48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • WhiteEagle
    Koszi!
  • 400Dani
    Natgeo alap fotóskönyve. Talán pdf-ben is fellelhető, csak azt nem tudod szürkekártyának is használni :)
  • WhiteEagle
    Ezt a konyvet rendeltem meg: http://www.amazon.co.uk/Digital-Photography-Book-Scott-Kelby/dp/032147404X/ref=pd_bbs_sr_1/026-5200761-5600468?ie=UTF8&s=books&qid=1185360515&sr=8-1

Szerintem az en szintemen ez eleg lesz. Mindazonaltal, ha tudtok ajanlani valami meg jobb konyvet, amit kulonosebb elokepzettseg nelkul is meg lehet azert erteni, akkor szivesen varom a javaslataitokat! Koszi.
  • Aspyrin
    Most törölhették, már reggel írtam az adminoknak. A rohadt kis szarházit remélem bannolják.
    Szerk.: erősen fogynak a képei, már csak egy van.
  • 400Dani
    12 ócska képet látok csak
  • Aspyrin
    /off
    Sziasztok!

Mivel többen is szoktunk a deviantarton képeket publikálni szeretnélek figyelmeztetni benneteket, hogy egyes hazánkfiai előszeretettel nyúlják le képeink.

Engem egy kedves ismerősöm figyelmeztetett, hogy egy bizonyos DarkyDuce nevű abortuszmaradék az én képeimet töltötte fel sajátjaként.
    Tallózván a galériájában felismertem Norbre kollégánk Fotóinkban publikált epres képét is. Ezek szerint a srác innen az sg-ről szerzi be a forrásanyagot..

Kérek mindenkit, akit érint a történet küldjön a srácnak egy-két kedves szót.

Köszönöm a figyelmet
    /on
  • G_ArchAngel #30689
    nem teljesen zárt, gondolom azt a hőt letudja adni és azok a DSLR-ek amelyekhez kapható, nemigazán szoktak túlmelegedni:)

nem láttam még senkit, aki 5D-vel vagy 400D-vel mint egy állat, nyomná a magas ISO-s, hosszúzáridós, zajszűrt sorozatokat:)
  • Dzsini
    Ezek a DSLR-ek hajlamosak felmelegedni több-kevesebb használat után... jót tesz nekik, ha egy szigetelő gumipáncél akadályozza a hőleadásukat?
  • Galy
    ja már látom, gumitok
  • Galy
    ez nem rossz, miből van ez, valami komolyabb gumiból?
  • WhiteEagle
    Bocsi, meg nagyon reggel van ugy latom, nagy marhasagot irtam, termeszetesen nem az optikai zoom hianyat probaltam, hanem az optikai kepstabilizacio hianyat... :-))
  • WhiteEagle
    Na, elkeszitettem az elso 10.7x zoomos kepeimet az s6500fd-vel, kivancsi voltam, hogy mennyire hianyzik az optikai zoom. Szabad kezbol fenykepezve kb. minden masodik lett jo. Ha nekitamasztottam a kezemet valaminek, pl. egy padnak vagy fanak, akkor gyakorlatilag mind jo lett, nem mozdultak be. Persze azert kell koncentralni, levego benntart stb. :-)
  • G_ArchAngel #30683
    30D, 400D és 5D-re van a www.220volt.hu oldalon, kb.13.000.-HUF
  • G_ArchAngel #30682
    Camera Armor - itt D200-on, de szinte minden vázra...
  • nikkel
    Hali! segítséget szeretnék kérni érdemesség szempontjából:K100D - EOS 350D melyiket válasszam? Obik+ilyesmi figyelembe vételével.
    Túrázni vinném, 3 obinál nem vinnék többet, v csak 1. Köszi elörre is.
  • BiG G
    :)
  • ivjoe
    Leonardo edition.
  • BiG G
    ettől tartottam: vakuval is olajfestmény a zajszűrésnek köszönhetően.
  • Timber
    ISO 400
  • ivjoe
    A fényviszonyokhoz igazodó beállításokkal. :)
    A záridőt a rekeszt és az érzékenységet úgy állítsd be, hogy a rekesz a legtágabb legyen, az érzékenység pedig minél kisebb, de mindezt úgy, hogy akkora záridőt kapj, amit az adott gyújtótávolságnál még ki tudsz tartani. :)
  • Timber
    Par samples review :D
  • BiG G
    28mm 8mpx képzaj [?]
  • Loál János #30673
    Na, az első válasz az Olynpüznak.
  • G_ArchAngel #30672
    nagy respect a Panasonicnak, hogy 8mpixel, nem 10-12...
  • DoctorJohnson
    pana fz18 hohha
  • G_ArchAngel #30670
    OFF

HP Compaq nx9420 notebook billentyűzethet kellene "L" és "?" gomb - hol lehet bontott alkatrészeket venni?

htx!

ON
  • Lacee
    egy kis tanácsot szeretnék kérni, s6500fd-vel milyen beállításokkal érdemes koncertet fotózni? sötét + színes (vagy csak sárga, attól függ) fények, gondolom ebből következik hogy vaku kizárva.
  • Timber
    Vagy hasznalj Gorilla Podot :D
  • Timber
    Hetvegen probalgattam eleg sokat :D hat az elessegallitas tenyleg nehezkes , de az is lehet elszoktam mar az ennyire manualfokusztol (meg vilagito piros potty sincs :D). A blendevel nincs gond mert a Pentacon 1.8/50 rendelkezik kapcsoloval aminek koszonhetoen on the fly valtozik a blende (szoval alt. 1.8on elessegallitas aztan blendeallitas :D). Az biztos, hogy nem rohanos temaknal fogom hasznalni, de pl. portrezni tok jo vele :D Egyelore nekem nagyon bejon :D M42 FTW! Ami pedig szamomra a legfontosabb az az ar/ertek arany ... 10e korul kapok olyan obikat hogy csak tyuuu meg wooow :D A magamfajta csoringernek ez egy nagyon fontos szempont :P

Amire mostmar kivancsi vagyok, hogy esetleg Hasselblad - EOS konverternek van-e ertelme?
  • DoctorJohnson
    gratula!
    (csak 5 év múlva ilyen gépet már nem fognak gyártani ;))
  • Jano
  • WhiteEagle
    S6500 lett vegul is. Mert ez volt itt helyben, nem kellett messzebbre utazgatni erte, meg interneten rendelni. 2GB memokartyat vettem hozza, hogy raw kepek is elferjenek, UV szurot, allvanyt, hordtaskat, 8*3200 mAh-s toltheto elemet, 15 perces gyorstoltot ami szivargyujtorol is megy, meg egy szakkonyvet. Ja, meg plusz 20000 forintnyi osszegert 5 ev helyszini cseregaranciat es biztositast (ha leejtem veletlenul, hozzak az ujat :-))
  • Loál János #30663
    Esetleg még nézd meg a Pana FZ8-at.
    Az az S6500 kategóriája, király optikával, 12x-es zoommal, stabilizátorral. Mondjuk kicsit drágább, 75k környékén mozog.

Esetleg még szempont lehet (nemtom volt-e róla szó), a memóriakártya típusa. Az S6500 XD-t eszik (ami sokaknak nem szimpi), a Panák meg SD-kártyásak. Ha előző gépedhez már van valamiféle, akkor ez is számíthat.
  • WhiteEagle
    De, fontosak a manualis modok, a mostani kis gepemmel (optikai zoom hianyan tul) egyik legnagyobb gondom pont ez, hogy meg a zaridot se lehet allitani, a feheregyensulyt meg csak nagyon feluletesen (elore bellitott "temak" kozul lehet valasztani), es sok esetben teljesen mindegy hova allitom, sehogy se lesz jo...
  • WhiteEagle
    Koszi. Hat igen, nem konnyu kerdes. En inkabb az Fujifilm fele hajlok egy picivel, bar egy masik forumban ugyanerre a kerdesemre ezt irta valaki: "Nekem TZ-1-em van, és személy szerint örülök a képstabilizátornak, az előző gépemben nem volt, és hát zoomos filmfelvételnél vagy képkészítésnél azért eléggé meglátszik a különbség. A régi gépemnél szinte még a pulzusom is látszott :) és bár tudom, hogy egyik sem videókamera, én azért gyakran filmezek/tem a gépekkel, és hoszabb ideig mozdulatlanul tartani úgy, hogynem tudsz támaszkodni semminek...na itt jó a stabilizátor."

Asszem veszek valami kis allvanyt az S6500fx-hez, aztan ha 3-4x-nel tovabb zoomolok, akkor meg mindig le lehet tenni alvannyal a foldre... 300 meterre levo templomtorony orajanak fenykepezesenel szerintem majdnem mindegy, hogy masfel meter magasan van a gep, vagy csak 40 centi magasan...
  • Loál János #30660
    Függ a témától, a kezed stabilitásától, sokmindentől.
    A Fuji egy normális fényképezőgép méretű készülék, fasza markolattal. Jól meg lehet ragadni, talán hosszabb záridőket is ki lehet tartani vele kézből. Magasabb ISO-kon sem túl zajos, ezzel ugye rövidíthetsz a záridőkön.
    A Pana valószínűleg 'hamarabb', és jobban zajosodik, a stabilizátor viszont ellensúlyozza ezt azzal, hogy hosszabb záridőt vagy képes vele bemodulásmentesen megtartani, így nem mindig kell a magasabb ISO, viszont kompaktabb méretű gép.

Nehéz döntés. Ha tudsz, menj el egy üzletbe, és vedd kézbe mindkettőt, az mindig sokat segít a döntésben.
  • DoctorJohnson
    amúgymeg egy kiskompakt-ultrazoom és egy komoly bridge-like ultrazoom gép között azért vannak különbségek.
    a TZ -a nevéből adódóan- traveller zoom, azaz tipikus utazókompakt, elfér kis helyen, a nagyi is elkezeli és kellemes a képminősége.
    viszont a fujival már komolyabban belemerülhetsz a fotózásba, rengeteg olyan szolgáltatása van amit csak a haladó-amatőrök tudnak kihasználni, stabilizátor nélkül pedig teljes életet lehet élni.
  • DoctorJohnson
    nem csak ez a különbség a két gép között.
    elég sokat számít a manuális, félmanuális programmódok megléte vagy megnemléte, feltéve ha ésszel is szeretnél valaha fotózni. a pana csak automata és programmódokkal képes üzemelni, így ha a P/A/S/M módok nem fontosak, akkor válaszd azt, ellenkező esetben marad a fuji.
  • WhiteEagle
    Most már csak egy dolgot mondjatok meg. Szerintetek melyik a jobb vétel az alábbi kettő közül?

1) Fujifilm FinePix S6500fd - 68 eFt, nincs optikai képstabilizátor benne, viszont 1/1,7"-os az érzékelője és tud tömörítetlen formátumot is.
    2) Panasonic Lumix DMC-TZ2 - 74 eFt, van optikai képstabilizátor benne, viszont csak 1/2.33"-os az érzékelője és nem tud tömörítetlen formátumot.

Vagy úgy is kérdezhetném, mennyire létszükséglet az optikai képstablizátor?
  • DoctorJohnson
    az ajánlott gép, többet ér mint a 815