48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #30935
    vedd mellé a szintén hasonló árban lévő Tamron 17-50/2.8-at is szerinem...
  • The Garrett
    épp most olvasom a 2 obi összehasonlítását dpreview -n, lehet meggondolom :D elég vonzó a fix2.8 :o
  • desigo
    kösz az infót
  • The Garrett
    Én elég sok képból csináltam a/4 A/3 nyomatokat itthon a falra ^^

Itt miskolcon kb 500-600 ft körül csinálták az a/3 képeket. 5MPX es géppel készült képekből lehet minimum jó a/3 nyomatokat készíteni szerintem.(ugyis messzebbről nézed, nem látszik annyira hogy nem az igazi ^^)

Mindenképpen hagyd eredeti, legnagyobb felbontásban a képeket, legjobb ha nem is jpg hanem valamilyen tömörítetlen formátumban vannak. HA pedig van rá lehetőséged, érdemes valamilyen képszerkesztő programban élesíteni a képen mielőtt elviszed nyomtatni!
  • G_ArchAngel #30931
    ugyanennyibe kerül a kicsit rövidebb 18-50/2.8-as Sigma, ami fix 2.8 és EX, azaz "minőségi" építésű...
  • The Garrett
    Amit olvastam róla tesztek azok mind azt írják hogy a nikon meg a canon hoz gyártottak is jobban teljesítenek a kitobiknál, a legtöbb helyen dicsérik is ( ár/érték tekintetében). Az hogy mennyivel masszívabbak arról nem szól egyik teszt sem sajna. :/

A műanyag borítására panaszkodnak sokan, hogy könnyen sérül, de ez csak esztétikai szempont... majd igyekszem vigyázni rá.;)
  • desigo
    Digitális képeket ti szoktatok kinyomtatni?
    Ha igen hol és mennyiért?
    Milyen méretben néznek ki elfogadhatóan?

Mielőtt kiírom a képeket cdre érdemes átméretezni vagy maradhat az eredeti felbontásban?
  • G_ArchAngel #30928
    biztos jó ez az obi?
    elég hamar és gyakran adják el...
  • GregSB

Erről a kesbekkes dologról nem tudok sajnos semmit.
  • Jano
    Érdekes, az S9500 megjelenik meghajtóként XP alatt , de egyébként én is olvasót használok.
    Az M-H-s problémát passzolom.
  • The Garrett
    na jól megrágtam magamban a dslr témát és sikerült döntenem ^^
    NikonD80+ Sigma 17-70F2.8-4.5 DC -re lesz lecserélve a jó öreg A1, aztán önsanyargatás + spórolás valami elfogadható telére. :)

Nemtudja valaki véletlenül, a cashback csak kitben vásárolt gépre vonatkozik? Mert vaterán találtam 179e -ért bontatlan, garis D80-t papírokkal mindennel, és akkor lehet inkább így veszem, mint boltból. ( de persze ha váz-only ra is van pénzvisszafizetés akkor boltból a nyerő)
  • WhiteEagle
    Igen, sporolas indul :-) Meg most jottem ra, hogy kene egy amsodik 2GB-os XD kartya is ha sokat fenykepezek raw-ban, meg kene egy kartyaolvaso is, mert azert eleg gaz allandoan a kamerat kapcsolni a gephez, es (mivel a WinXP nem latja meghajtokent a gepet) a sajat szoftverevel letolteni a kartyarol mindent (elvileg lehet a csak a meg eddig le nem toltottet letolteni, de nem muxik). Csak kerdes, hogy a kartyaolvasok kozul melyik olvassa az M-es es a H-s memoriakartyat is, raadasul legyen USB 2-es..
  • Loál János #30923
    Igen, sejtettem hogy ez lesz, szépen belelóg a képbe. :-|
    Hát akkor hajrá a spórolás!
  • WhiteEagle
    Hat kiprobaltam a Sony wide konvertet (Sony VCL-HGD0758 0.7x). Jol tettem. Ugy tunik, nem csak az szamit, hogy 58 mm-es menetu legyen a wide elotet. Lehet valami abban, hogy az a Fuji konverter direkt az Fuji S6500fd-hez van kitalalva.

Az elso kep, a konverter nelkul: http://ambrozai.freebase.hu/samples/wide01.jpg
    Aztan ugyanez a konverterrel: http://ambrozai.freebase.hu/samples/wide02.jpg

Azert ez eleg durva vignettalas, nem?

Ja, es meg nem is emlitettem, hogy az elotet egyertelmuen nehezebbnek tunt, mint az egesz gep. Annyira neheznek, hogy nem mertem kiprobalni, elbirja-e a gep, hanem alatamasztottam kezemmel.
  • G_ArchAngel #30921
    még koszos is a talpa, kecseg:)
  • 30Dani
    Soha nem használt reálisabb megfogalmazás :)
  • G_ArchAngel #30919
    Alig használt Manfrotto 681B monopod + 488RC4 (cseretalpas gömbfej) dobozában eladó együtt 30.000.-HUF

(Tripontban az új együtt 38e)
  • BiG G
    ja.. és még sms-t is tudok rajta írni :)
  • Timber
    Szerintem:
    Canon PS A630
    vagy
    Canon PS 710 IS

Utobbi van havernak es nagyon bejon neki :D

Noname Csingadzsuk gepet nem eri meg venni. Ki tudja mennyi ido mulva romlik el ... az is lehet, hogy valami telefon minosegu tragya amivel valahogy valamikor csinaltak egy jo kepet es azt kirakjak az oldalra. Szerintem meg a Canon PS A460-al is jobban jarnal mint azzal. Webre meg az is megfelelo kepet csinal.
  • passatgt
    Harmadekkorába egész jó a minősége:)

Főleg 20e-ért:)
  • G_ArchAngel #30915
    vmelyik Canon vagy Panasonic
  • BiG G
    zomg... a nokiám jobb képet csinál
  • passatgt
    Te ajánlottad fel az 50 alatti lehetőséget:D
  • passatgt
    http://images.netbag.hu/20070816/10493962315.jpeg

Ez a kép ezzel a géppel készült...
  • G_ArchAngel #30911
    ebben nem tudok segíteni:)

SonyEricsson K750 vagy W800?:)))
  • BiG G
    szvsz tökéletesen beleillenek a listába az alapján amit a #30898-ban mutatott. magamnak persze én se vennék egyikből sem...
  • passatgt
    30-50-be már jó lenne
  • Gabo
    Ha csak webre kell, akkor valószínűleg kisebb felbontású géppel is jól járhat. Legalább nem lesz annyi képzaj...
    Pl.: Fuji 6500fd.
  • G_ArchAngel #30907
    oké, de akkor írj vmit, hogy 150e alatt, 100e alatt, 50e alatt...
  • G_ArchAngel #30906
    tárgyfotóhoz talán a Sony R1 a legjobb a nagy érzékelő és képminőség miatt, ráadásul a tetejére felhajthatod az LCD-t, így állványon lévő géppel, felülről könnyebben komponálhatsz...

de ha sikerül jó áron hozzájutnod egy Olympus E-330 kithez, akkor azzal járnál legjobban - van LiveView, kihajtható LCD és DSLR-ként még a kitobival is jobb a minősége, mint a kompaktoknak...
  • passatgt
    Nem egy árra gondolunk:)
  • passatgt
    Árakkal nemnagyon vagyok tisztába, de mindjárt nézegetek, kb mennyiért vannak.
  • G_ArchAngel #30903
    oké, de mennyit szánsz rá?
    elsőre Fuji 9600, Panasonic FZ50 és Sony R1 lenne az ajánlatom...
  • passatgt
    Elsősorban tárgyfotónak kellene, főként közeli képekhez.
    Webgrafikával foglalkozom és ezért jönne jól egy gép, amivel tárgyfotókat tudok készíteni.
  • G_ArchAngel #30901
    a sony és a nikon kompaktokat ki is húznám a listáról...
  • BiG G
    canon, nikon, olympus, fujifilm, pentax, panasonic, sony. ezek közül válassz.
  • Gabo
    Ennyi a véleményem róla: 8 megapixeles és noname...

Előbb próbáld meg kicsit pontosítani, hogy mire szeretnéd használni a gépet. Milyen témákat szeretnél fotózni? Mennyire vannak távalti céljaid a fotózás terén? Mekkora nyomatokat szeretnél az elkészült képekből?
  • passatgt
    * 100% Brand New High Quality Digital/Video/PC Camera Webcam Music Player
    * Intelligent COMS sensor can test objective distance and decide flash light intensity automatically
    * 12 mega pixels resolution & 3 inch LTPS TFT color LCD screen
    * Internal 32MB flash memory, support SD/MMC card up to 2GB
    * TV-OUT function allows pictures or images to be screened through TV monitor (NTSC/PAL)
    * Built in rechargeable battery for about 4-8 hours use (3.7V Nokia mobile battery)
    * Support 8 languages - English, French, Italian, Deutsch, Spanish, Japanese, Simple Chinese, Traditional Chinese
    * 8X digital zoom & PC camera/webcam function (software included)

• passatgt
    Akarok venni egy nem túl drága, de jó minőségű fényképezőgépet.
    Akár használtat is, ha nektek van gépetek akkor írjatok privit:)

Ebayen találtam egy 8 megapixeles noname-et. Valószínűleg Hong-Kong-i. Ezekről mi a véleményetek?
  • Loál János #30896
    De elkurvult az EISA. :D