48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Jano
    Nem az EDigi, hanem a Pentax, és kb. 1 hónapja.
    Azért köszi!

Btw. Japániában a Pentaxnál is van cash-back, BIZTOS ITTHON IS LESZ!!!!!!!!!!!!8!!!
  • DoctorJohnson
    "Eddig ilyeneket neztem meg: Sony DSC-R1, Canon Powershot Pro1, Panasonic Lumix DMC-TZ2/TZ3, Sony Cybershot DSC-H5/H7, Panasonic Lumix DMC-FZ50/FZ7, Fujifilm FinePix S6500fd/S9600, Panasonic Lumix DMC-LX2, de mindegyikkel volt valami..."

Sony R1: király, ajánlott
    Canon PS Pro1: már nem gyártják
    Pana Lumix TZ2/TZ3: jó kis játékgépek, de kb. 50%-át teljesítik a feltételeidnek
    Sony H5/H7: nem ajánlott, gagyi ultrazoom szarok
    Pana FZ50/FZ7: előbbi ajánlott, utóbbi is, de akkormár inkább a nagyobb
    Fuji S6500/S9600: lásd az előbbi sort, csak fordítva
    Pana LX2: a fentiektől totál eltérő kategória, amúgy k.jó kis zsebgép
  • DoctorJohnson
    ráadásul az edigital akciózik!!!!
    pentax b*zik támadás! :)
  • DoctorJohnson
    " Lehet tukorreflexes es cserelheto objektives is "

ja és ez a két feltétel igazából csak egy ;)
  • DoctorJohnson
    "nagyon szeretnem" elvarasok:
    - Markas legyen - Sony, Panasonic, Olympus, Nikon, Canon stb.
    - 7 megapixeles felbontas vagy nagyobb - idealis esetben 8 MP vagy nagyobb
    - 1/1.7" meretu erzekelo vagy nagyobb - idealis esetben 2/3"-os vagy nagyobb
    - 7x optikai zoom vagy nagyobb - idealis esetben 10x-12x koruli
    - Tudja a 4:3 es a 3:2 keparanyt is
    - zoomtartomany 24-28 mm-nel induljon, ne 35-38 mm-nel
    - neves lencsek/optika - pl. Leica, Carl-Zeiss stb.
    - lehessen ra feltetnni elotetlencseket - pl. UV szurot, polarszurot stb.
    - legyen benne kepstabilizator - idealis esetben optikai kepstabilizator
    - tudjon tomoritetlen kepformatumot is
    - 2.5" kijelzo vagy nagyobb
    - AF segedfeny
    - Hisztogram
    - Nagy erzekenyseg - idealis esetben 50-1600
    - Manualis zarido, rekesznyilas/apertura, elesseg, feheregyensuly stb. allitasi lehetoseg
    - Beepitett vakus elegyen (ne csak vaku csatlakoztatasi lehetoseg)
    - Akku lehetoleg 2-4 darab toltheto ceruzaaku legyen VAGY legalabb 1100 mAh-s lithium akku vasarolhato potakkuval es kulso akkutoltovel
    - Lehessen hozza allvanyt vasarolni
    - Nagy elony lenne, ha tudna legalabb 4 - idealis esetben 5+ - kepet gyors sorozatkepkent.
    - Nagy elony lenne, ha 640x480-as (vagy nagyobb felbontasu) videot is tudna rogziteni
    - Nagy elony lenne, ha USB 2.0-s lenne a csatlakozofelulete

Az ar legfeljebb 250.000 forint lehet, de idealis esetben 200.000 forintnal nem tobb.

Ezeknek a kitételeknek a Fuji S9600 99%-ban megfelel, egyedül az optikai képstabival nem rendelkezik (feltéve ha a Fujifilm-et mint gyártót MÁRKÁSNAK könyveljük el - és szerintem nyugodtan tegyük ezt). :)
    Ha jobban kell a képstabi, akkor Pana FZ50, de azmeg 35 v. 38mm-től indul. A Sony R1 van még a ringben, de az szintén stabi és videofelvételi lehetőség nélkül indul. Viszont a legállatabb képminősége annak van, magasról körözi a mezőnyt.
  • Timber
    Szerintem a Funasompus Powerpix DMC SP R-10000 IS lehet neki a megfelelo valasztas :D
  • Dzsini
    hát ilyen mindenes gépet nem valószínű hogy találsz...
    200ezer körül - ha a zoomtartományt lejjebb adod ott a Sony R1, ceruzaaksival Canon S3/S5 IS, vagy a Pana FZ50, ami most valahol a bridge kategória teteje

ideális gép nincs, a kompromisszumokat neked kellene meghozni, hogy mi a kevésbé fontos (és mit tudsz esetleg rátétekkel megoldani)

vagy ráteszel még egy kis pénzt, és megveszel valami DSLR-t néhány optikával...

• WhiteEagle
    Hello!

Egy eleg regi harom megapixeles es optikai zoomot nelkulozo Sony fenykepezogepem van, ami most mar enyhen szolva megerett a lecserelesre. Szeretnek valami sokkal jobbat, amivel a legtobb elofordulo korulmeny kozott szep kepeket tudok kesziteni. Csak eppen nem igazan tudok valasztani, igy ehhez a valasztashoz kernem a segitsegeteket. Gondolom a "milyen digitalis fenykepezogepet vegyek" eleg gyakran visszatero kerdes, nem is zaklatnalak vele benneteket, ha nem lenne eleg sok elvarasom az uj geppel kapcsolatban. Nehez megtalalnom a megfelelo kombinaciot es meghoznom a legjobb kompromisszumokat. Alabb ket csoportban leirom az elvarasaimat. Az elso azokat a minimumokat tartalmazza, aminel alabb nagyon nem szivesen adnam. A masodik joval bovebb lista azokat, amiket a gepnek idealis esetben mind tudnia kellene, ezeket nagyon szeretnem (ha egyaltalan letezik ilyen). Igazabol ennek a masodik listanak megfelelo gepet talalni a nagy kihivas...

"minimalis" elvarasok:
    - 6 megapixeles felbontas vagy nagyobb
    - 1/1.8" meretu erzekelo vagy nagyobb
    - 6x optikai zoom vagy nagyobb
    - 2" kijelzo vagy nagyobb

"nagyon szeretnem" elvarasok:
    - 7 megapixeles felbontas vagy nagyobb - idealis esetben 8 MP vagy nagyobb
    - 1/1.7" meretu erzekelo vagy nagyobb - idealis esetben 2/3"-os vagy nagyobb
    - 7x optikai zoom vagy nagyobb - idealis esetben 10x-12x koruli
    - Tudja a 4:3 es a 3:2 keparanyt is
    - zoomtartomany 24-28 mm-nel induljon, ne 35-38 mm-nel
    - neves lencsek/optika - pl. Leica, Carl-Zeiss stb.
    - lehessen ra feltetnni elotetlencseket - pl. UV szurot, polarszurot stb.
    - legyen benne kepstabilizator - idealis esetben optikai kepstabilizator
    - tudjon tomoritetlen kepformatumot is
    - 2.5" kijelzo vagy nagyobb
    - AF segedfeny
    - Hisztogram
    - Nagy erzekenyseg - idealis esetben 50-1600
    - Manualis zarido, rekesznyilas/apertura, elesseg, feheregyensuly stb. allitasi lehetoseg
    - Beepitett vakus elegyen (ne csak vaku csatlakoztatasi lehetoseg)
    - Akku lehetoleg 2-4 darab toltheto ceruzaaku legyen VAGY legalabb 1100 mAh-s lithium akku vasarolhato potakkuval es kulso akkutoltovel
    - Lehessen hozza allvanyt vasarolni
    - Nagy elony lenne, ha tudna legalabb 4 - idealis esetben 5+ - kepet gyors sorozatkepkent.
    - Nagy elony lenne, ha 640x480-as (vagy nagyobb felbontasu) videot is tudna rogziteni
    - Nagy elony lenne, ha USB 2.0-s lenne a csatlakozofelulete

Az ar legfeljebb 250.000 forint lehet, de idealis esetben 200.000 forintnal nem tobb.

A gep lehet olyan is, ami Magyarorszagon nem kaphato (UK-ban elek). Tovabba nem surgos, szoval ha azt mondjatok, hogy pl. oktoberben jon ki egy olyan gep, amit erdemes megvarni, akkor megvarom. Lehet tukorreflexes es cserelheto objektives is

(feltve hogy az adott max. osszegbol kijon legalabb 7x-et lefedo objektiv-keszlet is), viszont ez esetben irjatok valamilyen konyv cimet is, ami digitalis tukorreflexes-cserelheto objektives gepekkel torteno fenykepezesrol szol. (Persze azert orulnek, ha egy objektiv megoldana a dolgot, nem annyira orulnek kistaskaban hurcolaszni meg az objektiv-keszletet is.)

Eddig ilyeneket neztem meg: Sony DSC-R1, Canon Powershot Pro1, Panasonic Lumix DMC-TZ2/TZ3, Sony Cybershot DSC-H5/H7, Panasonic Lumix DMC-FZ50/FZ7, Fujifilm FinePix S6500fd/S9600, Panasonic Lumix DMC-LX2, de mindegyikkel volt valami, ami nem tetszett / amit nem tudott a fenti listabol, vagy pedig valamelyik interneten talalt teszt huzta le imitt-amott egy kicsit...

Szoval, letezik ilyen gep?

Koszi elore is mindenkinek,
    Attila

P.S. Bocsi a terjedelmes irasert es az ekezetek hianyaert
  • Timber
    nagyon sokaig (10+ evig) fotoztam az MTL-5el es sosem zavart a manualfokusz meg a blende. Mondjuk a 350D keresoje picit kicsi lehet a manual fokuszhoz ... de majd meglatjuk. Most egyelore csak ezt a 9900 forintot aldoztam ra hiszen van otthon egy 35 es egy 50 mmes obim (sajnos a 200mmest eladta a fater ugy 15 eve :D) es azokkal majd tudom tesztelni ... kivancsi vagyok ra nagyon :D amit eddig olvasgattam rola ... hatarozottan tetszik :D tiszta retro-feeling lehet igy fotozni.
  • 400Dani
    Olyanom nekem is van -.-

itt nézd:
    http://soosfoto.hu/
    index
    fotós börze

ne vidd túlzásba a bevásárlást, hosszabb távon nem biztos hogy bejön a manuálfókusz és a kéziblende
  • Timber
    az egyik boltban talaltam 1 darabot 9900-ert ... le is csaptam ra :D Amint hazaerek megismertetem a Pentacon 1.8/50-esel ami meg a Praktica MTL5 korszakombol maradt meg :D

Hol erdemes M42es obikat nezni? Esetleg mit ajanlanatok kozuluk es mit nem?
  • Galy
    én a canont venném
  • 400Dani
    7k körül, indexen
  • szacsi
    nagy csocs szaksz. :X

amugy sigma 17-70.
  • Timber
    Masik kerdes: EOS-M42es atalakito az milyen arban szokott lenni? :D Es hol lehet kapni?
  • Timber
    Nekem is vele a legnagyobb a <3

Ahogy neztem a Canon-t sok helyen lehuzzak. A 18-200 a nagy atfogasa miatt szimpatikus de nagyon (szeretnek egy olyan obit ami nem komplett anyagi csod, nagy atfogasu de jo rajzolatu ... vagy ez olyan mint a szep es okos not nagy mellekkel azaz lehetetlen?)

Neztem Tokina meg Tamron obikat is ... de azok nagyon alulteljesitenek szamomra ... Sigma tunik a legjobbnak ar/ertek aranyban ... legalabbis nekem.
  • 400Dani
    Ezek közül 17-70 kéne.
  • Timber
    A Canon EF-S 17-85 mm f/4,0-5,6 IS USM az jo az? Vagy a Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC MACRO ? Esetleg a Sigma 18-200mm f3.5-6.3 es a Sigma 18-125mm f3.5-5.6 DC DC tud valaki valamit ami jo mondani? :D Gondolkozom rajta, hogy a Sigma 24-135 2,8-4,5 lecsereljem ...
  • tugyiti
    tank -.-
  • DoctorJohnson
    oat még nemláttam 3D-ben, csak a nyílását :)
    morzsaporszívó lesz ez :)
  • Galy
    üzemanyagtank
  • DoctorJohnson
    tank???
    ez inkább morzsaporszívó alakú, nem? :)))
  • efem
    NCP markaju cf kartyat hasznal/hasznalt valaki? nem tudtam ellenallni egy 4 gigas cfnek potom 7e+faert.. (nagyker,vadiuj,5ev rogtoncseregaris)
  • GregSB
    Há!

• Lateralus
    A Ducati tank alakú pendrive nagyon odab@sz! :)

• Lateralus
    Nincs nála gari. A gari a becsület szava (ez egy seft "cég").
    Úgy hírlik betarja, de nem volt vele dolgom.
  • G_ArchAngel #30589
  • Timber
    En nem ismerem de pont ma olvastam ezt. Ha nincs hozza gari akkor szerintem adhatja akarki ... nem eri meg.
  • Timber
    Azert valamennyit szamit :D Pl. nekem anno egy icipici lokest adott a vasarlasra, hogy nem huztatok le nagyon :D

_Szerintem_ amugy nem egy rossz obi (ar/ertek aranyban) ... mondjuk nekem meg kuzdeni kell, hogy a lelkes amator szintet elerjem legalabb :D
  • Senkkik
    kösz
  • Tomo15
    Ti vásárolnátok a Tmfotonál? Azért nem mindegy, hogy náluk 165e a 17-40 máshol pedig 200e felett van. Csak azt nem szeretném, ha esetleg lenne vele valami probléma és akkor ott álnék gari nélkül. Van annyira megbízható, hogy ekkora értékű dolgot vásároljak ott?:S
  • Galy
    az nem jelent semmit
  • G_ArchAngel #30583
    pedig a nefotozz még tesztelte is
  • Galy
    örülök, hogy anno nem ilyedt vettem...
  • G_ArchAngel #30581
    az új 150e, és ez egy nagyon-nagyon rossz objektív, távcsőnek is gyenge...
  • Timber
    ouch ... az nem nagyon keves erte?
  • G_ArchAngel #30579
    70e
  • BiG G
    Canon EOS 400D in-depth review by Phil Askey
  • Senkkik
    azt tudom , nem a fogsára vagyok kiváncsi hanem inkább a kijelzőre stb..
  • Galy
    70-300-at 45ért adtam el