Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asszem marad az S5500 - amint kiedrül, hogy miként alakul anyagi helyzetem.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Ugyan annyiba fáj mint egy 1GB-os CF, csak 20x annyi fér rá! ;-)))
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
(ami mostantól alap...)
Hatalmas sztori következik!!!!
Beszélgettem egy csávóval a neten, szintén A2 tulaj.
Van neki egy Raynox 2.2x elõtéte.
Azt mondta, hogy vignettál csúnyán.
Megnéztük a raynoxnál és tényleg.
Hatalmas sztori vége!!!!
<#idiota>#idiota>
Kodak 7590
"
Elõnyök:
-Nagyon szép LCD
-Gyönyörû, masszív kivitel (többek közt ezen két ok miatt nem vettem Konica Minolta Z3-mast...)
-Sok manuális állítási lehetõség
-az akkumulátor a gyári töltéssel is 4 óra nyomkodást és 50 vakus képet bírt, tehát valóban jó. Elsõ töltéssel most járok 150 képnél, fele vakus, és pár óra nyomkodásnál. Még nem jelez. 😊
-AF gyors és pontos
-zoom nagyon precízen kezelhetõ (gomb elfordításával változik a sebesség, több fokozatban)
HÁTRÁNYOK:
-manuális fókusz hiánya
-nincs feszültség jelzés, csak ha már merül az akksi. Ez kicsit olyan, mint a trabantba tankolni, kilóméteróra alapján... Ha már megjelenik a jel, kb 10-15 vakus kép, aztán kikapcsol
-rosszul kalkulálja a memória kapacitását. A beépített memóriát maximális képméret esetén 8 képre saccolja. Ez 4 MB-ot jelentene képenként, ami szerintem irreális, tömörített kép esetén (itt csak az van). Kattintgatás közben, miután már 5-öt írt ki, minden második, vagy harmadik kép után ugrott egyet a számláló, és végül ráfért 18 fotó. Persze nem mindegyik fénykép egyforma méretû, sok mindentõl függ, de a Minolta Z3-mas mégis ki tudja pontosan számolni...
-a zoom mechanika valóban zajos, de videó közben úgysem lehet használni
-LCD-n visszajelzéskor nem lehet képet forgatni
-nem tudom miért, de a színt mindig visszaállítja "Natural color"-ba "High color"-ról, minden kikapcsolás után "
Kihagyták a zákettõt :-/
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
A Z2-nél pl. azt írja, hogy 36*27mm-es területet képes befogni. Ez kíváló makróteljesítmény, szinte megegyezik egy tükörreflexes gép 1:1 makróleképezésével. Viszont az is látszik, hogy nagyon közel kell menni a tárgyhoz és ezért a beépített vaku villanásába erõsen beleárnyékol a közeltolt objektív.
Nagyjából az oldal 2/3-nál van a mekróteszt.
Namost a kisfilmkocka mérete egy elég elterjedt szabvány tehát az 1:1 leképezési arány jól mutatja egy objektív makróképességét, mert tudjuk, hogy az mekkora területet fog be. Viszont a digitális fényképezõgépek nem használnak egységes érzékelõméretet, vagy egy tucatnyi különbözõ méret van használatban, így az arányszám itt is kiszámolható, de két különféle digigép esetében már nem lehet õket egymáshoz mérni mert lehet, hogy más méretû az érzékelõjük. Pl. ha egy gép 8*6mm képérzékelõt használ és tudná az 1:1 leképezést, akkor 8*6mm-es területet lehetne vele makrózni, viszont egy 4*3mm-es érzékelõjû gépen az 1:1 már 4*3mm területet jelent, tehát nem ugyanazt. Így arányszám helyett érdemes csupán a terület nagyságát alapul venni. Ezt sajnos legtöbbször csak tesztekbõl, vagy otthoni próbálgatásból szûrhetjük le, mert a hivatalos adatokban nincs feltüntetve. Helyette használják a gyártók a legkisebb közelpont értéket, ami ha nagyon kicsi, valóban utalhat arra, hogy jól makrózik a gép, de önmagában semmit nem jelent. 3cm ? És akkor mi van ? Mit tudunk meg belõle ? Hogy marha közel bújhatunk a makrózandó tárgyhoz, de hogy az mekkora lesz a fotón, az nem derül ki. Lehet, hogy egy 5 cm-rõl makrózó gép kisebb területet fog be, azaz nagyobb lesz a tárgy a képen, mint egy 3 cm-re makrózó. Ráadásul a makrózáshoz általában sok fény is kell, ha belebújunk a tárgyba, akkor az objektív és a gép árnyéka nagyon sok fényt elvesz a vaku pedig nem tud kellõen szép megvilágítást adni.
Senkitöbbet harmaccor???
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Szal 20GB-os disk van benne.
Olvas minden kártyát.
A kezelése rém eccerû és lecsupaszított.
Nem tud MP3-at lejátszani, nem tud az ég világon semmi mást, csak kártyáról HDD-re másolni majd a HDD-rõl a PC-re. Semmi extra fícsör.
A cucc zsír új, használva nem volt, csak feltöltöttem az aksit, hogy megnézzem müxik-e.
Hordtáska, usb kábel, akkutöltõ.
Hát ennyi.
Hacsak nem ilyen májkro modelleket csinálsz/fotózol :-)
Kiccsaládom ilyen lesz, az HÓTZIHER :-D
akinél van net, annak egyikre sincs szüksége, akinél meg nincs, az eddig is mindent megkapott a piacon lévõ 4-5 fotós magazintól, most ez az új "színfolt" nem tudom, mennyit segít szegény életmód-fotósokon....
amúgy gondolkoztam ezen a kifejezésen, és beugrott egy tipikus reklámfotó az Életmód családról 😊
Papa, mama, kisfiú, kislány talpig fehér gyapjúban és lenben ülnek a tóparton (vagy a stégen), háttérben a virágokkal díszített faház, mellette parkol a frissen vásárolt hobbiterepjáró, épp naplemente van. Kislány kezében egy IXUS rózsaszín tokkal, kissrácnál egy Sony T1, anyuka amúgy régimódi, de igényesen érzékeny stílusban egy teleobival szerelt F100-at szorongat (fõleg virágokra megy), a papa pedig lezser büszkeséggel lógatja vadiúj 20D-jét (kitobival, mert neki nincs konkrét témája, csak egyszerûen a vizualitás elkötelezett szerelmese)... Mindegyikük mutat valamire, miközben üres mûvigyorral "szeretik egymást", és az elõtérben csak úgy hanyagul leejtve fekszik egy ZOOM magazin. Alul a szöveg "ZOOM - Ha stílusra vágysz"....
Riszpekk
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ami látszik 5 centirõl, az látszik 10rõl is
majd úgy komponálsz, hogy látszódjon
én gépem 1 centirõl tud makrózni, mégse használom
helyette van elõtétlencse, de az már modellfotózáshoz nem jó
S5500-at én is tudom ajánlani, jól fox vele járni sztem. <-- csak ennek meg a makró 10 cm-nekvan írva. Jobb lenne egy picit közelebbi. Mondjuk ezek a gyári adatok olyanok amilyenek. Legtöbbször ok, de pl, ismerõsöm A75-ösének a gyár valami 5 cm-es makrót írt.
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Akit érdekel, az privizzen!
Info: www.disk2go.com

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Én nem tudom, hogy kinek mennyire van rá szüksége, de azt tudom, hogy informatív, érdekes (nemcsak reklám és géptesztek vannak benne, 6-8 oldalas írországi túráról van cikk, aztán fotósoknak igen elõnyös magyar természetvédelmi parkokról, erdõkrõl, és konkrétan a DIVATFOTÓZÁSRÓL is, hamár meglett említve :-DDD) és per pillanat HACCÁZÉ nem drága. :-)
Freak nem bírja a divat-fotósokat én meg nem bírom a divat-fikázókat...
Tecsak tudod, Te képviseled a MINDENKIT, rájt?
BROÁÁÁF :-)))