48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • norbre
    nem figyeltem hogy ki írogat (vagy ki olvasgatja) a topikot de ha gondolod csinálj egy topikszabályzatot ahol feltünteted hogy milyen témakörben lehet kérdezni..
  • G_ArchAngel #30854
    emlékeim szerint ide, az SG-re jár (dslr):
    1 db 350D user
    1 db 400D user
    1 db 10D user
    3 db 20D user
    2 db 30D user
    1 db 5D user
    1 db D70 user
    1 db D80 user (ez vagy Te)
    1 db Alpha 100 user
    1 db K100D user
    1 db K10D user

(sorry, ha kihagytam valakit...)
  • norbre
    más.. van itt valaki aki használja a Nikon D80 "fókuszcsapdáját" ?
  • norbre
    javíto mmagam.. hátul nincs érzékelő a gépen de ettől függetlenül rengeteg helyzetben működik hátulról is .. valaki szerint valszeg a visszavert sugarak miatt..
  • norbre
    ha valakit érdekel ..

nikon D80-hoz vettem a vaterán 2 fajta távkioldót.. utángyártott de gond nélkül műxik.. és ugye szó volt arról hogy hátulról nem működik az infrás.. de igen, ugyanis hátul is van érzékelő a gépen (ha jól láttam).. bár ha nem oda tartom csak simán közel a géphez akkor is működik.. ja és amit a gyári nikon infrás (a fotóboltos szerint) nem tud az az hogy Bulb módban megnyomom és addig úgymarad míg újra meg nem nyomom a távkioldó gombját.. na ez ezt is tudja..

ez nem a reklám helye de erről van szó.. ja és kb féláron vannak a gyárihoz képest..

infra (canonhoz is jó)

vezetékes

• Galy
  • szacsi
    meg mindig szeretnek egy telekonvertert kolcsonbe vagy pedig egy ismerost, aki bevisz Tool-ra fotozni. ehhe.
  • G_ArchAngel #30848
    a Tokina nem, de az 50-es fix és a 70-200/4L igen...
  • DecenS
    ezek fullframe-en is olyan jól rajzolnak?
  • G_ArchAngel #30846
    Daninak jóak vannak: Tokina 12-24 és 70-200/4L, sől lehet (ha esze is megjön) 50/1.4-e is lesz, akkor meg már minek váltana...

meg ugyebár, Te elérted a csúcsot a Pentaxnál - jó obid lesz jó vázzal - Daninak meg még ott az 5Dani, 1Dani, 1D(s)ani:)
  • DecenS
    milyen objektív?
  • G_ArchAngel #30844
    mert a 40Dani drága lesz és K10Danira nem megy fel az EF objektív
  • DecenS
    miért nem 40Dani? :D
    vagy inkább: K10Dani
  • gabatika
    ha már ilyen idétlen a helyzet, akkor miért nem lehet normálisan végignyomni, amikor meg szükség van, odaáll(sz?) a pár mellé
    másik megoldás: jó pénzért elmegyek tanúnak

• efem
    tudom kicsit idiotan fog hangzani a dolog, de otleteket varnek:
    adott egy eskuvo, ferj,feleseg, es 2 tanu. namarmost az 1ik tanunak kene valahogy fotozni is :) egyenlore a sima allvany,kioldo megoldas tunik celszerunek,mas otletem nincs .. de lehet tudtok egyebeket is. plusz 1 fo fotos azert nem ok, mert kulfoldon lenne az eksuvo :)
  • szacsi
    eladó obik:
    canon 24-85 3,5-4,5 és sigma 17-35 2,8-4 bolti ár feléért ami 50 és 70 plusz alku.
  • norbre
    tudom hogy nem warez oldal, de van esetleg valakinek egy Nikon Camera Control Pro serial?
  • 400Dani
    Szia 30Dani!
  • WhiteEagle
    Koszi, kiserletezek
  • G_ArchAngel #30836
    lehet a rekeszhez tartozó idő elérte valamelyik határt és a gép nem tudja jobban zárni...

próbáld sok fény mellett, hogy lehet-e a rekeszt csökkenteni...
  • WhiteEagle
    Szerintetek miért van az, illetve mi az értelme, hogy apertúra módban a gépem csak f8-at enged, míg manuális módban enged f11-et is?
  • szacsi
    hm.
    nagy keres meg minden, de nem tudna valamelyik joember vasarnapra kolcsonozni nekem egy 58mm-es telekonvertert? :c
    addig adok valami ertekeset letetbe.
  • norbre
    ok így már értem és totál igazad van.. köszi..
  • DoctorJohnson
    tehát röviden: pedig igen, az általam említett módszer sokkal jobban megmutatná az objektívek közti képminőségbeli különbséget.
  • DoctorJohnson
    a dolog úgy működik, hogy:
    a legtöbb objektív közepes rekeszértéknél rajzolja a legrészletesebb, legélesebb képet. a szélső értékekben pedig a leglágyabb, leginkább hibásabb rajzolatot ad. ergo ha egy objektív képminőségét szeretnéd letesztelni, vagy egy másikhoz hasonlítani, akkor FŐLEG a szélső blendeértékeknél érdemes megcsinálni a fotókat, akkor látni igazán, hogy egy-egy obi mire képes. persze közepes rekeszértéknél sem árt képet csinálni, hiszen az sem mindegy, hogy milyen az tesztelt obik legjobb képminősége. (ilyenkor természetesen a stabilizátort -ha van- illik kikapcsolni és állványról érdemes fotózni).
  • norbre
    valószínűleg igazad van mert pontosabb eredményre jutunk, és ha lesz időm lehet újra csinálunk pár képet ezzel a módszerrel...
    viszont láma fejjel azért azt gondolnám hogy az általad említett módszer és a miénk között a fókuszban lévő tárgy felbontásában nem nagyon kéne eltérésnek lennie (ha csak ezt nézem)..
  • DoctorJohnson
    nem sok értelme van ám full auto módban objektívet tesztelni, hiszen akkor az automatikának megvan az esélye, hogy az összes "tesztképen" totál más expo adatokat állítson be, ergo cs*szheted a korrekt összehasonlítást. én vágom, hogy amatőr teszt, de az obiteszt lényege, hogy azonos blendenyílással készülnek a tesztfotók ez pedig auto módban összehozni már task a javából :) magyarán sokminden nem derül ki a tesztből.

szal sztem fussatok neki ennek újra ;)))
    (fix téma, ha lehet állványról, azonos blendével (3 kép: legtágabb, közepes és legszűkebb rekesszel))
  • norbre
    bocsi .. rosszul írtam az uccsó két obit..
    a 4 objektív:
    - Nikon 50/F1.8 AF-D
    - Nikon 18-200/F3.5-5.6 AF-S DX VR G IF-ED
    - Nikon 28-80/F3.3-5.6 AF G
    - Nikon 70-300/F4-5.6 AF G
  • norbre
    üdv.. gondoltam berakom ide is hátha érdekel valakit..

obi téma megint.. csináltunk egy amatőr összehasonlító tesztet..

haveromnak szintén D80-a van és két jobb objektívje.. kiváncsi voltam hogy képalkotásban mennyivel különböznek egymástól.. ami azt illeti sokkal roszabbat vártam a "régi" obijaimtól, de kellemesen csalódtam..
    nem elemeztük végletekig menően a dolgot, de nem vagyok meggyőzve hogy a képminőség miatt váltanom kellene mondjuk a Nikon 18-200-ra, innen nézve meg nem tudom hogy 180e-t megér-e a VR..
    hangsúlyozom amatőr szemmel hasonlítgattuk a képeket.. amennyiben valakinek van hozzáfűznivalója vagy olyan észrevétele ami jelentősen változtatna az álláspontomon ossza meg velem pls.. :D

a 4 objektív:
    - Nikon 50/F1.8 AF-D
    - Nikon 18-200/F3.5-5.6 AF-S DX VR G IF-ED
    - Nikon 28-80/F3.3-5.6 AF G
    - Nikon 28-80G/F4-5.6 AF G

minden kép kézből, full auto üzemmódban készült
    a képek egy zip file-ban (43M) letölthetőek innen: obiteszt

a fájlnevek értelmezése:
    - az első két szám a beállítás száma
    - a második a fókusztáv
    - a vége pedig az obi rövidített neve

köszi a segítséget előre is..
  • BiG G
    :) én meg úgy érzem hogy nekem ezek közül, a nemjó obik közül is elég lenne bármelyik [nem maximalista, inkább realista]
  • DoctorJohnson
    megérzés ;)
  • BiG G
    pedig a sigma 55-200-ról pixinfo-s cikkben jókat írtak... egyébként miből gondolod hogy nem jók?
  • DoctorJohnson
    mondjuk a pentax 50-200-at nem ismerem
  • DoctorJohnson
    a 70-300 legalább makrózni jó, a többi még arra se
  • BiG G
    aha, 18-55-ös. ha azért kérded, az 55-70mm-es gyutávot nem hiányolnám szerintem:)
  • Dzsini
    camera obscura
  • ivjoe
    55-ig megy az alapobid?
  • BiG G
    üdv,

szerintetek melyiket válasszam?
    sigma 55-200, pentax 50-200 vagy esetleg sigma 70-300 macro? vélemények, tapasztalatok jól jönnének, thx.
  • norbre
    hali..
    van valakinek tapasztalata ill tanácsa hogy melyiket érdemes inkább venni (D80-hoz)?

Nikon ML-L3 távkioldó
    vagy
    Nikon MC-DC1 távkioldó

a vez nélküli úgy tudom hogy nem minden szögből jó, hallottam már hogy nem is mindig működik..
    a vezetékesnél meg hogy a nyitottcsatlakozóburkolat miatt a csatlakozókba belemehet a por..
  • DoctorJohnson
    ebben igazad van