48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    pl. Zero assumption digital image recovery
  • Dzsini
    millió unformat meg undelete lehetőség van :)
  • The Garrett
    hat lol. USB hosszabbítóval volt bedugva a gépbe, és ez nem tetszett neki. Bedugtam hosszabbító nélkül, és másol mint a kisangyal.

[ PERSZE ERRE IS AKKOR JOVOK RA MIUTAN LEFORMAZTAM A KARTYAT A MAI KEPEKKEL,....]
  • FixY
    Ha azt mondom, hogy semmit sem ér, nagyon meglepődsz? Halkabb lesz, de nem annyival amennyi pl. egy színházban elfogadhatóvá tenné és rettenetesen lelassul.
  • GregSB
    Mondjuk nekem D70s-em van, az meg ugye CF-es. De ilyenről még nem hallottam, hogy SD miatt letek volna gondok.
  • GregSB
    Áj szí.

Garrett: Ötletem sincs miért nem mehet a másolás, az enyémmel működik XP-n meg Pistán is MS módban. Tedd fel itt is a kérdést, ide több szaki jár :)

(bár most épp egy orbitális flame megy ott, várd meg míg lecsendesedik ;)
  • The Garrett
    ezzel már odáig eljutok hogy thumbnailekkent megjeleniti az osszes képet a gépen, másolni nem akarja :S

miert nem lehet minden olyan userfriendly mint a CF kartyak? :S
  • Jano
    Visszavonta, nem ide akarta.
  • GregSB
    Hé, hova lett dzsénó hsz-e?
  • GregSB
    Rohanok venni egyet :P
  • GregSB
    Képek másolásához a mass Storage mód kell. PTP módban rádugva pedig Custom Curve-öket tudsz felölteni, Firmwaret tudsz frissíteni és vezérelni is tudod a gépet.
  • Dzsini
    cam2pc-t próbáld ki, jó a free változat is, nekem az mindenféle eszközről leszedte a képeket, még amikor a TC problémázott is (camera type-nál állítsd a megfelelőre)
  • G_ArchAngel #31043
    elmesélnéd milyen az "S", azaz "silent" mód?
    az 1D mark III-on is van...
  • Dzsini
    google silent drive mode slr vagy valami ilyesmi kulcsszavakra dobott egy csomó mark III oldalt, és néhánynál le volt írva, hogy mire is jó meg hogy működik
  • The Garrett
    igen, próbáltam mindkét félét.
    Mass storage ben azt irja ki hogy unknown error has occured
    ptp módban pedig hogy the the device was disconnected during the process ( pedig el se kezd semmit csinalni)

mass store módban úgy ismeri fel a gépet hogy *memory card
    ptp módban pedig D80 nak

közbe letöltött angol manualt hatha okosabb
  • GregSB
    Mass Storage-re van állítva a géped?

Setup menüben (csavarkulcs) az USB-t nézd meg hogy Mass Storage-re vagy PTP-re van e állítva. Az előzőre kell állítani ha nem azon van.
  • The Garrett
    na jon is az elso lama kerdesem:

windows ugye felismeri a gépet (nem mp3 lejatszonak ^^), látom is az SD kártyán a fileokat, de másolni őket a gépre nem engedi sem a nikon softverével, sem totalcommanderbol.

(a user's manual német, olyan nyelven pedig nemtudok :C)

• G_ArchAngel #31038
    nem, de legalább ebbe az egybe betették, remélem az 5D utódja is megkapja...

hol találtál róla bővebb infót?
  • Dzsini
    elolvastam mi is ez - miért olyan nagy dolog és miért nem volt ez idáig benne a gépekben? semmi hatalmas technológiát nem igényel...
  • G_ArchAngel #31036
    1Ds mark III

Drive modes
    • Single
    • Silent (single frame) * HOPPÁ!!!!!!!!!!!!!!
    • High-speed continuous: 5 fps * (adjustable 5 - 2 fps)
    • Low-speed continuous: 3 fps * (adjustable 4 - 1 fps)
    • Self-timer: 2 or 10 sec (3 sec with mirror lock-up)
  • G_ArchAngel #31035
    szeptemberben melyik nemzetközi (fotós) show van?
  • GregSB
    :DDDDD
    A Canont meg nyomtatónak vagy faxgépnek ismerné fel? :)

Gratu a géphez egyébként!
  • DecenS
    hm. htx.
  • DoctorJohnson
    :)
    kösd rá a music centerre, kiváncsi vagyok hogy szól :)
  • The Garrett

sry ^^
  • The Garrett
    itt azt írják, hogy 3000 ért lehet venni vosonichoz Xd kártya olvasót, és akkor megeszi azokat is.
  • DecenS
    upsz. kimaradt egy NEM szó :D
    szóval vosonic azért unrulez, mert nem támogat xd kártyát...
    :))
  • DecenS
    sziasztok!
    sürgősen (még a hét vége előtt) szükségem lenne egy fototank-ra... nézegettem a vosonic-ocat, jó jó meg minden, de xd card-ot támogatnak és az pedig kőne, mert hogy a Zasszony:) gépe (6500fd) azt eszi...
    well.
    néztem depo-n valami anpson-t de az meg csak listán létezik (hamarosan érkezik cimszóval - de az nekem késő).
    egyéb???
  • FixY
    Nem véletlen az érdeklődés (najó, a zindexen láttam, hogy emlegették)
    Amíg megvolt mindkét gépem, készítettem pár tesztet (amit azóta sikeresen le is töröltem) és nem volt teljesen egyértelmű a dolog.
    Ha nagyon sok sötét terület volt a képen, akkor a DPP-beli hisztogrammon egyértelműen látszott az eltérés és amíg 16biten matattam a képen, látványosan több, zajmentesebb részletet lehetett kibányászni a 14bites RAW-ból.
    Viszont ha fényes nappal a külvilágról (incl. égbolt is) készítettem képet... hát ott a hisztogram szerint a 20D volt a nyerő, a látványban az 1D, de ez kb. annyiban nyilvánult meg, hogy az 1D képén az égbolt kontrasztját növelve később kezdett "lépcsőssé" válni a sötét-világos átmenet.

De az az óriási különbség ami egy szkennelt FF nega és a digi közt van... hát annak nyoma sem látszik. Persze nem kizárt, hogy ezt az eltérést csak bebeszélem magamnak, mert FF negatívról készült képet szinte kizárólag profiktól szoktam nézegetni.
  • G_ArchAngel #31026
    ja, olyan nincs...
  • G_ArchAngel #31025
    talán ezt keresed?
  • FixY
    Konkrétan tesztképeket keresnék, szöveges társalgást találtam...
  • Dzsini
    tudom, emlékszem mikor a vótmá alkalmával kitárgyaltuk.
  • FixY
    Tudja valaki, hol hasonlítgatták a dpreview-n a 12bites képeket az _elvileg_ 14bites képekkel? (1D mkIII vs 1D valami ha igaz)
  • GregSB
    Az, és ráadásul full automata. Ha valamileyn bogár keresztezi a lééézeeeert a rendszer automatikusan csinál egy képet :)
  • Dzsini
    ja, ez a legyet-röptében gép :)
  • 30Dani

voltmár :|
  • DoctorJohnson
    aztakurva, és tényleg
  • Lacee
    hű ez elég durva... de vajon mikor lesz egy használható program belőle? kiváncsi lennék, hogy működik a gyakorlatban.
  • GregSB
    Ez is csak pletyka...

Ha már hinni kéne valamelyik pleytkának akkor én azt mondom D3h lesz bejelentve. Az az a gép (D2h) amire a leginkább ráfér a frissítés.