48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FixY
    Jahogy pletyka... az nekem most kevés.
  • 30Dani
    Miért parasztvakítás a 400D?
  • G_ArchAngel #31333
    én az 5D utódjáig adok esélyt a Canon-nak, ha nem győznek meg, akkor Nikon D3...

nekem a legértékesebb a magas ISO-n való használhatóság és a 25600-as kép bőven jónak tűnik a D3-tól...
  • Timber
    Inkabb jottek volna ki egy APS-C szenzormeretu 8-10x zoomos bridge-el ... valami olyasmi mint az R1 a Sonytol. Sokkal tobb ertelme lett volna mint a 400D viccnek. Anno mikor megvettem a 300D-t nem is gondolkodtam azon, hogy mit vegyek ... meg a 350D idejeben is biztos voltam a Canonban ... de most a Canon epphogy a Sony elott van nalam a listan ... szomoru.

(persze tudom, hogy nem szamitok mert csak egy amator foto-kokler vagyok ... de akkor is ... a magamfajtak alkotjak a tomeget ... azaz a piacot.)
  • G_ArchAngel #31331
    Az ismerősöm is ezt mondta, hogy tudták, hogy ez lesz, csak nem azt, hogy ilyen gyorsan...
    Egyelőre nincs más ötletük, valószínűleg árháborúba kezdenek majd...
  • Timber
    <maganvelemeny>
    A Canon nalam egy ideje elindult lefele. Anno a 300D egy uber nagy dobasa volt es a 350D es egy eleg nagy lepes volt a 300Dhez kepest. Ellenben a 400D egy zero parasztvakitas volt ... Vicces ujitasok ... Most meg ez a macera a pro kategoriaban ... hihetetlen mennyire szarnak bele. Ezzel szemben a Nikon jon fol mint allat, Versenybe szallt (nem is akarhogy) a Pentax es az Olympus ... valamint ott a Sony. Ha igy folytatjak jon a CanOFF. Reszben emiatt is valtottam at Pentax-ra ... no meg kezdett elegem lenni abbol, hogy lassan az EOS 300-350-400D vonal elment a Compact kategoriaba (nem egyszer lattam kitobival, zold modban, felkezzel fotozni embereket Canon EOS 400Dvel ... kiabrandito)
    </maganvelemeny>
  • G_ArchAngel #31329
    nem kell mindent tudni, 40D-ről is megmondta az az ember, hogy mi van benne és igaza volt, most is hiszek neki, hidd el nem boldog a munkaadója...
  • FixY
    Forrás? :)
  • efem
    azert ez mar ciki :\
  • G_ArchAngel #31326
    a BPPA után a Reuters is felszólította a Canon-t, hogy tegyen valamit sürgősen az 1D mark III-ak javításának érdekében...

Canon bebukta a pro kategóriát asszem - és nem évek alatt, igazán japános megoldást választottak ezzel az "1D markIII" fedőnevű rituális öngyilkossággal...
  • Timber
    Tudtok nekem par uzletet mondani ahol lehetne nezni PK obikat? Amiket en ismerek: Soos (meg nem messze tole egy szjuvenir sop), Opticam meg a Kalvin teren egy fotos bolt.
  • Timber
    nyoc'cer. Optiformnal vettem 52mm-est.
  • GregSB
    A hivatalos sajtószövegben azt írják a D300 ellen dobták be a piacra. Nevet a vakbelem :D

• GregSB
    Hát ez télleg igencsak ronda.
  • gabatika
    Eladó Nikonra Sigma 70-200 f2.8 HSM EX APO objektív, első-hátsó sapkákkal, napellenzőjével tokjában. Saját készítésű állványrögzítő gyűrűjével. Apró használati nyomok látszanak az objektíven, a frontlencsén is, melyek azonban nem befolyásolják a képkészítést.
    Ár:120ezer ft
    Megtekinthető Budapesten.
    [email protected]
  • szacsi
    ok :Cc
  • G_ArchAngel #31319
    ja, sry - megvették egyben az egészet
  • BiG G
    priváttal vagy msn-nel jobban jársz szvsz
  • szacsi
    #31302? :C
  • efem
    mennyi vot?
  • szacsi
    meg jo hogy en koNpakton nyomulok vele, ott nem okozott ez meg problemat. :C
  • Timber
    Tehat ha egy ojjettum kb 10 meterre van akkor mennyire kell kb. fokuszalni? Olyan 8-9 meterre? Vagy ezt ki kell tapasztalni?
  • Timber
    Hat ha en most vennek optikat akkor asszony tuti, hogy keresztultolja a fejemen :D Tervezett optikak:
    Sigma 180-as makro (vagy 150-es) ... vagy ha talalok valami jo 1:1-es makrot elfogadhato aron min 100mmes fokusztavval
    Zeiss vagy Tamron 500as (nem tukros)
    Peleng 8 mm :D (ez jo ideig csak terv marad asszem :P)
  • 30Dani
    IR-nél közelebbre kell fókuszálni (jobb obikon jelölve van), és mivel csak a vörös csatornára dolgozol, alapból életlenebb lesz a kép.
  • Timber
    Lenne egy kerdesem (mar megint) :D

IR fotozasnal maskepp kell allitani fokuszt? Hoya R72-t vettem ma es filter nelkul beallitom az elesseget (csinalok is kepet) az jo de a filterrel nem. Vagy ott termeszetes, hogy van egy elmosodas? Tudna esetleg valaki egy IR filteres kep eredetit mutatni?
  • Timber
    Nem is igazan akarok venni (teleben egy Zeiss 500mm-es M42es az egyik celom most vagy a hasonlo Tamron) szoval ne tessek nekem esni! Csak annyi helyen latom, hogy mar nem tudja elkerulni a figyelmem. Ezert vagyok kivancsi, hogy milyen a minosege. Mert egy amator fotos nem fog ekkora fokuszt venni, vagy nagyon kicsi az eselye ... tehat nem nekik szanjak valszeg. De akkor kinek?
  • 30Dani
    például:
    http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=71015527&t=9034190
  • atomkrumpli
    egy sandisk 256MB-os kártyával használom évek óta többnyire csak fényképezésre, elég lassan dolgozik a kártya dondoltam lecserélem
  • G_ArchAngel #31307
    vettél egy jó vázat, akkor miért erőlködsz ilyen szarokkal?
    ne vegyél ilyeneket és közelebb vagy 20-30ezerrel egy jobbhoz...
  • Timber
    Walimex 650-1300 obival barkinek van barmilyen tapasztalata?
  • 30Dani
    Hacsak videonál nem gond a lassú kártya, akkor felesleges gyorsabbat venni.
  • atomkrumpli
    minolta z1-esemben szeretném az sd kártát gyorsabbra/nagyobbra cserélni, érdemes megvenni ezeket a 150x sebességű kártyákat vagy teljesen felesleges nekem ez a sebesség ? (150x150 kB/s már veszett soknak tűnik)
  • szacsi
    hátez gecironda... :C
    nekem eddig bejöttek a Sony cuccok, pont azért, mert a design egyedi volt ÉS jó, de most...úristen.
  • szacsi
    zoom magazin elejétől megvan?
    8-as számig kellene.
  • Galy
    hmmmm
  • DoctorJohnson
    jó, az a grip télleg száksz :)
  • BiG G
    -.-
  • 30Dani
    Úgy emlékszem Canonos.
  • Timber
    Milyen gepre? :D
  • 30Dani
    "Tökéletes állapotú Sigma 50-500 csak ezen a héten 160-ért. T-212-57 és a végén tíz."