48078
-
G_ArchAngel #30535 jó lenne, de néha máshová állítja az ember a kókuszt a szemével, mintahová előre komponál:) -
400Dani #30534 Szemvezérelt fókuszpontot használt valaki? Milyen? -
FixY #30533 jajjteszegény! Rögtön megsajnállak azzal a Ds mkII-vel :-P
Az elhalványuló AF pontokat kihagyták az 1D mkIII-ból :(
Pedig többek közt az is nagyon tetszett az 1Ds-ben - gondolom, az 1D mkII is hasonló volt.
És hát igen... a FF kereső mégiscsak FF... :) -
G_ArchAngel #30532 ha csak infót kapnék, de pénzt is, hogy tartsam a szám:))) -
Lateralus #30531 1Ds Mark II mitől kifutó? Nem jelentették még be az utódját.
Vagy a Canon a váz mellett némi infóval is ellátott? -
#30530 jahogyígy, már értem thx :) régen is megrökönyödtem hogy Mark II és Mark II között hogy lehet ekkora nagy árdiffi, aztán ráhagytam arra hogy hülyék az eladók :D -
G_ArchAngel #30529 a fullframe érzékelő miatt brutális az ára, gondolj bele, hogy majdnem bruttó 1 milla volt az 5D indulóára (most bruttó 700e), ami aztán tényleg csak egy felfújt 30D-be beleesztergált fullframe CMOS:) -
G_ArchAngel #30528 nem, ez igencsak durva, ERVA bruttó listaárak:
EOS 1D mark II N - 1.000.000,- (kifutó) (APS-H, 8 mpixel, 8,5fps)
EOS 1D mark III - 950.000,- (új) (APS-H, 10 mpixel, 10fps)
EOS 1Ds mark II - 1.850.000,- (kifutó) (fullframe, 16 mpixel, 4fps)
ettől vannak eltérő árak, de a legolcsóbb 1D mark III és 1Ds mark II között is nettó 400e van... -
#30527 Laikusként kérdezem hogy a MarkIII, mint új modell nem drágább a kifutómodell MarkII-nél? -
G_ArchAngel #30526 semmi különös, áprilisban rendeltem mark III-at, majd a Canon nagyker mondta, hogy szerdára jön, előtte kedden eladtam a mark II N-t - és azóta sem jött meg...
azaz jött, de a szokásos magyar hozzáállás miatt, a sorrendben nekem kiírt vázat egy másik nagyker kapta meg és Ők értékesítették - azóta nem jött be ilyen típusú váz CH-n keresztül...
azóta megígérték, hogy a demovázat megkapom az enyém beérkezééséig, de egy 1Ds mark II-vel szúrták ki a szemem - ami viszony annyira veri az 1D sorozatot, hogy Mozart sem tudná zongorázni a különbséget:)
kicsit elment a kedvem a mark III-tól, pedig írnak ide ketten is, akik már próbálták és tudják mire képes, de ez a hatalmas, vakítóan fényes kereső, a hátbozongatóan szép expóhang éa a fullframe érzékelő levett a lábamról...
(Az 1D mk III a legújabb Ferrari, de az 1Ds mk II egy csodálatos veterán Bentley, ami sajnos még mindig elérhetetlen - 1,2 millió áfa nélkül, kifutómodellként...) -
#30525 mi van a vázaddal? (nem olvasta) -
#30524 Most is amellett vagyok. :) -
#30523 (régesrég, még pesti killer-topik tali után msnen dslr mellett érveltél) de akkor határozottan nem erre céloztál :) -
#30522 Objektív sapkáragondolt. :) -
#30521 o.O ??? -
#30520 babajagától az isten mentsen meg :DDD már kinéztem egy használt 70-300-as sigmát, remélem nem megy el addig (pentaxot kevesen vesznek, hehe) :)
Jocó: mindenki lehet hülye, na :ð -
G_ArchAngel #30519 babajaga tud majd segíteni, Ő fasza obikat szokott ebayezni: 5 eurós Sigma és hasonló finomságok:))) -
#30518 Ugyehogy? -
#30517 thx^^ Mark II a cseregép? az már döfi :D
én még csak most ízlelgetem a vázam SLR létéből adódó előnyöket, nevén szólítva a gyereket, hogy mennyivel jobban lehet bármit is a keresőn keresztül csinálni, legyen az koNponálás, élességálítás vagy bármi más... ja meg a sebesség: a gép reakcióideje hihetetlen az eddigi gépeimhez képest, villámgyors a masina.
Hozzá nem mérhető bármelyik bridge gép sem, a különbség tényleg ég és föld és még kitobival is akkora jóság ez a gép hogy ihajcsuhaj :)
[poldok] -
G_ArchAngel #30516
nekem továbbra sincs gépem, de nagy respect a Canon Hungáriának - kaptam egy EOS-1Ds mark II-t, míg meg nem jön a vázam... -
#30515 Ezer köszönet, így már teljesen tiszta. -
Lateralus #30514 Bocsánat: "...hogy ogy véletlenül se zavarhassa meg az SLR gépek autofókuszát (esetleg fénymérését)" -
Lateralus #30513 A Polárszűrő csak a polarizált fény egy részét engedi át. Cirk-lin. egyformán. Ugyanúgy kell őket használni. Ugyanarra jók.
A linerális csak egyrétegű, a cirkuláris viszont az átengedett fényt egy másik réteggel depolarizálja, hogy véletlenül se zavarhassa meg az SLR gépek fénymérését. Erre találták ki. De ez elég ritkán fordul elő.
DSLR-en használva:
Lineárist - 99,9% tuti AF
Cirkuláris - 100% tuti AF
Van aki (pl. munkája miatt) nem engedheti meg magának azt a 0,1%-os hibalehetőséget, bár még mindig ritkább, mint a fotós miatt elkúrt képek aránya. Szóval jó a lineáris is, de ha maximalista vagy, akkor csak cirk. -
#30512 Több okból vettem pentaxot, egyik érv az volt hogy 50 évre visszamenőleg az összes K bajonettes obáj jó lenne a vázra, keresni viszont csak most kezdtem őket :)
Perpill még sokmindent nem találtam, de figyeljük folyamatosan az oldalakt :O)
Mégegy kérdés: egészen pontosan mi a különbség a cirkulár és a lineár polárszűrő között, és melyik mire jó? Tudom, a csillanó felületekről a csillanásokat szűri ki, de melyik hogyan, és melyik a jobb?
Ja és igen tudom, Hama-t ne vegyek, erre emlékszem még :D -
#30511 Ilyen van. -
#30510 Ezt nem azELŐTT kellett volna, hogy megveszel egy rendszert?
De Gúgöl iz jor frend, + szerintem érdemes az aukciós oldalakon nézelődni. Néha van olyan cucc, olyan áron, amiért érdemes regelni. -
ani29 #30509 Tud nekem valaki segíteni!!! Magyar használati útmutatót keresek, ehhez a fényképezőgéphez(HP photosmart E217). Előre is köszönöm! -
#30508 Régebbi pentax obikat merrefelé keressek? 1-2 apróhírdetéssel foglalkozó oldalon már körülnéztem, de szinte semmit sem leltem :( -
#30507 htx :)) -
#30506 Grat! -
#30505 így van, vadiújan pentrox kistatyóval kitobival. nem reklámozom magam, adatlapom -.- -
#30504 Újonnan? Kiskit az ajándéktatyóval?
Blogcímet nemtok. :-| -
#30503 ehem:) ha pedig lesz arra érdemes kép, akkor mutatok is, blogomba pedig kanyarintottam róla pár sort -
#30502 Vettél? -
400Dani #30501 E-1 rulez! -
#30500 pentax k100d roxor ^^ -
#30499 De van, asszem Stefi még árulja a sajátját, de SG-n is megtalálod. Asszem ad hozzá jópár extrát, volt a kezemben a gép többször is, szép, megkímélt, vigyáztak rá. Jelenleg Hegyalja fesztiválon van, szóval 16. előtt nem hiszem, h visszaír. -
#30498 Sziasztok!
Valakinek nincs eladó fuji s5600? -
#30497 D3x? :P -
400Dani #30496