48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #30535
    jó lenne, de néha máshová állítja az ember a kókuszt a szemével, mintahová előre komponál:)
  • 400Dani
    Szemvezérelt fókuszpontot használt valaki? Milyen?
  • FixY
    jajjteszegény! Rögtön megsajnállak azzal a Ds mkII-vel :-P

Az elhalványuló AF pontokat kihagyták az 1D mkIII-ból :(
    Pedig többek közt az is nagyon tetszett az 1Ds-ben - gondolom, az 1D mkII is hasonló volt.
    És hát igen... a FF kereső mégiscsak FF... :)
  • G_ArchAngel #30532
    ha csak infót kapnék, de pénzt is, hogy tartsam a szám:)))
  • Lateralus
    1Ds Mark II mitől kifutó? Nem jelentették még be az utódját.

Vagy a Canon a váz mellett némi infóval is ellátott?
  • BiG G
    jahogyígy, már értem thx :) régen is megrökönyödtem hogy Mark II és Mark II között hogy lehet ekkora nagy árdiffi, aztán ráhagytam arra hogy hülyék az eladók :D
  • G_ArchAngel #30529
    a fullframe érzékelő miatt brutális az ára, gondolj bele, hogy majdnem bruttó 1 milla volt az 5D indulóára (most bruttó 700e), ami aztán tényleg csak egy felfújt 30D-be beleesztergált fullframe CMOS:)
  • G_ArchAngel #30528
    nem, ez igencsak durva, ERVA bruttó listaárak:

EOS 1D mark II N - 1.000.000,- (kifutó) (APS-H, 8 mpixel, 8,5fps)
    EOS 1D mark III - 950.000,- (új) (APS-H, 10 mpixel, 10fps)
    EOS 1Ds mark II - 1.850.000,- (kifutó) (fullframe, 16 mpixel, 4fps)

ettől vannak eltérő árak, de a legolcsóbb 1D mark III és 1Ds mark II között is nettó 400e van...
  • BiG G
    Laikusként kérdezem hogy a MarkIII, mint új modell nem drágább a kifutómodell MarkII-nél?
  • G_ArchAngel #30526
    semmi különös, áprilisban rendeltem mark III-at, majd a Canon nagyker mondta, hogy szerdára jön, előtte kedden eladtam a mark II N-t - és azóta sem jött meg...

azaz jött, de a szokásos magyar hozzáállás miatt, a sorrendben nekem kiírt vázat egy másik nagyker kapta meg és Ők értékesítették - azóta nem jött be ilyen típusú váz CH-n keresztül...

azóta megígérték, hogy a demovázat megkapom az enyém beérkezééséig, de egy 1Ds mark II-vel szúrták ki a szemem - ami viszony annyira veri az 1D sorozatot, hogy Mozart sem tudná zongorázni a különbséget:)

kicsit elment a kedvem a mark III-tól, pedig írnak ide ketten is, akik már próbálták és tudják mire képes, de ez a hatalmas, vakítóan fényes kereső, a hátbozongatóan szép expóhang éa a fullframe érzékelő levett a lábamról...

(Az 1D mk III a legújabb Ferrari, de az 1Ds mk II egy csodálatos veterán Bentley, ami sajnos még mindig elérhetetlen - 1,2 millió áfa nélkül, kifutómodellként...)
  • Galy
    mi van a vázaddal? (nem olvasta)
  • ivjoe
    Most is amellett vagyok. :)
  • BiG G
    (régesrég, még pesti killer-topik tali után msnen dslr mellett érveltél) de akkor határozottan nem erre céloztál :)
  • ivjoe
    Objektív sapkáragondolt. :)
  • ivjoe
    o.O ???
  • BiG G
    babajagától az isten mentsen meg :DDD már kinéztem egy használt 70-300-as sigmát, remélem nem megy el addig (pentaxot kevesen vesznek, hehe) :)

Jocó: mindenki lehet hülye, na :ð
  • G_ArchAngel #30519
    babajaga tud majd segíteni, Ő fasza obikat szokott ebayezni: 5 eurós Sigma és hasonló finomságok:)))
  • ivjoe
    Ugyehogy?
  • BiG G
    thx^^ Mark II a cseregép? az már döfi :D

én még csak most ízlelgetem a vázam SLR létéből adódó előnyöket, nevén szólítva a gyereket, hogy mennyivel jobban lehet bármit is a keresőn keresztül csinálni, legyen az koNponálás, élességálítás vagy bármi más... ja meg a sebesség: a gép reakcióideje hihetetlen az eddigi gépeimhez képest, villámgyors a masina.
    Hozzá nem mérhető bármelyik bridge gép sem, a különbség tényleg ég és föld és még kitobival is akkora jóság ez a gép hogy ihajcsuhaj :)
    [poldok]
  • G_ArchAngel #30516

nekem továbbra sincs gépem, de nagy respect a Canon Hungáriának - kaptam egy EOS-1Ds mark II-t, míg meg nem jön a vázam...
  • BiG G
    Ezer köszönet, így már teljesen tiszta.
  • Lateralus
    Bocsánat: "...hogy ogy véletlenül se zavarhassa meg az SLR gépek autofókuszát (esetleg fénymérését)"
  • Lateralus
    A Polárszűrő csak a polarizált fény egy részét engedi át. Cirk-lin. egyformán. Ugyanúgy kell őket használni. Ugyanarra jók.

A linerális csak egyrétegű, a cirkuláris viszont az átengedett fényt egy másik réteggel depolarizálja, hogy véletlenül se zavarhassa meg az SLR gépek fénymérését. Erre találták ki. De ez elég ritkán fordul elő.

DSLR-en használva:

Lineárist - 99,9% tuti AF
    Cirkuláris - 100% tuti AF

Van aki (pl. munkája miatt) nem engedheti meg magának azt a 0,1%-os hibalehetőséget, bár még mindig ritkább, mint a fotós miatt elkúrt képek aránya. Szóval jó a lineáris is, de ha maximalista vagy, akkor csak cirk.
  • BiG G
    Több okból vettem pentaxot, egyik érv az volt hogy 50 évre visszamenőleg az összes K bajonettes obáj jó lenne a vázra, keresni viszont csak most kezdtem őket :)

Perpill még sokmindent nem találtam, de figyeljük folyamatosan az oldalakt :O)

Mégegy kérdés: egészen pontosan mi a különbség a cirkulár és a lineár polárszűrő között, és melyik mire jó? Tudom, a csillanó felületekről a csillanásokat szűri ki, de melyik hogyan, és melyik a jobb?
    Ja és igen tudom, Hama-t ne vegyek, erre emlékszem még :D
  • Jano
    Ilyen van.
  • Jano
    Ezt nem azELŐTT kellett volna, hogy megveszel egy rendszert?

De Gúgöl iz jor frend, + szerintem érdemes az aukciós oldalakon nézelődni. Néha van olyan cucc, olyan áron, amiért érdemes regelni.
  • ani29
    Tud nekem valaki segíteni!!! Magyar használati útmutatót keresek, ehhez a fényképezőgéphez(HP photosmart E217). Előre is köszönöm!
  • BiG G
    Régebbi pentax obikat merrefelé keressek? 1-2 apróhírdetéssel foglalkozó oldalon már körülnéztem, de szinte semmit sem leltem :(
  • BiG G
    htx :))
  • Tomo15
    Grat!
  • BiG G
    így van, vadiújan pentrox kistatyóval kitobival. nem reklámozom magam, adatlapom -.-
  • Jano
    Újonnan? Kiskit az ajándéktatyóval?
    Blogcímet nemtok. :-|
  • BiG G
    ehem:) ha pedig lesz arra érdemes kép, akkor mutatok is, blogomba pedig kanyarintottam róla pár sort
  • Jano
    Vettél?
  • 400Dani
    E-1 rulez!
  • BiG G
    pentax k100d roxor ^^
  • ivjoe
    De van, asszem Stefi még árulja a sajátját, de SG-n is megtalálod. Asszem ad hozzá jópár extrát, volt a kezemben a gép többször is, szép, megkímélt, vigyáztak rá. Jelenleg Hegyalja fesztiválon van, szóval 16. előtt nem hiszem, h visszaír.
  • tugyiti
    Sziasztok!
    Valakinek nincs eladó fuji s5600?
  • GregSB
    D3x? :P
  • 400Dani