48078
-
#45022 ...ha tudnád Bryan Adams milyen gépet használ ;) -
#45021 ezt szeretem ezen a forumon. Vagy Dani vagy Gabriel morgolodik ossze valakivel vagy a Pentaxot fikazzatok :)))) -
#45020 Nekem is ő a kedvenc meleg fotográfusom. -
G_ArchAngel #45019 Antonio Banderas
...szintén celebeket is fotóz -
G_ArchAngel #45018 "Bryan Adams a fotóművészet remekeit készíti drogos sztárokról."
Köszönöm CIndy Crawford, a német focisták és a többi normális zenész, művész nevében, csak mert a Te felületes értékítéleted nem tudott Amy Winehouse-on és Lindsay Lohan-en túljutni.
Richard Avedon mitől jobb Adamsnél? Mert fekete-fehérek a sztárokról készült fotói?
Zseniális fotós volt, akinek mára elfáradtak a képei és az idő elszaladt mellettük. Ha ma kezdené, ezzel a stílussal semmire nem menne. Mintahogy BA képei sem feleltek volna meg a magazinok szerkeszőinek 20 évvel ezelőtt.
"De egy jó képességű átlagos (i.e. a nagyközönség számára ismeretlen) fotós képes lenne rá."
Látod, sokmindent kell még tanulnod. Én millió képet végignéztem és azt hittem, hogy átlagos fotósként tudom ezt a szintet hozni.
Csakhogy más valamiről hinni valamit és más megvalósítani.
-
#45017 én megmondom, pár éve kint ugráltam a Petőfi Csarnokban a koncertjén :) Ott is így nézett ki, csak talán kicsit jobban meg volt fésülve ;)
stain: nem csak drogos sztárokat fotózott, legalábbis így hirtelen Dustin Hoffman meg Sir Ben Kingsley nem arról híresek :) -
stain #45016 Na ezt a stílust nagyon gyorsan felejtsed el, azt javaslom!
Leírtam egyáltalán, hogy szar fotós lenne? Nem írtam le. Azt írtam le, hogy szerintem közel sem érnek annyit a képei, mint amennyire ti értékelitek. Azt sem írtam, hogy bárki képes lenne rá innen a fórumról, hogy ilyen képeket készítsen. De egy jó képességű átlagos (i.e. a nagyközönség számára ismeretlen) fotós képes lenne rá.
Ha nem értesz egyet, akkor meg ne hőbörögj, hanem mondd ki, hogy szerinted Bryan Adams a fotóművészet remekeit készíti drogos sztárokról... És akkor tudjuk, hogy az a véleményed. Mert így csak seggfejezel, amiről meg nekünk lesz véleményünk. -
#45015 Ja es meg valami... ha valaki arrol a ven szottyadt alkeszrol megmondja (ha nem tudja), hogy az Billy Idol.... :D -
#45014 Erre csak annyit mondanek, hogy ha egy jo koncertet szeretnek akkor zeneszt berlek, ha jo fotosorozatot akkor egy fotost. Bryan Adams egy olyan ember akit mind a kettore felkernek es nem azert ad koncerteket mert jo fotos es nem azert csinal jo fotokat mert jo zenesz, de attol meg jo zenesz akkor is mikor fotozik es jo fotos akkor is amikor koncertezik. Nem ertem miert kellene a kettonek kizarnia egymast. (nem neked szantam Gabor, csak a tiedere toltam a replyt)
Masik... nem kell celebeket fotozni ahoz, hogy jo foto szulessen, de ha ott van a lehetoseg akkor miert ne? Egyertelmu, hogy ha ilyen korokben mozogsz akkor mar inkabb Billy Idol-t fotozol mint Kovacs Marit... De szerintem Bryan Adams se ugy szuletett, hogy a doki eldontotte, hogy O hires zenesz es fotos lesz. O ezt elerte. Azert mozog most celebek kozt mert kemenyen dolgozott azert, hogy O is az legyen.
Amugy ha Gipsz Jakab csinalja azokat a fotokat es rakja fel akkor most menne az aradozas, hogy hu de faintos igy meg ugy... de mivel Bryan Adams csinalta most megy a fikazas, hogy hat persze mert ha az ember celebnek szuletik akkor konnyu...
Ui.: Nekem a Zeiss sorozat nagyon bejott :) -
#45013 oh, az kimaradt. és hová juthattál volna, ha meg lettek volna benned akkor ezek a tulajdonságok? -
G_ArchAngel #45012 Utolsó szó a kommentemben.
Nem volt meg bennem a kelő alázat és körültekintés. -
#45011 ne haragudj a kérdésért, de hová jutottál? -
G_ArchAngel #45010 Legalább néztétek volna meg a képeit mielőtt leírjátok ezt a sok hülyeséget...
Van egy halom divatkampánya, reklámfotói, de ne mondja nekem senki, hogy pl Lindsay Lohan vagy Micheal J. Fox stílusú beállításokra ebből a fórumból bárki képes lenne.
Továbbmegyek a Zeisskampányhoz hasonló sorozatra BÁRKI képes lenne a mai magyar divat/reklámfotósok közül.
A világ tele van fotósokkal, akik celebekkel dolgoznak, Ő csak az egyik és nem csinál rosszabb képeket, mint a többiek. Bélyegezzük meg, mert maga is celeb?
Azért Ő könnyebben fotózik? Az Omega talán azért kérte fel, mert Bryan Adams zenész? Lett volna ezer másik lehetőség, hogy jó fotósokkal dolgoztassanak. De nekik a kanadai kellett, mert jó fotós. A divatmagazinok olvasói bizonyára megkeresik a duplaoldalas reklám sarkába, 4-es betűmérettel jegyzett fotós nevét.
Ha egyáltalán odaírják. -
#45009 Hogyne, az is számít. De volt olyan képsor, amin nem tudtam ki is szerepel (pl. gróf Akárki of Akárholt és kedves feleségét nem ismerem), és azok is tetszettek (egy másik, ismert személy képsora pedig nem) - erre mondtam, hogy van bennük valami, ami nekem, mint nézőnek pont megfelel. Volt másik "híres" fotós, akit itt hasonlóképpen mutatott valaki, az a stílus pedig nem tetszett, bár biztos nem rossz képek azok sem. -
#45008 igen, de épp úgy például G_ArchAngel is lehetne a fotós nem Bryan Adams, csak hogy nem tudom mikor sikerülhet neki Billy Idolt fotóznia. ennyi, ha egy ismert ember van a fotódon sokat dob ám rajta.
(G_ArchAngel bocs hogy veled példálózok)
-
#45007 de szerencsére belevitte, és ebből tetszetős képsorok készültek :) nekem, mint nézőnek ez pont elég. -
#45006 "Bryan Adams képei azért jobbak, mint az átlagos portrék, mert híres embereket fotóz. De ahhoz, hogy híres embereket fotózhasson, ahhoz híressé kellett válnia, mint zenész." ez 100% igaz!
Csak itt ebben a fórumban van pár olyan aki hasonló kepéket simán tudna csinálni (az aktuális felszerelésével), de valószínűleg soha nem fog Billy Idol, Naomi Campbell, közelébe kerülni hogy fotózhassa, Szóval nem tartom de mekkora nagy fotósnak Bryan Adams mert adva van neki minden, mar csak egy kis kreativitást kellet bele vinnie. -
G_ArchAngel #45005 Tudod mi a legszomorúbb, ugyanilyen idióta felfogású seggfej voltam, mikor fotós suliba jártam. Mindig azt hittem, hogy én nagyon meg tudom mondani a frankót mások szokásairól és a minket körülvevő világról.
Jobb lesz, ha kicsit átgondolod ezeket a dolgokat, mert ezzel a hozzáállással odajutsz, ahová én.
Sehova. -
stain #45004 Visszatérve a fotózó sztárokra... Csak mert beszólós kedvem van mostanában, de amúgy nem utálom őket...
Bryan Adams képei azért jobbak, mint az átlagos portrék, mert híres embereket fotóz. De ahhoz, hogy híres embereket fotózhasson, ahhoz híressé kellett válnia, mint zenész. Ha fotósként akart volna olyan híres lenni, hogy széttetovált drogfüggő zenészeket fényképezzen, akkor valószínű nem is ismerné ma senki. Szemben mondjuk olyan fotósokkal, akik a fotózásból lettek híresek, és azért fotózhatnak érdekes modelleket. De például dA is tele van széttetovált csajokat (gondolom pénzért) fotózókkal. Aztán mégsem lesznek belőle híresek. Mert 12 egy tucat, hiába van a modellnek 10 piercingje.
Én arra jöttem rá, hogy azért alapvetően szívás a fotózás, mert ahhoz, hogy egy kép érdekes legyen, ahhoz nem mesteremberként kell profin lefotózni valamit, hanem valami nagyon felforgató ötlet kell hozzá. Persze nyilván kell aztán a technikai tudás is, de minden az ötleten, meg az előzetes elképzelésen múlik. Abban meg sok ötlet nincsen, hogy mondjuk körbefotózom egy stúdióban egy híres vagy nem híres nő tetkóit, és felteszek belőle 10 képet a netre. Hasonlítsátok már össze Richard Avedon képeivel, és rögtön süt, hogy mi is itt a különbség. -
G_ArchAngel #45003
"sznobok gyülekezete, csak divatfotók" -
#45002 sznobok gyülekezete, csak divatfotók. pedig én már úgy örültem hogy a devartnak vagy a flickrnek lesz értelmes magyar utódja, de nem. -
#45001 Fotosoknak: http://www.fotosbazis.com -
#45000 ték -
#44999 Igen:) igazából stain-nak ment volna -
#44998 ezt írtam a végén :) -
G_ArchAngel #44997 Gábor Zoltán -
Dénes é #44996 c-c-c-c combo ... -
#44995 Vettel -.- -
G_ArchAngel #44994 Vagy Kasza Tibi, Debreczeni Zita... -
#44993 Miért feltételezed, hogy értéktelen képeket csinál? Nekem a tangám ugyan nem nedvesedik tőle, de jó színésznek és intelligens embernek tartom, a technika adott, és olyan közegben mozog otthonosan, ahol te vagy én nem, tehát szerintem simán lehettek azok jó képek.
Ahogy alant említette Gábor, Bryan Adams is jobb fotós, mint zenész, vagy ott van példának SP is -
G_ArchAngel #44992 Te nem jarsz vmi fotos suliba? -
#44991 Bocs, de szerintem nem a csak a negyvenes nők miatt keres annyit amennyit, szerintem nagyon jó színész... de úgy érzem te nem kedveled, talán ezért nem hiszed el hogy tényleg sajnálja a képeit... nyilván innen nehéz elképzelni hogy vannak emberek akik más anyagi léptékekkel élnek, de ettől még az érzéseik ugyanazok... -
stain #44990 Szerintem sem érzi meg... Azért mondom, hogy nagyképű szöveg, hogy a képeit sajnálja, és nem a gépet, mert hogy azok a képek tuti közel 0 értékűek, az elég valószínű :)
Hogy miért keres sokat? Mert ha ő szerepel a filmben, akkor az összes 40 körüli nő nedves bugyival rohan a moziba. -
stain #44989 Így hasból arra tippelnék, hogy ennek a nyitja a SLR nagylátószögű objektívek asszimetrikus felépítésében keresendő, de nem biztos. Mindenesetre te rohandtul ráérsz, úgyhogy irány társadalmi munkában szemetet szedni az erdőbe! :) -
#44988 Valamit nem értek.
Szembefordítottam két objektívet, 135-ös és 29-es Penatacont, majd 100 és 50mm-es Canont, aztán C100+P29.
Amit meglepett: ha a hosszabb, azaz a vázon lévő obit rekeszelem, akkor amig a Canon van szembe fordítva, addig nő a mélységélesség, ahogy kell, ha viszont a nagylátó Pentacon, akkor a rekesz megjelenik a képen, azaz vinyettál elég rendesen, mondjuk a kép háromnegyedét kitakarja f11-nél, holott mindkét esetben a váz felőli objektívet állítom.
-
G_ArchAngel #44987 A legtobb gazdag ember nem szeret sok penzt kiadni es elvesziteni. Ezert is gazdagok:)
A csorok es kozeposztaly hiszi azt, hogy a koltekezestol gazdagnak tunhetnek...
Amugy BP emlitette, hogy igazabol az elvesztett kepeket sajnalja, mert azt nem lehet 'ujra megvenni', mint egy kamerat. -
#44986 10 milliót? még nagyon is keveset mondtál :D Egy-egy filmért 20 millió dollárt, azaz négy milliárd forintot zsebel be. Ezen én is meglepődtem O_o -
#44985 hiába lehet a városban csak 50el menni, ha tehetném nem egy opellal vagy egy 6éves a4-essel nyomnám hanem egy Aston Martinnal.... -
#44984 azért mert meg sem érzi... mert 10 milliókat keres egy egy filmjével... ugyanmár, miért? ... :) -
auto6 #44983 Eladó NIKON D60 24.000 expoval, de megkímélt állapotban. (ritkán használtam, de alkalmanként "sok" expo ment bele) Doboz, vázsapka és minden egyéb tartozék megvan + ajándék utángyártott akksi + igény esetén noname 62mm polárszűrő. Ár: 65.000. forint. (minimális alku lehetséges)
Ugyan itt Panasonic Lumix FZ-50 is eladó, ebben max. 20.000 expo van, szintén megkímélt, doboza és minden tartozéka megvan. Ehhez is jár ajándék pótakku. Ára: 55.000 forint.
Beszámítok Nikon 50mm f1.4 D és Nikon 35mm f1.8 G objektíveket!