44940 Egy időben én is ezt gondoltam. Sorra dőltek ki az akksik, ezért bejelölgettem őket (egy kis pötty az egyik oldalára). Aztán jött a gagyi akksitöltő és az meg feltöltötte őket.. amíg az is meg nem halt. :) -
#44939 Voltcraft IPC töltő, külön áramkörön tölt minden elemet, regenerálja őket, stb. -
#44938 nem az akkumulátorok fáradtak el? A töltőknek ennyit bőven bírniuk kellene, az akkumulátorok viszont változó mennyiségű (100-1000) töltés-merítés ciklust viselnek el... -
#44937 Sziasztok!
Véleményeket és tapasztalatokat szeretnék kapni azzal kapcsolatban, hogy ki milyen akksitöltőt használ. No, persze olyan töltőre gondolok, amiben rendes ceruzaelemek vannak (és nem a fotógépek saját akksijai). Ugyanis én már használtam többféle akksitöltőt:
- régebben volt egy GP márkájú gyors töltőm,
- pár éve kaptam egy Energizer gyorstöltőt (~20k),
- kaptam kölcsön noname töltőt (~2k)
Na, most az a helyzet, hogy ezek közül már egyik sem tölt. És fogalmam nincs, hogy miért, mitől hal meg. És sajnos még csak azt sem mondhatom, hogy 5 évig rendesen szolgált. De szerintem ennél "kicsit" többet kéne élnie.
Esetleg van valakinek valami tuti akksitöltő tippje? És külön érdekelne vélemény ÉS tapasztalat gyors töltőkkel kapcsolatban. Mert ugye eddig az a megérzésem, hogy nem sokáig bírja. :)
Köszi,
Catti -
#44936 mint a jól idomított pitbull, a kezedből eszik (nemsokára a karodból fog...) -
#44935 -
#44934 egy másfél éves hírhez... -
#44933 soha semmi nem jó... -
#44932 persze, és ha közel van egymáshoz két USB aljzat, akkor ez minimum két helyet foglal...
(ez a baj a mostani pendrive-ommal is, a laptopban már nem fér mellé egy másik eszköz csatlakozója - már nézegettem, hogy lereszelek belőle) -
#44931 Canon fan-oknak -
#44930 Ha mar itt tartunk, alapbol a fotozashoz penz kell, regen sem es ma sem az ehezok hobbija volt. A legtobb hobbihoz penz kell, eleve tobb esellyel indul az, akit a szulei tamogatnak anyagailag az elet szinte minden teruleten. Meg a sportban is. Persze mindenki tud ellenpeldat, de azert altalanossagban igy van ez.
A termeszetfotozas talan tenyleg penzigenyesebb mint a fotozas tobbi aga, na es akkor mi van? Akkor mar nem kell tehetseg, kitartas, rutin, lelemenyesseg, szerencse? Dehogynem. Mellesleg forditva is mukodhet, a csaladi tamogatastol sok ember elveszti az ambicioit es hedonista zullott eletet el. ;)
En orulok, hogy a srac korulmenyei segitettek ot a palyajan es igy vitte valamire. Nem sajnalom tole, inkabb azt sajnalom, hogy mas fotosoknak esetleg nincs meg az a korulmeny.
-
#44929 hallgasd meg vele az interjút. -
#44928 Ezaz..pénz kell hozzá.
Az idő amit a munkától veszel el hogy fotózhass...pénz.
A felszerelés...pénz.
A logisztika....pénz.
Az engedélyek...pénz.
Ezt ma sajna nagyon kevesen engedhetik meg maguknak!
Elég ha megnézed a természetfotósok vezető neveit...cégvezetők,orvosok,cégtulajdonosok.
-
#44927 Véleményem azért lehet ugye?
Egyébként nem vagyok irigy...elismerem a magam módján, hogy tényleg nemsemmi képeket készít a srác.
Ez en irigység...csupán nem szeretem ha valakit többre tartanak mint amit megérdemel.
Ismerek a környezetemben legalább 4-5 olyan természetfotóst, aki simán hozná ezt a szintet, csak nincsenek olyan cimborái akik patronálják őket!
Ennyi... -
#44926 Érteleg drusza, de ma kishazánkban egy (most nem magamra gondolok,mert eszembe sem jutna)átlag természetfotóst úgy kibasznának a Hortobágyi Nemzeti Parkból, hogy lába sem érné a földet, ha leshelyet kezdene el építeni!Olyan helyekre kijártak neki mások engedélyeket (az ingyen fotózási lehetőség fejében) ahová nemhogy fotózni,még kirándulni sem engednek be!
Az pedig tévedés hogy a top akárhánynak van helye...
Ma itthon a természetfotósok "elitje" kb 100 fő.
Jó ha a felének van saját épített cuccosa.
Az öregebbek ingyen járnak Bence azon helyeire amiket ő már ronggyáfotózott....
És ez sok időt és zsét takarít meg nekik, így Bencét tolják!
Alapvetően nem lenne gondom a sráccal, de amikor elkezdi megmagyarázni a fotósfórumokon a képét...na attól kifordul a gyomrom.
Ez a hangyás sorozata is pölö.
Már aznap magyarázta...hogy egész este kinnfeküdt,megminden...
Jah...azt elfelejtette említeni, hogy vízzel körbevette a hangyák útvonalát,és csak egyfelé (mitadisten az objektív elé) tudtak menni.
Meg azt is elfelejtette említeni,hogy cukrosvízzel beetette a hangyákat.
Nem az a baj,hogy ezt csinálja...csak ne nézzen madárnak mindenkit!
Akik kicsit is utánnaolvasnak a technikai okosságoknak könnyen rájöhetnek,hogy a trükkök nélkül szart sem érsz!
-
stain #44925 A természetfotózáshoz leginkább iszonyatosan sok szabadidő kell, úgy vettem észre. Én szeretek kirándulni, de azt sosem tudom megszervezni, hogy pl. ott legyek napnyugtakor valahol a hegyen. -
#44924 itt lehet meghallgatni a két részt. -
#44923 En asszem a Kossuth Radion hallgattam egy vele keszult riportot, hat az qrva jo volt! Megnezem ezt a Fabry-t is.
A #44921-bol arad az irigyseg es a tahosag... -
G_ArchAngel #44922 Gabikam, nem akartam ezt tenni veled, de a vilag Top1000 termeszetfotosanak van eteto/itatohelye.
De lehet a Top100000-nek is.
Aki ezeket a lehetosegeket nem hasznalja ki, az ennek a teruletnek a luzere. Ezen nincs mit szepiteni, ez igy van.
Sajnalom, hogy eddig egy idealista elkepzelt vilagban leledztel, de a valosag nem errol szol.
Bencenek sem csak epitett lesei vannak a vilag minen tajan, ami van azok nagy reszet sajat kezuleg epitette. Ez a lehetoseg masnak is megadatott, lehet elni a lehetoseggel:)
A masik az, hogy Mate Bencenek koszonhetoen a magyar termeszetfotozas letezik, nem csak a forumfotosok egymasra irigy, sikeres fotosokra kopkodo beltenyeszetenek jatszotere, hanem egy nemzetkozileg elismert dolog.
Azt nem kell szeretni, hogy Bence nem onerobol erte el ezeket a dolgokat, de e vegeredmeny onmagaert beszel. Bar az en apam tudta volna alam lapatolni a lovet! Mondjuk lehet akkor sem ertem volna el semmit:)
De Bencetol nem lehet elvenni, amit elert, mert azt a termeszet szeretete mellett tette es a lexikalis tudasa is irigylesremelto ezen a teruleten.
Az meg, hogy ki a jobb, eleg szubjektiv. El lehet kuldeni a fotokat pl. a BBC WIldlife-ra es osszemeretni azokkal a tudasunkat, akikkel Bence is megtette. Vesztett is, nyert is ellenuk. Forumokon bizonygatni az ellen, akit elismert egy szakmai zsuri - kicsit szanalmas...
A mondas meg a mokusrol es patkanyrol szol;) -
#44921 Megpróbálom disztingválni magam...:D:D
Az IGAZI természetfotós nem "rákényszeríti" a vadonélő álatokat hogy a lencséje elé kerüljenek.
Bence márpedig azt csinálja...úgy alakítja ki a leshelyet,hogy a madár csak pont arra a beülőre tudjon leszállni...stb hasonló.
Tudod a természetfotózáás velejárója hogy akár hetekig,hónapokig kijár egy leshelyre a fotós mire egy nosrmális képet tud lőni.
Szekeres János mondta egyszer, hogy Zalában van egy hely, ahol egy erdei tisztáson már évek óta visszajáró "vendégként" van hogy órákat ül egyhelyben.
Az odajáró szarvascsorda az évekalatt annyira megszokta, hogy mostmár nemzavarja őket ha ott ül az apparáttal.Nyugodtan esznek körülötte,nem figyelnek rá, a szagát is megszokták.
De csak ott!
Ha kint az erdőben, vagy az úton összefut velük, ugyanúgy elszaladnak...
Na ez az igazi természetfotózás...
Vagy ittvan Jakab Tibi...
Szerintem minőségben simán hozza Bence képeinek minőségét...hanemjobb.
Csak Tibi nem adja ki ingyen a NaturArt-os öregcsókáknak a leshelyeit,így nemannyira népszerű mint Bence.
Tudod van egy mondás.
"Mi a külömbség a denevér,és a patkány között?Semmi...a denevérnek jobb a PR-ja!"
Ugye vágod mit szeretnék mondani? -
#44920 ? -
#44919 Én mondtam volna neki, hogy azé'köcsögvazze, mer a csóróparaszt nem cserél vázat minden évbenvazzeazé...
-
#44918 Jabazze...durvami?
Mekkora a végén a csávó...
- eseménydús nap volt.....
Fszom...11k dollárnak annyi..:S:S -
#44917 muhhahhahha....
Természetfotós....LOL
Nem releválok,mert kibannolnak csúnyabeszédért.
-
extramagascsaj #44916 wow -
#44915 Máté Bence Fábryban -
#44914 az mi hogy kecskeméten bementem 220voltba, beszélek a sráccal hogy van-e készleten 7D mert megnézném, mondták ma küldték vissza de hozatnak egyet 1-3 napon belül ha kell, mondtam hogy hozasson egyet, erre beugat mellőle egy papa a pultból hogy "minek azt megnézni?" O.o -
#44913 c6-os korvettel járnál lehet téged sem érdekelne :c -
#44912 Kb. leszarja az a szép :| -
Lateralus #44911 Ez vótmá? -
#44910 kortaszt*
* Tokaji sárga muskotály 2008 -
stain #44909 Azért mondom, hogy kamu az egész, obi nélkül nincsen fotózás. Meg akkor már miért nem az 5DMkII-vel hasonlítják össze, abban jobb szenzor van, mint az 1DMkIV-ben. -
#44908 Dinamikatesztnél sosem az obi a szűk keresztmetszet, zajt sem érinti, kortasztot meg színeket nem vizsgálták. -
stain #44907 Na de ha nem teszel rá obit, akkor hogy a retekbe hasonlítod össze? Belevilágítasz zseblámpával? Nagyon jól tudjátok, hogy a dinamika, a színek meg a kontraszt mennyire obi függő... -
#44906 Nem obiösszehasonlítás...váz.
Mondjuk írtamis...ez píárnak elmegy, de a rendszer külömbözősége miatt tényleg csak tájékoztatójellegűek az adatok a tech-buziknak!:) -
#44905 Naja.. -
#44904 Vázak vannak összehasonlítva, nem rendszerek. Obi nem befolyásolja dinamikát/zajszintet, stb.
Mondjuk azt nem hinném, hogy a D3 ennyivel jobb ISO-ban a MkIV-nél. -
stain #44903 Azért egy ilyen összehasonlítás még marketingnek is gyenge...
Kezdjük pl. azzal, hogy milyen minőségű obikat kapsz a Canonra, meg milyeneket a Pentaxra...