Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Timber
meg nem adom el ... elobb gyujjek ossze a pezzo a Sigma 50-500asra ^.^
Bar az is lehet inkabb 2 obibol hozom ossze ezt a tartomanyt.

mert 50-500 344K vs 170-500 215K + 28-200 82K (ossz 297K) harcban ugye a 2 obis verzio olcsobban jon ki egy nagyobb zoomtartomannyal. Bar a 3.5 28mm-n nem az igazi ^.^

De meg az is lehet hogy standard tartomanyba mast vennek.

Amugy mennyiert erdekelne titeket a Sigma 70-300?

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Galy
Én már G_ArchAngel képeire vagyok kiváncsi....
Blasta
A kutya meg le van szarva... :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Galy
pénz beszél, tudod 😊
Blasta
Ha eladó add el neki nyugodtan MOST, én valszeg megoldom más forrásból ;-)))

Timber
ahh ... ezt lekestem 14 perccel ^.^

Blasta
Lestipistopiztammá régebbeeeeeeeeen kecseg!

Galy
add el nekem MOST!!

htx
alcimben lévõ két cikket olvasd el

Blasta
Mit értesz alapgép alatt?
Mindenkinek mást jelent, azért kérdem. Kicsit határoljuk be!
-kell-e 8-10x-es zoom, vagy elég egy 3x-os általános?
-kell-e 4 mpx-nél több (5-8) vagy elég a 4mpx?
-lényeges-e, hogy kicsi, zsebrevágható gép legyen, vagy nem szándékozod veszélynek kitenni pl. bulikon, így jó egy kicsit nagyobb gép, amit táskában tartasz és csak nyaralásra/kirándulásra használod?
-pénzt mennyit szánsz rá MAX?

elsõre ennyi

magus
Teljes laikusként, ha mondjuk el szeretnék kezdeni fotózgatni a magam szórakozására, akkor egy alapgép és alap felszerelés kb mennyibe kerülhet?

Blasta
Hát ez az.

ivjoe
GYÖNYÖRÛÛÛ!!!

ivjoe
Blasta
Ok, ha kell egy majd szólok! :-)

Timber
Nalam soha semmi nem aktualis ^.^ Ha ott van elottem, hogy el tudom adni akkor eldontom, hogy el is akarom-e. De olyan tuti nem lesz, hogy na akkor most eladom ^.^

Timber
mondasz valamit ... ^.^ szerencsere meg nem aktualis a dolog, igy most nem fogok a ketsegektol izzadasban uszva felriadni ejjelente. Szerintem csak ev vege fele fogok tudni beruhazni erre (elotte meg vilagot akarok jarni ... keletre ... tavol keletre ^.^), szoval akkor majd hozom a szokasos 'jujj most mit vegyek' formam ^.^

Blasta
Na majd mekkereslek ha aktuális lenne!
Vagy Te szójjál, ha eladnád.

igen ám, de a különbségbõl tudok venni, egy 2.8-as kezdõ fényerejû Sigma zoom-objektívet... Sigma 24-135mmm f2,8-4,5 ASP, IF

http://gaborszantai.co.uk/

Timber
en mostanaban akarok eladni egyet ^.^
volt szerencsem osszehasonlitani a Canon hasonlo obijaval (75-300) es szerintem jobb. Hangossagra nem tudok mit mondani mert rendszerint manual focust hasznalok (hinnye no ... en igy szoktam meg!), de az USMes Canon sem sokkal halkabb (az de az en nagyagyu suket fulemnek jo a zajos is ^.^).
Allitolag a Tamronnak van egy hasonlo obija ami mar 180-tol tud makro modot, de azt nem porbaltam.

Amit azert tudni kell, hogy 250-300as tartomanyban egy kicsit lagy az obi. De szerintem jofajta ... a makroja is eleg jo (1:2es 300on) lehet vele funolni eleg sokat ^.^

Blasta
Tény, ezt énsem bánnám.
De sztem ha meglesz a 350D utána egy 70-300-as Sigmát fogok venni, az is 480mm lesz. Nyilván nem a legtutibb, de szûk pénztárcához mérve jó az ár/telj. aránya...

Timber
na jo de ezert egy olyan zoomtartomanyt kapsz, hogy szinte nem is kell mas ojjetiv melle. Es azert rossz az ha 1-1 keprol azert maradsz le mert nem fer ma be a zoomtartomanyba (alul felul fekete csik lathato ^.^)
Szoval a kerdes, hogy annak az ojjetivnek az ar/teljesitmeny aranya megeri-e ...

Most egy ilyenem van a 300D kitobi (tudom fuj-fuj!) melle. Jo, jo ... de valahogy nem eleg ^.^ a 2:1es makroja 200-300mm kozott nagyon jol jon es nagyon tetszik, de mint egy rossz kisovodas ... tobbet akarok! Ezert gondolkodtam azon, hogy azt az obit ocsoert eladom ismerosnek (nekik sima EOS300 van az alap -asszem- 24-90es obival) es veszek egy 50-500ast meg majd valamikor melle egy 180as makro objektivet. A kit teljesse tetelehez meg a MF-65os 1-5x makroobival is szemeztem ... azzal amilyen kepeket lehet csinalni ... hat az nagyon nagyon nagyon tetetetetetszik. Mar a 1:2es makro is fantasztikusan tetszik ... no de egy 5:1es (igaz iszonyat kicsi melysegelesseggel) ...

Mindezek melle meg gondolkodom a 300D->20D cseren is ^.^ amiben biztos vagyok, hogy a Speedlite EX-580as vaku marad ... imadom ^.^

arról nem is beszélve, hogy 80-100e-rel drágább, mint a 170-500-as...

Timber
es a Sigma 50-500mm F4-6.3 EX RF HSM? Vakuvasarlas utan most arra kuporgatok tobbek kozt. Nagyon tetszik a range ... igaz nem egy ocso darab es 50-re az F4 sem egy eros ertek.

Link itten.

gondolom, hogy örülnél neki - az 500-as Sigma APO-t barátságos áron lehet Ausztriából behozni, 160e forintért, amatõr természetbarátoknak bõven jó, mivel kisfilmesrõl átszámítva 800-asnak felel meg; nekem kézbõl sikerült tûéles képeket csinálni vele a téli madáretetõ vendégeirõl, kézbõl - igaz nálam az analóg gépnek köszönhetõen csak 500mm-es volt😊

Geizhals.at

ivjoe
Én nem bánnám, ha lenne nálam egy 500-as obi! Szörnyû jó! Egyszer láttam egy sorozatot, mikor egy állványról ugyanazt fényképezték, csak cserélgették az obikat. Durva volt 800-ig nyomták.
Blasta
Nem elég jó az az 55-200-as ami a kitben van?
(88-320mm)

ivjoe
EOS 350D RÚZ! NEkem qrvára teccik, meg sztem nagyon jó az ár/érték aránya. De még kéne hozzá min egy kúl obi is, ami szintén nem 2 Ft.
GregSB
Ezek szerint a D50 mégsem volt áprilisi tréfa.

Most ez milyen kategória lesz? A D70-nél / 350D-nél olcsóbb lesz, és ezzel új kategóriát indít a Nikon?

CSOCSO
gondolkozom egy ixus 700 vasarlason😊
a 400 asom nagyon megallta a helyet de kellene a tobb kraft.
A topic alcímében lévõ két linket olvasd el

PResident Evil
ROHATTT!!!44

Blasta
háááááááá
éppppp a közgázon partyfotózom <#alien>
ingyen sör

PResident Evil
mindenféleképp Canon !

Sziasztok!
Eddig meg nem volt dolgom digit-fenykepezokkel ezert fordulok hozzatok.Egy ilyen gep beszerzesen gondolkozom max.50.000-t,de inkabb kevesebbert...Foleg "hobby" fotozasra hasznalnam(egyenlore), ezert eddig ezeket a modelleket neztem ki: Canon Powershot A75/A510, Nicon 3200...kb. egy arban vannak,de eleg tanacstalan vagyok melyik is eri meg legjobban.Ebben kernem a segitsegeteket ill. ha ezen kivul javasolnatok valamit azt megkoszonnem.Koszi!
Blasta
Ha valaki nem tud inglis, az nem erre a világra való, de ez már más topikba tartozik.

A DMF-et pedig OLVASTAM, amíg rá nem jöttem menyire semleges információval rendelkeznek a cikkek, mennyire izzadságszagú az egész magazin. (4 olvalas cikk arról, hogy csináljunk POPART stílusú képeket, etc...) Már nem veszem, elég volt 3-4 szám belõle...

ivjoe
És ha valaki nem tud inglis?
Egyébként meg ne fikázdd mer ha lyól gondolom te is olvasod a DMF-et.
Blasta
Milyen két obis kit-ben lehet megvenni a 350-et?

Hali,

Tegnap egy barátomnak köszönhetõen egy budai fotós szaküzletben kipróbálhattam pár gépet - kicsit erõs túlzásnak mondani a próbát, mert õ a kezembe adta, amelyiket kértem, általában alapobjektívvel, és jó, ha mertem vele kattintani😊
Ez utóbbi inkább a félmilliósnál drágább gépeknél jött elõ, pl. az 1Ds-re még ojektívet sem mertem kérni csak fogdostam😊
A cél az volt, hogy egy új géppel bõvítsem a parkot az EOS családból, így szóba jött a meglévõ 2 analóg váz mellé egy digitális: 350-es és 20-as digitális EOS gép.
Mûszaki paramétereit már kidumáltátok, de láttam, hogy egyik és másik is felvetõdött egy-egy embernél, én nem akarok gyõzködni senkit, egy dologban segítenék:
- ha például valaki sokat kirándul, vagy biciklivel, övtáskában is visz gépet, akkor 350D, és a 20D árából megvan a két +objektíves kitt...
Számomra nem ér több, mint 100e forintot a két gép közti tudás, a méret pedig...😊
...nos, az nem számít, hanem, hogy miként használod😄

modellmaker
OK! Köszi!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Blasta
Nem mindegy.
Egyes kártyatípusokat nem tudnak kezelni egyes gépek. De, hogy pontosan mik, arról nem tudok semmit.
XD-t azért kevesen gyártanak, CF-fel már nagyobb a gond.
Célszerû olyan XD-t tenni a gépedbe amijen márkájú maga a gép is.
De a Sandisk kártyák nagyon megbízhatóak!!!

Blasta
Jajjmá, szted gépösszehasonlításra ez a fannnnntasztikussss magyar oldal a legjobb????

Ugyanmár, eszembe nem jutna, hogy itt hasonlítgassak gépet, arra az igazán profi külföldi oldalak a nyerõk...

Nameg nem is vagy túl jóban Dékán úrral...

modellmaker
Sziasztok!

Az ugye tök mind1 hogy a memóriakártyát ki gyártja? A gépemnek be kéne vennie ugye? Mert szeretnék venni egy xD kártyát, és van Sandisk meg Olympus. A kettõ között nem sok eltérés van árban.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ivjoe
Hmmm... EOS 350D
ivjoe
HA gépt akarsz összehasonlítani, van egy qrva jó tippem! EZ AZ! Sztem ösméred... Amúgy a mostani DFM-ben benne van!
Timber
Canon Speedlite 580EX vaku mindenutt 180 csak egy helyen 118 ... hogy csinaljak? Ennyiert azer' megeri nem-e (Canon EOS300D van most de tervezem 20Dre cseret)?

PResident Evil
thx

/me vidéki

helyesen:

a fotós pult végén, a FOTÓS tisztítószereknél alul, vagy a pénztárak melleti pultoknál...😄