Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Misem egyszerûbb, sõt olcsóbb mint egy ilyen szart venni azért, hogy

a. foglalja a helyet
b. plusz melóval, felelõsséggel járjon
c. 1 év múlva már semmi újdonsággal ne szolgáljon
d. erre is költsem a sok dellát

:-))

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

FREAK
ilyenkor kell venni egy jó nagy akváriumot és berendezni terráriumnak, hüllõk, rovarok stb

egész télre megvan a téma, ami még tudományos értékkel bíró fotókat is eredményezhet

Riszpekk

Talán délutánra tisztul egy kicsit, legalább már nem esik, de minden tiszta nyálkás...

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Jaja, jó nagy kibaszás az egész.
Én is bementem tegnap a városba a géppel, de kedvem nem volt elõvenni...

Annyira jó érzés, hogy itt van egy szabad hét, mikor az ember simán végigjárhatná azokat a helyeket, ahol szívesen fotózna...
...erre mi van? szürke ég, félhomály, esõ, hideg - maximum régi sírköveket vagy szobrokat érdemes ilyenkor...
Vagy esetleg esernyõs, elázott emberkéket - de emberek közé meg nem megyek, mert össze van törve az arcom😊

Mikor lesz tiszta az ég? Vagy essen a hó!

Blasta
Hát ezért mondtam. Pláne, hogy nem vagyok elkötelezettje egyik rendszernek sem...

A 20D-nek nagyobb a felbontása és itt ki is fújt a dolog. Akinek nincs szüksége nagy felbontásra és a Nikon rendszer mellett elkötelezett, annak sokkal jobban megéri a D2H, mert kétségtelenül jobb. Az persze igaz, hogy ezek az elõnyök fõleg hosszú, mindennapos használatnál jönnek elõ. Aki hobbiból fotózik és nagyon igényes gépet akar, annak jobban megéri a 20D, de ha dolgozik is a géppel, fõleg akciódúsabb témákat, akkor kétségtelenül a D2H a nyerõ.

Blasta
Akkor a gyémánt!
Mega zafír!!!
Jaésa SMARAGD! :-D

Blasta
Lehet, hogy maradi vagyok, de fél milkát én ki nem fizetnék akármilyen jó gépért ami "csak" 4 mpx-es.

Akkor már egy 20D jóval olcsóbban...

(mondjuk jövõre :-D)

Hangianix
Nekem azok muszaki dolognak tunnek. 😄 Mellesleg a jo minosegu butor se veszit az arabol (nem IKEA, meg farostlemez csodak 😊 ).

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Ja, ez nyilvánvaló. A digitális fényképezõgépek esetében viszont az új ár is esik folyamatosan, mint pl. a PC-nél. Kb. 1-1,5 évenként kifut egy modell, átadva a helyét egy újabb, jobbnak mondottnak. Itt van extrém példának a Nikon D2H ára. Pár hónapja 1,5 millió körül mozgott, most itthon 880ezer. Karácsony elõtt Amerikában pedig a Nikon 2000 dollár alá vitte az árát, ami vámmal áfával behozatva is valamivel 500ezer fölötti ár. Marha drága, de a nyári 1,5 millióhoz viszonyítva hatalmas áresés.

Ha valaki esetleg tényleg profi gépet akar...

Dzsini
az arany se nagyon, elég vadul mozgott az elmúlt 2 évben annak is az értéke... ha már off 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Blasta
Ugyan ez van autóval, PC-vel, és még egy rakat dologgal.
Csak a lakás és az arany tarcsa az árát.

Bocs az off-ért

Hangianix
😄 Itt nem is arrol van szo, hogy nem erne meg a 20k-t, csak valaminek az erteke es az eladasi ara, foleg, ha hasznalt muszaki cikkrol van szo, a legritkabb esetben esik egybe. 😊

Ha kitartóan árulja, akkor mindig akad egy hülye balek, aki megveszi. Én is nemrég vettem egy leharcolt, matuzsálem gépet az eredeti árának tizedéért 😛

Dzsini
1-2 üdítõ kivétel van ezek alól, de amúgy igen...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hangianix
Szerintem 1 ev mulva se. 😊

Ne csodálkozz ! 2 év múlva talán 20-ért sem tudod majd eladni. A digitális fényképezõgépek árai folyamatosan és meredeken esnek.

FREAK
hehe, tavaly Augusztusban C4000-et vettem 140-ért 😊)))

Riszpekk

modellmaker
<#wow1> mikor?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
aha

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Hangianix
50k-rt megeri szerintem, de meg mindig draga bele az xD. Batyamek anno 125k-rt vettek ugyanezt.

FREAK
megéri az árát

Riszpekk

FREAK
"Ha csak dSLR-rel fotóztam volna, akkor tuti ellövök 30-40 képet, és lehet, hogy nem állok meg jobban megvizsgálni a nézõpontokat - így sokkal több idõt belefektetve lehet, hogy egy tucat kockából jobb képeket tudtam csinálni."

Ha csak emiatt nagy szám az Epson, akkor jó hírem van: LCD-review kikapcs, 64MB CF, RAW, MF, M mode - és bármelyik géppel ugyanott vagy... De szerintem butaság pont a lényeget kiölni a digifotózásból ezzel a méregdrága Quasimodo-val...

Riszpekk

modellmaker
Ehhez mit szóltok?

FREAK
"akinek ez jön be, az valszeg eleve filmre dolgozik"

ezt pont azért írtam, mert semmi bajom az analóg technológiával

azt meg elfelejted, hogy az új Mustang csak távolról hasonlít a régire, technikailag a holnapot képviseli (viszont az Epsont fel kell húzni 😊

Riszpekk

Hangianix
Hat annyi mindenesetre, hogy mar nem 89, hanem 80. 😊

Amse
Nemtom...lehet.Van vkinek olyanja?Tapasztalat v. vélemény?

Galy
csak nem s5500?
Amse
Hi!
Haverom mondta, hogy látott 1 plakátot ahol vmi jó kis Fuji gépet árulnak 89k-ért, de azt nem tudta nekem megmondani melyik az.Valaki tudja?

GregSB
Nem volt alaptalan az a feltételezés 1ébként, hogy az a bekapcs. gomb, nagyon sok nem is olyan régi analóg gépet a filmtovábbítóval lehet bekapcsolni. (teljesen betolt állapot = OFF)

a Mammut II-ben lévõ Saturnban ott a Barnack-féle gép, csekély 750e HUF..., siessetek csak egy van!😄DD

Blasta
Na mivammá, érteni akarom! :-)

Blasta
He?

Blasta
Lol, ezmeg minek? :-DDD
3szor elfér benne az egész gép, összes cuccával együtt :-DDD

The Garrett
MMMmm izé és milyen az idõjárás? 😄

-- amugy eszembe jutott mit akartam kerdezni:
Meg van az szabva/írva valahol hogy hany Hz es USB vel mukodnek együtt a fenykepezogepek?
Mert most az eger miatt fel kellett huznom 500 ra, így meg nemtalálják egymást a fényképezõgéppel. :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Dzsini

ilyen tasi jár hozzá

Blasta
Próbálod itt átbaszni a csóró mágyárt, de a szemfülesek figyelnek azé!!!! :-)

The Garrett
hmm sryze😄<#fejvakaras><#falbav><#kuss>

Blasta
Az egy Leica M2s

Blasta
A képen amit belinkeltél nem R-D1 van, nem?

The Garrett
rd-1 nem-e?

The Garrett
lehet hogy csak én vagyok tul fiatal/gyakorlatias még a régiségekhez, de csak annyi hasznát látom, hogy senki nem lopná el tõlem az 100% 😄

Blasta
Most látom, ez nem is az a gép...

The Garrett
hát abba a bõröndbe még az evõeszköz is belefér, szal mindenképpen jó befektetés 😄

Dzsini
It’s of little consolation, but buyers of this $3000.00 camera will be treated to an initial experience of opening some of the most luxurious and elaborately arranged camera packaging I’ve ever seen. Hermes has nothing on Epson in this department. It’s enjoyable but the pleasure is short lived. Epson does try to get started on the right note by placing an “Our Gift to You” brochure as the first document one sees when opening the box. Inside is an announcement that upon registering the camera, new owners will be sent a Tamrac 603 Zoom Traveller 3 camera bag, a customized “Certificate of Authenticity suitable for framing” and an Adobe Photoshop Elements CD. It seems clear from both the packaging and the certificate that Epson sees this camera as being of interest to camera collectors.

Blasta
Saz tökjó a kedves vevõnek? :-)

The Garrett
10 féle, OScar barnack által készített képbõl 1 et randomra 😊

Dzsini
de csak ha regisztrálod magad az epsonéknál 😊)

Blasta
random kép????