Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
állvány van, táska van (tok az s602rõl átmenne rá), mobilvinyó nemkell, mert nem vagyok olyan sokat géptõl távol, stb :o)
ha lehet utazásra is használni akkor egy-két nagydög cf kártya (esetleg mobilvinyó), és jelezném minden fórumozótársamnak, hogy ritkán fogok ide irogatni 😊 de szerintem itt pont a fotósrészlegrõl lenne szó nem az élvezeti oldalról

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
állvány, táska, távkioldó, mobilvinyó stb stb 😊

én egy 20 ezres kompaktot vennék, a maradékból meg elutaznék mondjuk Burmába

Riszpekk

Dzsini
fuji s20pro + néhány konverter, szûrõ, egy közepes vaku. nincs szükségem másra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tomsolo
Na egy kis álmodozás: tegyük jön a jézuska és ad kb 600ezer pénzt. A fa alá milyen digigépet, kiegészítõt tennél? 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

FREAK
pontosabban "divat-újság divat-fotósoknak" mert az elõzõ formában erõsen félreérthetõ 😊

Riszpekk

FREAK
nekik igen, nekem nem 😊

trendi, nagy, színes, 60% reklám, a többi meg.... semmi olyasmi, amit ne olvasnál komolyabb újságokban

divatújság divatfotósoknak

Riszpekk

a Zoom Extrában 90%-ban csak természetfotók vannak, mielõtt vki Konta Barbara bikinis képeire számítana...

http://gaborszantai.co.uk/

felfogása kérdése, gondolom Freak-nek a Men's Health horgászmagazin...

Dzsini
bejött a fitneszmagazin-ötlet?

FREAK
tegnap átnéztük ezt a Zoomot.... háááááááát.... akkor már inkább a CKM 😊 abban még talán a reklám is kevesebb 😊

Riszpekk

Megjelenet a Zoom Extra - a világ, Európa és Magyarország legjobb természetfotóival...

úgy tudom nem jutott belõle mindenhová, de Relay standon tuti van, mert én ott vettem😊

Dzsini
én picit többért vettem egy 256os kártyával karöltve 😊

Na még egy, kb. 2002. nyár közepérõl.

Nikon Coolpix 5700 450ezer (!!!)
Canon EOS D30 863ezer
Fuji S602 250ezer

http://www.burocopy.hu/digitfenykep.htm

Véletlenül rábukkantam erre az árlistára. Kis érdekességként beszúrom, mert kb. a 2003. tavaszi árszintet mutatja. Kordokumentum.

Canon A70 116ezer, Nikon C-3100 100ezer, Canon EOS 10D 625ezer hehehe ! Alig több, mint 1,5 év volt.

http://www.technotrade.hu/computer/oldalDigiKepkezelesArak.html

igen

The Garrett

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

nagyrészt képes, és ezenfelül 3-4 fotós portfóliója és tanácsai vannak benne - logikusan portréfotózáshoz...

FREAK
belenéztem, de nem emlékszem, képeskönyv vagy okosítós? 😊

Riszpekk

Én még ajánlanám a NatGeo: Válogatott Portrék címû kiadványát is - szerintem😊

FREAK
korábban beszéltünk a "Természetfotózás" könyvrõl, szerintem megéri (több újat olvastam benne, mint a teljes NatGeo sorozatban)

Riszpekk

szerintem tankönyveket keress

The Garrett
hehe nyertem 1 könyvutalványt, és ha már fotokkal nyertem 😄😄😄😄😄 erre is szeretnem költeni 😄

tudtok valami hasznos fotoskonyvet ami kicsit tulmutat az alapokon és nem 25e Ft + áfa? holnap megyek be szetnezek, de hatha addig tudtok mondani valamit amit erdemes is keresni ,)

Munch
Fõleg, hogy egy éve 90-100 körüli ára volt...
Kapok kölcsön egy 2100-asat. Karácsony után meg lehet hogy veszek egy 3200-at. Tuti olcsóbb lesz... 😊

modellmaker
S5500

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ranGer2

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Loál János
Azt is néztem (olcsóbb is), de a Kodak-ról mintha több jót olvastam volna.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Galy
Galy
Galy
hát ennyi pénzért mindenképp lebeszélnélek róla
ennyiért már kapsz fuji s5500, bár az 4 mpix, de nem az a lényeg
Loál János
A DX7590 miféle?

kisebb canonokkal ugyanugy jól jár (70, 75)
nikon 3200al sincs sztm probléma, kezdõgépnek tökéletes

Dzsini
annyiért ne vegyél gépet, nem lesz benne örömed igazán... tegyél hozzá még olyan 20at, és akkor egy jó Canon A80 körüli masina kijön belõle.

Munch
Nettó 30-40 ezer körül milyen gépet érdemes venni?
Konkrétan Nikon 3200-ra gondoltam, de ha van valami más ötletetek... 😊

Galy
melyik?
modellmaker
És a Fuji?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Galy
attól függ melyik, a kompaktokra csak rá kell nézni, a dslr pedig 2-3 vagyon 😊
Loál János
A Kodak gagyi?

A Nikon olyan 7-ik kb. Talán elõtte van még a HP.

Idény amúgy úgy néz ki trónfosztás lesz, mert az évek óta magasan a csúcson csücsülõ Sonyt talán idén elõször beelõzi a Canon, aki 3-4 éve még kb. 5-6-ik volt eladásban.

Kodak az USA-ban piacvezetõ. Hazai termék 😊 Ott veszik mint a cuccot.
Olympus meg több kelet ázsiai országban az elsõ.

FREAK
a kompaktjaik vagy túl drágák, vagy egyszerûen nem fexenek a többségnek, SLR eladással meg nehéz topon lenni... engem inkább a Kodak riaszt meg 😊

Riszpekk

Galy
Nikon nics az elsõ ötben, helyette van Sony, ez ciki
Idén 24 milliárd dollárért forgalmaznak digitális fényképezõgépeket

Az InfoTrends/CAP Ventures piackutató cég felmérése, illetve becslése szerint 2004-ben 24 milliárd dollár értékû digitális fényképezõgép eladása várható világszerte.

A cég szerint a területen élenjáró régiók Európa, az Egyesült Államok és Japán. A tanulmányból kiderül az is, hogy a vásárlókat leginkább befolyásoló tényezõ a megapixelben megadott képfelbontás, annak ellenére, hogy ez nem mindig fedi le pontosan a képminõség fogalmát, illetve annak különbségeit. A piackutató vállalat szerint az idén még csak bemutatkozó, 7 és 8 megapixeles modellek öt éven belül általánosan elterjedtnek számítanak majd az amatõr, teljesen automata digitális fényképezõgépek között. Ezzel párhuzamosan megnõ az igény az egyre gyorsabb és nagyobb teljesítményû képszerkesztõ csipek után is, amelyek lehetõvé teszik a nagyfelbontású képek gyors egymás utáni fotografálását, illetve kidolgozását. 2009-re egyébként a készülékek forgalmának 29%-os növekedését, azaz 31 milliárd dolláros összeladási értéket jósolnak a cég szakértõi.

A digitális fényképezõgépek piacán az InfoTrends/CAP Ventures szerint az idén a Canon, a Sony, az Olympus, az Eastman Kodak és a Fuji az öt vezetõ márka, illetve vállalat.

boldog szülinapot 😊

FREAK
😊 kevés diszkáverit, spektrumot, nesönelt és enimelplenetet nézel 😊

Érdekes, de tény, hogy a zúgó-morgó, nagy autótól kevesebb állat riad meg, mint egy csendben közeledõ fotóstól. Meg ha dobsz a verdára egy álcahálót, kész a luxus-les, amiben (fõleg télen) kicsit kellemesebb a várakozás.

Riszpekk

The Garrett
hehe ez eszembe se jutott, csak gondoltam van olyan lusta valaki hogy befékez kattint 2-t aztán megy tovább <#vigyor3>

FREAK
nem lusta az, autóból sokkal jobb a félõs vagy veszélyes állatokat fotózni, nem is beszélve a szar idõjárásról

nekem is kéne ilyesmi cucc

Riszpekk

The Garrett

Hát az biztos.

FREAK
na de 3000 EURO........

hát vazzeeeee az sok 😊

Riszpekk

Az ára persze jelzi, hogy nem ez lesz a köv. év slágerdigije, de azért van helye.

Egyrészt ez az elsõ távmérõs digitális, tehát világújdonság. Aki a távmérõs gépek szerelmese és digitálist akar, az immár vehet magának gépet.

Másrészt ha veszünk egy fotóst, évtizedek alatt összegyûjtögetett drága Leica M obiparkkal, aki digitális gépet akar, õ mit fog venni ? Leginkább ezt. Ára egy high-end távmérõs gép ára. Aki ilyeneket gyûjt, ki fogja böjtölni.

Nem a mi gépünk az biztos, nem nagy rétegnek szánt gép. Amúgy kiváló minõségû az összerakása és a képminõsége is szép.