Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
Arra emlékszem, csak 1. még nem láttam olyat 2. Amint írtad, megbukott
Létezik-e Zenitre hátfal ?
Nem. Többnyire középformátumnál kezdõdnek, nem lehet õket simán rátenni akármilyen gépre, azokból is csak pár modellre és ami még fontosabb, eszméletlen drágák. Akkor már vegyél inkább használtan egy Canon 1Ds-t 1 millióért !

Az Index fórumon volt egy topik pár hónapja, ahol régi analóg vázakba akartak építeni olcsó kis digigépek érzékelõit, részeredmények születtek. Inkább barkácsolásnak jó, mint valódi fényképezésre.

Volt pár éve egy cég részérõl kísérlet, olyan "digitális filmre", ami lényegében egy érzékelõ volt. Úgy nézett ki kb, mint egy befûzött film és ugyanoda kellett helyezni. 6-10 megapixeles érzékelõk is voltak belõle már akkor, de nem volt minden analóg géphez használható. Megbukott. Jelenleg hasonló kísérletrõl sem hallani.

Blasta
Sima kisfilmes gépre szeretnél digihátfalat?
Sztem olyan nincs.
De az is elképzelhetõ, hogy tévedek de így elsõre elég vadul hangzik!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

ivjoe
Lenne egy kérdésem. Ugye mindenki ismeri a digitális hátfalakat? Nagyon gonosz dolgot eszeltem ki. Egy régi zenitre szeretnék egyet rátenni. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e ilyen? Vagy csak közép és nagy formátumú újabb gépekhez gyártanak hátfalakat? Ha van, pls link! MEnnyibe kerül?
Amse
Azt fogok szerintem.

Blasta
Én A1-et vennék mindenképp!
Itt olvasgass picit, bár dönteni ezek alapján se nagyon fogsz tudni szvsz :-D
index fórum

Amse
Hi!
Szerintetek melyik éri meg jobban.Minolta A1 147e-ért vagy A200 160e-ért?És mennyivel rosszabb/jobb az A1, A200, A2 egymáshoz képest?

Egy új magyar Photoshop oldal, digitális fotók retusálásához:

www.digiretus.hu

Talán 35 ezer körül van így a reális ára.
Apróneten árulnak 35-ért egyet 2 hete, +128as kártyával:

http://www.apronet.hu/browse.tdp?mit=s304&forovat=0&armin=&armax=36000&x=0&y=0

60ezer alatt van zsírúj 3500-as, 70 ezer alatt meg zsír új 5500-as.

45e-t kérnek érte, van még + 1db 16m kártya; így már 2db. Az akksik fél évesek 1800mah (1000-szer tölthetõs).
Szerinted?
30-40ezer között ?

Sziasztok!
Érdeklõdnék, h Fuji S304 tip. gép mennyit ér manapság?
Meg van hozzá minden (dobozban) + akksik.
Köszi!
GregSB
S3 Pro review a dpreview-n.

+ szintén ott olvasható: A Kodak is beszáll a középformátumú digipiacba, 18 megapixeles szenzorral. Ez egy Pentax gépben fog elõször napvilágot látni...

Mivel a fotót alapvetõen a fotós csinálja, így ez a kép inkább õt minõsíti.

GregSB
Vajon mennyit fizethetett a HP ezért a díjért a Diwa-nak? 😄

For a compact amateur digital camera, the HP Photosmart R707 is equipped with a sensible array of user-friendly functions for beginners, as well as advanced modes for experienced or ambitious amateurs. The DIWA testing team also appreciated the camera’s unique features, such as on-board “Tips & Tricks” Image Advice menu, automatic red-eye removal and in-camera panorama stitching.

Thanks to 5 Megapixels resolution and innovative HP technologies, like Adaptive Lighting, Adaptive Demosaic, Vignetting and Shading Correction, and Noise Filter, the overall image quality is very impressive for the camera’s price tag.

A DIWA tagjai

Ott van a LetsGoDigital és Steve's DigiCams is, szóval annyira hülyék nem lehetnek.

Részletes lista a gyõztesekrõl

Timber
Na ne maaar ...
Az a gep nyerte amelyik ezt a kepet csinalta???

Hat ez otvar tragya minoseg!

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Stann
A fém ház az jó, de amúgy teljesen átlagosnak tûnik, és HP is, nem vsz. hogy ilyet vennék! 😞
Nem hinném, h. olyan simán leelõzne egy Canon A80-90 v. Fuji S7000-et!

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

kiváncsi lennék a vetélytársakra...

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
lol

BöszönManus
A benq s40-rõl mi a véleményetek?

A HP Photosmart R707 digitális fényképezõgép nyerte el a 2004-es DIWA Platina Díjat

A Digitális Képalkotási Webhelyek Szövetsége (Digital Imaging Websites Association, DIWA) folyamatosan teszteli és értékeli a digitális képalkotási termékeket olvasói számára. A DIWA Awards díjakat odaítélõ 11 webhely a digitális fényképezõgépek esetében több mint 200 részletet ellenõriz, vizsgál meg és értékel minden modellnél. Ezt követõen a minden egyes beszámolót körültekintõen áttekint és összehasonlít egymással a hibamentes, megbízható és átfogó teszteredmények elérése érdekében. A legjobbnak ítélt termékek összesített átlagpontszámuk alapján díjat kapnak – arany-, ezüst- és bronzérem formájában. Az év végén mindhárom digitális fényképezõgép kategória arany fokozatú helyezettjei közül kiválasztják a „legjobbak legjobbikát”, a DIWA Platina Díj (DIWA Platinum Award) nyertesét. 2004-ben a DIWA szakértõi csoportja az alábbi digitális fényképezõgépet ítélte érdemesnek a DIWA Platina Díjra:

A „Kompakt Digitális Fényképezõgépek” mezõnyében a kategória legjobb arany fokozatú termékeként a HP Photosmart R707 nyerte el a 2004-es DIWA Platina Díjat. A DIWA tesztelõi beszámolóikban nagy lelkesedéssel nyilatkoztak a fényképezõgép konstrukciójáról, jellemzõirõl és teljesítményérõl. A masszív fém külsõ, a praktikus gumiborítású hátoldal és az esztétikus külsõ magas pontszámokat kapott az ergonómia terén. A 3x-os optikai zoommal párosuló 5 megapixeles felbontás is messzemenõen kielégíti az átlagos amatõr fotós igényeit. A gépbe épített egyedi innovációk, köztük a vörösszem-eltávolító funkció, a kedvezõtlen fényviszonyok expozíciós korrekcióját támogató Adaptive Lighting technológia, az automatikus vignetting-korrekció, a panorámakép funkció, valamint a súgó és a tipp-menük egytõl egyig a fotózást könnyítõ és még élvezetesebbé tevõ, újszerû és hasznos jellemzõk. Kiváló teljesítménye és értékes tulajdonságainak sokasága ellenére a HP Photosmart R707 ára figyelemre méltóan kedvezõ.

velvet nõi bulvár, szóval helyén volt a dolog 😊

Ez kicsit ilyen Blikkbe, vagy Sztori magazinba való cikk. Kielégíti azon nyálcsorgató olvasók erotikus fantáziáit, akik úgy képzelik, hogy az aktfotós minden modelt megkap a fotózás után.

De az egészben a legszebb: "Mondta, vetkõzzek le, és tegyem szét a lábam.",- nyilatkozta felháborodva HB, aki mellesleg évek óta, képek ezrein szétteszi...

A fotozás

és az eredmény:

"Itthon az a felfogás, hogy szinte a lányok fizetnek azért, hogy képek jelenhessenek meg róluk. Ebbõl az következik, hogy mindenre hajlandóak egy munka megszerzése érdekében. Az a nevetséges, hogy egyébként nem kellene a szereposztó díványon teljesíteniük egy jobb ajánlat érdekében, de erre önként vállalkoznak. Egy fotós meg hülye lenne nem élni ezzel a lehetõséggel" - mondta Hargitai Bea, aki kívülállásáról beszélt, de kérdésünkre megemlítette, a modellpályája elején megtörtént vele is egy hasonló eset.

"Tizenhat éves koromban fehérnemûs fotózáson vettem részt. A fotós megszokta, hogy megkapja a modelleket, és velem is elkezdett játszani. Mondta, vetkõzzek le, és tegyem szét a lábam. Tiltakoztam, és el akartam rohanni, mire bezárta az ajtót. Nagy ordibálások közepette végül sikerült kiszabadulnom" - emlékezett vissza a hat évvel ezelõtti esetre a modell.

http://velvet.hu/celeb/hbea50310/

damondesign
Helló
Az lenne a kérdésem, hogy milyen fényképezõt vegyek, ami tök jó. :-)
Bruttó 40e Ft-ért
Minimum 3* optikai zoomja legyen és legyen hangja a videónak.
Eddig a Kodak cx7430-at találtam, ami megfelel.
Szerintetek mit érdemes venni?

GregSB
jólvan, az alksó képet én dobtam össze 1 perc alatt PS-ben, ezen látszik hogy kicsit többet foglalkoztak vele 😄

mindkét képbõl jól látszik, hogy a Canon fogja az áttörést elõbb elérni😄DD

http://gaborszantai.co.uk/

Timber
nekem ez a verzio jobban tetszett:

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Amse
ISO100-ban is?

GregSB
#11797 <#vigyor>

"tükörreflexes telefonok"

Na, aztat megvárom ! 😊

GregSB
thx én is így gondolom <#vigyor3>

Jano
Kira logó. Illetve a film. 😮)))

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
😮)))

GregSB
DLSR = DSLR 😄

GregSB
A Canon úgy néz ki vérszemet kapott a Samsung bejelentése után, mivel nemrég szivárgott ki a netre az az infó, hogy gõzerõvel fejleszti DLSR-telefonját.

Egy kémfotó felkerült a netre:

<#wilting><#idiota><#buck>

GregSB
"The dual-face bar-type SCH-V770 boasts 16-million-color liquid crystal display (LCD), 32-megabyte external memory card, auto focus & optical zoom functions, and digital power amplifier that produces high quality sound and video recording function.

(Figyelem, parasztvakítás következik--->😉SCH-V770 features functions of high-end DSLR (digital single lens reflex) cameras that are designed for professional photographers and photography enthusiasts, such as manual focus, shutter speed controller and auto-exposure-lock and manual exposure controller.<---Parasztvakítás vége)

Users can also attach a telephoto lens or wide-angle lens on the mobile handset and view picture on the television screen while shooting a photo or video just by hooking up the device to the television set with a cable, said Samsung."

fluga
na megvettem az s7000est, és egyelõre nagyon nagyon tetszik (igaz használtam már ilyet, azért is nõtt a szivemhez), egyelõre naon jó, nagyfater 1000éves chinon vakujával istenkirályul operál együtt.
a westendben vettem a ccs websop boltjában az arany jános kkrt 14 szám alatt 108 ropiért, ami a media marktos 125-höz képest elég jó ár SZERINTEM, máshol nem is láttam olcsóbban-
ja és belemegy a cf kártya is!

GregSB
A Samsung bejelentette 7 megapixeles szenzorral ellátott mobiltelefonját. Optikai zoomos, van rajta manuál fókusz, AE-lock, Rekesz-prioritás mód... és tud MP3at is lejátszani.

Mondom, pár év és jönnek a tükörreflexes telefonok 😄

tomsolo
jelenleg a tél a nyerõ...:C

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Blasta
Asszem abban a viadalban az S7000 a nyerõ.

Blasta
A1-re mondhatnak bármit, nekem A2-m van <#idiota>

Blasta
A1 jó gép.
De kurva zajos!

Amse
Az A1 es tapasztalatokra kiváncsi vagyok én is, mert én is szeretnék venni 1 100-150e közötti jó gépet és az A1 tetszik.Fuji-ban az xd kártya nagyon romboló értékû.A1-ben még vonzó az akumlátor.

Jano
Hogy jogosan, vagy jogtalanul, az már más kérdés...

:-D

mingyá jön blasta és elküld a fenébe 😊