48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Hangianix
    Van valakinek tapasztalata Kodak Easyshare P850-nel? Vegre eldontottem, hogy megveszem azt a nyomorult fenykepezogepet, de szokasos modon, nem tudok donteni, az orok szerelmem a Canon Sx IS sorozat tagjai, ugyanis tobbnyire (minimum) egy 20-assal tobbe vannak, mint a vetelytarsak.

Az igenyeim a kovetkezok (nem valtoztak, bar kisse alabb adtam, a buvar tok mar nem szeria felszereles :D ):
    8+ optikai zoom (utazasaim soran sokszor kellett volna egy nagy zoom :( )
    kepstabilizator (alapbol remeg a kezem pia nelkul :), nagy zoom-nal meg gondolom ezek mar "meteres" belengesek lennenek :) )

Az, hogy van-e RAW formatum, 1.8" vagy 2.2" az LCD, illetve hogy az kiforgathato-e, szerintem lenyegtelen, bar amilyen bena vagyok, az utobbi talan jo lenne ^^. Nem akarok csuda muvesz fotokat kesziteni, 13*18-nal ketlem, hogy nagyobb kepet szeretnek elohivni, ha "papirra" vagyom (es inkabb 10*15), bar egyszer-egyszer elojohet egy A4-es, de majdnem szokoevenkent. Video 640*480 nem feltetel, de nem hatrany. MP-t nem mondok, mert ezek ahogy neztem mind 4-5 korul mozognak, ami boven eleg nekem. Kulso vaku papucs nem feltetel, mert nem hinnem, hogy nagyon cipelnek magammal kulso vakut :) A szin se igazan szamit, hogy fekete vagy szurke, bar bnom kijelentette, hogy neki a szurke jobban tetszik (meg, jo, hogy nem a piros :p ).

Erre szeretnek javaslatokat kerni az okosoktol (donteni ugyis nekem kell :) ). Koszi.

ui.: vegigneztem x oldalt, elolvastam x tesztet, de nekem nem igazan mondott semmit :)
  • Cat #18035
    engem a panasonic hiánya lep meg igazán, ezekszerint amerikában nincsenek is jelen?

(miért kerül ugyanannyiba az FZ-20 meg az S2IS?)
  • Yeltzin
    neked telébb szemed van :D
  • G_ArchAngel #18033
    én kisebbnek...
  • Yeltzin
    érdekes, de APS-C-nél az is az 50, vagyis gyakorlatilag a 80mm felel meg a valós látószögnek

ötvenes obival a keresőben mindent pontosan ugyanakkorának látok mint szabad szemmel
  • Jano
    Hol lehet kapni?
  • G_ArchAngel #18030
    Kodak amerikai gyártó, bele van nevelve az emberekbe, hogy vagyék...
    A Nikon gyengesége viszont engem is meglep...

úgy tűnik a Fuji kompakt/bridge gépei viszont szépen muzsikálnak...
  • GregSB
    Third Eye Camera Obscura

Ez de beteg . Úgy látszik egyes régi uralkodók nem elégedtek meg a sima favázzal.
  • 404
    Hali mindenkinek
    Most kavarodtam ide, oszt' visszaolvasva érzékeltem, hogy vita van a #17560-as hsz-ek környékén az objektívek körül. Más a normál és más az alapobjektív. Alap az, amit az ember annak tart, ill amire azt mondja. (Általában amivel megvette a gépet).
    A normál obi pedig az, amelyiknek a gyujtótávolsága kb akkora, mint az általa kirajzolt kép átlója. Ez cirka azt is jelenti, hogy egy az egyben azt látjuk a keresőben, amit a valóságban is. Így jön ki a kisfilnes gépeknél az 50 mm, a 6x6-osoknál pedig a 80.
    Így a 300d-mhez kapott "alapobim", amelyik 28-105-ös, egy normáltól kisteléig terjedő zoom, a másik, 18-55-ös "alap" pedig egy nagylátó-portré zoom
  • GregSB
    Ezen most ledöbbentem

"2005 november piacvezetők (csak USA):

Kodak 21,3% - tartja a szintet
    Canon 17,7% - gyengült kicsit
    Sony 17,7% -Sony erősített a Canonhoz képest, de mindketten gyengültek
    Fuji 8,6% - nagyon belehúzott a 7. helyről jött föl
    Olympus 7,1% - gyengült
    Nikon 7,1%
    HP 6,7%"
  • G_ArchAngel #18026
  • G_ArchAngel #18025
    Keyboard for PS users...
  • Iori
    ja nekem is ilyen van, csak feketében
    a hátrány sztem az hogy 15-20 perc használat után nagyon felmelegszik
  • Jano
    Szívesen tartok előadásokat pl. bűvészmutatványaimból, az általam képviselt anti-nézetekről. -.-
  • G_ArchAngel #18022
    nem biztos: a drog pénzt hoz, a szex pedig egészséges:)
  • Yeltzin
    szex, pénz, drogok.... a rövid, de tartalmas élet kellékei :)
  • Galy
    majd meghívunk jól egy nefotozz fotóstúrára :)

(de este kiselőadást kell tartanod valamiből:))
  • G_ArchAngel #18019
    - mire tanítod a fiatalokat, te ÖKM-bérenc...
  • Yeltzin
    csak nem ki hanem BE kell szabadulni :)
  • Loál János #18017
    LoáL! :D Az is a természetbe tartozik. :O)))
  • Yeltzin
    természet vazze

irány a klub és körbefotózni az análszőkét!!!!
  • Loál János #18015
    Hö, köszönöm szépen. :)))
    Teszek majd természetesen, már alig várom, hogy kiszabaduljak a természetbe a másínnal. :)
  • Gabo
    Jano! Gratu a géphez és sok szép képet vele!
    Aztán tessék a képeket feltenni, hogy izekre szedhessűk őket!
  • GregSB
    majd ha tudsz képet is csinálni vele akkor lehetsz te a kém :DDDDDD
  • I.C.ram
    Hééé! Minoxom van!! :/ Én vatyok a kém!
  • Jano
  • Yeltzin
    felnőtt a mi kis Jánosunk :D
  • smici
    végülis mennyibe fájt?
  • Blasta
    Jaaaaa

[MÉG NEM IS LÁTTA, HOGY KINNVAN]
  • Jano
    Htx all :), jól tettem, hogy húztam-halasztottam, ugyanis sikerült kedvező aron beszereznem.
    De várjatok csak, másfél-két év múlva már képeket is fogok belinkelni. :O)))
  • smici
    ejmár :|
  • Blasta
    Hádde melyik cikk alatt, mert az s9500 cikk alatt nem találtam :-)
  • smici
    ja.. :|
  • Blasta
    HUÁ, mekkorát tékeltem! :-D
  • smici
    a cikk alatt
  • Blasta
    Felőlem lehet olyanban is :-D
  • Blasta
    Veri big gratula a Jánozsnak! Hazsnállya egésséggel a remek kéjfékezőgépétet! :-)

(de ez a komment hol van, arról lövésem se nincsen :-D)
  • tomsolo
  • G_ArchAngel #17998
    "Köszönöm szépen a Gáborzolinak ezt a cikket, mert ennek hatására vettem egy S9500-at." Jano, gratulálok, nehéz szülés volt:)))
  • ivjoe
    Karoj, mimás.