48078
-
#31135 Nikon D3 tesztképek ISO 3200
Kép 1
Kép 1 100% crop
Kép 2
Kép 2 100% crop
-
#31134 -
#31133 ááh, neki ilyen butaságok nem kellenek! róla tudják hogy eredendően profi fotográfus -
2Bálint #31132 szégyen -
#31131 Nincs valahol valamilyen referenciagalériája? Vagy mi alapján kapja a megrendeléseket? :) -
#31130 és ez csak a jéghegy csúcsa -.- -
G_ArchAngel #31129 Debreczeni Zita - iwiw -
G_ArchAngel #31128 nem a tehetségét firtatom, hanem a személyiségét - egyfajta alázattal kellene viseltetnie a szakma íránt, nem pedig kikáltani magát magyar Annie Leibovitz-nak... -
#31127 basszus :CCCCCCCCCC -
#31126 Azért megnézném a képeit -
G_ArchAngel #31125 előzmények... -
G_ArchAngel #31124 gyász... -
#31123 A második kettő, mert a képérzékelő szereti, ha a fénysugarak derékszögben esnek rá, igaz így sokkal jobban látszik a kosz. -
Angwen #31122 Sziasztok!
Nikon Coolpix L4 típusú géphez sehol sem találok magyar nyelvű útmutatót. Már csak ebben a fórumban bízok.:) Tudnátok nekem segíteni?
Köszi! Angwen -
#31121 passz, en csak arra tudok gondolni hogy a kevesebb fény miatt, kevesebb reszletet tud megjeleniteni...de ha kijozanodko atgondolommmmmm
delete plz :DDDDDDD -
G_ArchAngel #31120 arra ami ezek közül a tesztképekhez kapcsolható minőségromláshoz vezet... -
#31119 Hát szerintem elég sok dolog történik vele, mire gondolsz pontosan?
A fénysugarak ||-oshoz tartására, a vöröseltolódásra, vagy a diffrakcióra? -
#31118 őőőőő
megzápul?! -
G_ArchAngel #31117 ez csak béta tesztképek - a teszter is béta volt:) -
G_ArchAngel #31116 Na és mi történik f/16-nál szűkebb rekeszértéknél a fénnyel?
(Dani kussol!)
:) -
#31115 Tud valamit ez a Phil :) -
Lateralus #31114 70-200mm F4L -> 40mm (60mm equiv.)
-
#31113 gigatekk -
#31112 ték és
szerk:
legszűkebb rekesznél az obik ráadásul általában mégrosszabb képet rajzolnak... MINT legtágabb rekesznél -
#31111 ez beza így működik, legszűkebb rekesznél az obik ráadásul általában mégrosszabb képet rajzolnak (ezért gázos pl. nappali vízesést fotózni hosszú expóval, nd szűrő nélkül, a képminőség a szűk rekesz miatt elmegy a sunyiba) -
G_ArchAngel #31110 40D tesztképek -
#31109 thxalot :) -
#31108 Ennek így kell lennie, a rekesz szűkítése nem egyenesen arányos a képminőség javulásával. Az objektívek közepes rekeszértéknél adják a legjobb képet, ehhez képest a rekesz tágításával vagy szűkítésével a képminőség romlik. -
#31107 Valamit nem értek... elvileg minél szűkebb rekeszértékkel fotozok, annál nagyobb térrész marad éles a képen (ez tény ugye?^^) . Csináltam 2 tesztkép sorozatot:
Közeli portrénál nem is ért semmi meglepetés, tág rekesznél az alany éles, a háttér szépen elmosódik, szűk rekesznél minden tűéles.
Viszont tájképnél (és ezt nem értem) úgy vettem észre hogy kb f5.6 -f16 között lesz jó a kép, ez alatt és felett jelentősen csökkent a kép részletgazdagsága a kép közepén és a sarkai felé is. Ennek így kell lennie, vagy valamit nemjól csináltam, vagy az optika hibaja és tanuljak meg együttélni vele? :)
tesztkép
rekeszértéken kívül mást nem változtattam (gép AP módban), focus is fix volt, gép állványon + expo késleltetés, hogy elkerüljem a bemozdulást. -
csipike84 #31106 Sziasztok!
Amatőr fotózáshoz mit ajánlotok mostanság?? Kb 50000 ft-ig, köszi -
#31105 [úttörő]
Photomatix-ot megtaláltam, PS-nél gondolom a spec progik jobbak, bár, majd kiderül, Artizent megsasolom. -
#31104 ps cs3-ban van hdr-hez script... -
#31103 Ha van időd akkor PS-ben is simán össze tudod rakni, bár az pepecs munka :)Itt van egy tutor Ps CS2-höz angolul.
Egyébként meg a Photomatix Pro-ra esküsznek a legtöbben. -
#31102 photomatrix -
#31101 Google fizet ezért valamit, vagy jó úttörő vagy?
Artizen HDR, Photomatix Pro, Photoshop. -
#31100 Ebből nem sok minden derül ki :) Ilyen tesztnek akkor lenne értelme ha nem használnának vakut. -
#31099 HDR-hez tudna mondani valaki program nevet?
Google Earth-nek fotóztam ma és egy tiszai tájhoz lenne szükségem a nagyobb dinamikára ugyanis az erdő miatt a folyó eggyik partja fényárban úszik, míg a másik full árnyék, nem sikerült normálisat lőni ígyhát lőttem expo sorozatot, csak még azt nem tudom, h mivel rakjam össze. -
#31098 :) -
G_ArchAngel #31097 EOS 40D zajteszt -
#31096 hi
magyar menut lehet szerezni a masinamba? canon eos400D, nem otthon vettem es nincs benne csak angol meg 20fele azsiai nyelv :) amugy a legutolso firmware van a gepen...