Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Teis áruld inkább a tested! :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

sorry, lentebb írtam, hogy Saturn-ban: Mamut II vagy EuroPark

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
büdöset ne vegyé!
SZERINTEM

PResident Evil
valakinek itt fergetes humora van !!! <#wilting>

Loál János
Most költözött a cég, most lesz lehetõségem egyáltalán beszélni velük. 😄
Azért nem vettem eddig máshol, mert inkább náluk legyen garos a termék, velem nem csesznek ki, sõt, ha valami gond van, akkor segítenek. És nem mindegy, hogy megveszem a gépet, és nem marad lóvém nagyobb memóriakártyára, vagy ugyanannyiból veszek gépet, ÉS büdösnagy memóriát. 😊

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

a fotós pul végén a tisztítószereknél, alul, vagy a pénztárak melleti pultoknál

de jó, ha van pótelem, mivel ugye markolatbetét van mindkettõ alapból😊

PResident Evil
hol merre ?

PResident Evil
én max 2500ról tudtam 😄

asszem 6500

Blasta
3200mAh?????
Ilyen van?

Blasta
A markolatba LiON-t fogok venni, nem szenvedek már ceruza aksikkal.

Blasta
Vazze meddig húzod még?
Már érg megvehetted volna edigital-nál vagy más olcsó (pl. rendelés netrõl Németo-ból, ausztriából) helyen.

tomsolo
nekem 3200 olyk vannak (8db) szeretem..😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

PResident Evil
mennyire olcsó ?

az kevés is lenne a BG-E3-ba, abba kell 6 db😛
amúgy Saturnban occsó a 6 db Energizer + töltõ (2300-as) 😊

Loál János
Na, az jó az.
Remélem most már mihamarabb mehetek a volt melóhelyre, és tudnak szerezni nekem fotomasinát, lehetõleg olcsón. Ha nem, akkor nemtom mit csinálok. 😄

PResident Evil
ROHATTT!!!!!44

Blasta
Nekem pont van 4 aksim amit nem használok!!!
2300mah-ok!

DE kellenek majd a vakumba!

NEM ELADÓAK!!! :-D

PResident Evil
<#szomoru2>

Blasta
Koldulsz. Árulod a tested!!!! <#papakacsint>

Blasta
Intézhetném USA-ból, van rá egy lehetõségem. De kiszámoltam, hogy kb. 5-6 rugóval leszek kijjebb ha itthon veszem (fél-áfát elintézem okosba) viszont így lesz rá 2 év magyarországi gari ami megér ennyi pénzt.
Hallottam jó sztorikat külföldön vásárolt, magyarországon márkaképviselet által JÓBÜDÖSP*CSÁBA elhajtott userekrõl...

PResident Evil
max 1 estére jó, és nincs rá pénz...

Blasta
CERUZAELEM!!!!!!!!!!!!! <#nezze>

Loál János
Ja, sry, aszittem olcsóé jutsz hozzá, azaz 😄 nem itthon veteted (veszed) meg.

PResident Evil
én még mindig offon vagyok munkaügyileg, ugyaynis nincs akksim <#wilting>

Blasta
Semmi ejj, há ha eccer imádnak :-)

Gondolom adnak egy D70-et addig partyfotózni :-)

(tán lelépek a zországból :-D)

PResident Evil
az offtopic határát súroljuk erõsen D:

PResident Evil
ejj...

Blasta
Nem, fater már itthon van :-)
Egyszerûen bemegyek egy bótba és megveszem (edigital) :-)

Ha megérintenél utána le is kell, hogy szo*jál, sazl nemtom mennyire fexik ez neked.
Inkább szójj a másik horrorbarát haverodnak :-))))

Blasta
Adnak addig gépt :-))))

Loál János
Faterod hozza?
Millerek!

Gratta hozzá, lefotózol majd engem is egyszer?
Megérinthetlek? 😄

PResident Evil
partyfotoak ?!

Blasta
"amúgy a BG-E3 arra is jó, hogy két akksit tegyél bele..."

Nemáááá!!! Komolyan???

Elvileg 1 hét múlva lesz meg a gép. Ha minden jól meg.
Addig GÉPtelenül tengetem napjaim. Azaz ÁKETTÕTLENÜL :-D
MINOLTÁTLANUL! KONPAKTTALANUL!

egy hét múlva fogod újra kézbe, vagy akkor veszed meg? 😄
amúgy a BG-E3 arra is jó, hogy két akksit tegyél bele...

Blasta
Na, kézbe fogtam az EOS 350D-t!

Elsõ benyomásom: tényleg nagyon kicsi. Halál azokra a tervezõkre akik megtervezték ezt a kicsi vázat. A világon semmi értelme nincs, kivéve a marketing dolgokat.
Nekem alapvetõen nincs nagy kezem, így a markolatra éppen ráfér a négy újjam, de a kisújj már igencsak a szélén van.
A fõ gond a markolat VASTAGSÁGÁVAL van! Ezt cseszték el nagyon, hoszabb fogás után gémberednek az újjaim rajta rendesen.
De kiskezûeknek azért elviselhetõ a dolog, portré markolat beszerzése JAVALLOTT!!!!!!!!

A géprõl -nekem, ex-A2 tulajnak- hiányoznak a gumi berakások, amik azért meleg-izzadós nyári napokon jó szolgálatot tesznek, ezzel legalább javíthattak volna a fogáson. Persze ezzel is csak az árat növelték volna...

Amúgy külsõleg egy szép géprõl van szó, a kezelõszervek jó helyen vannak, minden a szokásos "canon rendben" van.

Egy tervezési malõrrõl tudok így használat nélkül: a nagy LCD kijelzõ WB illetve ISO állításnál attól függetlenül bekapcsol, hogy használjuk-e a kis lcd-d vagy sem. Baromság, nem látom értelmét, de elképzelhetõ, hogy csak programozási hiba és egy firmware javítani fogja (ebben tudtommal canon-ék nem jeleskednek).
Azaz eszembe jutott mégegy malõr. Az aksi méretével a teljesítménye is csökkent. :-(

A vaku magasabbra nyílik mint az elõdé nyílt, így is jobban redukálva a vörös-szem effektust.

Az A2 után alagút végét bámulom, olyan "messze" van az élõ kép. Tudtommal a 350D-n ez is egy hangyányit távolabb került mint az elõdnél van.
Egyéb újitásról nem tudok, mindenben ugyan azt tudja mint a 300D (hekkelt szoftverrel). Egyedül a sebessége (boot, sorozatlövés illetve kártyára írás-USB sebesség) változott radikálisan pozitív irányba.
Ja és a mód-tárcsa legalább szép nagy, fém darab lett.

Bõvebb infot minimum 1 hét múlva tudok mondani róla.

De legalább hogy FEKETE!!!!!!!! :-)

Blasta
Te nyerted a betonzsetont, gratula! :-)

ivjoe
Az aláírásod a DFM-ból szedted!!! 😛PP
Ja, a NIKON érti...
Blasta
Maradok a CANON-nál asszem.

Nézegettem Sztív tesztképeit és bizony elég zajos az Oly már ISO400-on is (800-on már nem használnám, abban default KOMPAKT képzajt produkál), az EOS ebben az érzékenységben még majd' zajmentes képeket produkál. És most a zaj a legfontosabb, emiatt adom el a Minoltát.
Ma megfogdosom az EOS-t, de azt az infót kaptam, hogy a markolata valami PICSAKICSI lett, méretes kezû embernek majdhogynem csak 2 újja fér oda és a vastagsága is kevés, alig férnek be az újjak a obi és a markolat közé.
Ez van.

VISZONT ITTHON IS FEKETÉBEN FORGALMAZZÁK!!!!!!!!

Ekkora méretben nem vág mellbe a nagy dinamikai különbség. Ami ezen van, azt RAW feldolgozásnál simán ki lehet nyerni, sõt többet is. Az, hogy a hátsó hegyoldalon az Oly képén "jellegzetesebb" a hegyoldal, de a 350D lemaradása lehet a kitobi belsõ fényszórása miatt is. Nem egy csúcskategória és az E300 kitobija a hírek szerint valamivel jobb. Az látszik, hogy az egyik váz a melegebb, míg a másik a hidegebb színeket szereti.

Mindenestre az Oly mellett szól, hogy a napokban kiadtak az E300-hoz egy firmware-t, ami újabb funkciókkal ruházza fel a gépet. A Canon csak akkor ad ki frissítést, ha egy meglévõ hibát akar javítani a gépen. Ha új funkciókat akarsz, akkor meg kell venned a köv. gépüket. Az Olynál az optikák is upgradelhetõk, mivel a vázzal tökéletesen kommunikálnak. Lesz hozzájuk firmware, ami pl. vignettálást csökent vagy ehhez hasonló nyalánkság.

Az EOS 350D markolatának lekicsinyítése részben üzleti fogás: BG-E3-mas markolattal szinte tökéletes a fogása, így ha megveszed, akkor õk is és Te is jól jársz...

pl.: CANON EOS 350D + EF-S 18-55 II + EF-S 55-200 USM + BG-E3
Bruttó 330 010 Ft - ez kicsit húzos, de ha sikerül német nagykeráron megvenned, akkor 210e HUF-ba fáj a szett...

errõl annyit, hogy csinálj egy képet Velviára és nézd meg ezekhez képest - digitális fotónál a határ a PS (vagy egyéb manipulátor program) tudásod, olyanná alakítod, amilyenné szeretnéd...
pl. az alsó képen látható fûszín ebben az idõszakban természetellenesen zöld - ízlések és pofonok😊

Lateratus-nak igaza van: az EOS már bizonyított, az Olympusból még kitudja milesz a Panasonicos házasság után😊

Blasta
Azt az infót kaptam, hogy az Oly képe sokkal dinamikusabb. Errõl csak egy tesztképet láttam, egy magyar arc tesztelte le a két gépet. Íme a képek:

EOS 350D

E-300

Blasta
Plusz az Oly-nak a dinamikusabb képe is szinpatikus. Bár a tesztképek alapján az EOS-ra sem lehet panasz.

Blasta
Igen, ezt én is vágom.
Elterjedt az EOS. (talán túlságosan is, de nem akarok renitenskedni, talán csak egy picit :-D) Ésszerûen szeretnék választani a roppant szûk pénztárcámhoz igazítva.

Oly-nál 1100$-ból építhetnék egy egész jó rendszert, profi objektívekkel. Késõbb lesznek hozzá olcsóbb cuccok is, igazából már most láttam hozzá Sigma obit nem is túl drágán.
EOS-nál ez per pillanat jóval többe kerülne, nem is lenne most pénzem második obit venni hozzá, majd csak késõbb esetleg valami Sigma-t.

Nem könnyû választás, de az EOS rossz fogása nagyon nem szimpi. Ha a fogás nem lenne ilyen gázos, a Canon-t választanám, de sokat járok a természetben vagy a városban a fotógéppel a kezemben, nincs kedvem kényelmetlen gépet választani.

SLR választásnál ésszerûbb a rendszerbõl kiindulni, nem a vázból, mert az nagyon fogyóeszköz.
Mindkét rendszernek megvan a maga elõnye. Az EOS egy elterjedt rendszer, sok válaszható tartozékkal, sok használt cuccal. Könnyebben kapsz bármilyen minõséget olcsóbban és drágán.
A 4/3-ad pedig digitálishoz jobban igazított rendszer, minden darabja kompatibilis egymással és tökéletesen kommunikálnak a vázzal. Ráadásul uprgrade-t is ígérnek pl. egyes obikhoz, amitõl a képességeik fejleszthetõk lesznek. Igazság szerint ehhez is van már választék, bár még közel sem annyi, mint az EOS-hez, ami közel 20 éves rendszer.

Blasta
Igen, tudásban a 350D a jobb, az a korszerûbb.
De az Oly képe sokkal dinamikusabb, sokkal élénkebb és ISO400-ig ugyan olyan zajos mint az EOS. A felett már romlik a helyzet, de miért fotóznék ISO800-on, az már a jobb gépeknél is elég zajos.

VISZONT!!!
Az EOS markolatát sajnos annyira lekicsinyítették, hogy az ember kisújja már lecsúszik a vázról!!!! Ez hagyjám, demég a markolat szélessége is olyan pi***nyi lett, hogy hosszabb fotózás alkalmával gémberedés garantált!
Az E-300-at már megfogtam, teljesen frankó, méretes, masszív markolata van (maga a gép is masszívabb mint a mûanyag EOS-ok)

Egy kis árverseny:

EOS350D: USA-ból beszerezve fekete színben, 28-90mm : 1000$
OLY E-300: Szintén USA-ból, KÉT OBIVAL (28-90, 80-300): 1100$

Na? Eccerû döntés? :-)

Ennyiért? Leica-t használtan, vagy EOS 3-at...😛

amúgy a tesztek alapján nálam a 350D lenne a befutó...

GregSB
Ez jó kérdés.

Árban és tudásban is alig különböznek egymástól. SZVSZ egyikkel sem jársz rosszul. Próbáld ki mind2-t, és amelyik szimpatikusabb...

Blasta
Szasztokz!

Kérnék véleményeket a hozzáértõktõl:

EOS 350D vs. Oly E-300

Melyiket vennétek?