Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://gaborszantai.co.uk/
Divat szidni, de ezért az árért nagyon megéri.
Nem nehéz persze jobbat találni nála - sokszoros áron.
Mert ahogy elnéztem az árát, tizede a többi nagylátószöbûnek... 15mm körülieknek.
28 sok ? Mihez képest ? Egyes kompaktok 1 cm-es makró közelpontjához képest ?
Egy objektív makróképességét ideális esetben a nagyításának mértékével mérik, nem a közelponttal, az másodlagos. Ezzel szemben a kompakt gépeknél a gyártók az 1 cm-es közelpontokkal kábítanak (bár itt korrekten összehasonlítható nagyítási értéket nehéz lenne megadni, mert sokféle képérzékelõ méret van) marad a közelpont, amibe kapaszkodni lehet. De nem túl sokat mond, csak annyit, milyen közel mehetsz, de fogalmad sincs, hogy mekkora lesz a makrózandó tárgy a képen. Pl. a nemrég beharangozott Canon S2-nél 0 cm-es makrót hirdetnek. Mit lehet 0 cm-rõl fotózni, ami így jól is fog kinézni, nem szalad el és szépen bevilágított lesz ?
A 180mm-es makroobjektívek közelpontja 50 cm környékén van, mégis olyan nagyítást adnak olyan távolságról, amivel bolha seggén a pattanást...
18-55 azért nem igazán jó, mert egyrészt a nagyítása nem túl ideális. Ezt mondjuk makrólencsével, vagy közgyûrûvel lehet javítani, de a minõsége sem olyan jó ennek az objektívnek, hogy kiváló makrók készüljenek. De egy olcsóbb közgyûrûvel hobbira jó makrózni is.
A valódi makróobik külön a közeli tartományokra vannak optimalizálva. Pengeélesek, általában 50-100mm környékén vannak és fix gyújtótávúak. Vannak nagyobb 150-180mm-esek is, hasonlóan kitûnõ 1:1-es leképezéssel. Ezekkel 50 cm-rõl a félõsebb kisállatokat, bogarakat, lepkéket, apró rágcsálókat is különösebb zavarás nélkül lehet makrózni. Mer 1 cm-rõl próbálj meg élõ lepkét fotózni !
1. Lopsz magadnak egyet! - Nyilván ez a legolcsóbb!
2. Megveszed ÁFA-nélkül! - Nekem is ezt kéne!
3. Megveszed nrmálisan! - Itt néztem, hogy az EOS 350D váz Nettó 160, bruttó 200, Viszont, ha kitobival (18-55mm) veszem meg, akkor az nettó 176, bruttó 220. Egy sima Canon EF 18-55mm-es obi pedig nettó 12, bruttó 15 rugó. Vagyis , ha külön vesszük, kevesebbet adunk ki érte. Persze postaköltség, vagy el kell menni érte, úgyhogy végeredményben ígyis-úgyis 220 rugóba van egy ilyen csoda!
Ettõl eltekintve nem egy kimondott makró objektív.
Ill. hol éri meg a legjobban megvenni, ár/extrák arány, hol a legjobb? (Pl.😮bi kit vagy CF kártyát adnak hozzá)
Panasonic DMC FZ-10-zel készült kép, teljes 12× tele állásban stabilizátorral
Fuji Finepix S602Zoom-mal készült makrófelvétel
Azér' elég idegesítõ hogy megveszem a lencsét 9e-ért, és +7e-t kell költenem egy konverterre 😞(
Elkepzelesek ugy nagyjabol vannak, egy biztos, nem olyan gep kell amit bulira szeretnek vinni, arra van egy csaladi nikon coolpix 2000, ami nagyon jo, csak vagy mindenre raereszti a vakut es nincs szine, vagy egyszeruen nem lehet vele eles kepet csinalni... Lehet nagyobb, amit esetleg turara vagy nyaralasra vinnek, de sokszor latok olyat amit megorokitenek, mert megfogott vmi benne, de hat ezt ugye a coolpix 2000essel nem igazan lehet. Ar max, hat nyilvan diakpenztarca + szulok, esetleg nyari munkabol szerzett penzt raolni.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Khm.....
"nem tudom , ki hogy van ezzel, de én nekem a legelsö, hogy milyen a formája a gépnek! (nem hogy "hogyan néz ki")
csak utána nézem a többit (zoom, MP, stb)
sztem fontos, hogy "fényképezõ" formája legyen"
Csak én érzem itt az ellentmondást? 😄DD
A Fuji 5500-at miért ejtetted ki a ringbû -e?
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
ezt meg en csinaltam ^.^
Baratnom ilyet fotoz ... vajh miert? ^.^
Egy kep ... es amikor keszul (ez 300D-s)
Vegul: A kepek keszitoi ^.^
a PanaFZ5 az en kis Sancho Panzamnak volt ajandekba ^.^
1. puccos kinézet (5*)
2. 5 mp
3. 12x Leica!!!
4. sd bõvitõ hely
"csak" az 5cm-rt birja makro-módban<#smile>#smile>
1.forma
2.min 4mp
3.min10x o.zoom
4.makro modban 1cm
a határ a 100e, esteleg 110e (csak a gép)
Ha kicsit olcsobb gep kell akkor a Fuji5500 ^.^ En is ezen a ket gepen filoztam, de nalam a Pana nyert.
Szerintem a DiT-tol rendelj (visszaolvasol megtalalod a cimuket) ... sokkal olcsobb mint az Optiform!
csak utána nézem a többit (zoom, MP, stb)
sztem fontos, hogy "fényképezõ" formája legyen, ne tégla, kocka, mittomén.
az ideális olyasmi szerintem mint a képen:
bots ha nagy a kép!!!