Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
"Ha meg jobban el vagy eresztve"

Sosevagyok jól eleresztve 😄DDD
😄

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

300Dani
Köztes megoldásként jó lehet manuális makroobi is, a Vivitar (!) 1:1-es, asszem 105mm-es csövére mondják, hogy máig az egyik legjobb. MF ugyebár nem érdekes, csak a kézi blendeállítás nemgyerebe.

300Dani
Vedd azt is figyelembe, hogy a Loálfénycsáp™ rövid közelpontnál hatásos, egy 100-as makróobjektívnél nem tudom mennyire világítaná be a témát.
Ha meg jobban el vagy eresztve, megfontolhatnád az 50/1.4-et is, ha makrón kívül másra is használnád sokat az 50mm-t.

300Dani
#25227 <#nezze>

300Dani
Kevés az 50mm. Nyilván ha 1:1 nagyítást tud, akkor a közelpontja is elég kicsi, csomó állatot elijesztesz még mielõtt rá tudnál fúkuszálni. Ugyanez persze érvényes a sima 50/1.8-ra is, de az lényegesen kevesebbõl is kijön.
Én a helyedben (fõleg hogy van már közgyûrûd) vennék egy olcsó 50-est, ami portrézni is jó, meg mégiscsak f1.8, plusz bármikor könyen eladható. Aztán ha lesz pénzed, valami 100mm körüli makróobi.

Blasta
Hát ja, arra vágyok, de mindig akad valami, amire jobban kell a zsé.
Végülis, ha már a kgyûrûk megvannak, akkor csinálhatom azt, hogy veszek egy 50-es 1,8-ast és azzal elvagyok míg TÉNYLEG lesz keretem a 100as Tokinára

Blasta
Csak mert az 50-es sigma is 1:1-et tud (ezt furcsáltam anno énis), vajon rohattulkurvaközel kell tolni ilyenkor a témához az obit???

Blasta
Hogyéted, hogy rövid?

300Dani
Eggyel lejjebb van 15-ért is MkII, annyit bõven megér. 50-es makróobit nem vennék, ahhoz túl rövid szvsz.

Galy
😊
tesztkép?
ivjoe
Nem túl rég Amseval felraktunk a gépre 5 (!) közgyûrût (a hatodikat nem sikerült ráerõszakolni) kb így nézett ki: 350D + 2x36 + 2x20 + 1x12 + Sigma 18-125. Na ez lézerágyú volt! 😄
ivjoe
Jelenleg az 50 mkI-en filózok, mivel 100-as makróobira nem lesz zsém. :C
Galy
de inkább gyûjts a tokinára, ha már arra vágysz hónapok óta
Galy
felpróbáltam a sigmára a közgyûrûket, lézerágyút kaptam 😊
és jó nagy nagyítást
Galy
Én a harmadikat. (ha a pénz is számít)
GregSB
És mi van ha ez a tálca megtelik? 😄 Szervizben kicserélik?

Egyébként én a D70s utódjába is elvárnám ezt a SSWF-t, szerintem ennek már alapnak kéne lennie minden DSLRben.

Blasta
Hi.
Ti mit vennétek makrózni? (költséghatékonyság és képminõség szemelõtt tartásával)

-Sigma 50mm EX f2,8 macro (70e új)
-Tokina 100mm Pro f2,8 macro (90e új)
-Canon EF50 f1,8 (közgyûrûvel, ami már úgyis van) (cca 20e használtan)
-Canon EF 50 f2,5 compact makro (cca 50e használtan, szintén a gyûrûkkel)

Canon 28-135 IS USM (95e) egy Canon 50 1.8 II (15e)
A telefonom: 06-30-2979-679 (Budapest)
vagy ati.denes kukac t-onlie pont hu.

g, g-foto.hu

Blasta
Jahhh, télleg 😄DDDD
😄

Loál János
"porrátörve a felületén megragadt poszemeket" <#vigyor>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Punker
király 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Blasta
Mind az új Sony és Pana DSLR-ben, mind az Olympusokban megtalálható az ultrahangos CCD tisztításos rendszer. (SuperSonic Wave Filter)
Ez annyit tesz, hogy minden bekapcsoláskor (illetve amikor a felhaszn. kívánja) ultrahanggal bombázza a CCD-t, porrátörve a felületén megragadt poszemeket, amiket egy, a CCD aaltt elhejezett ragadós tálcán gyûjt.

Punker
CCD tisztítás, az mi az?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Blasta
Tegnap gondolkoztam rajta, hogy vajon a Canon mit fog bevállalni az új enhanced sláger opciók közül a hamarosan érjezõ 350D utódban? (CCD tisztítás, Live View)
Mert szvsz valamit muszáj lesz, ha nem akar a belépõszintben komoly piaci részesedés veszteni.

persze, a felsõfokra utaltam
nagyon nem akarok belemenni, a lényeg: nekem 6Mp van, eddig elég volt (nyomdába is)

g, g-foto.hu

Loál János
Azért gondolom nem minden esetben.
Vagy akkor nem reklámfotó, hanem akármi más. 😊

Punker
minõségi fokozatok:
- Tükörveret (Proof): speciális eljárással készül (tükrözõhatása van)
- Verdefényes: az érmén semmiféle karcolás és sérülés
nincs, forgalomban még nem vagy gyakorlatilag nem volt
- Kiváló: forgalomban volt enyhe kopások karcolások
- Nagyon szép: kopott de a teljes motívum világosan
felismerhetõ
- Szép: az érme erõsen használt
- Jó: az érme nehezen de még azonosítható

az antik érmékre más besorolás van.

Galy
mit jelent az, hogy tükörveretes?
Punker
hát 1-2-õt majd megpróbálok kiszedni majd, csak anyám eltüntette a szövetkesztyût 😞
tükörveretes érmét nem merek kézzel megfogni 😊

Blasta
Ha nincs állványod és/vagy királyos világításod, akkor kénytelen leszel vakuzni õket, ami pedig értékelhetetlenné teszi valszeg a fotókat a müa. tok miatt.
Tok nélkül nem lehet fotózni õket?

Galy
eléggé
(azon a szinten gépre kötött digihátfal van)

g, g-foto.hu

Punker
Blasta kérek 1 gyorstalpaló makró képzést, ha végre ide ér a futár érméket akarok fotózni a mûanyag tok amiben vannak mennyire zavarhat be? 😊

Punker
átlag kezdõ pancser (mint én) 20k-bõl vesz 2 db 1 gigás SD-t és vígan elvan 😊

Loál János
Mit szenvedtek ezen ennyit? 😄
Nyílván pl egy studiófotósnak soksokmegapixeles géppel sokkal kényelmesebb egy 8gigás kártya, amit nem kell állandóan cserélgetni egy párszáz képes reklámfotózásnál, és õ meg is engetheti magának.
Ja, és ugye ez az ExtremeIV-es kártya totál újdonság, lesz még olcsóbb is. (Az Angel által írt 150k-s ár pedig itthon biztosan több lesz, lévén most az ExtremeIII 8gigás kerül ennyibe idehaza.)

Blasta
Hja, azt meg is értem.

Punker
a 150k-s kártyát.

Blasta
Ökörség alatt most mit is értünk? 😄
A 8gigás kártyát, vagy a mobilvinyót? 😊

Blasta
Én kb. 1 éve 2x 256MB kártyával fotózok, túrázok, kirándulok, általában jpegben (plusz ugye az image tank).
A DSLR-ekkel cirka 70-100 képre elegendõ az a 256-os kártya. Áruk ma már hangyafaszányi.
Az imagetankok is jóval olcsóbbak egy notinál, és egyre olcsóbbak lesznek.
Sztem ez ideális megoldás. Persze énis vágyom sok 1gigás kártyára, de eddig nem kerültem olyan helyzetbe, hogy égetõ szükség lett volna rájuk.

Punker
nem vita csak jönnek az ötletek #25158-bõl kiindulva, tuti hamarabb vennék 1 laptopot mint ilyen ökörségeket 😊

Amse
jó nem kell ezen most vitázni.
Sok esetben sokkal jobb az image tank. Kisebb mint a laptop, olcsóbb és ahol nincs áram oda is job, mert keveset fogyaszt.
egy túrára én nem vinnék laptopot viszont, ha raw-ban akarok fotózni akkor betelik hamar a kártyám és oda pont image tank kell...

Punker
ugyanaz, mindenhogy jobban jössz ki, laptop se törékenyebb mint egy fényképezõ, az is mindeg yhogy 1 vagy 2 aksit töltesz mert úgyis kell szal szerintem tényleg full paraszt vakítás.

Punker
túra az max 1 nap, ha nem sátraznak akkor a szállásnál megint laptopos áttöltés 😊

ez már matek :-D

g, g-foto.hu

Amse
akkor 2 hetes nyaralás...

Loál János
Hány megapixelhez, raw-hoz, vagy jpeg-hez, hány napra?

Punker
túrára átlagnak elég 2 db 1 gigás kártya nem?

Amse
képben=gépben? 😊

Amse
túrára jah, de stúdióban tényleg a laptop a rülez...

Punker
alap laptopban is tartozék a kártya olvasó kell 2 db kártya és kész.