48078
-
G_ArchAngel #45826 Ottvan, leirtam.
Ha hasznaltam megveszed jo aron, akkor rendben van. Ujonnan szerintem ne.
Nem kell ram hallgatni, foleg azert nem, mert szerintem Te mar eldontotted, hogy D90 lesz:) -
#45825 Szerintem csak annyit akart mondani, hogy annyiert kapsz jobb minoseget nyujto gepet. De a D90 egy nagyon jo kis gep. Csak videozni ne akarj vele a wobbling* miatt :)
* - ez olyan dubsteppes szo :) -
#45824 Amugy azt felejtjuk el, hogy anno EOS 350D-vel is keszultek popec fotok, pedig a mai gepek kozt mar nagyon satnya :) Sokkal tobbet szamit az, hogy mit fotoz az ember mint az, hogy mivel. En azt mondom, hogy mindenki vegye meg azt a gepet ami neki a legjobban tetszik. Masoknak mas tetszik legjobban es ugyis megprobaljak majd arra rabeszelni az embert. Pedig kulonbseg szinte nincs a mai gepek kozt. Max egyik beleposzintu gepen mast butitottak le mint a masikon... -
#45823 Tehat? Konkretan? -
G_ArchAngel #45822 Nem fikazom, mert nem erdekel. Mindenki azt vesz, amit akar.
Nekem a Sony jonne ebben a kategoriaban, de magamnak ennyi penzert az Olympust vennem.
es vegszonak: magamnak nem vennek digitalist:) -
#45821 Ja :) Bocsi csak fel szemmel vagyok itt mert masikkal Ubuntut installalok :) Nem baj... Nikont is tudsz te fikazni... kisujjbol kirazod :P -
#45820 Jaja, de en a Nikonrol kerdeztem. -
G_ArchAngel #45819 Nikonrol van szo...
Amugy en imadom a Medium Format Pentaxokat, a digitalis szarokat nem birom toluk, az szamukra zsakutca lett.
Minden erovel - amit elpazaroltak a dslr vonalra - fejlesztettem volna 3-4 MF gepet, valahova 4k es 10k GBP koze. Objektivek megvoltak, Hasselblad meg kopni-nyelni nem tudott volna. -
#45818 OMG... ugye tudod, hogy most nem olajat hanem benzint ontottel a tuzre :) Arkangyal mindjart olyan gyonyoru Pentax fikazo monologot fog irni, hogy csuhaj! -
G_ArchAngel #45817 ezt kell elhozni es egy jo szkennert:) -
#45816 1. Nikont nem tudom hasznalni rendesen az M42esekkel.
2. Akkoriban Nikon D5000 vs Pentax Kr volt a helyzet es a Kr-t en jobbnak talaltam
3. A Pentax az nekem a szivem csucske :D -
#45815 :) De megis mi a baj vele konkretan? -
G_ArchAngel #45814 Neked sem, nem is ertem miert nem Nikonnal kotottel ki...
Vagy vettel volna egy jo analog Pentaxot szkennerrel:) -
G_ArchAngel #45813 Nekem a Pentax-e reszlettelen, elmosott, az Olympust nezegetem, az zajos, de magas ISO-n is reszletes, kontrasztos. -
G_ArchAngel #45812 Nem vennem meg, tul oreg gep.
Az a baj a mai rohano vilaggal, hogy lassan az 5D-m is (4 eves lesz!) elbujhat majd egy Canon 70D vagy akar 700D mellett is. Nagyon gyors a fejlesztesi tempo, ha ujat veszel, akkor a jobbakat nezd, vagy hasznaltbol erosebbeket (D300). -
#45811 Meg nekem sem? :D -
#45810 En nem a szubjektiv pontozast neztem hanem a tesztkepeket... ott az A55 reszlettelennek es kontrasztalannak tunt nekem. Ezt a pontozos mokat soha nem neztem... szamomra nagyon elfogult... -
G_ArchAngel #45809 Pentaxot az ellensegemnek se ajanlanam, ahogy itt nezegetem dpreviewn a kepeket:( -
#45808 Nikon d90? -
G_ArchAngel #45807 A kepminoseg...
-
G_ArchAngel #45806 Ha kulsore vennek fenykepezogepet mondjuk £600 alatt, akkor biztos, hogy csak az Olympus PEN johetne szoba digitalis vonalon:)
Ezek a dslr hanyadekok a fenenek sem kellenenek :D -
#45804 Ez most lehet, hogy nagyon szubjektiv, de en Sony-t nem nagyon vennek, egyszeruen nem tetszik. -
G_ArchAngel #45803 A Pentax a zold, a Sony alatta a szurke, a narancs, amiben a Pentax jobb.
-
#45802 na ebben megint nem ertunk egyet :) SLT az szamomra egy teljesen ertelmetlen dolog... Egyreszt csokkenti a fenyerot, masreszt nincs normalis keresod... No meg arrol a csucs kepminosegrol sem igazan tudom hol talaltal infokat, en DPReview-en raktam egymas melle a K-r-t meg az A55-t... hat meg Canont is szivesebben vennek mint az A55-t :) Pedig az nalam nagyon nagy szo :P -
G_ArchAngel #45801 Nem igazan ertem sem a Sonyt, sem a Nikont.
A Canon letarolta a fullframe piacot az 5D mark II-vel. Az osszes fenykepezogepe kimagaslo videozasi kepesegekkel bir. Nem kellett volna erre reagalni?
Sonytol mar nagyon varnek egy utos, megfizeteheto fullframe gepet. Eleg regi, ami van nekik... (es a D700 mellett az A900/A850 is erthetetlenul draga) -
#45800 Persze, folyamatosan teszteket, leirasokat nezek.. A55 meg nem kerult kepbe, Sony olyan kakukktojas-forma, de megnezem. ;) -
#45799 Nem, meg nem. Majd a jovo 7en kb. -
G_ArchAngel #45798 Gyorsan megneztem az arakat es az osszehasonlitasokat (dpreview.com oldalon lehet mar ilyet csinalni, remelem te is megnezted) es mivel a hatart nem irtad, hogy mennyit koltenel ra, en latatlanban, nem ismerve egyik kamerat sem, csak a szamokat es teszteket latva a Sony A55-t valasztanam.
Bar a Sony elmarad magas ISO-ban a Pentax K-r es K-x-tol, de altalanos ISO es RAW kepminosegben majdhogynem kompakta alazza a Pentaxokat.
(szemelyes velemeny: nem vennek uj dslr-t) -
#45797 Na azt hiszem döntöttem. Ha nem tér vissza az err99 a vázon akkor jövő hónapban összedobom a pénzt egy fix 50mm / 1,8 -ra.
Ma kipróbáltam az arborétumban, hogy kizárólag 47-50 mm-re állítottam a zoom-ot. Némely helyzetektől eltekintve azt hiszem tényleg meg lehet szokni a fix látószögi kötöttséget. Csak kicsit mászkálósabb a dolog.. :)
Bár valahol azért ennek is van egy varázsa.. (kis agyalás, mozgás, helyezkedés..)
Ma biztosan beletettem egy jó 15 km-t a lábamba.. :) -
#45796 most hogy mar tudsz rola most mar zavarna :) Curry's-ben ki vannak allitva mindig gepek... Megnezted mar ott oket? -
#45795 Szoval egy elso gep kell, ami ugy mindenes lenne, tudom kompromisszumokkal.
Baratnom is hasznalna, szeretnenk belemerulni a dologba. :)
Tajkep, portre, utcakep, madarak.. :) a tele, meg a makro tudom, hogy extrakoltseg.
A D90 teljesen jo lenne, tetszik. Viszont az iso/zajosodas bezavart ill. talan tenyleg emiatt nem a legjobb univerzalis ebben a kategoriaban, de minden egyeb teruleten pedig jobb, mint versenytarsai.
Ennel magasabb osszegert meg a D7000 a mindent vivo, de az mar draga nekem.
A K-r tenyleg aranyos es az nagyon megallja a helyet annyi penzert! Viszont az alacsonyabb kategoria, mint a D90, kepminosegben es kesobbi fejlesztesben egyarant. A pentamirrorrol eddig nem tudtam, hogy sotetebb a kepe, mint a pentaprizmanak. Ez engem biztos zavarna.
-
G_ArchAngel #45794 Mar tul sok az info, kerlek foglald ossze, hogy mit es mennyiert szeretnel. Koncentralj a lenyegre, ne irj kiteteleket, hogy talan, esetleg, ha es elofordulhat, mert arra a G12-t vagy mas pro kompaktot fogok ajanlani:) -
#45793 Ez Ok, de ettol meg nem tudok borult idoben kepeket csinalni a D90nel... Ángliaban az pedig eros hatrany.
A 7100 helyett, pedig inkabb 7000... -
#45792 -
#45791 Na igen, az élet nálam is megváltoztatta a felhasználási igényeket, most egy ilyet kellett beszereznem a kölök miatt :D
Bírja a leejtést, nyálat, kádat, majd a balatont :D -
G_ArchAngel #45790 Majd akkor fogod igazan elvezni a fotozast, mikor leszarod ezeket a dolgokat.
Nincs is jobb, mikor van az embernel egy kicsi, nehezen eszreveheto gep.
De en lattam olyan arcokat is, akik filmes, automata kompaktokat hasznalnak (neha eldobhatokat).
Akik engem ismernek valamenyire, azok tudjak, hogy ebben a topikban kevesebb, nalam nagyobb pixelbuzerator es objektiv fetisiszta fordult meg.
Par ev es egy kis szamolas, majd a kepeim megtekintese raebresztett: minek?
Ha van erzeked, akkor telefonnal is jo fotokat fogsz csinalni, mert ki fogod tudni hasznalni az elonyet (nalad van es kicsi) es ismerni fogod a hatranyait, korlatait. Ha meg nem, akkor az 1Ds mark 892y79 sem fog rajtad segiteni 10-1000mm f/1 L IS USM II macro tiltshift objektivvel az elejen.
Eles kepek, elethu szinek? Mi a szarnak, mindenki szetcseszi a kepeit PS-ben, Lightroommal... Igy lesz muveszi:D -
#45789 Nekem a Samsungok jobban bejonnek de ugye ott meg a szenzor amit nem kene mar annyira eroltetni...
Iden jon a Pentax is (NC-1 napokon belul, de az nem APS-C... az csak kesobb) meg varhatolag a Nikon is most mar csak elorukkol valamivel.
Viszont Tetsuo most szeretne gepet venni... de lehet raer neki ugy 1-2 ev mulva is :D -
G_ArchAngel #45788 Oke, talan meg varnunk kell, hogy nagyobb legyen a kinalat. Talan Sony NEX-7 mar megfelelo lesz. Az 5-osrol is csak a vakupapucs hianyzik, amibe keresot vagy vakut tehetsz. -
#45787 A K-r keresejoe szar? :) Nekem eddig nem tunt fel. Oke nem akkora mint egy prizmas de az nem jelenti azt, hogy nem hasznalhato. Amugy D5100, 550D es 600D is tukros keresovel rendelkezik. De miert nem mesz be Curry's-be es emelsz szemhez egy tukros es egy prizmas keresost... akkor latni fogod neked mennyire szar a tukros vagy elfogadhato :)
Ha a K-r volt a terv akkor tartsd magad hozza :D -
#45786 A Sony NEX-et meg sem tudom fogni ugy, hogy ossze ne torjon vagy ne takarjam ki valamijet..