48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • WhiteEagle
    Koszi! Amint hazaerek munkabol ki fogom probalni.
  • Caligo
    Szinmód miatt. Az ACR alapból adobe RGB-re van állítva. Ezzel nincs is semmi baj, csak mielőtt jpg-ben elmentenéd a képedet konvertáld át sRGB-be. Edit-Convert to profile. Válaszd ki az sRGB-t és az Intent-ben pedig válassz relative colorimetric-et.
  • WhiteEagle
    Nos, elkeszult az elso uj gepemmel keszult es "Photoshop-improved" fenykepem. Kivetelesen itt nem az volt a muveszet a Photoshop dologban, hogy jobban nezzen ki a kep mint a valosagban, hanem hogy pont ugy nezzen ki. Remelhetoleg sikerult. Persze azert egy kis zajcsokkentest raeresztettem, de elesites nincs semmi rajta. Nehany hete keszult a nagyobbik haloszoba ablakabol. A fa viszonylag kozel van, a kastely joval tavolabb (kb. 9x zoom volt allitva). Meret 1280*1024 hogy jo legyen Windows asztal hatternek (17" TFT) Itt a link:

http://magyarorszag.uw.hu/additional/sunset.htm

Varom a krtikat :-) De komolyan, ez az elso kep, szoval biztos nem tokeletes, ha valami nem jo vele, irjatok meg lecci. Koszi.

A masik: miert van az, hogy amikor az Adobe Photshop-ban a raw file feldolgozasa utan kimentettem azt a Photoshop sajat fajlformatumaban, akkor jok lettek a szinek, amikor viszont jpg-be exportaltam, akkor a szintelitettseg alaposan lecsokkent a jpg kepen. Igy feljebb kellett huzzam a szinhomersekletet es a szintelitettseget, hogy a jpg ugyanazt a kepet adja mint a Photoshop fajl. Persze ezt szemre csinaltam, tehat nem preciz. Miert lehet ez, mi lehet az oka?
  • GregSB
    Eredetileg ay Oly-e10 nek adták a Bridge nevet, de utánna ráhúzták az összes ultrazoomos kompaktra...
  • G_ArchAngel #31011
    ja, akkor "slr-like", de ezt meg legtöbben nem értik...
  • Galy
    OLYMPUS E10, például
  • Dzsini
    van tükrös nem cserélős? nálam a bridge a komoly optikás masina, ami már sokkal inkább fényképezőgép formájú (értsd FZ-50), a Canon S3 még nem igazán, az inkább kompakt
  • 30Dani
    Szeintem a bridge valójában nem cserélhető obis tükrös gép, csak aztán minden szarra ráhúzták az elnevezést.
  • G_ArchAngel #31007
    az bridge, és akkor már A2...
  • 30Dani
    elrontottad a minolta a1 linkjét sajnos!
  • G_ArchAngel #31005
    a hibái ellenére ez egy nagyon jó koNpakt volt, most is sokan keresik, sajnos nem is igen lehet használtan kapni...
  • Lateralus
    impresszív!
  • FixY
    Egyébként még mindig ott tartok, hogy szép lassan visszamegyek kompaktra, ha lesz elfogadható képminőséget produkáló és kellőképp kisméretű darab. (szóval nem bridge gépet akarok)
  • G_ArchAngel #31002
    engem csak az tartott vissza az M8-tól, hogy sok kiegészítővel 2,5-3 millára felment volna az ára...

az egy dolog, hogy az ember vesz objektíveket, de külön szűrők, keresők, napellenzők kellenek, amelyek szintén aranyárban vannak...

talán lesz Zeiss Ikon digitális változatban, minőségben nem lesz rosszabb, de mérsékeltebb áraik vannak
  • FixY
    nem sok kellett hozzá. Ha egy nappal később jön az 1d, akkor most vagy nincs gépem vagy Lajkám van.
  • Dzsini
    "(Purist photographers look away now)."
    hát igen, ez így egy elég látványos módszer, kiváncsi vagyok hogyan kerül be ez a módszer mondjuk a weboldalas megjelenítésbe... addig is az ex képről kitakarítására tökéletes lesz ;)
  • G_ArchAngel #30999
    Nikon will make an announcement on 8/23 1PM JST in Tokyo.

Two new DSLRs.

D3
    - FX format (Full frame) 12Mpixel CMOS made by Nikon
    - 9 fps in FF mode, 11 fps in HSC mode
    - HSC is done at 1.5 crop factor (meaning DX size)

- ISO 200 - 6400 with LO (iso100 equiv), H1 and H2 (iso 12800/25600
    respectively)
    D300
    - DX format 12Mpixel CMOS (most likely same as D2X)
    - 6 fps and boost to 8 fps with power grip (no HSC mode)
    - ISO 200 - 3200 with LO (iso100 equiv), H1 (iso 6400)

D3 and D300 share the same AF system. 51 AF points. 15 of them are cross sensor.
    Supports live view mode. Switch to contrast based AF in live view mode.

Five new lenses.

- AF-S 14-24/2.8 G
    - AF-S 24-70/2.8 G
    - AF-S VR 400/2.8 G
    - AF-S VR 500/4 G
    - AF-S VR 600/4 G
  • G_ArchAngel #30998
    nézd a videót..
  • G_ArchAngel #30997
    Te már elég öreg vagy ahhoz, hogy Leica-t használj:)
    Vagy M8 vagy M6/M7 + otthoni fekete-fehér labor + szkenner...:)
  • FixY
    Janem... bocs: a keresőben és szenzorméretben még az 1D a nyerő.
  • FixY
    Mondjuk amilyen gyorsan szállítanak... nem csoda.
    :D

Azért kíváncsi leszek, mit találnak ki a drágák végül.
    Mondjuk ezzel a 40D-vel alaposan elintézik a mkIII piacát.
    Attól nem tartok, hogy az AF problémát nem javítják ki, de...
    Mást ne mondjak: a 40D-ben az összes AF pont keresztszenzoros f5.6 felett, a középsőbe meg már átlós érzékenységet is raktak, ha hihetünk a leírásnak.
    De ezen túl is benne van minden ami miatt eredetileg az 1D-t választottam, sőt...
    Más kérdés, hogy ma már nem cserélnék gépet, inkább adnám elfele a teljes fotós cuccomat. Mióta megvan az 1D kb. 3-400 nem tesztcélú kép készült és ebben van néhány hosszabb sorozat is.
    Egyszerűen meguntam.
  • G_ArchAngel #30994
    kapkodni fognak érte, Szilartnál eddig 3-an mondták vissza az 1D mkIII rendelést:)
  • G_ArchAngel #30993
    WFT-E3/E3A wireless transmitter / grip
    The most interesting new addition from an accessory point of view is the WFT-E3/E3A wireless transmitter which now also doubles up as a vertical grip. Attached to the EOS 40D it provides all the normal vertical grip controls as well as WiFi, Wired Ethernet and USB storage connectivity. It has its own BP-511 battery which it is said will last as long (in constant use) as that in the camera. The WFT-E3 supports various protocols including FTP, PTP (remote control) and even has a built-in web server for HTTP browsing of images and remote shutter release.
  • FixY
    hümm... asszem, tudok egy eladó 1d mkIII-at...
    Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy fél évvel később kihoznak egy középkategóriás gépet lényegesen komolyabb tudással.
  • DoctorJohnson
    szvsz tutinem, ez kissé memóriakártyagyártó-gyilkos lépés lenne, ami kb. az autóiparban az olaj mellőzésével megegyező szintű :)
  • efem
    felmerul a kerdes, pendra'jvra is lehet majd kepeket mentegetni?
  • 30Dani
    hm, fotós lanparty
  • FixY
    Na most kezdem bánni, hogy türelmetlen voltam... az a LAN csatlakozó néha nagyon jól jönne.
  • G_ArchAngel #30987
    vótmá
  • Dzsini
    érdekes megoldás a tilt-shiftre :/
  • desigo
    aúú

• GregSB
    Ez nem is hülyeség. A D3h-ban meg valszeg a Nikon továbbfejlesztett LBCAST érzékelője lesz, valszeg 10mpx-el környékén (Mint az 1D :)
  • GregSB
    Izé, Agusztus 26-án kezdődik egy rendezvény, de már előtte, 23. án be fogják jelenteni az új gépeket. (Erősen pletyka és találgatás!)
  • GregSB
    Ahogy Lateralus írta csak pletyka van, nem szivárgott ki semmi az amazonra vagy bestbuyra :)

Ez pedig a következő:

Agusztus 26. délután (japán idő szerint) be fogják jelenteni a D3h-t és a D200 utódját.
  • The Garrett

• G_ArchAngel #30980
    Új Sony érzékelő - 12,5 mpixel, 12-bit, APS-C (1,5×) - Alpha10 és D300 érkezik?
  • G_ArchAngel #30979
    nekem egy fullframe Leica M9 kell, a többiek utána nem érdekelnek...:)

nyamvadt kis japánok...:P

amúgy ha az új Kodak érzékelő megvalósul, akkor Canon/Nikon/Sony kukába mégyen?:)
  • Lateralus
    Addig nevess, míg tudsz! :P
  • Lateralus
    Canon újdonságokhoz képest elég jól titkolóznak most.
  • G_ArchAngel #30976