48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • mojito10
    Én is inkább A Tamront vinném, bár azzal számolni kell, hogy optikai minőségben nem lesz olyan jó mint a Nikon, ellenben fényerőben sokkal jobb!

A Tamron obiknak az egyetlen bajuk, hogy az átlagosnál magasabb kromatikus aberrációt generálnak.
  • Galy
    soha ne szedjetek szét MC-303-ast :)
  • 5Dani
    soha ne szedjetek szét vakut
  • Higany
  • norbre
    köszi, továbbítom neki..
  • DecenS
    a 16 attól még 16.
  • Me Ga
  • repvez
    én a helyedben biztos a 2.8as fényeröset választanám, még akkor is ha anank kisebb a tartománya, de az a 16 ugy sem 16 mivel nem full frame gépre lesz.
  • gabko
    Nikon D3000hez kitobim 18-55mm szeretném lecserélni szerintetek melyiket válasszam?
    (van még egy Nikon 55-200mm obim is...)

Nikon 16-85/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR - 150e
    itt az tetszik hogy 16-től kezdődik a fókusz, nagylátószög

Tamron Nikon 17-50/F2.8 AF SP VC XR Di-II LD ASP (IF) - 125e
    itt az tetszik hogy F2.8-as a fényereje

kár hogy nincs lehetőség kipróbálásra... igy nehezen tudok választani...
    szerintetek ilyen árban melyik lenne jobb választás?

köszi
  • REPS0L
    NEX-3?
  • norbre
    sziasztok.. gondolom a legtöbben unják az ilyen kérdéseket, de egy ismerősöm keresett meg ezzel:

"Szeretnék venni olyan fényképezőgépet, ami tud nézhető videót is készíteni, és esetleg lehet számítógépről is vezérelni, bár ez utóbbi nem annyira lényeges.
    Olyan 100k HUF áll rendelkezésre, +/- egy kicsi."

..tudom kicsit általános a leírás, ha valakinek van valami ötlete, előre is köszi
  • REPS0L
    Az OEM jelentése az, hogy kiveszik a fényképezőszettből (pl 550D+18-55) az obit, és azt adják el, doboz nélkül :)
  • REPS0L
    mi a különbség a sima 18-55 IS, és az OEM között? az OEM olcsóbb O.o
  • Timber
    ra tudod eszkabalni de hidd el nem akarod :D nagyon ratyi kepminoseg. Ha minenkepp kell akkor EBayrol rendeld ne a vaterarol... penzt sporolsz meg.
  • pointer4
    Sajnos optikát nem tudok ajánlani, de hogy bármit rátehess ahhoz még kell egy távtartó. Egy DMW-LA3, 55mm es menettel bármit még bele csavarhatsz. Ha csak szűrőt akarsz rátenni, az 46mm, a mozgó szánba megy.
  • Higany
    Köszi a segítséget! Látom Te nem csak kifigurázol, hanem értesz is hozzá. Ezért lenne egy kérdésem. Szerinted egy ilyen rámenne az én fényképezőmre és tudnám is használni? És persze ennyiért megérné-e, vagy tudsz hasonlót, csak jobbat? Panasonic FZ38-am van. Köszi előre is! Üdv!
  • pointer4
    dmw-lt55 x1.7 tele előtét
  • Higany
    LoL!
  • 5Dani
    análintrúder
  • stain
    optikai tuning
  • Higany
    Nah, megvettem a panasonic fényképezőt. Nagyon tuti kis cucc. Vettem hozzá táskát, memória kártyát, meg egy polárszűrőt is. Van itt egy kép róla. Szerintetek, mi van az elején?
  • Higany
    Üdv! Hamarosan szeretnék venni egy fényképezőt és ebben kérném a segítségeteket! Ezt néztem ki. Az lenne a kérdésem, hogy szerintek ebben az árkategóriában, vagyos kb. 110e Ft-ért megérné-e megvenni, vagy inkább mást ajánlotok. Leírom, hogy mik a feltételeim. Ne legyen tökrös, mert nem akarok drágán objektíveket venni és cserélgetni, ha mindig másról akarok képet készíteni, hobby gépnek kéne, vagyis mindent fényképeznék vele..., legyen rajta legalább 16x-os optikai zoom, tudjon legalább 720p-s videót(mert egyelőre nem akarok kamerára is költeni), viszonylag kevés fénynél is készítsen lehetőleg kevéssé zajos képeket, könnyen legyen kezelhető, makrózni is lehessen vele és legalább 12 megapixeles legyen. Röviden ennyi jutott eszembe. Régebben a Panasonic FZ38-at néztem ki, de ez a Canon PowerShot SX30 IS nagyon bejövős, formailag és tudásban is. Megéri azt a kb. 40e Ft többletet a Canon vagy tudtok esetleg másik gépet, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik, csak jobb ár/érték arányban? Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket! Üdv!
  • 5Dani
    piNp
  • Timber
    Nikon es az elegedetlen vasarlo...
  • BiG G
    elsődlegesen nem az objektív gyártója a lényeg, hanem a bajonett típusa, amivel csatlakozik a vázhoz. és igen, több gyártó is készít egy adott típusú bajonettre objektíveket, így lehet jó egy gépre a saját obijai mellett, a 'független' gyártótól (sigma, tamron, tokina, stb) is objektív.

a konkrét példáddal: a minoltára/sonyra rátehetsz saját gyártású minolta/sony A-bajonettes objektívet, és olyan sigmát is, aminek ugyanilyen bajonettje van. de egy nikonra/canonra/pentaxra nem fogsz tudni minolta objektívet rakni, mert a gyártók a sajátjaikat nem készítik el különböző bajonettekkel.
  • repvez
    régebben mintha olvastam volna hogy más gyártó obiját is lehet használni , de lehet hogy rosszul emlékszem vagy nem a pentaxhoz volt.
    aazt tudom hogy a sigma és a tamron gyárt hozzá még
  • BiG G
    nem, minolta obi csak minoltára és sonyra jó. pentaxra meg a pentax. kemény, mi?
  • repvez
    A pentax k200d-hez kompatibilis bármelyik minolta gyártmányu objektiv?
    ha AF-es akkor tudja használni azt is vagy csak manuális modon lehet állitani az objektivet?
  • 5Dani
    27990 Ft :|
  • G_ArchAngel #45476
    volt ebben fenykepezogep is?
  • stain
    Azér' egy Praktica Düdüklü nem semmi!
  • Tetsuo
    nikon vs canon :))
  • 5Dani
    Úgy látszik azt az utat választják, mint a Sony, csak fordítva
  • BiG G
    ezt probáld meg: kameraszerviz.hu

normálisan, emberi áron dolgozik.
  • Nyiri
    Fuji Finepix S1600-rol mi a véleményetek. Eddig egy kis kompakt volt (samsung) de beszart és a javítása helyett inkább vennék újat, jobbat.
  • barnie1990
    Köszi az infót. ;)
  • zenoka
    regi minolta objektiveknek ugyanolyan a bajonetje.. amit erdeems beszerezni egy 50mm 1.7-es es egy kis vagy nagy beercan obi (tele).. nem dragak szep (relativ) a rajzolatuk cserebe egy normalis turat nehez vegigtolni a beercennel mert dognehez (van benne anyag boven).. nez korul az index minolta adok veszek topicjaban.
  • barnie1990
    Ilyesmivel nem fogtok tudni meggyőzni, hasonló árkategóriában a konkurensek már anyaghasználatra is picit mintha le volnának maradva. :P
    A Nikonokat nem szeretem, a Canonból meg csak drágát érdemes venni. (nem szeretem, mikor a körmöm fehér csikot tud húzni a vázon, annyira szar a műanyag. )

Az M42-ről tudok, érdekelt volna, hogy van-e más is.
  • Lateralus
    Persze, és sose késő. :)
  • 5Dani
    Ettől függetlenül egy Sonyt bármire érdemes lecserélni -.-