48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    odaig mar nem tartott ki az erdeklodesem a cikk irant :)
  • REPS0L
    "A hajót Dél-Koreában építi a Samsung Heavy Industries, és 2017-ben kezdi majd el a gáztermelést."
  • Timber
    es mi koze ehez a Shellnek? :)
  • DecenS
    jah, a samsung odabasz for real... újabb mobil kütyü a piacon :-P
  • morcosqtya
    Eléggé meghatározó dolog ez az életedben úgy vettem észre.. :)
  • Timber
    ruhellem a Canont :)
  • morcosqtya
    Holnap utánanézek a dolognak, lehet hogy tudok rá "megoldást"... :)
  • morcosqtya
    Öreg gép de szerintem jó.
    Nyilván ez függ attól milyen szintre és mihez kell..

Hogy 76-100 ezerért vegyek egy 2010-es kompaktot vagy bridge-et ami hulladék képzajos, kockás, kromatikus aberrációtól hemzsegő élekkel telt képeket készít... akkor egy DSLR 50k-ért még obi nélkül is ajándék.
  • 5Dani
    Nem Pentax
  • dbala
    Lenne egy eladó Canon EF 28-80 f3,5-5,6 III USM objektívem. Olyan 18k-ra gondoltam. Nem karcos, jó állapotban van.
    Esetleg cserélem is valami értelmes dologra.
  • Zoli007
    Öreg vagy drága? Nem kötekedek, csak érdekelne az ok is.
  • morcosqtya
    Gyakorlatilag majdnem ugyanezt vettem meg.
    Nekem megérné most is.
  • acsati
    aztakva :D milyen felszerelések és játszanak velük
  • Timber
    Nekem nagyon nem eri meg...
  • Timber
    idiotak :)
  • Zoli007
    Senki?
  • Timber
    Samsung odabasz for real? :)
    A RF-like kamera nagyon jol nez ki.. a mirrorless MF kamera meg... meglatjuk :)
  • Timber
    mind a ketton A allasban kell legyen autofokuszhoz. De elvileg ha csak az egyiken M allasban van az eleg. Nem tudom, hogy a Nikon a vazon kikapcsolva csak a csavarhuzot kapcsolja ki vagy az obival is tudatja, hogy most MF van keremszepen. Anno D5000-el nem volt ilyen gond mert azon nem volt csavarhuzo :)
  • BiG G
    a teljes exifben benne van, csupán egy olyan program kell, ami tudja olvasni. én a photome-t használom erre, abban speciel shutter count néven fut.
  • Tetsuo
    Erre vki?
  • Zoli007
    Sziasztok! Canon 20D váz + BG-E2 grip + 2 db. Canon BP-511A akku megér 180€-t? Tételezzük fel, hogy minden jó állapotban van.
  • Timber
    Szia. Van Nikonom (is) es makrozom is. A gep a makroban max annyiban befolyasol, hogy milyen a kepminoseg. De a makrofotozas az egy technika es viszonylag gep fuggetlen. Valoban a D300s-el jobb makrot lehet csinalni mint a D40-el de ugyanugy jobb portrekat, jobb tajkepeket, jobb aktokat, jobb kanyart.

A kerdes az, hogy te mit szeretnel megtudni: A makrozassal kapcsolatban valamit vagy a gepek tudasarol valamit? A ketto nem fugg ossze.
  • morcosqtya
    Te még nyomtattál is, de az emberek 90%-a nem, vagy csak 9x13 cm-es kisképre családi képeket... oda meg gyakorlatilag mindegy hány megapixeles a gép.. :)
  • TopGun
    Azert egy Nikon D90-el, D300s-el, jobb makrot lehet csinalni, szerintem, mint 1 D40,50,60-al nem? Esetleg neked Nikonod van es makrozol is?
  • Timber
    Anno EOS300D-vel keszitett kepekbol lattam kiallitast A2-es nyomatokkal... Boven jok voltak, csak kb 5 centirol nezve logott ki a pixellolab :) Sot annot VGAs (640x480) teloval keszitett kepbol csinaltattam A5-os nyomatot. En megmondtam, hogy az bizony az de laikus nem igazan, csak annyit mondott, hogy nem olyan eles mint a masik kep (EOS 350D-vel).
  • morcosqtya
    Pedig még mindig ismerek olyat aki a Tesco-ban a 12 ezer forintos kompakt palettáról azért az X márka modelljét vette mert az 12 megapixeles, míg a másik csak 10..

Nem tudom családi fotókhoz mire kell a 12 megapixel, már 8-al lehet elég jó kis (amatőr) természetfotókat lőni (DSLR).
  • Timber
    bezony. nem a mennyiseg hanem a minoseg ami kene, hogy szamitson... pikszeldenzitas!
  • G_ArchAngel #46039
    Nem ertek hozza, de egyetertek: elertuk azt a hatart, ami pixelszamban elegendo, nemhiaba nem is eroltetik az ertelmesebb gyartok a pro kompaktoknal sem a 10mpixelnel tobbet.
    Es bar sokan nem kedvelik az almas ceget, de azt hiszem, mikor SJ azt mondta, hogy 5mpixelnel tobbet zsufolni egy mobil erzekelojere badarsag lenne, akkor a fotosok szemeben egy kicsit nohetett a reputacioja.
    Fullframe-ben talan 28-ig el lehet menni, de tobb oda se kell.
  • Timber
    bizony ra. Szerintem a Foveon sokkal tobb figyelmet es eroforrast igenyelne... vegre egy technologia ami nem a tobb megapixelt helyezi eloterbe hanem a pixelek minoseget.
  • G_ArchAngel #46037
    Nem tudom, de bevallom, nem is erdekel. Miattad linkeltem, mert tudom, hogy ra vagy kattanva-.-
  • Timber
    ez csak privju :)

Amugy szerintetek a 9K$ az gerilla marketing vagy ez lesz a tenyleges ara?
  • Tetsuo
    Az csak 15MP, azert x3, mert a Feveon a 3 szint kulon CMOS szenzoron kepezi le, vagyis az alpixelek szama 45MP, mint minden mas 15MP szenzoron.
    Viszont igy allitolag SOKKAL jobb minoseg erheto el. ;)

(Ha jol emlexem, egy sok evvel ezelotti hirbol.:)
  • Tetsuo
    Ha a vazon is es az objektiven is van AF/M kapcsolo, akkor mind a 2-t kell allitanom mindig? Nem teljesen ertem a leirast.
  • morcosqtya
    46 MP
  • 5Dani
    design award-esélyes
  • G_ArchAngel #46031
    Stigma SD1 rivju
  • Tetsuo
    Aham. Koszi, igy mar ertem. Amugy, nagyon tetszik! :)
  • Timber
    Azert mert Nikon D90 erzekenysege 200-3200. Ami ettol elter az ha jol tudom csak szoftveres. Ezert nem adnak pontos erteket hanem csak Lo meg Hi. De ha nem tetszik a rendszer akkor csak vagd jol foldhoz!
  • Tetsuo
    Erre vki?
  • I.C.ram
    Meg lehet valahogy nézni, hogy hány képet lőttem el eddig a Canon Pro1-gyemmel.