Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lehetséges hogy egy gép csak jpeg-be fotóz?

BomBa

The Garrett
ollyan árkategóriában, szerintem a 3-4mpxeles gépek érik meg jobban... már ha használható végeredményt szeretnél. 😛

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

vagy olcsóbban 😛

BomBa

dzsini akkor ajánlj nekem 60körül mondjuk egy 5 MP-set <#whatever>

BomBa

elnézést<#idiota>

BomBa

2832 x 2128 pixel = 6.2 MP

BomBa

"2272x1704 pixel, ami egyenlõ 3,9 megapixellel"
tiszta már sorry

BomBa

Dzsini
na akkor mondd el

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

én faszláma, bocs, mostmár megértettem csak elsõ elolvasásra mshogy fogtam fel <#idiota>

BomBa

Dzsini
nem copy-paste-et várok, hanem hogy elmondd, hogy a felbontás és az MP között mi a különbség, hiszen azt kérdezted, hogy: "akkor felbontástól nem nagyon függ, inkább az MP-tõl?"

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

PResident Evil
én is a cikk elolvasása mellett szavazok ! én is olvastam új dolgokat 😊

Dzsini
elõbb válaszolj a kérdésre (vagy olvasd át a fenti cikket még legalább 5x, ne csak a képeket nézegesd). addig ne vegyél gépet, amíg gõzöd sincs arról, hogy mi mit jelent, és hogy mire van szükséged.

Felbontások: 640 x 480, 1280 x 960, 2048 x 1536, 2832 x 2128

BomBa

akkor szted milyen gép kéne?

BomBa

PResident Evil
dzsini reavans 😄

Dzsini
jó, akkor szerinted melyik mit jelent?

akkor felbontástól nem nagyon függ, inkább az MP-tõl?

BomBa

Dzsini
ebbõl látható, hogy nem tudod mi a különbség a kettõ között.

The Garrett
közelsem.

Dzsini
ez számomra idáig se volt kérdéses, és nem azon múlik, hogy itt a fórumon kivel hogy viselkedek 😊

------------------------------------------------
az a kérdés, hogy szükséged van-e a 6MP-s zajosabb képre - akarsz nyomtatni A3 méretben vagy grafikusi munkát végezni a kapott dolgokkal? abból ítélve, hogy nem akarsz a RAW-al görcsölni nem. úgyhogy nem értem miért hajkurászod a megapixeleket a minõség helyett?

amúgy sztem a jpeggel is meglehet azokat a mûveleteket csinálni mint a rawwal, bár foggalmam sincs <#bee1>

BomBa

de legalább megnyugodhatsz hogy jó ember vagy 😄

BomBa

hát, elolvastam, asszem nem akarok sokat szarozni a RAW-val, úgyhogy átállítom jpeg-be. <#idiota>

BomBa

The Garrett
ha raraba zipbe tömöríted nem romlik<#beka2>
de ha utana gepen konvertalod meg jpg be termeszetesen romlik a minossege... bár attól függ mire fogod használni utanna a kepeket, szerintem nem észrevehetõa veszteség.

Bar en meg nem hivattam elo egyik kepembol se, majd most karacsony fele tervezek par a3 ast 😛

Dzsini
próbálj meg kicsit jobban odafigyelve kommunikálni, tegnap már mondtam, hogy nem lesz mindenki olyan türelmes veled.

PResident Evil
<#banplz>

akkor jpegben 6MP kb. 2 MB lesz ?

BomBa

Dzsini
térj vissza a fenti linkre légyszíves, és a "tömörítés mértéke" részt olvasd át ÚJRA párszor 😊

ehh

BomBa

Dzsini
számodra lényegtelen. a lényeg, hogy 6MP-s képet csinál neked, és örülhetsz.

ha tömörítem nem romlik a minõség?

BomBa

Dzsini
a képméret és a fileméret nem egy-az egyben függ egymástól.
én 3.1 MP-s képeket csinálok, azok jpeg-ben kb 1 mega méretûek.

az ilyen akkumulátorok kb 200-500 kép elkészítésére elegendõek, vagyis 1 napot simán végigfotózol velük

The Garrett
a 2 együtt alakítja ki a kész képet.

sajna angolt nem vágom 😞

BomBa

The Garrett
write only rulz 😄

Akkor az R- és S-pixel között mi a különbség? 😄

BomBa

The Garrett
jajahm. de eddig csak a compare side by side reszt nezegettem 😉

bocs ha már 1-2 dologra válaszoltatok, csak miközben írtam nem láttam, most visszaolvasok 😊

BomBa

Dzsini
dpreview az egyik legjobban érthetõ, nagyon jól magyarázó oldal digifotózás téren.

és nagyon sok géprõl irogat is cikkeket

akkor leírom azt amit nemértek, azt aki tud segít 😄D

"Felbontások: 640 x 480, 1280 x 960, 2048 x 1536, 2832 x 2128"
Ha pl. 1280 x 960 ilyen felbontásban csinálom a képet, akkor ez a max használható méret amiben kinyomtathatom?
Lehetséges amúgy a képek megapixelét leljebb venni? Mert nekem valaki azt mondta, hogyha a kép 6.2 megapixel akkor 6.2MB és nem függ a felbontástól, tehát lehet leljebb venni ha kisebb méretben (M😎 akarok fotózni szerintetek?
"Érzékelõlapka pixelszáma: 6.7 megapixel (S-pixel: 3.35 megapixel, R-pixel: 3.35 megapixel)"
Mi az a S-pixel meg R-pixel?
"Akkumulátor: 1 db Lítium-ion"
Szerintetek ez meddig bírja? Mert ugye ezt nem lehet cserélni mint az elemeket.
Amúgy FujiFilm FinePix F700 Zoom nevezetû digit fotógéprõl van szó, leljebb több link is van hozzá 😛 .

Tomi

BomBa

The Garrett
thx 😊 epp rakerestem enis guglin es kiadta dprevju-t 😊

Dzsini
a Fuji egy SuperCCD nevû saját felépítésû rendszert használ, ami nem a klasszikus GRGB négyszögletes pixeleket használja, hanem nagyobb méretû nyolcszögletû fotodiódákat:

az S és az R a nagy részletérzékenységû és a nagy dinamikatartományú pixeleket jelenti, ezek kombinálásával állításuk szerint jobb minõségû, magasabb felbontású képeket készít a rendszer.
megoszlanak a vélemények felette, van akinek tetszik a "fujis" képalkotás, van akinek nem. a dpreview.com-on elég kimerítõ összehasonlítást lehet olvasni róla.

The Garrett
jah legnagyobb felbontás /legjobb minõsségben használja ki a 6mpixet.
r-pixel szerintem a valos pixelszam akar lenni, az s -t nemtudom
de lehet hülyeséget mondok.

na segítsetek 😄

BomBa

PResident Evil
végigolvastam topicban lévõ linket <#vigyor3>

PResident Evil
háááát... <#whatever>

The Garrett
mert te csalodtal benne? vagy magadban? <#ravasz1>

Ugye "2832 x 2128" ebben a felbontásban csinál 6,2 megapixeles képet?
Amúgy mi az a S-pixel meg R-pixel?

BomBa

hupsz 😊

BomBa

például azon a linken, amit beszúrtál: Visegrádi út😊

http://gaborszantai.co.uk/