48078
-
G_ArchAngel #30895 bocccs...:P -
#30894 Ojrópában is. -
DecenS #30893 lowepro mini trekker aw -kényelmes, nagy, elfér benne az a4 is... (nem az audi) -
G_ArchAngel #30892
-
G_ArchAngel #30891 nekem egy spec Crumplerem van, de az 60-70k behozatva, mert EU-ban nem, csak az amerikai piacon hozták forgalomban: oldaltáskaként, hátizsákként és sling-ként is használható...
-
#30890 ez a veszély nem fog fenyegetni engem :D (legalábbis egyelore ^^)
Elég sokat fogok miskolc- bp közt ingázni ezért gondoltam mindenképp hátizsákra oldaltáska helyett.
AW200 -at azthiszem megnézem élőben is. Praktikusabbnak tunik mint a hasonló árú crumplerek.
kösz mindenkinek!
off: Timber veled miujsag van? :D 5 eve nem beszeltunk lassan ^^/off -
#30889 nekem AW200 van. Volt benne egy EOS350D, Sigma17-70, Sigma170-500, Canon 580 EX, penztarca sok aproval :P, pulcsi. Tobb mar nem nagyon fert volna bele, szoval ez kb. a max. Nem tudom igy hany kilo de nekem maradt a hatamon meg a NIN-re orjongo tomeg szelen is (csak enyhe lokdosodes volt arrafele) meg akkor is mikor puhgraltam a Head like a hole-ra :D -
efem #30888 nekem van egy soligor dslr-eos2 vagy valami hasonlo fantazianevu hatizsakom, mondjuk ott elfer 3-4-5 obi, a hatnal pedig egy laptoptarto, amibe a4-es fuzet gond nelkul elfer (vagy egy massziv vastag 15colos wide noti), 25 korul lattam itt-ott. A zsak alja meg kapott valami merevites feleseget, plusz a taska oldalan 2 oldalzsebet(amibe 1-1 uveg jager/pezsgo/stb belfer) -
G_ArchAngel #30887 b+!:)
kilöktél...
szvsz felszerelésen múlik, nekem 10+ kg és az elhúzza a hátamról -
#30886 nekem abszolut nem volt gondom vele ... pedig meg egy Nine Inch Nails-t is megjartunk :D Viszont sokszor jott jol, hogy gyorsan elokaphato belole a gepezet ... Lehet csak testalkat kerdese (jomagam a hu-de-megnott puhos kategoria :D) -
#30885 en Lowepro Slingshot AW 200-at hasznalok es nekem nagyon bejott :D Mellette van egy nagydarab Tamrac Expedition 7 (vagy 5?) regebbi verzio.
Attol fugg mire akarod hasznalni ... ha mindennapra akkor egy Lowepro Slingshot AW 300-ban erdemes gondolkodni ... -
G_ArchAngel #30884 slingshot szar, soha nem marad a hátadon, a súly lehúzza a vesédre -
#30883 és utána v.mail? %-) -
#30882 lowepro slingshot? az végülis mindkettő -
G_ArchAngel #30881 Kata, National Geographic vagy Crumpler - mindkháromnak van 2in1 táskája, bár Crumplernek az aljában vannak a fotóscuccok, így attól kicsit tartanék...
amúgy én oldaltáskás vagyok, így nem tudok tanácsot adni... -
#30880 Fotós táskákból ki mlyet használ / ajánl?
Olyasmire gondoltam ami hátizsákként is funkcionál, ( tehát lehet bele pakolni 1-2 ~a/4 fuzetet könyvet papirokat) + elfér benne egy dslr 2-3 obival, vakuval, meg ami esetleg szóbajöhet tartozék.
Nézegettem Crumpler táskákat, azok első blikkre tetszenek is. Van más amit érdemes megnézni, mire érdemes odafigyelni kényelmi / hasznossági szempontbol? -
G_ArchAngel #30879 ekkora nagy quest megfejteni a telószámot?
ott a komment végén: 30-hattizennyolc-3223 -
#30878 MILYEN TELÓSZÁM AZ HOGY V.MAIL? :o -
G_ArchAngel #30877 most meg 120...
nem nagy engedmény, de szerintem 110e-ért is odaadja...
mondjuk gyengült a forint és fog is, így szerintem elkezdenek felmenni lassan az árak... -
#30876 tegnap még 125 volt ^^
[is épp adokveszeket bongeszget] -
#30875 "AKCIÓ!!! Csak a mai napon Canon EF 17-40 F4 L USM csak 119999 Ft!!! 30-hattizennyolc-3223 v. mail!" -
#30874 még mindig rulez -
#30873 Mondjuk adnak hozzá sokminden jót, de azé gyalázat. -
#30872 Bazz, de várjá, 696k-ról van leárazva. -
G_ArchAngel #30871 Tripontban leárazva lehet kapni E-1 kitet 600e-ért, ezeknél megállt az idő, mert a vázat 100e körül lehet használtan venni... -
#30870 Szia E-1Dani. -.- -
WhiteEagle #30869 Koszi, kiprobalom, kolcsonkertem -
G_ArchAngel #30868 5D is az, meg az 1Ds mark II is, de Leica M6/M7/M8 is eléggé...:) -
#30867 30D rulez! -
#30866 SIGMA SD14 kit-et kérek karira, köszi. -
#30865 Az tuti, hogy a Fuji konverter tényleg a Fujihoz van igazítva. Ahhoz az optikához tervezték, tehát nagy valószínűséggel az a beszt.
Legjobb lenne, ha kipróbálhatnád a Sonyt, hogy mit produkál a Te gépeddel.
A Sony nagy tömege viszont tényleg veszélyes lehet. A Raynox telekonvertereinél is felhívják a figyelmet a FujiS9500/9600/6500fd gépek esestében óvatosan kell bánni a zoomgyűrűvel. Gondolom kopás, rosszabb esetben (hosszabb távon?) a kinyúló obi törése is lehet következmény.
Szal, ha lehet, próbáld ki a Sonyt mechanikailag, és azt is nézd meg mit produkál a képeken. Ha lehet vele bánni, és elégedett vagy az eredménnyel, akkor egyértelmű lehet a döntés. :) -
WhiteEagle #30864 Egy kis tanacsot kernek Toletek. Szeretnek venni egy nagylatoszogu elotet konvertert a Fuju S6500fd-mhez. Ma kiderult, hogy az egyik kollegamnak van egy 58 mm-eres osszesen haromszor hasznalt Sony elotete (Sony VCL-HGD0758 0.7x), amit eladna olcson (felar az uj Fuji elotethez kepest, es harmad ar sajat maga uj arahoz kepest). Viszont lenne ket dolog, amit elotte tisztazni szeretnek:
1) Az oke, hogy ezt fel tudom tekerni a gepemre, de tenyleg jo is hozza? Hallottam olyant, hogy igazabol az S6500fd-hez igazabol csak a "Fuji WL-FXS6 Wide Conversion Lens" elotetet erdemes hasznalni, mert ez direkt ehhez a kamerahoz van kifejlesztve, optimalizalva, bla-bla. Ez tenyleg igy van, tenyleg jobb a Fuji elotetet hasznalni a Fuji gephez (mert mondjuk szebb kepet ad vagy ilyesmi), vagy ez csak Fuji-s marketinges duma?
2) A masik ami meg jobban aggaszt, a tomeg:
- Fuji S6500fd kamera: 700 gramm
- Fuji WL-FXS6 Wide Conversion Lens 0.8x elotet: 214 gramm
- Sony VCL-HGD0758 0.7x elotet: 680 gramm
Tehat a Sony elotet tobb mint 3x nehezebb, mint a Fuji, es gyakorlatilag ugyanolyan nehez, mint maga a kamera. Na marmost ugye, ez a fenykepezogep muanyagbol van, a zoomja a csavargatos megoldas, szoval ... nem tul nehez ez a Sony elotet ehhez a kamerahoz? Nem fogja karositani valahogyan a gepemet ez a hatalmas extra tomeg?
Koszi elore is. -
#30863 hi -
#30862 ha a 350D user nem en vagyok akkor 2 350D user van :D -
#30861 tessar
az ilyenek miért termelődnek mindig újra, ahelyett hogy csendben meghalnának, vajh? -
tamas5534 #30860 Sziasztok! Ezt az oldalt ajánlom mindenkinek akinek van weboldala mert le tölthetsz egy olyan könyvet melyben segitséget kapsz ahhoz hogy hogy lehet egy weboldalból pénzt csinálni szerintem nagyon jó ajánlom mindenkinek kb 5percet kell mindössze rászáni és sok trükköt megtudhatsz! http://www.onlinevallalkozas.hu/52699
Ja és nézétek meg ezt is mert itt mindent le tudtok tölteni amire szükségetek van! www.mp3000.mlap.hu -
Lateralus #30859 Igen, én Google segítsége nélkül, séróból is tudom. Sőt, annyira, hogy inkább angolul írnám le, amit talál...ööö, tudok róla.
"...you can get most AF Nikon cameras to wait and release the shutter only when an object has moved into a preset focus distance if you set the AE-L/AF-L button to AF ON (set in a custom function) and then keep the shutter pressed all the way down while NOT pressing the AE-L/AF-L button. This is called Trap Focus. How does this trick work? Presuming you have the camera set to AF-S mode the camera won't shoot until it thinks the subject is in focus. By setting the AE-L/AF-L button to AF-ON the camera won't focus itself unless you press that button. If you don't press the AF button the camera has to wait for the subject to move and when the "in focus" dot lights up the camera will shoot so long as you've been holding the shutter button all the way down. This trick works so long as you have the camera and lens set to AF-S mode and keep holding the shutter all the way down. If you set the camera to manual focus or touch the focus ring on an AF-s lens while holding down the shutter it will shoot at the wrong time. It's a primitive hack and I doubt it's smart enough to predict subject motion for good results photographing something like horses jumping over a fixed object, but worth a try. It also doesn't work if the subject is moving so fast that the camera doesn't notice it's in focus as the object flies by. Of course you need to prefocus the lens where you want it while not holding the shutter down."
Fent van ugyanez a KenRockwell.com-on is, de ő is tőlem tudja :) -
#30858 amúgy a fókuszcsapda értelme a szóban benne van, sztem nem nehéz kitalálni mi ez a funkció :) -
#30857 ok rendben bocs az indulatért..
az indexes fórumba is beírtam a kérdést de úgy vagyok vele hogy "több szem többet lát" és ha jól emléxem volt már itt aki tudott válaszolni d80-al kapcsolatban is.. ha nem jön válasz nem jön.. de nem lehet tudni hogy épp nem valaki olyan nézi-e a topikot aki nem szokott ide irogatni csak mondjuk olvasgatja néha, de épp tudja a választ.. -
G_ArchAngel #30856 nem rosszindulattal mondtam, de talán emlékszem hogy amikor vetted a vázat, akkor is az index D80 topicba irányítottalak - itt túl kevesen vagyunk, így általános dolgokról tudunk beszélgetni, de pl a Fuji S5 Pro-t csak a két ideírógató teszter látta közelről, én még kirakatban sem:)
D80-at is csak az edigitalban próbáltam, így azt sem tudom mi az a "fókuszcsapda", de meglepődnék, ha Lateralus-on kívül itt bárki tudná google nélkül:)