Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett

majd elfelejtettem, a 3e $$$$ mellé 1 olyan csini bõröndöt + 1 random képet is kapnak a vevõk 😉

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Dzsini
egyrészt mindenképp divat (hiszen a 3000 dollár az 3000 dollár), másrészt aki az analóg rendszerhez szokott és gyûjtõ szenvedélyekkel is rendelkezik, az megpróbálja megszerezni, mert minden pont ott lesz, ahol azt õ megszokta 😊
(nekem meg tetszik, bár érzésem szerint elég messze vagyok attól, hogy egy ilyen masina a kezemben legyen - fõleg, hogy epsonék alig gyártottak belõle néhányat)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
most akkor a divatért tetszik vagy azert mert hasznalhatobb? <#confused>

igen, ezért írtam, hogy semmi gond, azzal, hogy visszanyúlunk a múltba: pl. az új Mustang - sokkal jobban tetszik a közvéleménynek a '70-es éveket idézõ forma, mint az elõzõ típus...
a világon amúgyis divat lett a retro-hullámokon lovagolni - a fotózás terén miért ne?

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
persze, de itt igazából az analóg rendszer digitális imitálásáról van szó.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"elavult kezelési technológiákig egy kis plusz feeling kedvéért" - ez után már csak a Sony új hitvallálását kell fûzni...

a világ ismert/elismert fotósainak meghatározó része még mindig használja az "elavult" technológiát - talán mert jóval megbízhatóbb és használhatóbb mint a jelenlegi, arról nem is szólva, hogy ezekkel a gépekkel alkotnak, nem pedig egy témára - néha gondolkodás nélkül telelõtt tárolóról választanak ki egy képet...

nem azért mondom, mert a digitális fotózás ellen vagyok, de néha tudni kell felhasználni a múlt találmányait, hogy újabb lépést tehessünk a jövõ felé...

pár napja újra használok analóg vázat, és rájöttem, hogy sokkal meggondoltabban (talán anyagi okok miatt is) fotózom, pl: egy barátom elvitt ma egy Budhista-szentélyhez és sokkal átgondoltabban választottam meg téma megközelítését és az objektívet (28-80-as Nikkor) és a filmet (Iso 400-as B/W - mivel esett az esõ és kevés fény volt), mint a dSLR-emnél. Ha csak dSLR-rel fotóztam volna, akkor tuti ellövök 30-40 képet, és lehet, hogy nem állok meg jobban megvizsgálni a nézõpontokat - így sokkal több idõt belefektetve lehet, hogy egy tucat kockából jobb képeket tudtam csinálni.

Bocs az OFFért, tudom digitális fórum...

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
egy (vagy több) dialt könnyebb tekerni mint goombokat nyomkodni, és egy mutató állását (ha megtanultad hol kell állnia) könnyebb leolvasni, és kevesebb figyelmet igényel, mint egy digitális kijelzõ (lásd sebességmérõ az autóban, mutatós óra, repülési mûszerek...)
vagyis az ötlet nem rossz, de a képzeletbeli lovacska mindenkinek máshol áll 😊 nekem tetszik, bár azért a 3000 dollár...

FREAK
hát nem tudom, azért nekem már kicsit extrém, hogy vissza kell menni elavult kezelési technológiákig egy kis plusz feeling kedvéért

a Digilux pont megfelelõ mértékben ötvözi a hagyományos és modern fícsöröket, de ez már egy túlzás, pont a digitális fotózás lényegét öli meg, akinek ez jön be, az valszeg eleve filmre dolgozik

Riszpekk

Dzsini
pontosan 😊 elemállapot

The Garrett
az E - F az üzemanyagszintmérõ? 😄

Dzsini
rendkívül ötletes, profin megszerkesztett masina - eltekintve attól, hogy SD kártyát eszik teljesen analóg feeling - nincs hátsó lcd, élõkép (kihajtható, de ahogy írja szinte soha nem használja) - tekerõs beállítások, meg minden ami kell...

Dzsini
mégsem: a leírás alapján tényleg "fel kell húzni" a gépet, és utána lehet exponálni 😊
"In an unusual design move, the camera’s shutter is cocked by a manual lever that feels much like a short-throw film advance. When I first read about this feature I questioned its value. Now that I’ve worked with the camera, I find that I really like it and like the rhythm it helps to create when I’m working. Advancing the lever after each exposure makes that exposure seem more distinct and more deliberate."

Blasta
Ez kurvára tetszik rajta

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Szerintem az nem a ki-bekapcs.
Azzal a karral, hogy oldod meg a ki-bekapcsolást???

Dzsini

itt látszik, hogy a ki-bekapcsolót tették oda

részletes teszt, képekkel mindennel

Blasta
Szvsz nem. Tényleg úgy müködhet mint a régiek...

GregSB
Hmm... a filmtovábbító kar csak dísznek van rajta? <#fejvakaras>

Dzsini
ki lehet sorsolni, hogy éppen kinek a példányával megy a játék, mert az ilyeneknek néha a papír látja kárát 😊

FREAK
épp ezért mûködik, nem lesz összeveszés 😊

max "gangbang" 😊

Riszpekk

Blasta
De az nemfog müködni, hisz van 3unknak 1-1 példánya! :-)

FREAK
azt azért nem mondtam, mert alap :H

Riszpekk

Dzsini
esetleg, mint a régi katalógusokban rácsapással kitulajdonítani az adott lapon leginkább tetszõ részleteket 😊

Blasta
:-))))))))))))))
Kialudtad magad látom :-)

FREAK
meg ugye sok modell van benne, lehet õket kategorizálni

A. "Ronggyá"
B. "Bottalse"

😊

Riszpekk

FREAK
kitárgyalhatjuk a kedvenc fejezeteinket, képelemzés stb stb 😊

Riszpekk

Dzsini
cseresznyéstálat kaptál vagy könyvet? :o)

Blasta
Nemtom, tán pár oldalt félrenyomtak vagy kihagytak a Tiedben vagy az enyémben vagy a Galyéban ésakkó jó lesz megtudni az elveszett infót!!!

FREAK
majd összeülünk, és szemezgetünk belõle? 😊

Riszpekk

Blasta
LOL :-D

FREAK
Dzsini
elsõ fényképezõgépem 😊 még megvan és néha használom is

Jano
😄 Tuti. :C

És van egy ilyen is.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

GregSB
Tuti faterod szellemeket vagy ufókat fotózott arra a pár kockára, ami fényt kapott a kinyitáskor 😄

Engem is érdekelne... hány libájé aggyá'?

Galy
ha nagyon nem kell senkinek akkor jelentkeznék rá
Jano
Utolsó elõtti széria. 😮
Minden idõk legnagyobb darabszámban gyártott tükörreflexes gépe. 😮

Blasta
Jaja, ez izgis!
Majd hozd el ha tali!

Jano
Neménvoltam!

Viszont fizikai formában fellelhetõ nálunk néhány - fõleg családi - kép, ami vele készült.

Egyébként az én példányom 81-ben készült, remek állapotnak örvend mind a készülék, mind a gyári bõrtok. Van benne film, mikor kivettem a tokjából kinyílt a hátulja, és kapott egy kis fényt. Viszont elkattintgatom a maradékot (bár nem tûnik túl egyszerûnek a masina), és elõhivatom majd. Fogalmam sincs mikor használhattuk utoljára, milyen képek lehetnek a filmen, remélem épen maradt egy pár kocka legalább. Tök izgi!

modellmaker
A saját üvegházában ahol állandóan nyár van és süt a nap.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Blasta
Már ki is próbáltad?
Fûztél bele filmet, kattintottál párat, elõhítad a kis házi laborodban, összeütötted ezt a site-ot és felpakoltad a tesztképeket???

RISZPÖKT!!!!

Jano

Blasta
Elne add!!
Vegyél bele filmet és SÁT SÁT SÁT!!!

PResident Evil
összázé ?!

Jano
Éppen a karácsonyfadíszeket szedegettem ki a gardróbból, mikor rábukkantam egy ilyenre.

Kell Walakinek? 😊

Blasta
Jah...

GregSB
És az Olympus C-8080WZ-t is...

FREAK
de hogy jönnek ide a mitévõ legyek???????????????

Riszpekk

Blasta
Jah, Freaknél az ikassák.

Galy
ja, egyiket tõlem
FREAK
kettõt lopott

Riszpekk