Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
meg ugye ki venne szögletes ferrarit? 😊

Riszpekk

FREAK
sánta példa, ez ugyanis olyan, mintha egy felújított, 62 lóerõs Ladát akarnának rádsózni 50 milkáért, amit a Wartburg gyárt és van benne egy BMW alkatrész

emellett ugyanolyan kényelmetlen mint az eredeti Lada...

távmérõ..... kell az nekem?

Riszpekk

FREAK
inkább csináltak volna ugyanilyet filmesben, az nem avul el 2 év múlva, és nem lenne ekkora képzavarban

Riszpekk

a Saab-ot megvehetem 10 millióért, a Ferrarit 50 millióért - mindkettõ elvisz A-ból B-be, de aki megteheti anyagilag, nem a SAAB-ot veszi - holott lehet kezelhetõbb és jobban illeszkedik a körülményekhez (magyar utak)...

amúgy melyik jófajta kompakt távmérõs?

http://gaborszantai.co.uk/

FREAK
na ez megér 2500 eurót 😊

inkább maradok a nullás hajnál és a morcos tekintetnél 😄

Riszpekk

The Garrett
de legalább nem lopják le a nyakadból, mert azthiszik valami 40 éves gépezet.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
igazából nem értem ezt a vonalat

ha valami igazi VINTAGE, akkor annak van értéke, ez eddig világos, de ki az a fasz, aki megvesz egy sima 6mpx-es teljesen "foghatatlan", abszolút átlagos képességû (vagy még annyi se) kamerát (ami kicsit alulmarad a kompakt kategóriában, de azért cserélgetheted rajta a nem olcsó Leica obikat) majdnem egy millió forintért?? biztos van egy ilyen fétis is, amiben a gazdagok szenvednek, szeretik átbaszni magukat drága hulladékokkal....

õszintén szólva erõsen kétlem, hogy ez gép bármiben jobbat mutatna, mint egy jófajta 5-6 mpx-es kompakt

Riszpekk

Ez sem rossz:

Epson R-D1 - ajánlott kiskeredelmi ára: 3.000 €

FREAK
nyilván ezek nem kereskedelmi forgalomba szánt fotóalbumokra vonatkoznak, hanem fali képekre, ahol 1-2 méterrõl ez még elfogadható

Riszpekk

Galy
még az 1600 is az
Galy
A4es méretben a hosszabbik oldal 900 px??

kevésnek tûnik
semmi gond - ugyanaz a kettõ😊

egyébként az a majd 600 Ft simán megéri (bevezetõ ár) a Zoomért, mert normális interjúk, cikkek, portfoliók és tesztek vannak benne - és nem csak a digitfotózásról, hanem analógról is...
Ráadásul magyar helyszíneket is mutatnak be (nem csak elérhetetlen külföldieket)
Szvsz, semmivel sem rosszabb a többi magazinnál: ûrt nem tölt be, de beleillik a sorba - bár az "életmód" kitételt még nem vettem le belõle, szimpla fotós magazin light-osabb hangvételben...

PResident Evil
FREAK
Blasta
Ez a második ilyen magazin így hirtelenjében? <#wow1>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

A széles célcsoport egyidejû elérésével megoldódni látszik a nagy hirdetõk problémája: az eddigi fotós magazinokban elhelyezett hirdetésekkel csak az erõsen mûszaki beállítottságú, profi réteghez tudtak szólni, az új lap ezzel szemben a fotózás világa iránt csupán fogyasztóként és "mûkedvelõként" érdeklõdõ, modern szokásokkal rendelkezõ, tág érdeklõdési körû, nagy számú célközönséget kívánja biztosítani.
http://sg.hu/cikk.php?cid=33887

FREAK
jaja, nekem is ez ugrott be, félek, hogy osszefutnék benne egy Németh Kristóf mélyinterjúval....

Riszpekk

Dzsini
gondolom volt már elõrendelõ és próbaszám alapján elõfizetõ (akár 3 is) - és akkor a 32 jelentõs, majdnem 1000%os növekedés 😊

én valahogy az itteni reklám alapján nemnagyon szimpatizálok a dologgal, kicsit fitnessz-magazin szaga van, csak most épp fotózással..

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
"az elõfizetõk száma is rohamosan növekedett az árushelyeken történõ megjelenés óta"

Jó mondat. Most jelent meg, eddig volt NULLA elõfizetõ, ehhez képest akár a 32 is rohamos növekedés.

Olvasta már valaki amúgy?

Riszpekk

Zoom Magazin - megjelent az elsõ szám

A Radex Média gondozásában megjelent Magyarország elsõ életmód- és fotómagazinja, a Zoom.

A kéthavonta jelentkezõ magazin sajátos módon ötvözi az életstílust a fotográfiával. Ezen egyedülálló tartalmi kettõsségével hiánypótló szerepet tölt be a sajtópiacon. A fotózás piacát körbejárva - ételfotók, divatfotók, útifotók, aktfotók, kalandfotók, reklámfotók segítségével - betekintést nyújt nem csak a mindenkit érdeklõ szakmai kulisszatitkokba, hanem ábrázolja világunk, életünk azon részeit is, amelyek minõségi fotóval bemutathatóak, érdekesek és lenyûgözõek.

A lap célcsoportjába tartoznak mindazok, akik nyitott szemmel járnak, vizuális alkatúak, és érdeklõdnek az õket körülvevõ környezet iránt. A célcsoport markáns részét képezik a fényképezõgép tulajdonosok régi és új generációja, valamint mindenki, aki új képet szeretne alkotni a világról - akár fényképezõgéppel, akár a magazin oldalain keresztül. Az innovatív tartalom mellett a ZOOM további erõssége a páratlan nyomdai inõség, valamint a látványos tördelés és design.

A ZOOM elsõ száma december 10-én jelent meg, 12 700 nyomott példányban, melyet a Kiadó 4000 fõs DM címlistára terjeszti, a fennmaradó mennyiséget pedig a Lapker Rt. saját hálózatán belül értékesíti. Az elsõ két nap alatt a magazin nagyon sikeres eladási eredményeket produkált: az eddigi store-checkek alapján a terjesztett példányszám 70 százalékát megvásárolták, valamint az elõfizetõk száma is rohamosan növekedett az árushelyeken történõ megjelenés óta.

A dinamikus indulást még decemberben a ZOOM Extra követi, melyben a világ, Európa, és Magyarország természetfotó-pályázatainak legszebb alkotásai kaptak helyet, igen gazdag illusztrációval, kiállítás-kalauzzal, és portfóliókkal. A ZOOM Extra december 22-tõl kapható az árusoknál.

Utánaolvastam. Egy A85 teszt oldalon is. De nem írtak róla.

BomBa

És 575ezer forint 😞

Kicsit túlárazottnak látszik.

Dzsini
Fujifilm S3 Pro
SuperCCD SR II, 12MP (filmszimulációs mód), állítható dinamikatartomány, színtér állítás, meg "minden amire csak egy fotós vágyhat"
2500 dollár, avagy 1500 angol font.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
<#wow2> nemis tudom min lepodtem meg jobban, a kivegzesen, vagy azon hogy volt gyomruk fotozni 😛

arról nem is beszélve, hogy az A3-as nyomat általában felra kerül, azt pedig jó méternél közelebb nem nézzük...
legalábbis én nem szoktam😊

Dzsini
200as filmre f/8, 160as idõzár a szép napsütéses idõ a kisszmenával, a többi ráérzésbõl 😊

(meg hát anno kézzel lettek elõhívva a filmek, nagypapám nekem is tanítgatta hogy kell - hívni, nagyítani is)

FREAK
szmena rulez, nekem is volt, bárcsak meglenne még....

Riszpekk

FREAK
a mai negatívoknak kis túlzással MINDEGY, milyen záridõvel fotózol, biztos meséltem már, hogy nekem egy 4 blendével túlexponált kockát tökéletesen elõhívtak, pedig számítottam rá, hogy nagy fehér fos lesz

nyilván 50-60 éve nem voltak ilyen jó filmek, ez meg is látszik a minõségen, de akkoriban sem volt túl nagy görcs a záridõk körül

ez szvsz csak a digitális fotózásban ekkora para, ahol tényleg sok múlik 1-2 blendén is, mert az érzékelõk sehol nincsenek a filmtõl dinamikában

Riszpekk

Dzsini
én úgy tanultam fotózni, és egy Spanyolországi utat 92ben egy kis CMEHA géppel "szemre", manualban fotóztam végig (lehetõség se volt másra). tekercsenként 38 jó kép lett - 3 tekercs, és nem csak napsütésben hegyet meg házat fotóztam.

GregSB
Naja, ezért írtam hogy 300 dpi-vel. 100-200 dpivel már bõven meg lehet csinálni, és egy laikusnak nem is fog szemetszúrni a minõségromlás, de aki már látott középformátumú, ill. kisfilmrõl nagyított A3-ast az könnyedén észreveszi a különbséget.

modellmaker
😊 Már értem.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

FREAK
Van 4mpx-es A3 nyomatom, meg tudom mutatni, az égvilágon semmi baja. Ez persze alsó határ, de A4-ben már újságba is mehetne, annyira nem szarok a mai szoftverek - és annyira nem jó az emberi szem (fõleg ha nincs mellette jobb minõségû referencia).

Riszpekk

The Garrett
kirpóbálom milyen lesz, énse várok tõle sokat :/

GregSB
"Bar en meg nem hivattam elo egyik kepembol se, majd most karacsony fele tervezek par a3 ast 😛"

Háát, A1-es 5 mgpx-es képeibõl elég necces lesz A3asokat nyomatni SZVSZ. Egy 8 mgpx-es képbõl 300dpivel még A4-est is csak neccesen lehet printelni.. Persze kisebb dpivel meg lehet oldani, de ez minõségromlással fog járni sajna.

GregSB
A fénymérõt is magyar találta fel, meg az A módot (apperature priority) is. Nevekre már nem emléxem, de ebben 100%ig biztos vagyok.. sazl sokat köszönhet a fotográfia a magaroknak 😊
(azért elég kemény lehetett, hogy a fénymérõ elõtt saccolták az expókat..)

Pontosan nem tudom, de az elõbb eldöntöttem, hogy mondjuk én voltam.

Galy
okosság:

a redõnyzárat egy magyar feltaláó, Dulovics Jenõ találta fel

tök jó

cikk
The Garrett
itt mar eldontotték?

kivótaz?????,

...de szó se róla, értelmes dolgok is vannak😊

pont azt 😊
oda olyanok írnak 66%-ban, akik még nem döntötték el egymás között, hogy ki találta fel a fénképezõgépet és ki a fotómûvészetet😊

kéne kép is, nem akar csinálni vki? 😊

The Garrett
háthogyodacsaknagyonpr0fotosokjarnak NG stlye 😉

modellmaker
😄 "inkább a "nagyon magas színvonalú" index-en"<--- most ezt hogy kell érteni?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

mennnybõõõl az aaangyaaal!!!...😄DD

Dzsini
de azért köszi, hogy így leereszkedsz közénk néha 😊

könnyebb kérdezni, én is szoktam - bár az idióta kérdéseimre itt már nem tudnak, inkább a "nagyon magas színvonalú" index-en s kiegyenesíteni az agytekervényeimet😊

modellmaker
😊 Én mondtam is h nem akarom Lijeszteni. (#10677) CSak olvasson is.

igazából ennek a topicnak 6-10 állandó vendége van, nem kellene az újabb érdeklõdõket elijeszteni - sõt, a srácnak alapvetõen mázlija van, hogy Freak még nem is írt neki😄DD

modellmaker
ööö...lehet. De az má' sok amikor csak ír és nem olvas, pedig 2X is le van írva a válasz. Nem akarom +sérteni, csak olvashatna is. 😊