48078
-
#31374 Miert a D60 az utolso? EOS szabvany nem kompatibilis az EOS szabvannyal? -
#31373 D60 az utolsó digit Canon, amin az a Sigma menni fog (legnagyobb rekeszen nem működik?). Nagylátónak Tokina 12-24 szerintem. -
Mityu91 #31372 Sziasztok!
Most vettem véletlen észre, h van ez a fórum.
A lényeg viszont az lenne, h vettünk egy EOS 30 D fényképezőt és (régen volt egy EOS 10 ünk nem digitális és megmaradtak objektivek egy fix 300as sigma és pár alap canon obi) de a 300 as nem müxik a géppel és a többi kép meg nagyon életlen lesz. Nem tudom, h ez minek tudható be:?
Továbbá még azt szeretném megkérdezni, h tudtok e ajánlani valami közepes vagy 30 D hez melto NAgylátószögü objektivet?
Válaszokat előre is köszönöm. -
#31371 köszi, megnézem majd őket :) -
#31370 Tamron 5.6/300 adaptall optika milyen? Az mflenses a CZJ 4/300asnal jobbnak irja. Viszont sehol nem talaltam vele kepeket :D Hatha ti tudtok rola valamit. -
#31369 en eddig 4 boltot neztem:
- Kalvin teren van egy fotouzlet ha a Vamhaz ter fele indulsz akkor a jobb oldalon, meg a Kalvin teren. Ott nem volt K-s obi.
- Soos foto: Erzsebet ternel van a Bazilika fele. Jo nagy uzlet, nem lehet elteveszteni. Eleg szep valasztekuk van, amikor ott voltam majdnem vettem is egy obit :D (tulkepp mar nem is tudom miert nem :P)
- Opticam: Az Arany Janos utcai metromegallotol a Bajcsy-Zsilinkszky uton indulj el a Bazilika fele a jobb oldalon es nem tudod elteveszteni. Ott vettem az Exacta 70-210est 10e-ert es volt meg 1-2 obi, meg 2x-ezo. Valaszteka vetekszik a Soos-al.
- Foto-optikus - Na naluk meg nem voltam de hetfon benezek ide is :D -
#31368 Ezzel lehet a legeslegjobb képeket csinálni. Muhaha :D -
efem #31367 hat ezen kiborultam.. -
#31366 Ismersz olyan boltokat Pesten a belvárosban ahol tudnék én is nézelődni régi Pentax obik között? Eddig csak neten nézelődtem, de kb semmit nem találtam :-\ -
#31365 Nekem ossz kitobim van ra meg egy o'cso 70-210es es mind a ketto elegge CAzik es idom meg nem igazan volt eddig. De kb. egy kepem van amit meg mernek itt osztani :D Amugy vagyok fotoracen, ha tenyleg nagyon latni akarjatok :D -
#31364 Ugy tudom a Nikon 'olcso' obik jobbak mint a Sigmak (nem sajat tapasztalat alapjan ... ismerosok velemenye). Pentaxra meg inkabb veszek egy-egy regi obit mint egy hasonlo tudasu de dragabb Sigma-t. -
#31363 :D
-
b0mb #31362 enis proud pentr0x owner vok, es linkeltem mar be keept
bar azok d200ak voltak..... :-sry
good gerkancsel.
(dani is pux) -
efem #31361 en szoktam szorgosan linkelgetni, mert egy link ember vagyok :P -
#31360 Rohattak. -
#31359 Éste éste éste?
Kb mindenkitől meg lehetne kérdezni, aki ide ír :P -
#31358 éste????
-
#31357 te se nagyon mutogatsz képeket, és igen, már mutattam néhány próbálkozást, ahogyan Janó is megjegyezte. -
#31356 Big G már nyomott be képet. -
G_ArchAngel #31355 van 3 Pentrox-os emberke és Pentaxos képet még nem láttam SG-n...
lehet, hogy ez mégiscsak Pentsux?:)
-
G_ArchAngel #31354 pedig ismerek olyat, aki...
:-) -
#31354 Igaz, de ennyi erővel a Sigmának az összes belépőszintű SLR csak hoz a konyhára :) Aztán csendben meg fejleszti a sajátját, ő lesz a nevető harmadik :) -
#31353 Szerintem a Canon beleposzintu SLRjei leginkabb a Sigmanak erik meg. A Canon olcso lencsei szerintem le vannak maradva minosegben a hasonlo aru Sigmakhoz kepest. Az L-es obikat meg nem a beleposzintu DSLResek fogjak megvenni nagyvaloszinuseggel. _SZERINTEM_! -
#31352 Naja, milyen fasza is lett volna egy G7, vagy S5IS tudású masina SLR-like ruháha öltöztetve... csak elképzelem a Fuji S9500-at egy gyors Digic II-vel és nem tetűlassú CF támogatással... mostmár mindegy, itt a pentrox :) -
Gabo #31351 Végül is csak egy gomb kell egy fényképezőre a "Tökéletes fotó elkészítése" feliratú. ;o) -
Gabo #31350 Tudom, pár évvel ez előtt azt hiszem valamelyik magyar Canon fejes nyilatkozott pont erről. Minden esetre valahol hiba volt meghagyni ezt a szegmenst a sakáloknak. Pláne arra hivatkozva, hogy inkább a dslr gépeiket kívánják fejleszteni. ;o) -
#31349 a canon azért nem indult a bridge kategóriában mert azzal pont a saját belépő dslr-einek (300D, 350D, 400D) csinált volna konkurenciát. ettől függetlenül sokan vették volna, többek közt egy időben én is áhítoztam ilyesmi után, de a canon üzletpolitikája nem így akarta. -
#31348 Záridő- vagy rekeszprioritás mennyiben lassítja a munkát? -
FixY #31347 Szerintem, ha az a lényeg, hogy egy eseménynek nyoma maradjon, akkor te is úgy fogod használni a géped vagy még inkább full automatán...
Riporternél hol lényeg a minőség? -
G_ArchAngel #31346 amerikai riporterk 92%-a P-módban használja az 1D-ket, így inkább no comment -
Gabo #31345 "...nem egyszer lattam kitobival, zold modban, felkezzel fotozni embereket Canon EOS 400Dvel ..."
Szerintem ez nem az eszközt, hanem a használóját minősíti. (Szándékosan nem fotóst írtam.)
Amúgy ugyan ez a tendencia minden gyártónál megvan. A belépő dslr-eket igyekeznek amennyire lehet hülyebiztosnak készíteni. Meg persze megy a marketing, hogy vegyen mindenki dslr-t, mert az jó. Ugyanakkor a legtöbb hobby fotósnak szerintem a kompaktok, csúcs kompaktok nyújtotta szolgálatások is elégségesek lennének.
Minden esetre valóban úgy tűnik, hogy a Canonnál egy kicsit elkényelmesedtek. Érdemes lett volna a bridgek piacán is harcba szállniuk. Simán megléphettek volna egy olyan gépet, mint amilyen az új Casio lesz... -
G_ArchAngel #31344 egyelőre nem, de ahogy a BPPA álláspontja is megjelent a BPPA saját oldalán, gondolom majd ez is megfog...
és egyszerre szívatni a legnevesebb fotóriporter szervezetet és hírügynökséget nem vicces, "pletyka-szinten" azt is olvastam, hogy a Getty Images-nél is kezdenek zúgolódni a sportfotósok... -
FixY #31343 Hehh! Nem rossz az ötlet! :-D
Rühellem ugyan az indexeseket, de ezt lehet, hogy elkövetem. :-) -
#31342 Ezen felül nagyobb LCD, rajta infókkal (annyira jó cucc, hogy a 30D-t lenézem emiatt :D), 30D autófókusza és zárja.
350D viszont nagy visszalépés volt méretben. -
FixY #31341 Marhára haraxom... néha baromi nehéz a felfogásod.
Nem azt kértem, hogy áruld el, ki volt, mit mondott pontosan. Az érdekelt, hogy megjelent-e valahol publikus helyen.
(megjegyzem, mostanság nekem is van egy-két ismerősöm "tűzközelben", pár nonpublic információm is, de... ilyeneket én nem tennék ki fórumra pont azért, mert esetleg neki lehet baja)
-
G_ArchAngel #31340 ne haragudj, hogy nem rúgatok ki miattad valakit... -
G_ArchAngel #31339 írj a Tékozó Homárra:) -
FixY #31338 Ha ez vigasztal, nálam akkor indultak el lefelé, amikor először voltam kénytelen a garanciális szervizhez fordulni...
Mondjuk azóta nyomokban találtam némi javulást, már csak minden második alkalommal nézik hülyének a betévedőket.
Amit meg most előadnak support címén, az már a botrányos kategória - szívesen reklámoznák őket a szaklapokban is. Csakhát azok meg nem hinném, hogy megjelentetnének az egyik "nagy" céget lejárató cikkecskét. Azt meg pláne nem, hogy bármi hatása lenne. :(
-
FixY #31337 Mi újat hozozz a 350D után?
10mpix, érzékelőtisztítónak csúfolt marketing eszköz.
Ezen túl van még valami? -
FixY #31336 Azt ugyanis hiába írom meg a "support"-nak, hogy valakitől azt hallottam, hogy az ismerőse látott valakit aki hallotta, hogy... ;)