Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szmomra teljesen érthetetlen módon szinte mindig a képeim 2-3 százaléka zajos, ráadásul sokszor nappali jó fényviszonyok közötti felvételekrõl van szó.
www.extragyongy.hu
ha ez a baj akkor majd megírom a választ😊
pusz
www.extragyongy.hu
vegyesek a tapasztalataim vele, meglátom majd, hogy hosszú távon mennyire válik be.
Viszont rontja a fényerõt és valammenyire sztem a képminõséget is. Soligor közgyûrûsor.
Tesztképeket a másik topicban találsz. Amse és Blasta 28-135-tel használja, Dani 50-es fixszel, én 18-125-tel.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Persze egy-két helyen még talán ki lehet fogni, de nincs már lényegében forgalomban.
Az FZ30 sem holnap tûnik el a boltokból, de szép lassan el fog.
Évente hozzák ki az új gépeket.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
De abból a szempontból legalább megnyugodhatnak az FZ-30-tulajok, hogy erre biztos nem kell lecserélni a gépüket. 😄
Lehet, hogy hasonló lesz a helyzet, mint a Canonnál. Ez lesz a Pana legnagyobb csúcskompaktja és itt kifújt a dolog - lásd Canon Pro1. Kihoznak majd az L1 alá mûanyag DSLR-eket, abban nagyobb bolt van, el lehet hozzájuk adni a lejka feliratot. Erre gondolom csak átmenetileg lesz szükség, amíg ki nem jönnek egy elérhetõ árú DSLR-el. Amúgy meg viszik tovább a kisebb gépeket az FZ7 vonalán max, ami kb. a Canon S3 IS kategóriája. Ezek a böszme csúcskompaktok lassan végleg kihalnak. A Sony R1 mintájára sem ugrottak eddig a gyártók. A biznisz most a belépõ DSRL-ben van. Minden 100 eladott DSLR-bõl 80 az 1000 dollár alatti kategóriából kerül ki.
És még szép is!
g, g-foto.hu
Megnéztem, frissíteték kicsit, asszem roger akart venni mostanában, compare rész kibõvült kicsit, ez külön tettszett. 😄
Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.
Elvben hiába nagyobb a DOF kompakton, a legyes kép pl. szerintem mégis szar, annyira kicsi a mélységélesség.
Plusz, Raynoxot rárakhatsz DSLR-re is.
(mondjuk a komapktosoknak annyiból van mázlijuk, hogy nagy a DOF, viszont a zaj is nagy, mégsem zavaró egyik képen se az FZ30 kiemelkedõ képzaja...)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Azért az S5600 + DCR250 is komoly képeket szül.
ha akkor lett volna ennyi feleslegesem, akkor rá is mozdultam volna