48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Tikal #31175
    akkor koszonom reszukrol :)

amugy csak annyi lenne hogy szamit e hol vettem a gepet...a nyomtatvanyon kernek orszagot varost lakcimet, es mivel nem otthon vettem nem tudom mi ujsag, fontos e ez ( nem sokaig leszek mar kint) vagy kamuzhatok hogy otthon vettem a mammutban vagy valami... :)
  • G_ArchAngel #31174
    mert a magyar képviselet nem fog veled foglalkozni - cashback az vagy Írosrszág vagy Hollnadia, őket hívd
  • Tikal #31173
    van vkinek ismerose a canon-nal? az ugyfelszolgalatuk egy nagy szar, szarnak az ember fejere, ket hete varok egy valaszt a cashback-kel kapcsolatban, de mintha nem is letezne az ember....
  • nikkel
    Köszönöm szépen. Megszabadítottál egy fölösleges kiadástól.
  • BiG G
    Panasonic Lumix L10 Preview
  • The Garrett
    van benne valami :D

Nem tudsz úgy rákeresni bármire gugliban nikonnal kapcsolatban, hogy az első 3 találatban ne legyen benne rockwell.
  • BiG G
    szabadtéri fesztiválon nemhogy a gép vakuját, semmilyen vakut nem használnék, értelmetlen. olyan mintha tüzijátékot vakuznál. helyette állvány+magas iso, vagy állvány+hosszú záridő+alacsony iso
  • nikkel
    Hali! Tanácsotokat szeretném kérni éjszakai fotózáshoz s6500fd-t használok. Álványom lesz, vaku a gépé. Szabadtéri fesztivál, fákják lesznek, dj, szórtfény várható. Segítségeteket előre is köszönöm.
  • G_ArchAngel #31167
    [URL=http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&message=24579659&changemode=1]über loál: "Ken Rockwell is the Chuck Norris of photography"[/URL]
  • BiG G
    szegény tényleg nemnormális, tegnap megláttam és pár pillanatnyi döbbent csend után kitört belőlem a röhögés :D muszáj voltam linkelni, ez már közkincs...
  • GregSB
    Ez szimplán egy f@sz. Ilyenből van bőven minden márkánál sajnos. (Canonnál is bőven, pl ajánlom figyelmetekbe Szlejer hozzáslásait az index fórumon).
  • efem
    komolyan sajnalom szegenyt, biztos nem volt gyerekszobaja, majd nikony d3-százzal biztos csak profi kepeket fog csinalni ..
  • efem
    megagigahtxbtxctx csinaltam rola backupot jol
  • Timber
    nawb kerdes v1: Hol lehet ertesulni arrol, hogy mikor es merre vannak fotoborzek? O.o
  • G_ArchAngel #31161
    fotós e-bookok
  • Timber
    Ennek mi faj ennyire? :D

"kenon négyszázdések pedig alig jobbak az Electroworld előtt kempelő, 4 forintos videóért küzdő felajzott és behülyített masszánál."

Eleg LOL a gyerek :D De legalabb buszke ra! :D
  • Roger6
    Hát ez mennyire komoly, vaze! Kicsit elvakult...
  • nikkel
    Hali!
    Csak megkérdezném, hogy az s6500fd képminősége egyenlőnek tekinthető az s9600fd tudásával?
  • 30Dani
    Szar lehetett évekig elnyomásban, téves döntés súlya alatt élni -.-
  • BiG G
    enyhén idegbeteg nikonfantól:

"A napokban megjelent a Canon 40D és 1Ds Mark III. Ma megjelent a Nikon D300 és a D3. Nincs nagyon mit mondani, immáron a Nikonnak is van full-frame gépe a D3 személyében (és micsoda gép az! ISO huszonötezer, érted? és igen, másokkal ellentétben a Nikon nem gagyizik, használható tartomány lesz!), a D300 pedig akkorát büntet a 40D orcájába, hogy a kenonosok porban vonaglása, sírása és halálhörgése a legjobb esetben is ordenáré kárörömben kulminálódik majd az őket körülvevő, gigászira duzzadt jófej nikonos tömeg számára."

folytatás alant :D
  • 30Dani
    Röpirat a magyar fotóművészet helyzetéről

Ötven éves jubileumát ünnepelte 2000-ben a Magyar Fotóművészek Szövetsége.A jubileum jó alkalom a mérlegkészítésre..Kardos Sándor filmjeaz ünneprontás szándéka nélkül a félévszázados problémákra koncentrál.Olyan művészek haltak meg szinte elismerés nélkül,mint EScher Károly,Balogh Rudolf vagy Pécsi József.Miközben a világ elismert fotográfusai között sok a magyar származású,pl. Kertész,Capa, Brassai ,addig a mai kortárs művészek szinte ismeretlenek a nagyvilágban.

Vetítik:
    DUNA II. AUTONÓMIA: szeptember 3. Hétfő, 20:00

van valakinek ilyen adója?
  • 30Dani
    Hadifotósok
    (Beyond Words: The Photographers of War)

Az egész világon jól ismert fénykép, amely a vietnámi háború szinte emblematikus fotójává lett: a kislány, aki egy napalmtámadás után ruhátlanul, kétségbeesve-sírva rohan az országúton... Megilletődve nézzük a II. világháború eseményeit felidéző, vagy az elmúlt egy-két évtized háborúiban készült fotókat - egy-egy szakterület kutatói pedig gondosan és aprólékosan vizsgálják is a képeket, hiszen sokféle következtetés vonható le belőlük. A felvételek hozzásegítenek, hogy felidézzük a rémes vagy még rémesebb történéseket.
    De kik azok, akik ezeket a fotókat és filmfelvételeket készítik? Mi hajtja őket, hogy saját életük kockáztatásával a gép beállítására, távolságra, élességre figyeljenek? Ők a hadifotósok.

Vetítik:
    SPEKTRUM: szeptember 1. Szombat, 23:05
    szeptember 4. Kedd, 23:55
  • BiG G
    én minden kirándulásra, nyaralásra magammal viszem, városba csak ritkán, ha tudom hogy lesz érdekes fotótémám.

az előzőre pedig annyit, hogy nagyon boldogan el lehet lenni kitobjektívvel, bár ez függ attól hogy milyen témában fotózol. én személyszerint nagyon ritkán éreztem hogy szükségem lenne teleobjektívre.
  • 30Dani
    Nem, én csak a http://www.ratemypoo.com/-ra szoktam pályázni.
  • efem
    tied a kaki.hu???
  • efem
    en meg a munkahelyre is sokszor.. meg varosba kajalashoz is elofordul :p (foleg ha novel talalkozik)
  • 30Dani
    WC-re is viszem
    [enyhén: túloz]
  • desigo
    off

Azon is gondolkodtam de jó ez a 19"-os 1280 X 1024-ben.
    16-9-esre meg nem váltok
    arra ott a tv

on

nyaralásra,kirándulásra is a több százezer forintos gépeiteket viszitek?
  • desigo
    Csak azokhoz kellene venni ugyanennyiért egy valamire való objektívot is.
    Akkor pedig már elég sok pénzt beleölök.
    Annyit pedig nem fotózok...

Nah megyek olvasok teszteket nézek képeket a 9600-ról...
  • 30Dani
    Vagy cserélje le a monitorját -.-
  • BiG G
    Ha igazi minőségbeli előrelépésre vágysz akkor megfontolnám a helyedben egy belépőszintű DSLR beszerzését. Minden nagyobb nagyobb gyártó kínál 150 ezer alatt belépő gépet kitobjektívvel: Canon 350D, Nikon 40D, Pentax K100D, Olympus E-400.

Ha pedig a kompaktoknál maradnál akkor a már említett Fujifilm S9600 a nyerő.
  • G_ArchAngel #31144
    Fuji S9600 - ismeri fogod a lényegét, de újat is tanulhatsz, magasabb minőségben...
  • G_ArchAngel #31143
    van egy előhívatlan tekercs negatívom, amit Leica-val lőttem, de asszony és a kutya tud táncolni...:)
  • desigo
    üdv

Lassan másfél éve használok egy Fujifilm Finepix S5500 -as gépet.Szinte kizárólag automata állásban használom mert fótós előképzettségem nincs.
    Azon gondolkozok,hogy érdemes-e lecserélni a gépet egy magasabb kategóriás gépre vagy esetleg ezzel kellene elkezdenem kísérletezni manuális módban?
    Nincsenek olyan igényeim mint nektek de azért szeretnék én is fejlődni valamit.
    Jelenleg milyen gépet érdemes venni kb 100-150 ezer Ft körül?
    Fogok-e minőségbeli javulást észrevenni a monitoromon itthon ha belefeccelek valamennyi pénzt vagy nekem csak kompakt való?

Ha válaszra méltatnátok azt előre is köszönöm...
  • gabatika
    ebből melyik van meg? :-DDDDD
  • G_ArchAngel #31140
    egyik sem jó, Leica-t, Nikon F6-ot, Canon 1V-HS-t kell venni saját profi laborral, táncoslányokkal:)))
  • Caligo
    Kezdem azt hinni hogy ezek az új nikonok csak papíron jók...
  • Timber
    Aaaa kamu! Egy Nikonos egy Canonost fotozna? :D
  • Caligo
    Nemt tudom miért kell a hivatalos tesztképeket halogatni, állítólag már nagyban gyártják. Ezekben sem vagyok biztos hogy eredetiek
  • G_ArchAngel #31136
    ez kb. az 1D mark III szintje - ha itt ilyen zajos, akkor mi lesz 25600-on?

furcsa dolgokat írnak a D3-ról, lehet lesz akkora bukás, mint az 1D mark III...