48078
-
#45545 :D! -
#45544 -
#45543 Azt árulunk itt a melóhelyen is, de nem találtam olyat, ami tetszene. Legalább is 40 alatt nem :D -
#45542 KATA. -
#45541 Sziasztok!
Ha van itt valaki, aki már átrágta magát a egy nagyobb táska kereső mizérián, és van ötlete, ellenvetése, kérem ne kíméljen.
Olyan táskát keresek, amibe elfér egy váz+optika, vaku, plusz 1-2 optika. Illetve egy GPS, meg a tárcám, esetleg állvány az oldalára lehessen tenni. Hátizsák közeli méret és forma, de 1 vállpántos. Viszont a gép és a cuccaim külön rekeszben legyenek.
Néztem kata, lowepro, hama meg millió táskát, de vagy túl nagy volt, vagy irreálisan drága (nekem).
Találtam egy ilyen (számomra ismeretlen) Vanguard márkájút. Méretben és elrendezésben megfelelőnek tűnik.
Ellenvetés vagy javaslat, amit mérlegelhetek?
-
#45540 Valaki tud Canon BG-E7 -t kicsipénzért? :) -
#45539 Nagyon jó gép a canon 1000D de fél év után nem bírtam és beszereztem hozzá egy portrémarkolatot, azóta hozzánőtt :) -
#45538 S még rímel is :D A "jól néz ki"-t nem a kinézetére értettem [amúgy az sem rossz], mert technikai cikket nem azért veszek, mert jól néz ki! :D A 4850x2 videókártyám is böszmejólnézki, mégse azért vettem anno :D A D-ről pedig nem tehetek, ha a szám mögé írom, állandóan a melltartókosár jut róla az eszembe, na.. meg amit benne szoktak tárolni -
#45537 ne vegyél úgy gépet ha azt nézed hogy néz ki, és ne vegyél úgy kenont ha a D-t a szám elé írod, inkább végy egy fasza Nikont -
#45536 Köszi ezt is!
Amúgy mit nem ad az ég, ma hazafele a vonaton beült elém egy fotós [a cuccáról nem volt nehéz felismerni], én meg nem bírtam ki, hogy ne kérdezgessem, de nagyon jó fej volt, meg segítőkész. Ő is Canon gépet ajánlott kezdésnek, állítólag könnyű megszokni, és 100-120e között állítólag kapni már KITben is, ami kiindulásnak szintúgy tökéletes. Tehát akkor ebbe az irányba hajlok. Ő a használt gépekről annyit mondott, hogy csak személyes szemügyrevétel/próba után szabad, mert sok a zsákbamacska. Az a D1000-es Canon pedig jól néz ki! -
#45535 egyik ismerosomnek volt... nemszerette :) -
#45534 kösziszépen, 40d lesz szerintem -
#45533 canon 1000d -
#45532 Köszi a tippet, megnéztem a gépet, ígégeretes! Időközben találtam egy nekem tetsző, és árban is korrektnek kinéző gépet: http://bit.ly/dQByYp Valakinek van vele valami tapasztalata esetleg? -
#45531 Koszi, a Jessops-nal, ahol neztem, 10 fonttal olcsobb. Az SD kartya tobb mint 50 font, a tatyo 40.. -
#45530 hasznalt Pentax K-x. -
#45529 Sziasztok!
Szeretnék venni magamnak egy belépő-szintű dSLR gépet, csak [még] erősen laikus vagyok a témával kapcsolatban, így gondoltam hozzátok fordulok. Ha tudnátok valamilyen tippet/tanácsot adni, hogy merre nézelődjek, vagy netán valamelyik géppel/bolttal kapcsolatban megosztanátok a személyes tapasztalataitokat, azt megköszönném! :) Az árral kapcsolatban.. hát, olyan 100e Ft-ot szánnék rá, [ez magában kellene, hogy foglalja az objektívet is] ha ennyiből egyáltalán megoldható, és persze örülnék, ha olcsóbban kijönnék belőle :D Másik kérdés az, hogy érdemes olcsóbb gépet venni?
Előre is köszönet! -
#45528 Az egyetlen ami hianyzik nekem a K-rbol az a drotos rittyengeto hianya :) Szoval csak pirospilacsos van rajta es az is csak elolrol... -
#45527 Ja es a legfontosabb kerdes: milyen szinben? :D -
#45526 Nekem K-r van es brutalisan meg vagyok vele elegedve :D Igaz csak single-lens kit :) Hol veszed amugy? A fontbol gondolom, hogy UK-ban. Mert akkor Jacobs-eknal egy szazassal olcsobb es gondolom a tatyo, SD es filter az nem kerul annyiba bele :) -
#45525 Mi a velemeny a Pentax K-r twin lens kit-rol?
Hozza a Lowepro Nova 160 taska, Class 4-es 16G SD kartya, Jessops UV filter?
Ossz: 677 font. Szerintem ez lesz.. utoljara meg itt megkerdem. :) -
#45524 itt is feltettek a kerdest de szerintem ma vmi ujabb modell inkabb. -
#45523 préselés. -
#45522 miféle sajtómunka? -
#45521 40d vagy 500d? sajtómunka -
#45520 átlátszó tokos új Sony gép, a Pentaxos szivárványcsalád ellen :)
mondjuk csalás, mert kiállítási és bemutatóra való darabokat szoktak más cégek is csinálni ilyen tokozással, ha egy-egy eladásra is kerül, az horror áron megy gyűjtőknek.
A lenti Sony A77 állítólag nagy dolga a (szintén félig átlátszó) tükör, amivel folyamatos autofocust tudnak nyújtani élőnézet közben. forrás -
#45519 Mit látunk ?
Valami vízálló Sony, vagy csak hogy lehessen látni belül a szerkezetet? (a szépen összhangban mozgó fogaskerekeket ? :D ) -
#45518 Pentaxnak fel van adva a lecke...
-
#45517 Köszi újra! Asszem ezt bevállalom. Nem szeretek hajolgatni. -
#45516 Manfrotto 725B ? Nekem bevált, 186cm magas vagyok, fullra kihúzva pont szemmagasságba kerül a kereső. -
dbala #45515 Tavaly ezt vettem a 450D-hez. Cullmann Nanomax 260 188 vagyok de nincs gondom az állvány magasságával. Meg egyébként is, nem bírsz lehajolni hozzá? :) -
#45514 Amit Te vettél az lehet, hogy jó minőségű viszont a magassága nem lenne elég nekem semmire. Mint írtam is, nekem sokkal magasabb kéne, legalább 160 cm-es. Csá! -
#45513 Köszi mindenkinek a hozzászólást. Akkor tényleg elgondolkodok egy strapabíróbb állványon, ha még kicsit többe is kerül, mint ez. Gondolva arra is, hogy majd 1x, ha sok pénzem lesz, akkor veszek egy tükrös gépet is. Köszi még 1x és jó fényeket nektek! Üdv! -
gabko #45512 én ugyanilyet vittem vissza másnap... a fej nem állt vizszintesen... sajnos nagyon gagyi...
helyette Cullmann - Nanomax 220-as állványt vettem meg klasszisokkal jobb, az anyaga, a használhatósága, súlya, hasonló árban.... -
#45511 Allvany eseteben igazan elgondolkoztato, hogy megeri-e kiadni 15-20e forintot egy gagyibb alvanyra amit aztan nem igazan tudsz hasznalni mert viszonylag hamar elered azt a limitet amit egy ilyen allvany ad. En inkabb elgondolkodnek egy olcsobb Manfrotton/Giotto's/Gitzo allvanyon.
Nekem Giotto's MT9361 (~30e HUF) van egy Giotto's MH5001-es (~20e HUF) fejjel. Anno nagyon megszoritottam a szijat, hogy meg tudjam venni, de ez mar kb. 6-7 eve volt es azota is tokeletesen kiszolgal. Meg nem voltam olyan helyzetben ahol ne lett volna eleg... Ellenben elotte egy hasonlo Hama-m volt amit viszonylag HAMAr leselejteztem.
Bar latom, hogy neked a gep nem egy DSLR, de ha tenyleg megszereted a fotozast akkor elobb utobb ugyis egy DSLRnel fogsz kikotni :) Az allvany nem olyan mint egy obi vagy barmilyen egyen tartozek. Ha esetleg rendszert cserelsz akkor is jo lesz :)
Ha viszont mindenkepp az anyagiak bekorlatoznak akkor ezt vagy esetleg ezt megtoldva ezzel. En mindenkepp olyan allvanyt vennek aminel nincs alul az a 3 'tavtarto ize' (biztos van szakneve :D) ami megakadalyoz abban, hogy ugy rakd le az allvanyt ahogy csak akarod. -
#45510 Üdv! Állványt szeretnék venni a gépemhez(pana fz38). Tudnátok mondani valami olcsóbb helyet a neten? A lényeg, hogy elbírja a gépem, ne kerüljön többe, mint 15-20e Ft és legyen jó magas(mert én is az vagyok :D), min. 166 cm. Elsőre ezt találtam. Tudom, hogy olcsó, de nagyon gagyi is egy kezdő amatőrnek? Köszi a segítséget! csá! -
#45509 komolysag :) -
#45508 semmit, jó az a 18-55 :) -
gabko #45507 találtam egy ilyen oldalt
DxO Optics Pro and your equipment -
gabko #45506 köszi az eddigi válaszokat.
Viszont akkor lenne egy olyan kérdésem hogy tapasztalt alapján mit ajánlanátok a 18-55m kit helyett?
Köszi