48078
-
TomBond #46106 Nekem is S3 (is) van a polcon. -
#46105 Csak az elődjét, az S3-t, sok éve szolgál nálam. -
#46104 Sziasztok! Valaki ismeri a Canon S5 IS gepet? -
#46103 Köszönöm! -
DecenS #46102 1: hátsó objektívsapka
2: vázsapka vagy bajonettsapka
- a kettő együtt kb párszáz forintos tétel (bármelyik használt fotókereskedésben kapsz ilyet; pl. soós)
3: a legbiztosabb, ha elmész egy üzletbe, ahol többféle márkát is forgalmaznak és megnézed magad... (a könnyen kezelhetőségnek általában az a nyitja, hogy a lábakat ilyen patent-szerű kallantyú rögzíti, ami egy műanyag bilincset feszít meg - na, x időnyi használat után ezek a műanyag bilincsek szoktak általában elrepedni, majd egyszer csak eltörni.)
4: a csavarmenet szabványos -
gettobuxa #46101 hali, tanácsot szeretnék kérni, melyiket vegyem:
canon ixus 210 vagy canon sx 210is
a második már volt nálam, szép képeket csinál. mi a kül. közöttük a 2 megapixin kívül?
köszi -
#46100 Ezzel a fejjel van? Van hozza masik, vmi konnyitett fej is az gondolom rosszabb is. Nezegetem oket, dehat nagyon sokfele van.
-
#46099 Nekem ez van
Igaz sikerult fejjel lefele leejtenem valamelyik nap es a fej leggyengebb resze eltort (ez a kis kar ami a talpat tartja bent) igy most masik fej utan kell nezzek :D
De a lenyeg, hogy egy eleg massziv tripod es a kamerat le tudod vinni teljesen talajszintig. Sulya az van de szerintem az mindegyik tripodnak van ebben a kategoriaban... -
#46098 Milyen tripodot javasoltok? Van egy csomo.. melyiket erdemes egy D90-hez altalanos felhasznalasra 100-150 fontig? -
#46097 1.
Bocsánat a hülye kérdésért, de az objektívnek a "nyitott" azaz váz felőli végét lezáró kupaknak mi a neve? Valahogy "elfelejtettem" kapni az objektívemhez ilyet.. :-/
Van rosszabb is:
2.
A váz bajonettjét lezáró "vázsapkát?" sem kaptam meg. Ennek vázsapka a neve vagy más?
Lehet ilyet külön kapni Canon 20D-re? Kb. mennyiért?
3.
Mono-pod állvány vásárlásánál mire érdemes odafigyelni? Összecsúsztatható, masszív stabil de könnyen kezelhető típus érdekelne, jó anyaghasználattal.
Mit ajánlanátok?
Ezeknél a rögzítés csavarmenete a gépek alján szabványos?
Ugyanakkora átmérőjű és menetemelkedésű csavar megy bele az összes Nikon-ba, Canon-ba, Pentax-ba, Olympus-ba? Bridge és kompakt gépeken is láttam ilyet, az ugyanilyen lehet? Félprofi magnéziumötvözet vázaknál valamint amatőr műanyag gépeken is ugyanaz a menet van? -
#46096 Ilyenbol lett Panorama Head :) Mukodik, elbirja a gepet, frankosag.
Nodal Ninja 200 GBP / 60e HUF vs L bratyi 9 GBP / 3e HUF :) -
DJviolin #46095 Bocsi, 1.8. Elírtam. :) -
#46094 Ez ennyiért biztos nálad marad örökre. Milyen 1.4? -
DJviolin #46093 Hát, hogy jó árban kínálnám-e, azt nem hiszem, ellenben nagyon jó állapotban van. ;)
Eladó egy "Carl Zeiss Jena DDR Pancolar Auto 50 1.8 MC" m42 objektív.
Szériaszáma: 54905
Ár: 25.000Ft
(Lehet találni Vaterán, meg egyéb helyeken 20 körül is, de szerintem ez túl jó állapotban van ahhoz, hogy ennyit kérjek érte.)
Képek (még az eBay-es eladó csinálta őket, akitől vettem pár hónapja):http://href.hu/x/fcus
A Jena-i a Carl Zeiss kelet-német gyára volt. MC, azaz Multi-Coated. Auto, azaz van rajta egy Auto és Manual kapcsoló (előny, ha az adapter gyűrűd nem nyomja be ezt a kis tüskét az objektív hátulján. Ha nem nyomja be, mert az adapternek nincs pereme, akkor nem működne a rekesz állítás azon m42-es lencséken, melyeken nincs ilyen kapcsoló!)
Tökéletes állapotban, karcolás nélkül. Egy darab, 1mm-nyi szösz van a lencsetagok között, amely természetesen abszolút nem látszik a képen. A fókusz egy helyen egy picit súrlódik mikor csavarod (mintha hozzáérne valamihez). Ez természetesen abszolút nem okoz semmi problémát. Van egy m42 - Canon adapterem, amit nem akarok eladni, mert még jól jöhet. :)
FIGYELEM! Minden m42-es leendő obi használónak! Mielőtt megveszed, nézz utána neten, hogy használták-e már a vázadon ezt az obit (pl.: Flickr). Az m42-es obikon a fókuszáló tubus végtelen fókusznál egészen belóg a vázba. Közel fókusznál nem gond, mert ott meg egész kint van. 1-2, vagy talán fél milliméterekről beszélünk, mekkora távolságra lehet a tubus unlimited állásban a felcsapódó tükörtől. Függ az adapter gyűrűtől is, nehogy hozzáérjen (ezen nem érdemes spórolni)! Nekem szerencsére nem okozott összeakadást 5DmkII-n, mert utána néztem neten, hogy lehet-e használni vele, de jobb a békesség (elvégre nem olcsó egy tükör csere, meg a gép sem). Életem legbátrabb döntése volt, amikor először meghúztam vele az exponáló gombot. :) Neten vannak rémtörténetek felakadt tükörről. Egyes objektíveknél meg is mondják, hogy nem szabad használni őket végtelen állással.
Videóhoz tökéletesek ezek az obik! Elvégre max. kétszer kell közelebbi kapcsolatba kerülnie a tükörrel, akkor is nem kell otthagyni a végtelen állásban a fókuszt. Ennyi. :) Képminősége kiváló. Legnagyobb rekesznél (1.4) van egy krémszerű hatása a képeken, amely fotóknál nem minden helyzetben pozitívum, de videó az más tészta.
Az obi helyileg Jakabszálláson van, de át tudom adni Kecskeméten és Szegeden is. Egyéb részletekért privátban érdeklődj.
Birtokomban vannak még a következő lencsék a régi Zenit kit-ből, amelyekre ha lenne érdeklődő, szintén eladnám. Utána kellene néznem, hogy mégis mennyiért:
Helios-44-2 58mm f/2
Pentacon 30mm f/3.5 (Made in G.D.R., Sor.szám: 8712919)
Üdv! -
#46092 csak joarasitva! :) -
DJviolin #46091 Kérdés: Lehet itt ebben a topikban hirdetni? Mondjuk egy m42-es lencsét? :) -
#46090 Kaptam egy 36ezres ajánlatot az eladó Canon Pro1-emre. Ennyiért érdemes eladni?
Néztem, hogy ebayen 45-50k körül mennek ezek. De ugye ne hasonlítsam a nyugati keresletet az itthonihoz. Szóval ennyiért megéri eladni szerintetek? -
#46089 Az sem mindegy? :)
No beszúrtam a képeket a másikba, húzd le a kannont!! :) -
#46088 melyik arnyalat? -
Rózsaszín Pentax 6x7-esem van. -
#46086 csak írd át egy EXIF szerkesztővel valamilyen másik típusra (és jó előre válassz ki egy színt, ha rákérdez, hogy milyen színű a Pentaxod) -
#46085 -
#46084 OMGZOR? Canonos vagy? :) Na rakj csak fel kepet... :) -
#46083 :)
Nem, de ne találgassunk..
Teszek egy próbát.. aztán ha kapom az ívet akkor csinálok egy alreget.. :))
Efreet örülni fog nyilván.. -
#46082 biztos én voltam, sry :( -
#46081 Nem, nem Te voltál. :)
Nevet nem mondok, mert tulajdonképpen mindegy, nem személyes ügy, nem is ismerjük egymást..
(Ha Te lettél volna már a masinám márkája se lett volna jó indítás... :)) -
#46080 Egy kudarc ne vegye el a kedved. En is kaptam mar hidegmelegdurvat itt is ott is meg amott is... de ettol meg nem adom fel... Az, hogy valaki leszolt (ki volt az? biztos en :P) az megtortent... de ha emiatt nem linkelsz kepet akkor csak magaddal szursz ki :) -
#46079 Nem a "kritika" nem tetszett hanem a stílus volt bántó.
Éppen kritikáért mennék oda, lehetőleg semleges hangvételű kritikáért.
Nem dícséretért, ajnározásért, nem leszólásért hanem "tanulni".
(egyébként a fenti kritikából leszűrtekre azóta figyelek.. :) ) -
#46078 Amikor megvettem a gépet, pár hét múlva linkeltem oda vagy 2-3 képet, az egyikre igencsak alázó stílusban kaptam választ ami elvette a kedvem..
Kezdő vagyok teljesen.
Az a gond, hogy van aki nem úgy közelíti meg ezt a dolgot, hogy "hadd tanuljon a gyerek", hanem figyelembe sem véve a kezdő szárnypróbálgatásokat a gyakorlat teljes hiányát, csípőből leszól, mintha egy szinten lennék vele és úgy követném el a szakma szarvashibáit... (amik nyilván egy szint felett már alapvetően ismertek és kinőtt dolgok)
Én erre (más szakmai területen) kórosan ügyelek, hogy az ifjoncok kedvét ne törjem le fellengzős, becsmérlő böködésekkel, hanem rávilágítok a hibáikra konstruktívan, semleges vagy segítőkész stílusban.
(Nekem nem okoz sem örömet sem bánatot ha valaki hibákat vét egy festménynél, grafikánál, eszközválasztásnál, kompozíciónál stb. de ha kikéri a véleményemet, kíváncsi a tapasztalatomra akkor szívesen átadom, elmondom neki, ezzel nem veszítek belőle)
Valahogy ezt hiányoltam onnan, ezért nincs sok kedvem linkelgetni.. pedig érdekelne min és hogyan lehetne javítani, min érdemes változtatni az adott témánál, mik a lehetőségek, vagy szimplán csak egy mondatban egy tippet.. :) -
#46077 pedig az lenne az. -
#46076 Akkor ne. Es akkor soha nem tudod meg, hogy mit gondolunk rola es nem tudunk esetleg tanacsot se adni :) -
#46075 Melyik topicban lehet a legamatőrebb "fotó"-inkat megnézni/megmutatni?
Ezt találtam, de ide nem merek képet beszúrni -
G_ArchAngel #46074 Azert ez mennyire igaz mar! -
#46073 De igazabol ami miatt linkeltem az az, hogy hanyszor fordul elo ugy erezzuk 'azert nem csinalok jo kepeket mert a gepem regi/nem FF/pentatukros akarmi... Pedig mennyire nem szamit (csak egy bizonyos szint utan amin szerintem egyikon se van itt). -
#46072 jaja egy jo modell egysegesse tudja tenni a Canon es Nikon tabort :) -
G_ArchAngel #46071 there is no wonder en is csinaltam ilyet sima izzoval es foliaval, ami miatt kiemelkedo az a modell -
#46070 mindig ezt csinaljak, multkor nikonos poloban teszteltek canont:D -
#46069 érdekesen néz ki a Canon pánt a D3S-en :D -
#46068 Egy kis elgondolkodtato arrol, hogy mennyire a gep szamit es mennyire a fotos: DigitalRev's Pro Photographer Cheap Camera Challenge
Persze szamit a gep egy bizonyos minoseg felett... de a fotos kreativitasa sokkal tobbet er. Kimondottan ajanlom a #3-as videot, Eric Wong-al, de mindegyik megeri azt a par percet...
Ui.: van ellentete is: Pro Camera Noob Photographer -
#46067 LOL
Pixinfo Nikon D5100 teszt:
"Ahogy az Ergonómia részben említettem, a D5100 egy új LiveView bekapcsoló kart kapott, melyet akár anélkül is könnyen elérhetünk, hogy levennénk szemünket a keresőről."
Ha esetleg a Live View-t lehetove tevo felcsapodo tukrot szeretnenk nezni a keresonkben... :D