48078
-
#31055 pl. Zero assumption digital image recovery -
#31054 millió unformat meg undelete lehetőség van :) -
#31053 hat lol. USB hosszabbítóval volt bedugva a gépbe, és ez nem tetszett neki. Bedugtam hosszabbító nélkül, és másol mint a kisangyal.
[ PERSZE ERRE IS AKKOR JOVOK RA MIUTAN LEFORMAZTAM A KARTYAT A MAI KEPEKKEL,....]
-
FixY #31052 Ha azt mondom, hogy semmit sem ér, nagyon meglepődsz? Halkabb lesz, de nem annyival amennyi pl. egy színházban elfogadhatóvá tenné és rettenetesen lelassul. -
#31051 Mondjuk nekem D70s-em van, az meg ugye CF-es. De ilyenről még nem hallottam, hogy SD miatt letek volna gondok. -
#31050 Áj szí.
Garrett: Ötletem sincs miért nem mehet a másolás, az enyémmel működik XP-n meg Pistán is MS módban. Tedd fel itt is a kérdést, ide több szaki jár :)
(bár most épp egy orbitális flame megy ott, várd meg míg lecsendesedik ;) -
#31049 ezzel már odáig eljutok hogy thumbnailekkent megjeleniti az osszes képet a gépen, másolni nem akarja :S
miert nem lehet minden olyan userfriendly mint a CF kartyak? :S -
#31048 Visszavonta, nem ide akarta. -
#31047 Hé, hova lett dzsénó hsz-e? -
#31046 Rohanok venni egyet :P -
#31045 Képek másolásához a mass Storage mód kell. PTP módban rádugva pedig Custom Curve-öket tudsz felölteni, Firmwaret tudsz frissíteni és vezérelni is tudod a gépet. -
#31044 cam2pc-t próbáld ki, jó a free változat is, nekem az mindenféle eszközről leszedte a képeket, még amikor a TC problémázott is (camera type-nál állítsd a megfelelőre) -
G_ArchAngel #31043 elmesélnéd milyen az "S", azaz "silent" mód?
az 1D mark III-on is van... -
#31042 google silent drive mode slr vagy valami ilyesmi kulcsszavakra dobott egy csomó mark III oldalt, és néhánynál le volt írva, hogy mire is jó meg hogy működik -
#31041 igen, próbáltam mindkét félét.
Mass storage ben azt irja ki hogy unknown error has occured
ptp módban pedig hogy the the device was disconnected during the process ( pedig el se kezd semmit csinalni)
mass store módban úgy ismeri fel a gépet hogy *memory card
ptp módban pedig D80 nak
közbe letöltött angol manualt hatha okosabb -
#31040 Mass Storage-re van állítva a géped?
Setup menüben (csavarkulcs) az USB-t nézd meg hogy Mass Storage-re vagy PTP-re van e állítva. Az előzőre kell állítani ha nem azon van. -
#31039 na jon is az elso lama kerdesem:
windows ugye felismeri a gépet (nem mp3 lejatszonak ^^), látom is az SD kártyán a fileokat, de másolni őket a gépre nem engedi sem a nikon softverével, sem totalcommanderbol.
(a user's manual német, olyan nyelven pedig nemtudok :C)
-
G_ArchAngel #31038 nem, de legalább ebbe az egybe betették, remélem az 5D utódja is megkapja...
hol találtál róla bővebb infót? -
#31037 elolvastam mi is ez - miért olyan nagy dolog és miért nem volt ez idáig benne a gépekben? semmi hatalmas technológiát nem igényel... -
G_ArchAngel #31036 1Ds mark III
Drive modes
• Single
• Silent (single frame) * HOPPÁ!!!!!!!!!!!!!!
• High-speed continuous: 5 fps * (adjustable 5 - 2 fps)
• Low-speed continuous: 3 fps * (adjustable 4 - 1 fps)
• Self-timer: 2 or 10 sec (3 sec with mirror lock-up) -
G_ArchAngel #31035 szeptemberben melyik nemzetközi (fotós) show van? -
#31034 :DDDDD
A Canont meg nyomtatónak vagy faxgépnek ismerné fel? :)
Gratu a géphez egyébként! -
DecenS #31033 hm. htx. -
#31032 :)
kösd rá a music centerre, kiváncsi vagyok hogy szól :) -
sry ^^ -
#31030 itt azt írják, hogy 3000 ért lehet venni vosonichoz Xd kártya olvasót, és akkor megeszi azokat is. -
DecenS #31029 upsz. kimaradt egy NEM szó :D
szóval vosonic azért unrulez, mert nem támogat xd kártyát...
:)) -
DecenS #31028 sziasztok!
sürgősen (még a hét vége előtt) szükségem lenne egy fototank-ra... nézegettem a vosonic-ocat, jó jó meg minden, de xd card-ot támogatnak és az pedig kőne, mert hogy a Zasszony:) gépe (6500fd) azt eszi...
well.
néztem depo-n valami anpson-t de az meg csak listán létezik (hamarosan érkezik cimszóval - de az nekem késő).
egyéb??? -
FixY #31027 Nem véletlen az érdeklődés (najó, a zindexen láttam, hogy emlegették)
Amíg megvolt mindkét gépem, készítettem pár tesztet (amit azóta sikeresen le is töröltem) és nem volt teljesen egyértelmű a dolog.
Ha nagyon sok sötét terület volt a képen, akkor a DPP-beli hisztogrammon egyértelműen látszott az eltérés és amíg 16biten matattam a képen, látványosan több, zajmentesebb részletet lehetett kibányászni a 14bites RAW-ból.
Viszont ha fényes nappal a külvilágról (incl. égbolt is) készítettem képet... hát ott a hisztogram szerint a 20D volt a nyerő, a látványban az 1D, de ez kb. annyiban nyilvánult meg, hogy az 1D képén az égbolt kontrasztját növelve később kezdett "lépcsőssé" válni a sötét-világos átmenet.
De az az óriási különbség ami egy szkennelt FF nega és a digi közt van... hát annak nyoma sem látszik. Persze nem kizárt, hogy ezt az eltérést csak bebeszélem magamnak, mert FF negatívról készült képet szinte kizárólag profiktól szoktam nézegetni. -
G_ArchAngel #31026 ja, olyan nincs... -
G_ArchAngel #31025 talán ezt keresed? -
FixY #31024 Konkrétan tesztképeket keresnék, szöveges társalgást találtam... -
#31023 tudom, emlékszem mikor a vótmá alkalmával kitárgyaltuk. -
FixY #31022 Tudja valaki, hol hasonlítgatták a dpreview-n a 12bites képeket az _elvileg_ 14bites képekkel? (1D mkIII vs 1D valami ha igaz)
-
#31021 Az, és ráadásul full automata. Ha valamileyn bogár keresztezi a lééézeeeert a rendszer automatikusan csinál egy képet :) -
#31020 ja, ez a legyet-röptében gép :) -
voltmár :| -
#31018 aztakurva, és tényleg -
#31017 hű ez elég durva... de vajon mikor lesz egy használható program belőle? kiváncsi lennék, hogy működik a gyakorlatban. -
#31016 Ez is csak pletyka...
Ha már hinni kéne valamelyik pleytkának akkor én azt mondom D3h lesz bejelentve. Az az a gép (D2h) amire a leginkább ráfér a frissítés.